Shams Safaga Divers Lodge incl 5 dagen bootduiken Afbeelding Shams Safaga Divers Lodge incl 5 dagen bootduiken
Shams Safaga Divers Lodge incl 5 dagen bootduiken
Bestemming: Duikvakantie Egypte Rode Zee - Duiken Safaga Egypte

Shams Safaga Divers Lodge incl 5 dagen bootduiken


Binnen het Shams Safaga Resort heeft Shams Diving voor duikers een speciaal deel op het resort ingericht exclusief voor duikers. In 2015 is een deel van de bungalows gerenoveerd en ingericht als Divers Lodge voor nog meer duikgenot. Shams Safaga Divers Lodge vormt een aangenaam verblijf voor duikers in een familiale sfeer, waarbij duikgasten geen voorzieningen van een comfortabel hotelresort hoeven te missen....

Hotel o.b.v. All InclusiveShams Safaga Divers Lodge

Binnen het Shams Safaga Resort heeft Shams Diving voor duikers een speciaal deel op het resort ingericht exclusief voor duikers. In 2015 is een deel van de bungalows gerenoveerd en ingericht als Divers Lodge voor nog meer duikgenot. Shams Safaga Divers Lodge vormt een aangenaam verblijf voor duikers in een familiale sfeer, waarbij duikgasten geen voorzieningen van een comfortabel hotelresort hoeven te missen. Er is een select aantal bungalowkamers direct bij het duikcentrum exclusief voor duikers gereserveerd. Deze bungalows liggen op korte afstand van het duikcenter en het huisrif. De Dolphin Bar bij de Divers Lodge is volledig herontworpen en vormt een gezellige ontmoetingsplaats voor alle duikgasten. Ervaringen en spannende duikavonturen kunnen hier onder het genot van een verkoelend drankje onderling worden uitgewisseld.

Bungalowkamers

De inrichting van de bungalowkamers is afgestemd op de wensen van duikers. Bij binnenkomst in de kamer voelt u zicht meteen thuis door kleine gebaren als een fruitmand bij aankomst, exclusief ontworpen handdoeken, gratis internet of een voucher voor onze restaurants aan de andere kant van de baai geven u het gevoel van een VIP. Small is beautiful is het motto van Shams Diving en dat is niet alleen terug te vinden in het vertrouwde karakter van de 16 bungalows in van de Lodge, maar ook in het enthousiasme en de professionaliteit van het Shams Diving Center. De bungalowkamers zijn netjes ingericht en voorzien van airconditioning, koelkastje, kluisje, televisie, telefoon en een badkamer met douche, toilet, wastafel en haardroger.

Huisrif- en bootduiken bij Shams Diving Center

Ons huis rif is ideaal voor alle niveaus en ligt voor het duikcentrum. Het is niet alleen een geschikte locatie voor gebrevetteerde duikers, maar is ook een uitstekende locatie voor duikopleidingen of voor kinderen met een junior-certificering. Natuurlijk worden er ook dagelijks bootduiken aangeboden naar meer dan 20 uitstekende plekken binnen het bereik van het duikcentrum. De bootduiken worden onder andere gedaan bij: het wrak van de Salem Express en de beroemde riffen zoals Panorama, Tobia Arba of Abu Kafan. De duikers worden daarbij vriendelijk en in een ongedwongen sfeer begeleid door de beste internationale crew van Shams Diving Center, onder Zwitsers management.

Verblijf en duiken bij Shams Safaga Divers Lodge

Het verblijf in Shams Safaga Divers Lodge vormt een compleet pakket inclusief vluchten, verblijf, transfers en duiken. Het verblijf is op basis van All Inclusive, die de consumptie van bier bevat. Daarnaast mag u als gast van het Divers Lodge ook gebruik maken van de faciliteiten van het nabij gelegen Shams Safaga Resort, zoals het zwembad of het prachtige zandstrand met ligbedden en parasols. Tevens worden er ook mogelijkheden voor wind- en kitesurfen aangeboden (tegen betaling).

De pluspunten van Divers Lodge in een het kort:

 • Een gemoedelijk verblijf in een familiale sfeer
 • 16 gerenoveerde, eenvoudige ingerichte bungalows vlakbij het duikcenter en huisrif
 • Het huisrif is geschikt voor duikers van verschillende niveaus
 • Verzorging o.b.v. All Inclusive (incl. lokaal bier)
 • Speciale handdoekenservice bij het duikcenter
 • VIP-service voor duikers (fruitmand bij aankomst, gratis internet, etc)
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Fingerfood bij het duikcenter aan het einde van de duikdag
 • Gratis gebruik van internet
 • Maaltijdvouchers voor de restaurants op het resort.

Verzorging

U verblijft op basis van all inclusive.

8-daagse vliegreis inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Hurghada en v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • Transfers van de luchthaven naar de accommodatie
 • 7 overnachtingen in een bungalowkamer in Shams Safaga Divers Lodge
 • Verzorging o.b.v. All Inclusive
 • 5 dagen bootduiken (2 duiken per dag incl. f/l/l)

Bijkomende kosten:

 • Calamiteitenfonds, eenmalig per 9 personen 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Ruimbagage (afhankelijk van luchtvaartmaatschappij en gewicht)
 • Visumkosten (ter plaatse bij aankomst), ca. 27,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekeringen en upgrades

Bijkomende kosten duiken (per persoon)

 • Verplichte bijdrage decompressiekamer 6,- per week
 • Red Sea Tax, ca. 3,- per dag
 • Begeleid duiken op het huisrif 8,- per duik
 • Begeleid duiken vanaf de boot 8,- per dag (in groepjes)
 • Begeleid duiken vanaf de boot met prive-gids 17,- per dag
 • Toeslag 15L tank 2,- per tank
 • Toeslag 15L tank 5 dagen (10 tanks) 13,-
 • Huuruitrusting (incl computer) 29,- per dag
 • Huuruitrusting (excl computer) 21,- per dag
 • Huuruitrusting (incl computer) 120,- voor 5 dagen
 • Huuruitrusting (excl computer) 90,- voor 5 dagen

Reserveren en beschikbaarheid

Reserveringen voor de ecolodges van de Red Sea Diving Safari kunnen wij pas definitief bevestigen na beschikbaarheid gecontroleerd te hebben. Reserveringen blijven tot telefonische en schriftelijke bevestiging onder voorbehoud. We proberen de beschikbaarheid zoveel als mogelijk up-to-date te houden, maar het kan wel eens voorkomen dat uw gewenste accommodatie niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Vluchtinformatie

Deze vakantie wordt uitgevoerd met charter- en lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Duiken rond Safaga

Het gebied rond Safaga heeft enkele zeer goede duikstekken. De beste liggen in de gebieden van Panorama Reef, Middle Reef en Abu Kafan. Sommige duikers vinden zelfs dat deze stekken de schoonheid van die van Ras Mohammed en Careless Reef evenaren of zelfs overtreffen. Vooral omdat hier veel minder duikers komen dan bij Hurghada en Sharm El Sheikh. Het hele gebied is beschermd en dezelfde regels gelden als op andere plaatsen dus hou je hier aub aan. Je maakt hier bootduiken.

Panorama Reef

grote koraalformaties, die vaak worden bezocht door baracudas en rifhaaien.

Middle Reef

steile wanden, hard koraal en interessante begroeiing behoren hier tot de bezienswaardigheden.

Shaab Saimen

hard koraal dat parallel aan de kust loopt, gescheiden ervan door een zandstrip en rijzend van 20-30m diepte tot 2m onder het oppervlak, grote scholen snappers, goatfish, fusiliers en andere rifvissen en af en toe een white tip rifhaai.

Ras Abu Soma

rif dat voor de kust ligt met diverse goede duikstekken. Enkele grotten met scholen rifvis en soms adelaarsroggen.

Tobia Arba

ook wel de zeven pilaren genoemd, rijzend van een zandbodem, laten een ware schoonheid zien aan zachte koralen, glasvisjes en gorgonen. Grote puffervissen, octopussen en roggen.

Tobia Kebira

geisoleerd rif op een zandbodem met scholen vissen, murenes en baarzen.

Tobia Soraya

een ketting van pinnacles met een zandbodem ertussen. Pijlstaartroggen, trekkervis en grote scholen banner fish met gorgonen.

Gamul Soraya

kleurrijke duik met scholen sweetlips, vlindervissen en banner vissen. Een klein koraalblok waar je in een half uurtje omheen kunt zwemmen.

Umm Hal Hal

twee kleine pinnacles bedekt met maagdelijke harde en zachte koralen rijzend vanuit 20m diepte. Vaak sterke stromingen.

Fellow Rocks

twee koraalbergen rijzend van 25m diepte tot 3m onder het oppervlak. Zeer weinig bedoken door slechte weersomstandigheden aan het oppervlak en de sterke stromingen onder water.

Abu Gafan

waarschijnlijk de beste duikstek in Safaga, een 300m lange en nauwe barriere vormt een plateau in noordelijke en zuidelijke kant. Super muur-duiken met zacht en zwart koraal, gigantische waaiers en gorgonen. Vaak geziene gasten zijn makrelen, barracuda, rifhaaien en soms zelfs hamerhaaien.

Shab Sheer

een lange barriere vormt een ondiepe lagune aan de zuidkant en harde koralen aan de oost- en westkant. Ook veel makrelen, snappers en tonijnen.

Wreck of the Salem Express

een veerboot die pelgrims vervoerde van Mekka zonk in 1992 na op een rif te zijn gevaren. Er waren 300 slachtoffers. Er is weinig groei op dit wrak en slechts enkele vissen hebben hier hun huis gevonden.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Shams Safaga Divers Lodge incl 5 dagen bootduiken 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail