Liveaboard Galapagos Galapagos Aggressor III Afbeelding Liveaboard Galapagos Galapagos Aggressor III
Liveaboard Galapagos Galapagos Aggressor III
Bestemming: Duikvakantie Galapagos - Liveaboard Galapagos

Liveaboard Galapagos Galapagos Aggressor III


Galapagos is een van de meest opwindende bestemmingen in de wereld. Gasten krijgen de gelegenheid om te duiken met speelse zeeleeuwen, hamerhaaien, walvishaaien, scholen tonijn en nog veel meer. De Galapagos Aggressor III vertrekt vanaf Baltra en reist ver naar het noorden naar de beroemde Darwin en Wolf-eilanden en is perfect voor een onvergetelijke Galapagos duikvakantie.

Hotel o.b.v. Volgens programmaGalapagos Aggressor III Liveaboard - 10 dagen / 8 nachten

Algemeen

De Galapgos eilanden zijn beroemd geworden door de studies van Charles Darwin. De vulkanische eilanden vormen een Nationaal Park en het is het tweede grootste zeereservaat ter wereld. U treft een verbazingwekkende diversiteit van inheemse dieren, vele endemische die ongewoon tam zijn door het ontbreken van roofdieren en jarenlange bescherming.

Walvishaaien, hamerhaaien en zeeleeuwen zijn slechts een paar van de soorten die die hier veel voorkomen dankzij de koele Humboldt Current. De Galapagos Aggressor opereert sinds 1993 in de archipel met een vergunning afgegeven door het Galapagos National Park. De Galapagos Aggressor vertrekt vanaf Baltra en reist ver naar het noorden naar de beroemde Darwin en Wolf-eilanden voor de spannende duiken om hamerhaaien, walvishaaien, scholen tonijn en nog veel meer te zien.

Ligging

De Galapagos liggen in de Stille Oceaan op ca. 1000 km ten westen van Ecuador.

Galapagos Aggressor III

Het schip meet ca. 30 meter en heeft vier dekken. Op het bovendek bevindt zich zonneterras. Op het tussendek (dek 3)zijn de vier Master Staterooms. Op het hoofddek zijn lounge, bar en het duik dek. De vier Deluxe Staterooms bevinden zich op het benedendek. De Deluxe Staterooms zijn uitgerust met een twee 1-persoonsbedden, de Master Stateroom heeft een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden. Alle hutten hebben een badkamer en airconditioning. De maximale capaciteit bedraagt 16 personen.

Bemanning

De bemanning bestaat uit 9 professionele bemanningsleden met een professioneel licentie zoals vereist door de wetten van het land waarin de jacht opereert en zij voldoen aan de relevante internationale SOLAS (Internationaal Verdrag voor de beveiliging van mensenlevens op zee) normen. Zij zijn verplicht te voldoen aan de norm Operations Procedures (SOP). Duikinstructeurs en divemasters zijn opgeleid en gecertificeerd door de nationale certificatie-instellingen.

Technische gegevens/uitrusting

 1. Twin dieselmotoren
 2. 2 of meer generatoren, 110-208 wisselspanning
 3. 2 SCUBA luchtcompressoren met cascade opslag
 4. Nitrox membraan systeem met cascade opslag
 5. Watermaker met veel opslag
 6. Rubberboten met buitenboordmotor voor excursies aan wal en duiken

Faciliteiten

 1. Excursies naar de eilandjes en stranden (waar beschikbaar)
 2. Snorkelen en duiken
 3. Digitale onderwater fotografie
 4. Entertainment center met een tv, dvd, cd-speler en een assortiment van films en boeken

Overige voorzieningen

 1. Gedeeltelijk overdekt zonneterras met ligstoelen, bar, CD stereo-speler, en een hot tub
 2. BBQ grill gebied
 3. Full-service kombuis, vriezer en koelkast bewaren
 4. Zwemplatform met (2) warm zoetwater douches, fin opslag en (2) water afslag ladders
 5. Duikdek met persoonlijke spullen kluisjes voor in-place lucht / nitrox stations, spoelbakken en camera tafel
 6. Huur duikuitrusting en gratis leners als uw apparatuur storingen heeft
 7. Gewichten, gewicht gordels, 80 cu. ft. aluminium tanks met standaard juk kleppen
 8. DIN-adapters *

Verzorging

Het verblijf aan boord is op basis van volpension en aan boord zijn alle dranken incl. lokaal bier en wijn gratis. De overnachting voor aanvang van de liveaboard is op basis van logies en ontbijt.

Belangrijk

Om deel te nemen aan deze duiktrip is er geen minimaal aantal gelogde duiken vereist. Echter kunnen op sommige duikstekken sterke stroming staan. Er wordt dan ook aangeraden om alleen deel te nemen wanneer u ruim voldoende duikervaring heeft met stromingsduiken.

10-daagse duikreis inclusief:

 • Vluchten Amsterdam - Guayaquil - Baltra v.v.
 • 1 overnachting Guayaquil op basis van logies en ontbijt
 • Transfers
 • 8 dagen / 7 nachten Liveaboard op basis van volpension

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket. Het is de reizigers verantwoordelijkheid om te zorgen, dat ze over het juiste visum beschikken om te reizen naar elk land op zijn of haar route. Daar voorschriften verschillen per land adviseren wij contact te nemen met een consulaat of de ambassade van het land.

Programma Galapagos

 • Dagprogramma is afhankelijk van weersomstandigheden en staat niet vast.
 • Donderdag - aankomst Baltra met aansluitend transfer naar het schip
 • Vrijdag - 2 duiken Santa Cruz en Bartolome Punta in de ochtend en 1 duik Bartolome Punta in de middag. Vervolgens wandeling naar de top van Bartolome.
 • Zaterdag - 4 duiken bij Wolf, 2 s ochtends en 2 in de middag (jun - dec 1 middag + 1 nachtduik.
 • Zondag - 2 duiken bij Darwin en 2 duiken bij Wolf (jan-mei) of 4 duiken Wolf (jun-dec).
 • Maandag - 5 duiken bij Cabo Marshall, 2 ochtend, 2 middag en 1 nacht (jan-mei), of 4 duiken bij Darwin (jun-dec).
 • Dinsdag - 2 duiken bij Cabo Douglas in de ochtend en 2 duiken bij Punte Vicente Roca in de middag.
 • Woensdag - 1 duik bij Cousins Rock. Na de lunch volgt een bustour naar de hooglanden van Santa Cruz en een bezoek aan het Charles Darwin Research Station. Het diner is aan land in een lokaal restaurant (niet inbegrepen in reissom).
 • Donderdag - na het ontbijt transfer naar de luchthaven.

Aankomst / Boarding / Vertrek

De Galapagos Aggressor III opereert vanuit Baltra. Na de overnachting in Guayaquil of Quito gaat u per chartervlucht naar Baltra.

Schema

 • Quito - Guayaquil - Baltra

 • AV 1684 Quito - Guayaquil 10.25 am - 11.20 am

 • AV 1684 Guayaquil - Baltra 12.00 pm - 12.50 pm

 • Baltra - Guayaquil - Quito

 • AV 1633 Baltra - Guayaquil 10.10 am - 01.00 pm

 • AV 1633 Guayaquil - Quito 01.40 pm - 02.35 pm

Airport Check in: Quito 08.30 am en Guayaquil 10.00 am

Belastingen en toeslagen

Ter plaatse te betalen: $ 10,- Galapagos Visitors Card + Park kosten $ 100,-

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten met vertrek vanaf Amsterdam naar Guayaquil in combinatie met chartervluchten van de rederij vanaf Guayaquil naar Baltra v.v. Als u er voor kiest via Quito te reizen en de overnachting voorafgaand aan de liveaboard in Quito te boeken, dan geldt er een toeslag van ca. $ 100,-

Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Liveaboard Galapagos Galapagos Aggressor III 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail