Marsa Shagra Shark School Afbeelding Marsa Shagra Shark School
Marsa Shagra Shark School
Bestemming: Duikvakantie Egypte Rode Zee - Duiken Ecolodges Red Sea Diving Safari Egypte

Marsa Shagra Shark School


In dit 4-daagse programma, dat is ontwikkeld door Dr. Erich Ritter van SHARKPROJECT, zult u alles leren wat er te leren valt over het gedrag van haaien en hoe men veilig met haaien kan duiken.

Hotel o.b.v. Volgens programmaSharkSchool in Marsa Shagra

Haaien zijn boeiende dieren. De meeste duikers hebben er wel een of meerdere gezien. Maar wat was de intentie van de haai, toen deze op u af kwam zwemmenWelke factoren hebben invloed gehad in deze situatieHoe kan het zwempatroon van de haai geintepreteerd wordenDit zijn onderwerpen die behandeld worden tijdens het SharkSchool programma, ontwikkeld door Dr. Erich K. Ritter. Deze boeiende workshop gaat in op het gedrag van haaien en met name bij interactie met mensen.

Misvatting over haaien

Van alle diersoorten bestaat waarschijnlijk over haaien de grootste misvatting. Door de meesten gevreesd, missen deze dieren de nodige bescherming tegen de slachting die nog steeds plaatsvindt. Het doden van haaien wordt beschreven als een van de grootste ecologische tijdbommen, die op het punt staat te exploderen.

Een bestaan van meer dan 400 miljoen jaar maken deze boeiende dieren een van de meest succesvolle soorten op Aarde. De mens vormt de enige echte bedreiging voor de haai; er wordt geschat dat jaarlijks 150 miljoen haaien geslacht worden voor hun vinnen, als bijvangst of door sport-visserij.

De bescherming van de haai is van cruciaal belang voor de balans van onze oceanen, de belangrijkste bron van zuurstof van onze planeet. Een belangrijke stap naar de bescherming van de haai is de eliminatie van de onbevestigde angst voor haaien en de mythes die over dit dier bestaan.

Het ligt in de menselijke natuur om alleen te beschermen wat geliefd is, en niet wat gevreesd wordt. Maar volgens Dr. Erich K. Ritter is het van groot belang dat er een einde gemaakt wordt aan de irrationele angst voor haaien en de onjuiste informatie rondom hen.

Een belangrijke stap naar een beter begrip voor de haai is de actieve interactie en de verspreiding van het woord dat er geen gevaarlijke haaien bestaan, maar alleen gevaarlijke situaties, bewust of onbewust door de mens gecreeerd of door derde partijen.

SharkSchool Pakket

Het Shark School cursuspakket bevat 4 dagelijkse workshops over haaien gegeven door Dr. Erich Ritter, 6 bootduiken naar Elphinstone met grote boot en/of speedboot, plus Shark School workshop documenten en certificering.

Inhoud workshop

In het 4-daags programma, dat is ontwikkeld door Dr. Erich Ritter van SHARKPROJECT, zult u alles leren wat er te leren valt over het gedrag van haaien en hoe men veilig met haaien kan duiken. Het programma vindt plaats tijdens het seizoen van de Oceanic White Tip (Longimanus) op Elphinstone. Gedurende de 4 dagen van het programma zult u zes duiken op Elphinstone maken, waarvan tenminste een met Erich Ritter of zijn assistent.

Het workshop programma bestaat uit:

 • Evolutie
 • Biologie (zintuigen, voortplanting, geboorte en jongen),
 • Ecologie & Voedselketen
 • Haai - Mens Interactie (Interactie concept van Dr. Erich Ritter)
 • Mythes, angsten en fobieen
 • Longlining, Finning, Netten, Handel & Verkoop / Stop Finning, Stop Sales -
 • Longimanus Special

Belangrijke informatie

Het Shark School cursuspakket komt bovenop het normale pakket voor vlucht, accommodatie en transfer. Tevens dient het 5-daags basis-duikpakket bijgereserveerd te worden.

Het maximum aantal deelnemers per cursus is slechts 60. Een tijdige inschrijving is daarom vereist. Reserveringen zijn pas na onze telefonische bevestiging definitief.

Om deel te kunnen nemen aan SharkSchool en om op Elphinstone te mogen duiken, dient u ten minste Advanced Open Water Diver te zijn en 50 gelogde duiken te hebben.

Het duiken op Elphinstone is door de moelijkheidsgraad aan risicos gebonden, de reisorganisatie is nimmer verantwoordelijk voor het aangeboden duikprogramma naar Elphinstone.

De workshops zullen in het Engels worden gegeven.

Online stoel reservering

24 uur voor vertrek:

U kunt 24 uur voor vertrek gratis inchecken bij vluchten die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link.

U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen te volgen die worden aangegeven.

Vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek:

U kunt 3 weken tot 48 uur voor vertrek online een stoel reserveren voor de heen- en terugreis die worden uitgevoerd door Transavia.com. U dient direct een stoel voor de heen en terugreis te reserveren, de code is maar eenmalig te gebruiken. Na het invoeren van deze code wordt deze geblokkeerd.

Voor een normale stoel betaald u 7,50 per persoon per enkele reis en voor een stoel met extra beenruimte betaald u 20,- per persoon per enkele reis (indien beschikbaar). U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen volgen die worden aangegeven.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Marsa Shagra Shark School 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail