Best of Dahab combi met Jordanie
Bestemming: Duikvakantie Egypte Rode Zee - Duiken Dahab Egypte

Best of Dahab combi met Jordanie


11-daagse combinatie: Duiksafari Dahab en Jordanie Petra

Hotel o.b.v. Volgens programma



Een 11-daagse pakketreis naar Egypte en Jordanie inclusief:

  • retourvluchten vanuit Amsterdam naar Sharm El Sheikh luchthavenbelasting en toeslagen
  • transfers luchthaven - accommodatie v.v.
  • 8 nachten verblijf in Daniela Village
  • verzorging: volpension
  • Duikpakket: Best of Dahab
  • transfer Daniela Village - Taba haven v.v.
  • ferry Taba - Aqaba v.v
  • transfers in Jordanie
  • Bezoek aan Petra incl entreegeld en gids
  • 1 nacht verblijf in Petra op basis van volpension Bezoek aan Dode Zee

Reisschema

Dag 1 Vertrek naar Dahab

Vertrek vanuit Amsterdam voor uw vlucht naar Sharm el Sheikh. Transfer naar Dahab. Inchecken in Daniela Hotel.

Dag 2 Dahab Jeep Diving

Na het ontbijt is er een briefing in het Daniela duikcentrum. Voordat u uw eerste duik maakt zal er een controle worden gedaan van de duikuitrusting en lood. Volledige dag duiken, inclusief 2 begeleide duiken in Dahab per Jeep of pick-up truck. U heeft de keuze tussen vele bekende duikplaatsen zoals de Canyon, de Blue Hole, de Islands, de Three Pools, Eel Gardens en nog veel meer. Overnachting in Daniela Village.

Dag 3 Ras Abu Galloum

De reis naar Ras Abu Galloum begint vroeg om optimaal te profiteren van de koele ochtendlucht gedurende een uur durende rit naar de eerste duikplek. Na het ontbijt vertrekken we naar de Blue Hole, waar u kennis maakt met de kamelen. Na een korte inleiding in het kameelrijden en alle apparatuur, begint de tocht te voet of op kameel naar Ras Abu Galloum. Bij aankomst maakt u 1 duik op de prachtige riffen van Ras Abu Galloum. De lunch wordt bereid door de bedoei?enen en geserveerd op een traditionele manier. Voordat de zon ondergaat gaat u weer terug naar de Blue Hole en wordt u weer terug gebracht naar Daniela Village.

Dag 4 Daniela Village

Vandaag kunt u helemaal zelf bepalen wat u gaat doen. U kunt extra duiken bijboeken bij het hotel of lekker ontspannen en genieten van de zee en het strand.

Dag 5 Gabr el Bint

Na het ontbijt vertrekt u om 07:30 uur vanaf het hotel naar de steiger. Hele dag bootduik safari naar Gabr el Bint (2 duiken). De lunch wordt aan boord geserveerd. Gabr el Bint ligt op ongeveer 7,5 kilometer ten zuiden van Dahab en kan alleen vanaf de kust te voet, per kameel of per boot bereikt worden. Gabr el Bint, betekent in het Arabisch Het graf van het meisje. Dit meisje is vele eeuwen geleden ziek geworden tijdens haar reis en werd begraven op deze prachtige plek, aan de voet van de bergen. Terug naar het hotel. Overnachting in Daniela Village.

Dag 6 Woestijnsafari Colored Canyon of 2 duiken in Dahab

Vandaag heeft u de keuze tussen twee begeleide duiken in Dahab en diner in het hotel of een dag vol woestijn avontuur, wandelen te voet door de White & Narrow Canyons, Mushroom rock en een ontspannen bedoei?enen lunch in de Oasis. Tegen het avondeten bent u weer terug bij Daniela Village.

Dag 7 Petra, Jordanie?

Vandaag staat u vroeg op en wordt u naar de haven van Taba gebracht. Een luxe boot brengt u van Taba Egypte naar Aqaba in Jordanie?. Vanuit Aqaba wordt u naar Petra gebracht, het wereldwonder en de beroemdste attractie van Jordanie?. Diep verborgen in een kloof ligt de eeuwenoude stad. De gids verteld u graag alles over de kamers en gebouwen die uit de rotsen zijn gehakt. De prachtige roze en rode kleuren van de stenen maken van Petra een indrukwekkend schouwspel. Rond half 4 verlaat u Petra voor de lunch en wordt u naar uw hotel vlakbij Petra gebracht.

Dag 8 Dode Zee

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Dode Zee. Bij aankomst kunt u heerlijk gaan drijven in het water, u insmeren met de helende modder of de omgeving gaan ontdekken. In de avond wordt u naar de haven van Aqaba gebracht voor uw boottocht terug naar Taba. In Taba wordt u opgevangen en terug naar Daniela village gebracht. Bij aankomst in Daniela village staat het diner voor u klaar.

Dag 9-10 Daniela Village

U verblijft nog 2 nachten in Daniela village voordat u weer terug naar Nederland vliegt. Maak nog een paar duiken, kom bij van het indrukwekkende Petra en de Dode zee en geniet van uw laatste dagen vakantie.

Dag 11 Terugvlucht naar Nederland

Vandaag wordt u naar de luchthaven van Sharm El Sheikh gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail