Bel Air Azur Resort incl 5 dagen bootduiken Hurgada Egypte Afbeelding Bel Air Azur Resort incl 5 dagen bootduiken Hurgada Egypte
Bel Air Azur Resort incl 5 dagen bootduiken Hurgada Egypte ****
Bestemming: Duikvakantie Egypte Rode Zee - Duiken Hurghada Egypte

Bel Air Azur Resort incl 5 dagen bootduiken Hurgada Egypte

****

Bel Air Azur Club bestaat uit 215 ruime kamers, allen gebouwd rondom en met uitzicht op het sfeervolle zwembadterras. Bel Air Azur Club wordt van het strand gescheiden door de zusterhotels Arabella Azur Club en Arabia Azur Club en vormt met deze hotels samen een geheel. Als gast van Bel Air Azur Club mag gebruik worden gemaakt van de meeste faciliteiten van het naastgelegen Arabia Azur Club (m.u.v. enkele...

Hotel o.b.v. All Inclusive



Bel Air Azur Resort inclusief 5 dagen bootduiken (2 duiken per dag)

Bel Air Resort is een prachtig resort direct aan het strand en een centrale ligging. Bel Air Resort heeft een huisrif waar u uitstekend kunt snorkelen. Het personeel zal u in de watten leggen en de vele faciliteiten die door het resort worden aangeboden zullen uw vakantie onvergetelijk maken! Bel Air Resort is een Only Adult hotel, de minimale leeftijd van de gasten is 18 jaar.

Ligging

Bel Air Resort is een prachtig resort direct aan het strand en een centrale ligging. Bel Air Resort heeft een huisrif waar u uitstekend kunt snorkelen. Het personeel zal u in de watten leggen en de vele faciliteiten die door het resort worden aangeboden zullen uw vakantie onvergetelijk maken! Bel Air Resort is een Only Adult hotel, de minimale leeftijd van de gasten is 18 jaar.

Faciliteiten

Bel Air Resort beschikt over 215 kamers, verdeeld over 3 verdiepingen. Bij binnenkomst vindt u er een receptie en een lobby met zitjes. Voor heerlijke maaltijden kunt u kiezen uit drie restaurants, waaronder een a-la-carterestaurant (tegen betaling). Een verfrissend drankje kunt u halen in een van de bars. In de tuin vindt u een groot zwembad. Op het zonneterras staan ligbedjes en parasols voor u klaar zodat u heerlijk kunt genieten van uw vakantie. Ook kunt u gratis gebruikmaken van de badhanddoekenservice die het hotel biedt. Ook op het strand staan ligbedjes en parasols klaar voor gebruik. Tevens biedt Bel Air Resort tegen betaling een internetcafe, wasservice, diverse winkeltjes, en een medische dienst. U kunt gratis gebruikmaken van wifi in de lobby.

Let op: Bel Air Resort is een Only Adult hotel: de minimale leeftijd van de gasten is 18 jaar.

Sport & Ontspanning

U kunt in Bel Air Resort onder andere gratis gebruikmaken van tennis (verlichting tegen betaling), squash, biljart, tafeltennis, fitness en gymnastiek. Tegen betaling: diverse watersporten aan het strand, duiken en snorkeluitrustingen. Ook kunt u tegen betaling gebruikmaken van de Spa. Hier vindt u onder andere een sauna en stoombad en u kunt diverse massages en behandelingen boeken. Het internationale animatieteam verzorgt een gevarieerd programma.

Kamers

De standaardkamers (1-3 personen) van Bel Air Resort zijn ruim en verzorgd ingericht en beschikken over airconditioning, minibar, telefoon, kluisje, satelliet televisie en koffie- en theezet faciliteiten. Een badkamer met douche, toilet en fohn. Alle standaardkamers hebben een balkon of terras met zitje.

Verzorging

U verblijft hier op basis van all inclusive.

All Inclusive formule

U verblijft in Bel Air Resort op basis van All Inclusive; ontbijt (07.00-11.00), lunch (12.30-15.00) en diner (19.00-22.00). Diverse snacks (11.00-17.00) en ijs (10.00-17.00). Alle door het hotel geselecteerde lokale alcoholische en alcoholvrije drankjes zijn inbegrepen van 10.00 tot 02.00 uur. Tegen betaling: import drankjes en diner in het specialiteiten restaurant en het a-la-carterestaurant (vooraf reserveren).

Duiken in Hurghada bij Aquarius Diving Clubs

Aquarius Diving heeft verschillende duikcenters aan de Rode Zee in Egypte. Zo zijn zij te vinden in de badplaatsen Hurghada, Makadi Bay, Sahl Hasheesh, Marsa Alam, Hamata en Sharm el Sheikh. Aquarius biedt dagelijkse duiktrips voor bootduiken en diverse duikcursussen voor de beginnende duikers, maar ook voor professionele duikers, die hun ervaring verder willen uitbreiden. De duikcenters beschikken over meertalige, professionele en getrainde duikinstructeurs. Voor Aquarius Diving is hoge kwaliteit, veiligheid en het plezier in duiken erg belangrijk. Het team van Aquarius zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u zich als gast thuis zult voelen en kunt genieten van een ontspannen en plezierige duikervaring.

Gezondheid

Om te kunnen duiken dient u over een goede gezondheid te beschikken. Een doktersverklaring is in Egypte niet verplicht. Bij de duikschool wordt u gevraagd een vragenlijst in te vullen. Indien u alle vragen met nee kunt beantwoorden, kunt u deelnemen aan de cursus. Als u een of meerdere vragen met ja beantwoordt, dan is een aanvullende medische verklaring wel nodig en kunt u alleen deelnemen als u in het bezit bent van een recente en ondertekende doktersverklaring.

Deze 8-daagse pakketreis inclusief:

  • Retourvluchten Amsterdam - Hurghada
  • Luchthavenbelasting
  • Vervoer van luchthaven naar uw hotel en terug
  • 7 nachten verblijf in een 4-sterren accommodatie o.b.v. all inclusive
  • 5-daags bootduikpakket (2 duiken per dag incl. f/l/l)

Bijkomende kosten

  • Reserveringskosten, eenmalig 28 euro
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en of annuleringsverzekering
  • Ruimbagage, tarieven zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en het benodigde gewicht

Bijkomende kosten voor het duiken (ter plaatse te voldoen):

  • Huur duikuitrusting 20,- per dag
  • 3e duik 15,- per duik
  • Lunch op de boot LE35,- per dag (ca. 5-7 euro)
  • Drankjes aan boord LE5,- per drankje (frisdrank, ca. 1 euro)
  • Nachtduik vanaf de boot 35,- per duik
  • 12 liter Nitrox 32% 3,- per tank
  • 12 liter Nitrox 32% (10 tanks) 25,-
  • Wrak Abu Nuhas toeslag 35,- per duik
  • Environmental tax 3,- per dag

Vluchtinformatie

U vliegt aan op de luchthaven van Hurghada. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel, Dusseldorf, etc. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt. Wenst u vanaf een specifieke luchthaven te vertrekken, dan informeren wij u graag over de mogelijkheden. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse. Als dit tarief niet meer beschikbaar is, kan er een vluchttoeslag gelden. Mocht dit het geval zijn, dan informeren wij u hier uiteraard eerst over, voordat wij uw boeking definitief maken.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid gecontroleerd hebben. Reserveringen blijven tot telefonische en schriftelijke bevestiging onder voorbehoud. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Enkele duikplaatsen rond Hurghada

Shab El Erg

De meest noordelijke duikplaats voor de meeste dagboten vanuit Hurghada. Dit is een reusachtig hoefijzer vormig rif met verschillende duikplaatsen aan beide kanten. Het noordelijke punt is genaamd Manta point door zijn mantas gedurende bepaalde tijden van het jaar. Binnen de lagune heb je verschillende koraalruggen, torentjes en dolfijnen. Het is niet ongewoon dat duikers hier met dolfijnen gaan snorkelen.

Gota Shab El Erg

Aan de westkant van het grote Shaab El Erg is er de bekende Gotta. Deze plaats krioelt van het leven, eenhoornvissen, schorpioenvissen, baarzen, murenen, roggen en heel regelmatig een schildpad en/of dolfijnen.

Shab Abu Nugar

Dit rif ziet eruit als een grote T. Een ondiep plateau in het westen met verschillende ergs en twee goede plaatsen om te duiken genaamd Gotta Abu Nugar en Shab Iris. Aan de noordkant zijn er 3 kleine ergs die prachtig zijn. Deze plaatsen hebben heel mooie koraaltuinen met veel onderwaterleven.

Umm Gammar (27i21.155N, 33i54.550E)

Dit offshore eiland biedt mooie duiken aan beide kanten. Het zuiden heeft een plateau waar ook de aanlegplaatsen zijn. Meestal start je je duik hier richting oosten naar de drop-off en van daar verder richting noorden langs de steilwand. Zeer snel merk je 3 koraaltorens die niet ver van elkaar afliggen. Na verkenning van dit gebied keer je terug met de stroming mee richting plateau. Soms organiseert men de duik enkel op het plateau waar je veel zachte koralen vindt, hier heb je kans om een schildpad te zien, vooral wanneer je richting westen gaat. Je kan natuurlijk ook stromingsduiken maken aan de west- of oostkant. De noordkant heeft een halg (inkeping in het rif waar men de boot kan aanleggen), hier kan je enkel bij goed weer duiken. Deze plaats is een steilwandduik waarin de verschillende spleten en grotjes veel onderwaterleven hebben.

Careless Reef (27i18.700N, 33i56.200E)

Vlabij Shabruhr Umm Gamar ligt Carless dat bestaat uit 2 grote ergs die oprijzen vanaf het grote plateau. Het gebied is onbeschermd en kan enkel bereikt worden tijdens goed weer. De oppervlaktestroming komt meestal vanuit het noorden maar onderwater is ze vrij onvoorspelbaar. In het noorden is er de drop-off en het zuiden heeft een langzaam aflopende bodem met verschillende koraaltorentjes. Het hele gebied heeft veel grote murenen en soms vind je een wittip rifhaai. In de zeer vroege morgen kan er zelfs een hamerhaai langskomen.

Torfa Fanus (East)

Dit smaller rif heeft een grote kalme lagune, een mooie plaats om de tweede duik van de dag te doen. De lagune en de hele zuidkant is niet echt interessant maar aan de oostkant heb je een koraaltuin die barst van het leven. Er zijn 3 grote prachtige koraaltorens die je kan gebruiken als orientatiepunten binnen deze tuin, vooral de tweede toren is niet te missen, hier zie je honderden glasvisjes in een klein grotje. Wanneer je verder gaat kom je aan de noordkant van het rif waar je gorgonias kan bewonderen en prachtige koralen. Tegen dan is het tijd om terug te keren om dan je duik te eindigen op de 1ste erg. Kijk ook uit naar dolfijnen want die komen hier vaak voor.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Bel Air Azur Resort incl 5 dagen bootduiken Hurgada Egypte 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail