Tobya Boutique Hotel duikpakket Afbeelding Tobya Boutique Hotel duikpakket
Tobya Boutique Hotel duikpakket ****
Bestemming: Duikvakantie Egypte Rode Zee - Duiken in Taba

Tobya Boutique Hotel duikpakket

****

Het Tobya is gebouwd in de Sinaibergen. De bijzondere architectuur van het hotel wordt een met de natuurlijke omgeving. De groene tuin staat in groot contrast met de nabije omgeving en vormt zo een ware oase van rust.

Hotel o.b.v. HalfpensionTobya Boutique Hotel duikpakket

Het Tobya is gebouwd in de Sinaibergen. De bijzondere architectuur van het hotel wordt een met de natuurlijke omgeving. De groene tuin staat in groot contrast met de nabije omgeving en vormt zo een ware oase van rust.

Ligging

Gelegen aan de noordzijde van Taba, tegen de grens met Israel nabij Eilat. Op ca. 28 km. van de luchthaven. Het privestrand is direct bij het hotel gelegen en bereikt u via een trappetje.

Faciliteiten

Receptie, diverse restaurants waaronder buffetrestaurant Metla Food market, Mediterraans restaurant Tobya Diner. Pool- en beachbar, Saloume bar, lobby bar. Casino. Beachvolleyball. Er zijn 2 zwembaden met zonneterras en ligbedden. Een aantal keer per week is er s avonds animatie.

Kamers

De airconditioned kamers zijn allen voorzien van tv (sat.), koelkastje. Het meerendeel van de kamers beschikt over een balkon of terras. 85% van de kamers kijkt uit over de Rode Zee. Badkamer met bad/douche en toilet. Er is een aantal appartementen dat zich uitstekend leent voor het verblijf van families. De appartementen hebben 2 slaapkamers. Prijs en beschikbaarheid op aanvraag.

Verzorging

U verblijft hier op basis van halfpension.

Bij deze accommodatie is het nieuwjaarsdiner verplicht. De prijs is reeds verwerkt in de reissom. Het kerstdiner kunt u ter plaatse bijboeken. Het kerstdiner is op 24 december. Verplichte bijkomende kosten ter plaatse: visumkosten 20 p.p. en fooi 5 p.p.

Duiken

Red Sea Waterworld

Bij de reissom zijn 5 dagen duiken inbegrepen incl. fl/l/l. Voor dit duikpakket dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Heeft u langer dan 3 maanden niet gedoken dan zult u ter plaatse een checkdive moeten doen.

Duikcentrum

Dit 5 sterren Padi Career Development Center is onderdeel van Sinai Services dat al 25 jaar ervaring heeft en marktleider is in duiken en watersporten in de Sinai. Red Sea Waterworlds zusterbedrijf Red Sea Diving College heeft al diverse keren Padis prijs Excellence in Dive Centers Award gewonnen. Duikschool Red Sea Waterworld is gelegen in Taba Heights, het zuiden van Taba nabij hotel Radisson en Morgana Azur. De duikschool verzorgt de transfer van je hotel naar de duikschool indien je hier verder van bent verwijderd. De duikcursussen worden gegeven door Nederlandstalige instructeurs. Voor de duiken met gids kan dit niet worden gegarandeerd. Een ideale duikbasis tijdens je verblijf in Taba.

Dagelijkse bootduiken

Er vertrekken dagelijks boottrips van de Taba Heights marina, die op 100m van het duikcentrum ligt. Je wordt rond 8 uur opgehaald bij je hotel, je rijdt dan in 10-15 min. naar het duikcentrum en tussen 4 en 5 weer afgezet bij je hotel. Er kunnen ca. 20 duikers mee aan boord. De crew is vriendelijk en zeer professioneel. Alle spullen worden voor je gedragen en naar de boot gebracht. Je hoeft dus zelf alleen maar te zorgen dat je checkt of jouw spullen aan boord zijn. Daarna krijg je een uitgebreide briefing over de veiligheidsprocedures en de faciliteiten aan De lunch kun je aan boord gebruiken voor slechts 40LE incl. drankjes.

Iedere duiker die:

 • Open water brevet heeft
 • minder dan 20 gelogde duiken heeft
 • geen logboek en/of brevet bij zich heeft
 • in de laatste 6 maanden niet gedoken heeft is VERPLICHT om een checkduik te doen. Deze duik is vanaf de kant en kost 40,- p.p., ter plaatse te voldoen en is incl. materiaal indien nodig.

Je maakt altijd eerste een checkduik vanaf de kant vlakbij het duikcentrum.

Duikplaatsen

Het duiken in Taba is veelal onbedorven en je duikt in gebieden waar nog maar weinig mensen zijn geweest. Verwacht hier geen spectaculaire koraalmuren en enorme riffen, maar de onaangeraakte duikplaatsen bieden genoeg te ontdekken voor de recreatieve duiker. Je duikt hier voornamelijk op een zandbodem met koraalblokken. De beste duikstek is Ras Muqabella en bestaat uit pinnacles en kleine vis op een rif van 12-30 m diepte. In het diepere deel maak je kans op de grotere vis. Verder vind je in Taba maagdelijke koralen, veel varieteit aan tropische rifvis, pipefish en soms zelfs dolfijnen en zeepaardjes!

Het duikgebied rond Taba strekt zich uit van Farun Island tot Sudet Bay, anderhalf uur varen ten noorden en anderhalf uur varen ten zuiden van Taba. Sommige duikstekken liggen al op 15 minuten varen. Er staat bijna geen stroming en de duiken zijn zeer ontspannen en ideaal voor beginners. De watertemperatuur ligt tussen de 26-28 graden.

Standaardduikpakketten

Onze duikpakketten zijn altijd inclusief 2 duiken per dag, fles (12l tanks), lucht en lood. Je kunt een derde duik per dag bijboeken (afhankelijk van omstandigheden en vaarschemas). Nachtduiken is op dit moment verboden. Het duikmateriaal zoals pak, automaat, vinnen, schoenen, BCD etc is niet inclusief. Dit kun je ter plaaste huren bij de duikschool tegen een toeslag van ca. 30,- p.p.p.d.

Duikcursussen

De Open Water Diver Cursus bestaat uit 5 theorie lessen, vijf duiken in het zwembad of in ondiep beschut water. Hierin leer je verschillende oefeningen goed beheersen om je duiktechieken onder de knie te krijgen. Je maakt tevens 4 duiken in het open water (vanaf de kant of vanaf de boot). Aan het eind van de cursus bij het behalen van het examen ben je een Open Water Diver. Voor het brevet betaal je ter plaatse bij de duikschool ca. 35,- p.p.

Je kunt ook andere cursussen volgen zoals Advanced, Referral, Rescue Diver, EFR ed. Tijdens de cursussen is de huur van duikuitrusting inbegrepen.

Toeslagen cursussen

PADI Open Water Diver Cursus 53 euro (5 dagen). Advanced Open Water Diver Cursus (2 dagen) met daarna 3 dagen bootduiken extra 117 euro. PADI Referral Cursus (2 dagen) met 3 dagen duiken extra 105 euro.

Overige informatie

Om een Open Water Diver Cursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken. Het is mogelijk om het theoriegedeelte van de cursus in Nederland al af te ronden zodat u ter plaatse optimaal van uw vakantie kunt genieten. Dit kan via de website van PADI. Vraag bij onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden.

Extra kosten ter plaatse bij de duikschool:

 • huur duikuitrusting 30,- p.p.p.d.
 • lunch tijdens duikdag incl. drankjes LE40 (ca. 5,- p.p.)
 • derde duik 20,- p.p.
 • certificaatkosten 35,- p.p.
 • studieboek Padi Open Water cursus 50,- p.p.
 • logboek 23,- p.p.

Enkele duikstekken rond Taba:

Faraun Island: een zandplateau met koraal pinnacles op 5-10m diepte, daarna een muur met voornamelijk hard koraal tot 25m diepte. Murenes, octopussen, krokodilvissen en scholen seabreem. Fjord: een bron van 20-30m diepte met zachte koralen aan de binnenmuren en een grote thermocline op de bodem! Je vindt er ook goede harden koralen. Fjord South Point: multi-level driftduik. Het begint op 24-30m diepte in een zeegras gebied met grote tafelkoralen. Meer richting zee heb je kans op schildpadden of een school fusiliers. Saracen: meestal als driftduik gedaan. Plat rif op de bodem op 12-14m diepte met zeegras aan weerszijden van een koraalrand. Als je richting zeegras kijkt, heb je kans op roggen en schildpadden. Het rif zelf is erg mooi met onaangeraakte harde koralen, ontzettend veel kleine rifvisjes, glasvisjes, koraalduivels en murenes. In de zomer vind je ook scholen trevally en snappers. The Aquaruim: een van de mooiste duikstekken in het gebied. Deze driftduik komt op een koraaltuin op 10-18m diepte. Op 11m is er een interessante koraalpinnacle met glasvisjes. Op 18m vind een schitterende koraal glasvisjes bowl. Er heel veel vis en een frogfish die daar huist, maar ook triggerfish, sweetlips, blue emperors en scholen fusiliers. Mersa El Muqabila: een schitterende duikstek met een ondiep rif dat naar meer dan 30m omlaaggaat. Je vindt er scholen kleine yellowtail barracudas, grote kans op blauw gestipte pijlstaartroggen, giant pufferfish en soms adelaarsroggen. In de zomer vind je er ook scholen snappers.

Online stoel reservering

24 uur voor vertrek:

U kunt 24 uur voor vertrek gratis inchecken bij vluchten die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link.

U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen te volgen die worden aangegeven.

Vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek:

U kunt 3 weken tot 48 uur voor vertrek online een stoel reserveren voor de heen- en terugreis die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link. U dient direct een stoel voor de heen en terugreis te reserveren, de code is maar eenmalig te gebruiken. Na het invoeren van deze code wordt deze geblokkeerd.

Voor een normale stoel betaald u 7,50 per persoon per enkele reis en voor een stoel met extra beenruimte betaald u 20,- per persoon per enkele reis (indien beschikbaar). U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen volgen die worden aangegeven.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Tobya Boutique Hotel duikpakket 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail