Deep South Diving Camp duikpakket Afbeelding Deep South Diving Camp duikpakket
Deep South Diving Camp duikpakket **
Bestemming: Duikvakantie Egypte Rode Zee - Duiken Marsa Alam Egypte

Deep South Diving Camp duikpakket

**

Bedenk een plaats waar je in een onbedorven omgeving verblijft. Het duikwater is het beste van de Rode Zee en het enige wat je tijdens je bezoek achterlaat zijn je voetsporen.

Bungalow o.b.v. VolpensionDeep South Diving Camp duikpakket

Bedenk een plaats waar je in een onbedorven omgeving verblijft. Het duikwater is het beste van de Rode Zee en het enige wat je tijdens je bezoek achterlaat zijn je voetsporen. Het ecosysteem blijft intact tijdens en ook na je verblijf. Zon plaats is de Deep South Dive Club & Eco Lodge gelegen op 14 km ten zuiden van Marsa Alam en 80 km van het vliegveld vlakbij het oude visserdorpje Marsa Tondoba. Het kamp opende in 2000 haar deuren.

Milieubewuste duikers kunnen hun favoriete sport op deze unieke locatie beoefenen.

Accommodatie

De 12 hutten en 8 chalets zijn in Afrikaanse stijl gebouwd, met rieten daken. Ze liggen op 400m van het duikcentrum en het strand. Elke hut heeft 2 losse eenpersoonsbedden en gedeeld sanitair. Er is koud en warm stromend water. De toiletten kun je dag en nacht gebruiken, de douches en kranen doen het alleen als de generator aanstaat, ongeveer van 06.00-13.00 uur en van 15.00-2.00 uur. Er is 220 volt gedurende de tijden dat de generator aanstaat beschikbaar. Er is in elke hut 1 stekker beschikbaar en dit kan voor duikers die beiden een lamp hebben te weinig zijn, neem dan een dubbelstekker mee. Een zaklamp is ook handig om mee te nemen. De maaltijden worden gebruikt in een van de twee restaurants. Er is ook een bar en een kleine Bazaar. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Drankjes zijn niet inbegrepen in de prijs, alleen mineraalwater is gratis. Alle gebouwen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en al het afval wordt gerecycled. De accommodatie bestaat uit smaakvol ingerichte hutten met de uitstraling van een tentenkamp met sanitaire voorzieningen en electriciteit. Je kunt comfortabel zitten in het restaurant, cafe, bar met sportkanaal en beach lounge. Er zijn kluisjes aanwezig in het kamp. De maaltijden wordne opgediend als een buffet maaltijd varierend uit verse vis met groente, vlees met groente, vegetarische maaltijden en orientaalse lekkernijen Je dient zelf handdoeken mee te nemen, beddegoed is aanwezig. Je kunt met Travelers Cheques (deze zijn daar overigens niet inwisselbaar voor Egyptische ponden) betalen in het kamp en met Egyptische ponden/Euro.

Bij de reissom is 5 dagen bootduiken, 2 duiken per dag inbegrepen. Daarnaast kunt u onbeperkt op het huisrif duiken. Voor dit duikpakket dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Heeft u langer dan 3 maanden niet gedoken dan zult u ter plaatse een checkdive moeten doen.

Overige informatie

Om een Open Water Diver Cursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken. Het is mogelijk om het theoriegedeelte van de cursus in Nederland al af te ronden zodat u ter plaatse optimaal van uw vakantie kunt genieten. Dit kan via de website van PADI. Vraag bij onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden.

Leren duiken

Toeslag Padi Open Water cursus incl. huur duikuitrusting 75 euro excl. certificaatkosten a 50,- p.p. en studieboeken a 50,- p.p. Vervolgcursus: toeslag Padi Advanced cursus incl. 3 dagen duiken na de cursus met 1 dag Samadai en 1 dag Elphinstone 140 euro excl. certificaatkosten 50,- en studieboek a 45,- p.s. Huur duikuitrusting is exclusief.

Duiken

Het duikcentrum ligt op ca. 400m van het kamp en ligt direct aan zee. Je kunt er dagelijks bootduiken en 1-tank speedboat duiken, non limit kantduiken en nachtduiken op het huisrif. Non limitkantduiken doe je tussen zonsopgang en zonsondergang. De Deep South Dive Club & Eco Lodge heeft haar eigen strand vanaf waar je kunt kantduiken en nachtduiken op het huisrif en er worden iedere dag duikexcursies aangeboden naar de riffen in de buurt. Je vindt er uitgestrekte onbedorven koraalriffen. Het grote spul komt in de vorm van hamerhaaien (met geluk), mantaroggen (met geluk) en scholen dolfijnen die vrolijk met je meezwemmen. Populaire duikstekken in dit gebied zijn Abu Dabab, Nakari, Samadai Lagoon, Dolphin House en het beroemde Elphinstone (voor ervaren duikers met Advanced brevet + 40 gelogde duiken). Het Deep South Camp is het enige kamp in Zuid Egypte waar 1 dag duiken op Samadai inbegrepen is in je standaard duikpakket.

De voordelen op een rijtje:

 • Kleinschalige accommodatie met leuke, persoonlijke benadering door eigenaar Karim
 • Als enige kamp in Zuid Egypte 1 dag duiken op Samadai inclusief in het pakket, 15 Euro National Park Fee niet inbegrepen. (Elphinstone kun je tegen een toeslag van 35,- p.p. op je pakket ter plaatse bijboeken)
 • Je maakt hier zowel bootduiken als kantduiken
 • Snel internet via Wifi voor 3,- per half uur. (vraag het password bij de barman of it-manager)
 • Heerlijke beach lounge
 • Perfecte locatie voor groepen! Door de kleinschaligheid en de persoonlijke aandacht heb je al gauw het kamp helemaal tot de beschikking van je groep.

Speciale tarieven voor groepen

April/mei/oktober/november/december: Bij elke 10 duikers 2 gratis, bij elke 15 duikers 3 gratis en bij elke 20 duikers 4 gratis!! Juni/juli/augustus/september: Bij elke 6 duikers 1 gratis, bij elke 8 duikers 2 gratis en bij elke 10 3 gratis. De korting geldt alleen voor verblijf, duiken en transfers.

Exclusief

Dagtrip naar Fury Shoals. Je maakt 3 duiken incl. fles/lucht/lood vanaf Hamata Jetty op de mooie Fury Shoals (min. 6 deelnemers). Je kunt dit ter plaatse bijboeken voor 75,- p.p. De boten zijn mooi en het duiken erg goed!!!

Beste duikperiode

De beste periodes zijn het voor- en najaar met watertemperaturen van 23-25 graden Celsius en buitentemperaturen van ca. 27-30 graden Celsius. De wintermaanden zijn relatief koud en de kans op de grote vis is kleiner. Ook het zicht is dan minder (ca. 15 m gemiddeld). In de andere maanden is het zicht beter met uitschieters naar 50m. In de zomer is het erg warm met als gevolg dat de grote vis dieper gaat zitten.

Cursussen

Open Water, Referral, Advanced, Scuba Review, Scuba Diver, specialties, Medic First Aid, Rescue Diver, Divemaster en Enriched Air (nitrox). Training kan volgens PADI, SSI, CMAS en BSAC normen. Je kunt uitrusting ter plaatse huren. Er zijn voldoende complete uitrustingen, tanks e.d.

De crew bestaat uit gekwalificeerde divemasters en instructeurs. Er worden de volgende talen gesproken: Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Arabisch. Er worden eenvoudige duik- of vissersbootjes of zodiacs gebruikt. De duikboten vertrekken van de pier om 9 uur voor een 2-tank duiktrip naar de verder gelegen riffen. Er zijn 12l aluminium tanks beschikbaar. Lunch en drankjes zijn beschikbaar op de boten. Normaal gesproken komen de boten terug rond een uur of 4. Duiken per zodiac/eenvoudige duikboot (ca. 6,5 m lang) begint om 9 uur en na de eerste duik kom je rond 11.30 uur weer terug. Je gebruikt de lunch in het kamp en rond 2 uur vertrek je voor de tweede duik. De boot is rond een uur of 4 weer terug bij het kamp. De bootduiken en het non limit huisrifduiken zijn inbegrepen in het pakket dat wij je aanbieden. Nachtduiken per boot kun je ter plaatse boeken en betalen, ca. 15,- per duik. Een derde bootduik per dag kost 15,- p.p. Er is een decokamer in het kamp(laatste technologie) aanwezig. Er is 24 uur per dag een dokter voor medische noodgevallen. Er zijn geen 15l tanks aanwezig. Huur duikuitrusting bedraagt 20,- p.p. per dag

Het is ook mogelijk om met nitrox te duiken voor 6,- per duik ter plaatse te voldoen. Graag bij boeking aangeven.

LET OP de overige kosten ter plaatse:

 • DUIKVERZEKERING IS VERPLICHT, 6,- p.p.
 • National Park fee voor Samadai 15,- p.p.
 • 35,- p.p. toeslag indien je wilt duiken op Elphinstone (alleen voor Advanced duikers)
 • Je betaalt een sales tax van 10% over de dingen die je ter plaatse koopt (huur duikuitrusting, drankjes etc.)

Een greep uit de duikplaatsen rond Marsa Alam

Het hele duikgebied ten zuiden van Marsa Alam is van wereldklasse. Dit gebied werd vroeger vooral aangedaan door de live aboards, tegenwoordig vind je er tentenkampen en enkele hotels. Hier duik je op de maagelijke duikplaatsen als Fury Shoal, Zabargad en Elphinstone. De duikstekken hier zijn van topkwaliteit, de meest onbedorven en onbedoken, dus laat je verrassen!

Hier zijn zowel kantduiken als bootduiken mogelijk.

 • Elphinstone Reef, de wanden van dit rif zijn rijkelijk begroeid met anemonen en zacht koraal. Er zit veel vis wat ten goede komt aan de aanwezigheid van haaien. Alleen voor ervaren duikers met Advanced brevet + 40 gelogde duiken.
 • Shaab Maksur, hier is goed te duiken onder plateaus, allerlei schitterende soorten koraal zijn hier te bewonderen. Wederom veel vis en haaien te zien.
 • Shab Samadai (Dolphin House), hier leven permanent dolfijnen. Kalkstenen pilaren rijzen hier naar de oppervlakte vanaf een tapijt van zeegras, met daartussendoor zwemmend allerlei vissen.
 • Abu Dabab, een verzameling van 7 riffen. Deze stek biedt je afgeschermd duiken tijdens ruw weer. Populaire lokatie voor de live aboards om te overnachten door de nabijheid van Elphinstone Reef met grote kans op Spanish Dancers tijdens je nachtduik.Veel doorgangen en tunnels met rifhaaien op de zuidriffen.
 • Shab Marsa Alam, groot rif tegenover het laatste zuidelijke dorp aan de Egyptische kust. Koraaltuinen hebben zich gevormd om grote koraalblokken porites en scholen banners, goat fish, snappers en makrelen.
 • Gota Sharm, groot rif met grote muren, hamerhaaien en grijze rifhaaien in de zomer, baarzen, barracudas en scholen vissen de rest van het jaar. Stromingen, zachte koralen en reusachtige waaierskoralen.
 • Habili Gamal, een klein verzameling pinnalces net onder de oppervlakte. Vaak grote scholen makreleb, sweetlips, bannerfish, butterfly fish en goatfish. Hier kan je alleen duiken als de weersomstandigheden goed zijn.
 • Abu Galawa Soraya, de noordkant van de Fury Shoal-groep. Dit rif heeft een fantastische harde koraaltuin en een prive zeilboot als wrak dat volgeladen zit met glasvisjes.
 • Abu Galawa, dit rif heeft een goede harde koraaltuin aan de noordkant en een oude sleepboot als -wrak. De boot is geheel bedekt met koraal en steunt op een pinnacle aan de zuidkant.
 • Shaab Claude, bekend om het grote labyrinth van tunnels. Grote koralen en een napoleonsvis die je er bijna altijd tegenkomt. Vaak whitetips, een mooie anemoon met clownsvisjes op een kleine pinnacle net buiten het rif richting zuiden.
 • Shab Maksur, goede duiken op de noord- en zuidplateaus met sterke stromingen waardoor alle typen koraal uitbundig groeien. Zwarte, zachte en waaierkoralen. Haaien, napoleons en tonijnen zie je hier veel.
 • Sataya (Dolphin Reef), groot rif met een afgeschermde lagune aan de binnenkant en steile muren aan de buitenkant met scholen hamerhaaien, grote tonijnen en makrelen.
 • Erg Diab, een enkele pinnacle met steile muren die vanuit diep water omhoog komen. Hier kun je in 20 minuten omheen duiken en heb je grote kans om hamerhaaien te zien en de bijzondere thresher-haai aan de noordkant. De stromingen zijn hier vaak erg sterk.
 • Shab Aiman, een van de mooiste riffen van de Rode Zee. Het begint op 15m diepte op een lang plateau en je vindt er elke soort hard en zacht koraal. Whitetips vind je hier vaak vroeg in de ochtend.
 • Shab Faraq, een lang rif dat langzaam daalt van 8m tot 70m diepte waar je oceanic whitetips ziet en grijze rifhaaien. De hele lengte van het rif is bedekt met harde en zachte koralen. IN de talloze holen leven veel ongewervelden.
 • Abil Gaffer, een zeer ongewone site met haar pyramide-vorm dat vanuit 70m diepte omhoogt rijst. De kanten van het rif zijn bedekt met koraal en de diversiteit aan vis is enorm. Kijk uit naar de grote scholen barracudas.

Online stoel reservering

24 uur voor vertrek:

U kunt 24 uur voor vertrek gratis inchecken bij vluchten die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link.

U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen te volgen die worden aangegeven.

Vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek:

U kunt 3 weken tot 48 uur voor vertrek online een stoel reserveren voor de heen- en terugreis die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link. U dient direct een stoel voor de heen en terugreis te reserveren, de code is maar eenmalig te gebruiken. Na het invoeren van deze code wordt deze geblokkeerd.

Voor een normale stoel betaald u 7,50 per persoon per enkele reis en voor een stoel met extra beenruimte betaald u 20,- per persoon per enkele reis (indien beschikbaar). U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen volgen die worden aangegeven.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Deep South Diving Camp duikpakket 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail