Halomy Village duikpakket Afbeelding Halomy Village duikpakket
Halomy Village duikpakket ***
Bestemming: Duikvakantie Egypte Rode Zee - Duiken Sharm el Sheikh Egypte

Halomy Village duikpakket

***

Dit hotel is ideaal voor duikers! Eenvoudig hotel met een prachtige ligging op een klif nabij Naama Bay.

Hotel o.b.v. HalfpensionDit hotel is ideaal voor duikers! Let op: dit hotel is niet geschikt voor mindervaliden.

Halomy Village duikpakket

Eenvoudig hotel met een prachtige ligging op een klif nabij Naama Bay.

Ligging

Gelegen op een klif in Sharm el Sheikh op ca. 150 m van het strand. U bereikt het strand trapsgewijs. Het toeristische centrum van Sharm el Sheikh, Naama Bay ligt op slechts 5 minuten loopafstand.

Faciliteiten

Receptie, winkeltjes, wasserette, restaurant en diverse bars. Zwembad met poolbar, Romeins theater, kinderspeelplaats en duikcentrum.

Kamers

Eenvoudig ingerichte kamers voorzien van airconditioning, tv (sat.), telefoon, koelkastje en balkon of terras. Badkamer met douche, wastafel en toilet.

Verzorging

U verblijft hier op basis van halfpension of all inclusive.

All Inclusive formule Halomy Village De all inclusive formule is geldig van 11.00 tot 23.00 uur. Het ontbijt is van 7.00 - 10.00 uur. Inbegrepen: frisdranken, lokale bier en wijn. Niet inbegrepen: (verse) sappen en cocktails

(all inclusive formule is onder voorbehoud)

Verplichte bijkomende kosten ter plaatse: visumkosten 20 p.p. en fooi 5 p.p.

Duiken

Bij de reissom zit 5 dagen bootduiken, 2 duiken per dag incl. fles/lucht/lood inbegrepen. Voor dit duikpakket dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Heeft u langer dan 3 maanden niet gedoken dan zult u ter plaatse een checkdive moeten doen.

Aqua Sharm Diving College

Duik je liever met Emperor DiversGeen probleem, vraag even de toeslag bij ons op

Duikcentrum

De duikschool is gelegen op het terrein van het Sharming Inn SOLYMAR hotel. De hotels die het dichst bij deze duikbasis liggen zijn het Sol Verginia, La Perla en het Amr Sinai. Dit PADI 5 Star Gold Palm Resort biedt de duiker een groot scala aan mogelijkheden in de Rode Zee. Het doel van Aquasharm Diving College is het verzorgen van een hoog niveau van duiken voor zowel de beginnende als de gevorderde duiker, de missie hierachter is het tegenmoetkomen van de behoeften en tegelijkertijd ook lol beleven. Ze streven een hoog niveau na voor zowel het duiken als voor de cursussen die ze aanbieden. Ze hebben dan ook een afspraak voor het bewaren en handhaven van de onderwaterwereld voor de toekomst. Bij Aquasharm zijn trainingen met PADI, CMAS, SSI en TDI beschikbaar.

De duikschool verzorgt je transfer van je hotel naar de duikschool of de boot en brengt je weer in de namiddag of vroege avond terug. De duikschool zal zoveel mogelijk inspelen op de behoeften en wensen van de klanten. Je duikt in groepjes van maximaal 4 buddyparen per gids zodat je meer kunt zien dan alleen flippers en bubbels.. De boten zullen je comfortabel vervoeren naar een van de meer dan 40 duikstekken. Het ervaren en vriendelijke personeel zullen je vooraf een briefing geven en je zal goed voorbereid aan je duik beginnen. De boten zijn uitgerust met bar, zonnedek, badkamerfaciliteiten en een keuken. Er zal een een heerlijk lunchbuffet aan boord worden klaargemaakt, de kosten voor deze lunch zijn te vinden bij overige extra kosten. Ook zijn er warme en koude dranken aan boord te koop.

Duiken

Onze duikpakketten zijn altijd inclusief fles, lucht en lood. Het duikmateriaal zoals pak, automaat , vinnen, schoenen, BCD etc. is niet inclusief. Dit kun je ter plaatse huren bij de duikschool tegen een toeslag van ca. 20,- p.p.p.d.

Weekschema

maandag - Tiran dinsdag - Ras Mohammed woensdag - Local donderdag - Tiran vrijdag - Ras Mohammed zaterdag - Local zondag - Ras Mohammed

NIEUWE PROGRAMMAS

Aquasharm heeft een aantal nieuwe duikprogrammas ontwikkeld, die wij graag aan je voorstellen:

Top 10 divesites, Best of Ras Mohamed & Strait of Tiran

 1. Shark & Yolanda Reef
 2. Ras Ghozlany
 3. Jack Fish Alley
 4. Cony Bay
 5. Jackson Reef
 6. Woodhouse
 7. Thomas
 8. South Lagoon
 9. Thistlegorm 2 duiken
 10. Shag Rock 1 duik gratis

Minimum aantal duikers voor afvaart is 12. Je dient minimaal Avanced brevet en 25 of meer duiken te hebben. Het pakket is inclusief transfers, duiken, gids, fles, lucht en lood. Ter plaatse betaal je nog bij voor de lunch aan boord, entreegeld voor Ras Mohamed en evt. huur duikuitrusting. De toeslag op het 5 dagen bootduiken pakket bedraagt 75,- p.p.

Checkdive / Scuba Review

Voor mensen die langer dan een half jaar niet gedoken hebben, voor mensen die in het bezit zijn van een Open Water brevet maar verder nog geen extra gelogde duiken hebben en voor mensen die het logboek en/of certificaat vergeten zijn, geldt dat zij verplicht een check dive moeten doen. De toeslag hiervoor bedraagt Euro 15,- en kan ter plaatse worden voldaan. De eerste duik is dan een checkdive en de tweede duik een normale duik. Heb je langer dan een jaar niet gedoken dan dien je een review cursus te doen a Euro 25,-. Ook dit wordt ter plaatse voldaan.

Toeslagen cursussen

PADI Open Water Diver Cursus 95 euro PADI Referral Cursus met 3 dagen duiken extra 110 euro Advanced Open Water Diver Cursus met 3 dagen duiken extra 140 euro

Leren duiken?

De Open Water Diver Cursus bestaat uit 5 theorie lessen en vijf zwembadsessies in het zwembad of in beschut water. Hierin leer je verschillende oefeningen goed beheersen om de duiktechieken onder de knie te krijgen. Je maakt tevens 4 duiken in het open water (vanaf de kant of vanaf de boot). Aan het eind van de cursus bij het behalen van het examen ben je een Open Water Diver. Voor het brevet betaal je ter plaatse bij de duikschool ca. 35,- p.p. Ook het logboek betaal je ter plaatse, v.a. 5,- p.p. Je kunt de cursusboeken zelf kopen en meenemen of je koopt ze ter plaatse. Volgens de nieuwe regels van Padi mag je de boeken dus niet meer lenen zoals voorheen, maar dien je ze zelf te hebben. De prijzen ter plaatse zijn als volgt: - Student Manual 60,- p.p. Dit is nodig bij een Open Water cursus en Referral cursus. - Padi Advanced Student Manual Kit 50,- p.p. - Padi Rescue Student Manual 40,- p.p. - EFR Student Manual 40,- p.p. Prijzen zijn altijd onder voorbehoud.

Overige informatie

Om een Open Water Diver Cursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken. Het is mogelijk om het theoriegedeelte van de cursus in Nederland al af te ronden zodat u ter plaatse optimaal van uw vakantie kunt genieten. Dit kan via de website van PADI. Vraag bij onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden.

Onze duikcursussen zijn voor de Open Water Diver inclusief uitrusting gedurende de cursus.

Extra kosten bij de duikschool

Het gebruik van duikuitrusting tijdens de Open Water cursus, Advanced Open Water cursus en Rescue Diver is inclusief. Indien je enige dagen op vervolg van de cursus wilt duiken is de uitrusting niet inbegrepen. Na het voltooien van een duikcursus krijg je een brevet. Dit brevet is niet inbegrepen in de prijs van de cursus. De prijs van het brevet is ca. 35,- p.p., ter plaatse te voldoen.

Overige extra kosten:

 • Indien je een dag gaat duiken in Ras Mohammed betaal je ter plaatse entree voor het Nationale Park ca. 5,- p.p. Let op: deze trip is alleen mogelijk voor duikers met een Advanced Open Water brevet of hoger!
 • Thistlegorm, 1 dag 2 wrakduiken 100,- p.p. Alleen voor advanced duikers, ter plaatse te boeken en te betalen.
 • 1 duikdag in Dahab, 2 duiken (Canyon & Blue Hole) US$100,- p.p. Alleen voor Advanced duikers. Ter plaatse te boeken en te betalen.
 • Nachtduik ca. 35,- p.p. (exclusief lamp), ter plaatse te boeken en te betalen.
 • Je hebt standaard een 12 liter tank, wil je een 15 liter tank gebruiken betaal je ter plaatse een toeslag van ca. 5,- per tank.
 • Voor Nitrox betaal je 8,- per tank
 • Je verblijft de gehele dag op een boot. Tussen de duiken door maakt de bootcrew een warme lunch klaar. Dit is incl. water, thee, koffie en softdrinks en kost ca. 8,- per persoon en is ter plaatse te voldoen.
 • In Sharm el Sheikh is een decompressiekamer onder leiding van dr. Adel Taher. Ter ondersteuning van de decompressiekamer vraagt de duikschool een bijdrage van 1,- p.p.p.d. Informeer goed elke dag over de bijkomende kosten voor de door jou geplande duiken!

Een greep uit de duikplaatsen rond Sharm el Sheikh

Jackson Reef

Het meest noordelijke rif van Tiran. Het wrak van de Lara ligt aan de noordkant. Je kan uitmuntende steilwandduiken maken langs elke kant. Regelmatig zijn er haaien, schilpadden e.d. te zien temidden van verschillende koralen. Aan de noordpunt kan je met wat geluk hamerhaaien zien in de zomermaanden.

Thomas Reef

Tussen Gordon en Woodhouse rif, kleiner rif met diepe wanden volledig begroeid met zachte koralen, gorgonias en marineleven. Het is bijna onmogelijk om het volledige rif in een duik te zien. De oostwand gaat diep met prachtige begroeing en de westwand is donkerder met verschillende spleten en grotjes. Hier zie je regelmatig tonijn en grote trevalies.

Ras Nasrani (9km ten noorden van Naama Bay)

Deze plaats is bereikbaar via jeep of boot. Het rif start ondiep en valt verder tot meer dan 60m met veel spleten en grotjes. Het beste zie je ondiep tussen de verschillende koraalblokken (of ergs). Dit is een goede plaats om een spaanse danseres en schelpdieren te zien.

White Knight

De rifwand valt weg tot een zandbodem op 13m, in het midden is er een brede barst met koraalbruggen (op 10m en 35m) waar je onderdoor kunt zwemmen. Er is een tuin met aalen in het noorden en soms een manta.

Shark & Jolanda Reefs

Gelegen net op de top van de Sinai. Deze wereldberoemde plaats bestaat uit 2 torens die verbonden zijn via een verticale wand die verdwijnt in de abyss. Start je duik op Shark reef en laat je meeglijden met de stroming langs de prachtig begroeide wand. Op 30m vindt je regelmatig grote scholen barracudas en snappers die in de sterke stroming hangen, zwem door deze scholen naar buiten waar meestal haaien zich ophouden maar wees voorzichtig dat je niet de referentie met de steilwand veliest. Terwijl je richting Jolanda zwemt zal je het plateau bereiken op 15-25m volledig begroeid met koraal waar steenvissen en schorpioenvissen op een maal zitten te wachten. Verder rond het rif kom je op de resten van het Jolanda wrak terecht. De cargo die bestaat uit toiletten en badkuipen ligt volledig uitgespreid op het plateau. Het ganse gebied is Big Fish territorium dus kijk uit voor tonijn en misschien wel een hamerhaai. Zorg dat de duikgids een grondige briefing geeft omdat de stromingen soms sterk en onvoorspelbaar kunnen zijn.

Ras Zaatar

Meest noordelijke duik van het Ras Mohammed National Park, het is ook de ingang van de baai van Marsa Bareika. Een aflopende bodem vol met mooi begroeide koraaltorentjes. Ga noordelijker langs de wand die begroeid is met gorgonias en hier en daar zwart koraal. Net voor de hoek kijk uit voor de chimney(schoorsteen) op 15m waar er meestal een grote baars zit. Kijk dichter en je vindt ook de cleaning stations en in the blue, weg van het rif zie je soms een adelaarsrog voorbij cruisen.

Jackfish Alley

Een witte plek op de klif is de goede plaats om in het water te gaan. Meestal doe je hier een stromingsduik. Er zijn verschillende grotten op 5m vol met glasvisjes. Terwijl je zuiderlijker zwemt vindt je 2 torens opnieuw vol met glasvisjes. Dit is een prachtplaats voor de fotograaf. koraaltuin en een zandstraat die de naam geeft aan deze duikplaats. Roggen ziet men in het zand liggen en soms witpunthaaien. In Augustus oppassen voor de Titan trekkervis die haar nest verdedigt.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Halomy Village duikpakket 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail