Lotus Bay Resort duikpakket Afbeelding Lotus Bay Resort duikpakket
Lotus Bay Resort duikpakket ****
Bestemming: Duikvakantie Egypte Rode Zee - Duiken Safaga Egypte

Lotus Bay Resort duikpakket

****

Het Lotus Bay resort is een prima accommodatie voor een weekje ontspanning aan de Rode Zee. Er is een prachtig strand en bovendien kunnen duikliefhebbers hun hart ophalen, want er bevinden zich in de omgeving schitterende duiklokaties.

Hotel o.b.v. HalfpensionLotus Bay Resort duikpakket

Het Lotus Bay resort is een prima accommodatie voor een weekje ontspanning aan de Rode Zee. Er is een prachtig strand en bovendien kunnen duikliefhebbers hun hart ophalen, want er bevinden zich in de omgeving van het hotel schitterende duiklokaties.

Ligging

Het resort is zeer rustig gelegen op ongeveer 7,5 km van het centrum van Safaga. Safaga ligt op 60 km ten zuiden van Hurghada.

Faciliteiten

Receptie, lounge, internetcafe, Orientaalse Shisha bar, beachbar, poolbar, hoofdrestaurant Garden Restaurant, pizzeria en een visrestaurant. Zwembad, kinderbad, ligbedden, parasols en handdoekenservice. Tennis (betonbaan), squash, volleybal, fitness, biljart, tafeltennis en tafelvoetbal. Tevens is er een duikschool en kunt u windsurfen en snorkelen tegen betaling. Er is een bescheiden animatieprogramma.

Kamers

Nette kamers voorzien van airconditioning, tv (sat), telefoon, koelkastje en balkon of terras. Badkamer met douche en toilet. De kamers zijn verspreid over meerdere gebouwen in een mooie verzorgde tuin. Alle kamers hebben (zij-) zeezicht. In het hoofdgebouw bevinden zich uitsluitend de faciliteiten en dus geen kamers.

Bij de reissom is 5 dagen duiken inbegrepen, 2 duiken per dag incl. fles, lucht en lood. U duikt met Sharms Safaga diving center.

Verzorging

U verblijft hier op basis van halfpension.

Ter plaatse wordt in rekening gebracht: 20,- per persoon per paspoort voor het visum en de service op de luchthaven en 5,- p.p.p.w. voor fooien (baksheesh).

Duiken

In Safaga wordt gedoken bij Shams Safaga Diving Center.

Bij de reissom zijn 5 dagen duiken inbegrepen incl. fl/l/l. Voor dit duikpakket dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Heeft u langer dan 3 maanden niet gedoken dan zult u ter plaatse een checkdive moeten doen.

Deze duikschool staat onder Europees management. Het team bestaat uit gekwalificeerde instructeurs en assistenten geven PADI- en CMAS- opleidingen in het Duits, Engels, Nederlands, en Arabisch, beginnend met Open Water Diver tot en met Divemaster, specialtys, introductieduiken en snorkelen.

Het Shams Safaga duikcentrum ligt op ca. 60 kilometer ten zuiden van Hurghada in het Shams Safaga Hotel & Beach Resort. Transfer vanaf het vliegveld naar het Shams Safaga Hotel duurt ongeveer 45 minuten. De haven ligt direct aan het strand bij het hotel en het duikcentrum en hiervandaan vertrekken alle dagtrips. Met de boten is het mogelijk om bekende riffen als het Panorama Rif en Abu Kafan binnen 60 tot 90 minuten te bereiken.

Bij het inchecken heb je je duikbrevet nodig, je logboek en een medische verklaring die niet ouder dan 2 jaar mag zijn (ben je ouder dan 40, dan mag de verklaring niet ouder zijn dan 1 jaar). Onervaren duikers worden kostenloos tot en met de 25 duik begeleid door een divemaster of instructeur. Iedere duiker is verplicht om bij de eerste duik een check te doen. Bij ons is de maximale dieptegrens 30 meter en deco-duiken mogen niet worden gemaakt. Betalen kan met cash, met Mastercard, Visa of travellercheques.

De duikpakketten die je hier kunt boeken, zijn altijd inclusief fles, lucht en lood. Het duikmateriaal zoals pak, automaat, vinnen, schoenen, BCD etc is niet inclusief. Dit kun je ter plaatse huren bij de duikschool voor ca. 25,- p.p.

Om de duikdag goed te laten verlopen heeft het duikcentrum beschikking over boten, vier in totaal, alle uitgerust met VHF-radio, zuurstof en een EHBO-koffer. De boten zijn zowel functioneel als comfortabel met een groot duikersplatform en een makkelijke in- en uitgang. Tussen en na de duiken bieden het zonnedek en de cabine genoeg ruimte om je te ontspannen. Voor diegenen die een voortreffelijke lunch willen hebben wordt die aan boord geserveerd. Deze is ter plaatse te voldoen.

Het huisrif, 20 m verwijderd van het strand, is een paradijs voor duikers en snorkelaars. Het bestaat uit verschillende delen met verschillende diepten en is daarom ideaal voor het maken van introductieduiken en volgen van opleidingen. Ook nachtduiken op het huisrif zijn mogelijk. Per direct kun je hier GRATIS met nitrox duiken!

Toeslagen Cursussen

PADI Open Water Diver Cursus 107 euro Advanced Open Water Diver Cursus met 3 dagen duiken extra 162 euro

Leren duiken?

De Open water Diver Cursus bestaat uit 5 theorie lessen , vijf duiken in het zwembad of in ondiep beschut water. Hierin leer je verschilende oefeningen goed beheersen om de duiktechieken onder de knie te krijgen. Je maakt tevens 4 duiken in het open water. Aan het eind van de cursus bij het behalen van het examen ben je een Open Water Diver. Het brevet en logboek zijn niet inbegrepen de cursusprijs, ca. 55,- p.p. ter plaatse te voldoen. Onze duikcursussen zijn voor de Open Water Diver inclusief materiaal gedurende de cursus. Voor de vervolgcursussen is het per duikschool verschillend. Vraag ons ernaar.

Overige informatie

Om een Open Water Diver Cursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken. Het is mogelijk om het theoriegedeelte van de cursus in Nederland al af te ronden zodat u ter plaatse optimaal van uw vakantie kunt genieten. Dit kan via de website van PADI. Vraag bij onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden.

Kosten ter plaatse:

De duikschool berekent 3,- p.p.p.d. voor environmental tax en het zal geheel besteed worden aan de bescherming en het behoud van de Rode Zee. Ook dien je 10% sales tax te betalen over alle uitgaven die je ter plaatse doet (huur duikuitrusting e.d.)

Enkele duikplaatsen rond Safaga

Het gebied rond Safaga heeft enkele zeer goede duikstekken. De beste liggen in de gebieden van Panorama Reef, Middle Reef en Abu Kafan. Sommige duikers vinden zelfs dat deze stekken de schoonheid van die van Ras Mohammed en Careless Reef evenaren of zelfs overtreffen. Vooral omdat hier veel minder duikers komen dan bij Hurghada en Sharm El Sheikh. Het hele gebied is beschermd en dezelfde regels gelden als op andere plaatsen dus hou je hier aub aan. Je maakt hier bootduiken.

Panorama Reef

grote koraalformaties, die vaak worden bezocht door baracudas en rifhaaien.

Middle Reef

steile wanden, hard koraal en interessante begroeing behoren hier tot de bezienswaardigheden.

Shaab Saimen

hard koraal dat parallel aan de kust loopt, gescheiden ervan door een zandstrip en rijzend van 20-30m diepte tot 2m onder het oppervlak, grote scholen snappers, goatfish, fusiliers en andere rifvissen en af en toe een white tip rifhaai.

Ras Abu Soma

rif dat voor de kust ligt met diverse goede duikstekken. Enkele grotten met scholen rifvis en soms adelaarsroggen.

Tobia Arba

ookwel de zeven pilaren genoemd, rijzend van een zandbodem, laten een ware schoonheid zien aan zachte koralen, glasvisjes en gorgonen. Grote puffervissen, octopussen en roggen.

Tobia Kebira

geisoleerd rif op een zandbodem met scholen vissen, murenes en baarzen.

Tobia Soraya

een ketting van pinnacles met een zandbodem ertussen. Pijlstaartroggen, trekkervis en grote scholen banner fish met gorgonen.

Gamul Soraya

kleurrijke duik met scholen sweetlips, vlindervissen en banner vissen. Een klein koraalblok waar je in een half uurtje omheen kunt zwemmen.

Umm Hal Hal

twee kleine pinnacles bedekt met maagdelijke harde en zachte koralen rijzend vanuit 20m diepte. Vaak sterke stromingen.

Fellow Rocks

twee koraalbergen rijzend van 25m diepte tot 3m onder het oppervlak. Zeer weinig bedoken door slechte weersomstandigheden aan het oppervlak en de sterke stromingen onder water.

Abu Gafan

waarschijnlijk de beste duikstek in Safaga, een 300m lange en nauwe barriere vormt een plateau in noordelijke en zuidelijke kant. Super muur-duiken met zacht en zwart koraal, gigantische waaiers en gorgonen. Vaak geziene gasten zijn makrelen, barracuda, rifhaaien en soms zelfs hamerhaaien.

Shab Sheer

een lange barriere vormt een ondiepe lagune aan de zuidkant en harde koralen aan de oost- en westkanten. Ook veel makrelen, snappers en tonijnen.

Wreck of the Salem Express

een veerboot die pelgrims vervoerde van Mekka zonk in 1992 na op een rif te zijn gevaren. Er waren 300 slachtoffers. Er is weinig groei op dit wrak en slechts enkele vissen hebben hier hun huis gevonden.

Online stoel reservering

24 uur voor vertrek:

U kunt 24 uur voor vertrek gratis inchecken bij vluchten die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link.

U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen te volgen die worden aangegeven.

Vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek:

U kunt 3 weken tot 48 uur voor vertrek online een stoel reserveren voor de heen- en terugreis die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link. U dient direct een stoel voor de heen en terugreis te reserveren, de code is maar eenmalig te gebruiken. Na het invoeren van deze code wordt deze geblokkeerd.

Voor een normale stoel betaald u 7,50 per persoon per enkele reis en voor een stoel met extra beenruimte betaald u 20,- per persoon per enkele reis (indien beschikbaar). U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen volgen die worden aangegeven.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Lotus Bay Resort duikpakket 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail