Sumisid Lodge inclusief 10 bootduiken Afbeelding Sumisid Lodge inclusief 10 bootduiken
Sumisid Lodge inclusief 10 bootduiken ***
Bestemming: Cebu - Moalboal

Sumisid Lodge inclusief 10 bootduiken

***

plane hotel dive

Sumisid Lodge bestaat sinds 1981 en is een van de eerste duikaccommodaties op Panagsama Beach. Het is gelegen tegenover het eiland Negros en heeft haar kamers recentelijk vernieuwd.

Hotel o.b.v. Logies ontbijtOmschrijving

Er is uitzicht op zee en op het tegenover gelegen eiland Negros. De duikbasis ligt direct naast de lodge. De transfer vanaf de luchthaven duurt ongeveer 3 uur. De lodge is onlangs verbouwd waardoor de kamers groter zijn (begane grond) en de badkamers zijn nieuw!

Kamers

Er zijn totaal 11 kamers, vijf beneden (onlangs verbouwd), met airco en prive sanitair en zes boven, met fan en gemeenschappelijke sanitair. Wij bieden standaard de aircokamers aan. De airco kamers zijn netjes ingericht met o.a. 2 eenpersoons bedden, warm/heet water douches. De fan kamers zijn ook netjes en schoon, maar met iets minder faciliteiten en geen prive sanitair. De korting voor een kamer met fan is op aanvraag, mail naar info@divingadventures.nl.

Faciliteiten

In het restaurant van de lodge worden uitstekende maaltijden in buffetstijl geserveerd in een mengelmoes van stijlen met veel Filippijns en Chinees. Er zijn diverse cocktails, vers fruit, shakes en sappen verkrijgbaar. Wasserette, telefoon/fax bij de receptie, kluisjes, excursies en autohuur. Het duikcentrum ligt naast de lodge. Alle duikspullen worden 's nachts afgesloten bewaard. De staf draagt elke dag je spullen naar de boot. Je hebt hier een huisrif tot je beschikking zodat je van de kant af kunt duiken - gemakkelijk voor nachtduiken. Het huisrif ligt op 20 m afstand.

Duiken

Bij de reissom is een duikpakket van 5 dagen 2 duiken per dag inclusief fles/lucht/lood inbegrepen. Voor dit duikpakket dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Heeft u langer dan 3 maanden niet gedoken dan zult u ter plaatse een checkdive moeten doen. Je duikt met Seaquest Dive Centre Cebu (Moalboal). Het duikgebied rond Cebu en Bohol heet de Visayas en met Seaquest duik je op de beste plaatsen die dit gebied te bieden heeft. De duikbases in Moalboal en Bohol worden geleid door de Nederlander BJ Schaap, kortweg Biedjee. BJ woont er sinds lange tijd (1981), weet letterlijk alles van het duiken daar en biedt een compleet scala aan diensten. De basis is volledig uitgerust met alles wat je als duiker nodig kunt hebben. Je kunt er complete uitrustingen huren, maar je eigen uitrusting meenemen is natuurlijk voordeliger. Voor het duiken worden lokale outriggers gebruikt, die verrassend stabiel op het water liggen. Er is een canvas doek gespannen voor schaduw. Je hebt hier een huisrif tot je beschikking zodat je van de kant af kunt duiken - gemakkelijk voor nachtduiken. Duiken hier heeft weinig te maken met zwembadwater en driftduiken zijn normaal. Af en toe heb je zeer ruige omstandigheden, maar BJs mensen zijn zo ervaren dat dit geen problemen oplevert. Het aantal duikplaatsen is bescheiden maar ze zijn heel mooi en het eilandje Pescador, dat voor de basis in Moalboal ligt, biedt legendarische stekken. De stekken liggen tussen de 0 (huisrif) en 29 minuten varen. Veel duikers willen na een week graag een volgend gebied doen, wat heel eenvoudig en tegen lage kosten mogelijk is, bv naar Alona Beach. Je hebt het hele jaar door kans op walvishaaien. Je ziet bijna altijd schildpadden, frogfish, zeepaardjes, mandarijnvisjes en slakjes. Dit gebied is ideaal voor macro. Je kunt natuurlijk ook een cursus volgen, ze hebben het volledige Padi programma beschikbaar en ook nitrox. Je betaalt ter plaatse eenmalig een bedrag voor de bescherming van de riffen, circa 10,- p.p.

Een greep uit de duikstekken:

Housereef - tegenover de duikshop. Mooi voor nachtduiken. Krabben, trompetvissen, papagaaivissen en octopussen worden vaak tijdens nachtduiken gezien. Zicht: zolang als je lamp het doet! Diepte: 0-15m. Vaartijd: 1 minuut.

White Beach - muur met honderden koralen en gorgonen. Enkele grotten en overhangen. De beste plaats om naar naaktslakken te zoeken. Tussen de duiken picnic op een maagdelijk wit strand in de schaduw van de grote Talisay boom. Zicht: 5-30m. Diepte: 3-40m. Vaartijd: 15 min.

Magpayong - 400 m na een wit strand is een mooie muur waar je meestal driftduiken maakt. Kijk uit naar schildpadden en Napoleonsvissen. Het gebied tussen 15m en 5m onder water is bedekt met diverse harde en zachte koralen. Zicht: 8-25m. Diepte: 3-45m. Vaartijd: 20 min.

Pescador Island (Moalboal Marine Park) - nu een beschermd gebied. Sommigen zeggen dat dit het mooiste is wat ze ooit gezien hebben. Beschermd van natuurlijk verwoesting rijst deze enorme champignon vanaf de zeebodem op 40m. Ze houdt niet op je te verbazen met haar varieteit aan harde en zachte koralen en praktisch alle onderwaterwezens die de wereld rijk is. Zicht: 10-40m. Diepte: 6-40m. Vaartiid: 25 min.

Talisay Reef - hellingen van 5 tot 15 meter en dan een dropoff naar 45 meter. Normaal gesproken een driftduik en je vindt er veel zwarte koralen, holen en kleine grotten. Het ondiepe deel is interessant vanwege de rotsformatie en de zgn. mandarijnvis kan hier worden gezien. Zicht: 15-25m. Diepte: 3-50m. Vaartijd: 5 min.

Tongo Point - interessant onderwaterlandschap, veel holen, gaten en grotjes. Enkele grote seafans, pufferfish. Zicht: 10-30m. Diepte: 5-20m. Vaartijd: 15 min.

Deze reis is samengesteld met een lijndienstvlucht. De prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, zullen wij u een passend alternatief aanbieden.

Duiken

Deze reis is exclusief duikpakket. Tijdens uw reservering kunt u in het opmerkingenveld aangeven of u een van onderstaande duikpakketten of cursussen wilt bijreserveren.

SeaQuest Moalboal

Het duikcentrum van SeaQuest opende haar deuren in 1981. Het was de eerste vestiging van SeaQuest Diving, dat ondertussen uitgegroeid is tot een bekende duikschool met drie vestigingen door de Filippijnen.

Duikpakketten

Lucht

 • 10 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: 195 euro
 • 10 bootduiken incl. fles, lucht, lood, gids en uitrusting*: 260 euro
 • 15 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: 285 euro
 • 15 bootduiken incl. fles, lucht, lood, gids en uitrusting*: 380 euro
 • 20 bootduiken incl. fles, lucht, lood en gids: 365 euro
 • 20 bootduiken incl. fles, lucht, lood, gids en uitrusting*: 495 euro

-* volle set uitrusting excl. duikcomputer (evt. 12 euro p/dag)

Nitrox

 • 10 bootduiken incl. fles, NITROX, lood en gids: 230 euro
 • 10 bootduiken incl. fles, NITROX, lood, gids en uitrusting*: 295 euro
 • 15 bootduiken incl. fles, NITROX, lood en gids: 335 euro
 • 15 bootduiken incl. fles, NITROX, lood, gids en uitrusting*: 430 euro
 • 20 bootduiken incl. fles, NITROX, lood en gids: 430 euro
 • 20 bootduiken incl. fles, NITROX, lood, gids en uitrusting*: 560 euro

-* volle set uitrusting excl. duikcomputer (evt. 12 euro p/dag)

Leren Duiken?

De PADI Open Water Diver Cursus is de beginnerscursus van PADI waarbij u alle grondbeginselen van het duiken leert. De cursus bestaat uit een theoriedeel, 5 korte duiken in het zwembad en 4 duiken in de open zee. de cursus duurt bij SeaQuest 5 dagen en na afloop ontvangt u het Open Water Diver Brevet van PADI, waar u wereldwijd mee terecht kunt in de toekomst.

Prijs: 370 euro

De cursus is inclusief gebruik van duikuitrusting. Ter plaatse betaalt u het brevet (ca. 35 euro). Het lesboek (ca. 60 euro incl. DVD) kunt u zowel ter plaatse als bij ons van tevoren aanschaffen.

Overige cursussen

 • PADI Advanced Open Water Diver Cursus 250 euro
 • PADI Nitrox Cursus: 260 euro

Duikplekken

De duikdag bestaat uit 2 duiken en een nacht duik is altijd mogelijk. Als u meer wilt duiken dan is dat uiteraard mogelijk. Tussen het eiland Cebu en Negros Oriental ligt een smalle watermassa genaamd Taion Street. De zeestraat is op bepaalde punten tussen de 5 en 27 kilometer breed. Het smalste punt is op het meest zuidelijke puntje van Cebu Island vanaf daar ligt Negros Oriental op 5 kilometer afstand.

In het midden van Tanon Street net aan de kant van Moalboal staat een solitaire rotsformatie, die oprijst uit het diepe blauw. Deze rots wordt Pescador Island genoemd en het is het duik hoogtepunt van de regio. Met drop offs en steile hellingen die dalen in de afgrond. Er zijn overhangen, een grot en als kers op de taart een enorme zwerm van sardines die hier af en toe verblijven, waardoor dit een werkelijk spectaculaire duik site is.

Staande op de veranda van het duikcentrum met uitzicht op de zee, kunt u Pescador Island te zien. Een speedboot voor max. 12 duikers en uitgerust met een 75 pk Yamaha motor brengt u naar het eiland in minder dan 15 minuten. De andere duikplaatsen in Moalboal trekken ook hun gewicht op zijn zachtst gezegd. Er is een goede varieteit aan duikstekken die een breed scala van mariene biodiversiteit te bieden. Moalboal heeft wel de naam te worden bezocht door Walvishaaien op regelmatige basis, dus altijd alert zijn, want er een zwemmen misschien wel door in de blauwe. Deze prachtige vriendelijke reuzen zijn meestal niet durf te ver het rif.

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.

Bijkomende kosten ter plaatse:

 • rifbelasting ca. 100 PHP per dag (ongeveer 2 euro)Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Sumisid Lodge inclusief 10 bootduiken 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail