Hilton Long Beach Hotel duikpakket Afbeelding Hilton Long Beach Hotel duikpakket
Hilton Long Beach Hotel duikpakket ****
Bestemming: Duikvakantie Egypte Rode Zee - Duiken Hurghada Egypte

Hilton Long Beach Hotel duikpakket

****

Het Hilton Long Beach Resort is een modern en zeer groot resort. Het resort beschikt over diverse heerlijke zwembaden en vele en vele faciliteiten en activiteiten voor jong en oud. Het is een ideaal hotel voor families met kinderen.

Hotel o.b.v. All InclusiveHilton Long Beach Hotel duikpakket

Het Hilton Long Beach Resort is een modern en zeer groot resort met een hoofdgebouw en diverse bijgebouwen verspreid over het resort. Er zijn heerlijke zwembaden en vele faciliteiten en activiteiten voor jong en oud. Het is een ideaal hotel voor families met kinderen. Vanwege de vele trappetjes en hellingen is het hotel niet erg geschikt voor mensen in een rolstoel.

Ligging

Dit prachtige resort ligt ten zuiden van Hurghada op ca. 12 km van de luchthaven en 15 km van het centrum van Hurghada-Sakkala. Via de tuin en het zwembad komt u direct bij het prive-strand.

Faciliteiten

Receptie, lounge, lift (in het hoofdgebouw), winkeltjes, diverse restaurants, discotheek en bars. Een ontspanningsruimte voor jong en oud met biljart, dart, tafeltennis, elektronische spelletjes en internet. Diverse tennis- en squashbanen, drie zwembaden (waarvaneen s winters verwarmd), kinderbad, kinderclub, amfitheater, duikcursussen, prive boten voor duiktrips en duiksafaris, snorkelen, strand- en watersporten. Aan het strand zijn ligbedden en parasols. Verder is er een gezondheidsclub met schoonheidssalon, kapper, gymzaal, aerobics, massage, sauna en jacuzzi. Er is een arts aanwezig in het hotel. Voor bepaalde faciliteiten en activiteiten betaalt u ter plaatse een vergoeding.

Kamers

De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, tv (sat.), koelkastje, kluisje en balkon. Badkamer met douche en/of bad, toilet en haardroger. De kamers worden omgeven door een prachtige tuin en hebben deels (zij)zeezicht. Er kunnen maximaal 2 kinderen (t/m 11 jaar) op de kamer bij 2 volwassenen. Voor de kamers in het hoofdgebouw betaalt u een toeslag van 60 per persoon per week. Deze kamers zijn op aanvraag. Ook kunt u kamers met verbindingsdeur aanvragen. De toeslag hiervoor bedraagt 70 Euro per persoon per week.

Familiekamers

Het hotel beschikt tevens over speciale familiekamers voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen. Deze kamers zijn gelegen in ieen van de bijgebouwen van het resort (het familiegebouw) met een eigen zwembad en gelegen nabij de Kids Club. Een familiekamer bestaat uit twee slaapkamers die met elkaar verbonden zijn. Daarnaast heeft het hotel ook meerdere gewone tweepersoonskamers met verbindingsdeur die u als familiekamer kunt boeken. Let op: voor familiekamers geldt een toeslag. U kunt de exacte prijs navragen bij onze reserveringsafdeling. Bovendien zijn deze kamers altijd op aanvraag.

Duiken

Bij de reissom is een duikpakket van 5 dagen bootduiken, 2 duiken per dag incl. f/l/l inbegrepen. Je duikt met Deep Divers.

Verzorging

U verblijft hier op basis van all inclusive. Dit houdt in dat alle maaltijden, lokale drankjes en hapjes en enkele sportmogelijkheden zijn inbegrepen in de reissom op de door het hotel aangegeven tijden. Uitzondering hierop zijn buitenlands gedestilleerde dranken en sporten als duiken en gemotoriseerde sporten.

Ter plaatse wordt in rekening gebracht: 20,- per persoon per paspoort voor het visum en de service op de luchthaven en 5,- p.p.p.w. voor fooien (baksheesh).

All Inclusive formule Hilton Long Beach Resort Eten Ontbijt in het hoofdrestaurant (06.30-10.30 uur) Ochtendsnacks bij de zwembadbar (10.30-12.30 uur) Lunch in het hoofdrestaurant (12.30-15.30 uur) Middagsnacks bij de Aldente bar en bij het zwembad (15.30-18.30 uur) Diner in het hoofdrestaurant (18.30-22.30 uur) Avondsnacks bij de Aldente bar (22.30-24.00 uur) Maaltijden bij andere restaurants of bars zijn tegen betaling. Drinken Minibar: 1 grote fles mineraalwater per kamer per dag Frisdranken, vruchtensappen en mineraalwater Lokale bieren, wijnen en lokale sterke dranken Amerikaanse koffie, thee IJs: Geserveerd bij de zwembaden (13.00-15.00 uur) lle drankjes worden geserveerd bij: De maaltijden Hoofdzwembad (10.30-24.00 uur) Familiezwembad (10.30-24.00 uur) Aldente bar (15.30-24.00 uur) Sportactiviteiten(1 uur per dag) Tennis, squash en tafeltennis Minigolf en biljart Let op: op de dag van vertrek eindigt het all inclusive arrangement om 12:00 uur.

(all inclusive formule is onder voorbehoud)

Duiken

Bij de reissom is een duikpakket van 5 dagen bootduiken, 2 duiken per dag incl. f/l/l inbegrepen. U duikt met Deep Divers. Voor dit duikpakket dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Heeft u langer dan 3 maanden niet gedoken dan zult u ter plaatse een checkdive moeten doen.

Duikschool Deep Divers

Dit 5-sterren Padi 5 sterren Instructor Development Center bied je alles wat je maar kan wensen. Geopend door Waleed en Ingrid in 2007, is dit duikcentrum nog erg jong. In 2009 is John het team komen versterken en samen heeft dit team veel duikervaring in Hurghada. Het gaat ze er niet om het grootste duikcentrum te worden, maar het BESTE. En ze zijn hard op weg om dit te bereiken! Je kunt hier met een gerust hart fijne duiken maken. Van beginner tot gevorderde, ze helpen je graag met het uitbreiden van je duikervaring. De enthousiaste instructeurs spreken meerdere talen waaronder Nederlands. Er zijn 3 klaslokalen voor cursussen, waarvan 2 met airco en meer dan 40 huur uitrustingen. De basis heeft op het moment 2 locaties in Hurghada, eentje in het Triton Empire Beach Resort en een in het Aladin Beach Resort. Voor onze duikers ideaal daar wij het Triton Empire Hotel en het Triton Empire Inn (beide liggen naast Triton Empire Beach Resort) aanbieden. Je hebt hier ook een heel mooi huisrif gelijk voor je deur liggen (10m van het strand), waar je gegarandeerd zeepaardjes zult zien! Ook worden hier vaak dolfijnen, schildpadden en roggen gezien. Dit huisrif is natuurlijk ook zeer prettig voor nachtduiken. Verblijf je in een ander hotel, dan word je natuurlijk gewoon opgehaald voor je duikdag. Deep Divers hecht veel waarde aan VEILIGHEID, KWALITEIT en SERVICE. Daarom hebben ze geinvesteerd in de beste en modernste uitrustingen. De huuruitrustingen zijn van de beste merken en worden regelmatig onderhouden en gechecked.

De duikboot El Prince Waeel waar de dagtrips mee gemaakt worden, is voorzien van elk comfort. Elke duik wordt voorafgegaan door een uitgebreide briefing en wordt begeleid door een divemaster of instructeur.

Duiken

Ook hier maak je de dagelijkse bootduiken, 2 per dag op verschillende duiklocaties. Tussen de 2 duiken door heb je tijd om te lunchen en te relaxen. Je kunt evt. een derde duik maken als je wilt (tegen een toeslag van 15,- p.p., ter plaatse te betalen. Onder voorbehoud van omstandigheden.

Een Checkduik (vindt altijd plaats voor de 1e duik) kost 9,- p.p. en een Scuba Tune Up (1 dag incl. theorie en zwembad/beschut water duiken ) 40,- p.p. Indien je langer dan een jaar niet hebt gedoken, dien je deze Scuba Tune Up te doen. Je hebt dan 1 dag Scuba Tune Up en daarna ga je nog 4 dagen duiken. Checkduik en Scuba Tune Up dienen via ons geboekt te worden.

Duikgebied

Hurghada heeft verschillende eilanden die ongeveer 10-15 km van de rust af liggen. Dit betekent dat de meeste duikplaatsen beschermd zijn van de ruwe zee. Het duiken rondom deze eilanden is prachtig en gevarieerd, met ondiepe riffen en koraaltuinen tot steilwanden en drop-offs. Gedurende de laatste 3 jaren is het grootste deel van Hurghada beschermd gebied geworden en uitgeroepen tot Marinepark. De riffen zijn zodanig beschermd dat het verboden is ankers uit te werpen op het rif, maar boten dienen aan te leggen aan speciaal aangelegde mooring boeien. De eilanden en riffen die niet binnen het national park liggen, zijn niettemin ook zeer goede duikplaatsen en hebben dezelfde regels, enkel kijken en nergens aankomen, geen vissen voeren en geen schelpen e.d verzamelen.

Onze duikpakketten zijn altijd inclusief fles, lucht en lood. Het duikmateriaal zoals pak, automaat, vinnen, schoenen, BCD etc is niet inclusief. Dit kun je ter plaatse huren bij de duikschool tegen een toeslag van 15,- per persoon per dag.

Toeslagen cursussen

 • PADI Open Water Diver Cursus 76 euro.
 • Advanced Open Water Diver Cursus (2 dagen) met daarna 3 dagen bootduiken extra 83 euro.
 • PADI Referral Cursus met 3 dagen duiken extra 71 euro.

Leren duiken?

De Open Water Diver Cursus bestaat uit 5 theorie lessen en 5 duiken in het zwembad of in ondiep beschut water. Hierin leer je verschillende oefeningen goed beheersen om je duiktechniek onder de knie te krijgen. Je maakt tevens 4 duiken in het open water, dit zijn bootduiken. Aan het eind van de cursus bij het behalen van het examen ben je een Open Water Diver. Voor het brevet inclusief logboek betaal je ter plaatse bij de duikschool ca. 40,-. Je kunt de cursusboeken zelf kopen en meenemen of je koopt ze ter plaatse. Volgens de nieuwe regels van Padi mag je de boeken dus niet meer lenen zoals voorheen, maar dien je ze zelf te hebben. De prijzen ter plaatse zijn als volgt: - Padi Open Water boek, RDP (recreational dive planner) duiktabel en instructies 55,- p.p. Dit is nodig bij een Open Water cursus en Referral cursus. - Padi Advanced Open Water boek en instructies 40,- p.p. RDP is exclusief en zelf mee te nemen of ter plaatse te kopen! - Padi Rescue Diver boek 43,- p.p. - EFR basis pakket 25,- p.p. De recreational dive planner (RDP) komt in 3 versies: - RDP tabel en instructies 32,50 p.p. - RDP wiel en instructies 59,- p.p. - eRDP en instructies 25,50 p.p. Deze prijzen zijn onder voorbehoud!

Overige informatie

Om een Open Water Diver Cursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken. Het is mogelijk om het theoriegedeelte van de cursus in Nederland al af te ronden zodat u ter plaatse optimaal van uw vakantie kunt genieten. Dit kan via de website van PADI. Vraag bij onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden.

Extra kosten bij de duikschool

Het gebruik van duikuitrusting tijdens de Open Water cursus, Referral Open Water en EFR is inclusief. Indien je enige dagen op vervolg van de cursus wilt duiken is de uitrusting niet inbegrepen. Na het voltooien van een duikcursus krijg je een brevet. Dit brevet is niet inbegrepen in de prijs van de cursus. De prijs van het brevet inclusief logboek bedraagt 40,- p.p. ter plaatse te voldoen.

Bijkomende kosten ter plaatse:

 • lunch aan boord incl. 1 drankje ca. 4,- p.p.
 • derde duik 15,- p.p.
 • extra dag duiken 30,- p.p.
 • huur duikuitrusting 15,- p.p.p. dag
 • nachtduik op het huisrif (geen min. deelname) 25,- p.p.
 • nachtduik vanaf de boot 35,- p.p.
 • speciale trip Abu Nuhas/Thistlegorm/ S. Express toeslag op normale duikpakket 40,- p.p.
 • environmental GRATIS
 • NITROX 32% GRATIS
 • certificaatkosten incl. logboek bij cursussen 40,- p.p.
 • ze heffen hier geen sales tax

Informeer goed elke dag over de bijkomende kosten voor de door jou geplande duiken!

Een greep uit enkele duikplaatsen rond Hurghada

Shab El Erg

De meest noordelijke duikplaats voor de meeste dagboten vanuit Hurghada. Dit is een reusachtig hoefijzer vormig rif met verschillende duikplaatsen aan beide kanten. Het noordelijke punt is genaamd Manta point door zijn mantas gedurende bepaalde tijden van het jaar. Binnen de lagune heb je verschillende koraalruggen, torentjes en dolfijnen. Het is niet ongewoon dat duikers hier met dolfijnen gaan snorkelen.

Gota Shab El Erg

Aan de westkant van het grote Shaab El Erg is er de bekende Gotta. Deze plaats krioelt van het leven, eenhoornvissen, schorpioenvissen, baarzen, murenen, roggen en heel regelmatig een schildpad en/of dolfijnen.

Shab Abu Nugar

Dit rif ziet eruit als een grote T. Een ondiep plateau in het westen met verschillende ergs en twee goede plaatsen om te duiken genaamd Gotta Abu Nugar en Shab Iris. Aan de noordkant zijn er 3 kleine ergs die prachtig zijn. Deze plaatsen hebben heel mooie koraaltuinen met veel onderwaterleven.

Umm Gammar

Dit offshore eiland biedt mooie duiken aan beide kanten. Het zuiden heeft een plateau waar ook de aanlegplaatsen zijn. Meestal start je je duik hier richting oosten naar de drop-off en van daar verder richting noorden langs de steilwand. Zeer snel merk je 3 koraaltorens die niet ver van elkaar afliggen. Na verkenning van dit gebied keer je terug met de stroming mee richting plateau. Soms organiseert men de duik enkel op het plateau waar je veel zachte koralen vindt, hier heb je kans om een schildpad te zien, vooral wanneer je richting westen gaat. Je kan natuurlijk ook stromingsduiken maken aan de west- of oostkant. De noordkant heeft een halg (inkeping in het rif waar men de boot kan aanleggen), hier kan je enkel bij goed weer duiken. Deze plaats is een steilwandduik waarin de verschillende spleten en grotjes veel onderwaterleven hebben.

Careless Reef

Vlabij Shabruhr Umm Gamar ligt Carless dat bestaat uit 2 grote ergs die oprijzen vanaf het grote plateau. Het gebied is onbeschermd en kan enkel bereikt worden tijdens goed weer. De oppervlaktestroming komt meestal vanuit het noorden maar onderwater is ze vrij onvoorspelbaar. In het noorden is er de drop-off en het zuiden heeft een langzaam aflopende bodem met verschillende koraaltorentjes. Het hele gebied heeft veel grote murenen en soms vind je een wittip rifhaai. In de zeer vroege morgen kan er zelfs een hamerhaai langskomen.

Torfa Fanus (East)

Dit smaller rif heeft een grote kalme lagune, een mooie plaats om de tweede duik van de dag te doen. De lagune en de hele zuidkant is niet echt interessant maar aan de oostkant heb je een koraaltuin die barst van het leven. Er zijn 3 grote prachtige koraaltorens die je kan gebruiken als orientatiepunten binnen deze tuin, vooral de tweede toren is niet te missen, hier zie je honderden glasvisjes in een klein grotje. Wanneer je verder gaat kom je aan de noordkant van het rif waar je gorgonias kan bewonderen en prachtige koralen. Tegen dan is het tijd om terug te keren om dan je duik te eindigen op de 1ste erg. Kijk ook uit naar dolfijnen want die komen hier vaak voor.

Online stoel reservering

24 uur voor vertrek:

U kunt 24 uur voor vertrek gratis inchecken bij vluchten die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link.

U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen te volgen die worden aangegeven.

Vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek:

U kunt 3 weken tot 48 uur voor vertrek online een stoel reserveren voor de heen- en terugreis die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link. U dient direct een stoel voor de heen en terugreis te reserveren, de code is maar eenmalig te gebruiken. Na het invoeren van deze code wordt deze geblokkeerd.

Voor een normale stoel betaald u 7,50 per persoon per enkele reis en voor een stoel met extra beenruimte betaald u 20,- per persoon per enkele reis (indien beschikbaar). U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen volgen die worden aangegeven.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Hilton Long Beach Hotel duikpakket 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail