Drive and Dive Buddy Dive Resort Afbeelding Drive and Dive Buddy Dive Resort
Drive and Dive Buddy Dive Resort ****
Bestemming: Duikvakantie Bonaire - Duiken Kralendijk Bonaire

Drive and Dive Buddy Dive Resort

****

plane hotel car dive transfer


8 Dagen

Met maar liefst 60 duikplekken rond het eiland en nog eens 20 stekken op Klein Bonaire is Bonaire een summum voor iedere duiker! Bij het gezellige Buddy Dive kunt u uw hart ophalen en genieten van al het moois wat Bonaire qua duiken te bieden heeft. De gecertificeerde begeleiders zullen er alles aan doen zodat u het meeste uit uw duikvakantie kunt halen. Het duikcentrum vindt u gelegen in het gelijknamige resort.

Aparthotel o.b.v. Logies



Buddy Dive

Met maar liefst 60 duikplekken rond het eiland en nog eens 20 stekken op Klein Bonaire is Bonaire een summum voor iedere duiker! Bij het gezellige Buddy Dive kunt u uw hart ophalen en genieten van al het moois wat Bonaire qua duiken te bieden heeft. De gecertificeerde begeleiders zullen er alles aan doen zodat u het meeste uit uw duikvakantie kunt halen. Het duikcentrum vindt u gelegen in het gelijknamige resort.

De duikbasis is uitgerust met verschillende duikboten, een vulbasis voor tanks, klaslokalen voor cursussen, een zwembad voor testduiken, volledige duik uitrusting voor verhuur en een winkel waar u duikspullen kunt kopen. Buddys is een DAN lid, evenals een PADI 5 Star Gold Palm Resort en Universal Referral Center. De Universal Referral stelt Buddy Dive instructeurs om Open Water cursussen aan te bieden aan studenten van SSI en NAUI, evenals een groot aantal andere organisaties voor de opleiding. In feite, Buddys biedt elk niveau van het onderwijs denkbaar, uitgevoerd in verschillende talen.

Maar van alle activa die ze hebben, is zonder twijfel het ongelooflijke duikteam dat het verschil bij Buddy Dive maakt. Ze staan bekend om de manier waarop ze iedere duik een veilige en plezierige ervaring maken, die u niet snel zult vergeten. Het handelsmerk van Buddy Dive Resort is het vriendelijke en de persoonlijke service!


Duiken rond Bonaire

Duiken rond Bonaire is voor duikers van ieder niveau een uitstekende bestemming. De zee is opvallend rustig, het zicht uitstekend (soms meer dan 30 meter) en de temperatuur van het water gemiddeld rond de 29 graden. Tijdens uw duik komt u gekleurde tropische vissen tegen, glijden mantas voorbij, ziet u buisalen in de zanderige bodem en prachtige koraaltuinen.

De meeste duikstekken zijn binnen 10 minuten met de boot te bereiken. Ook kunt u ervoor kiezen om rond Klein Bonaire te duiken, de riffen die parallel lopen aan de kust te gaan ontdekken, of het zeeleven langs ondiepe drop-offs te bewonderen. Welke type duik u ook gaat maken, spectaculaire zal het zeker zijn!

Leren Duiken?

De PADI Open Water Diver cursus is de beginnerscursus van PADI waarbij u alle grondbeginselen van het duiken leert. De cursus bestaat uit een theoriedeel, korte duiken in het zwembad en 4 duiken in de open zee. Meestal duurt de cursus 4 dagen en na afloop ontvangt u het Open Water Diver Brevet van PADI, waar u wereldwijd mee terecht kunt in de toekomst.

Prijzen cursussen

  • Discover Scuba Diving 75,-
  • Open Water Diver 332,-
  • Referral Course 200,-
  • Advanced Open Water Diver 213,-
  • Rescue Diver 332,-

Overige kosten

  • Bonaire Marine Park entreegeld 20,- per duiker, per kalenderjaar
  • Huur masker 5,-
  • Huur vinnen 5,-
  • Huur automaat 9,50
  • Huur computer 11,-
  • Huur duikpak 9,50
  • Huur duiklamp 5,-
  • Huur volledige duikset 36,- Bovenstaande prijzen zijn per dag en onder voorbehoud van wijzigingen.

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.

Enkele duikstekken

Buddy Dive

Op het huisrif van Buddy Dive Resort is een uniek onderwaterpark gemaakt. Buddy Dive heeft met goedkeuring van het Bonaire Marine Park een onderwaterroute uitgestippeld om de duikers over het belang van koraal voor de riffen te informeren. Er zijn twee routes die het mogelijk maken om een multi level duik te maken.

Playa Funchi

In het Washington Slagbaai National Park ligt deze duikstek. Hier duiken is door de onderstroom voornamelijk geschikt voor gevorderde duikers. Er kan alleen vanaf de kant gedoken worden. Op een diepte van tussen de 5 en 30 meter zwemmen makrelen in het blauwe water en komen gevlekte koffervissen nieuwsgierig kijken of er wat lekkers te halen valt.

Jeff Davis Memorial

Met een licht tot matige stroming is het hier ideaal duiken voor beginnende duikers. De plaats is vanaf de kant of per boot te bereiken. Op een diepte van tussen de 20 en 100 meter is de bodem bedekt met zacht koraal. Rond het koraal zwemmen schildpadden een zeepaardjes.

Hilma Hooker

Dit internationaal bekende scheepswrak ligt aan het begin van een dubbel rif systeem. Met lichte tot matige stroming en een gemiddelde diepte van tussen de 20 en 40 meter is duiken rond het wrak alleen geschikt voor ervaren duikers. Rond het wrak zwemmen kleurrijke tropische vissen.

Alice in Wonderland

Een twee-in-een-duik waarbij je de beide riffen van een indrukwekkend dubbelrif ziet. Het eerste rif heeft prachtige gorgonen. Tussen de riffen ziet u vooral pijlstaartroggen en garden eals. Het tweede rif is rijkelijk begroeid met een grote variatie aan koraalsoorten. De gemiddelde diepte is 25 meter.

Ol'Bleu

Een zeer visrijke duikstek, genoemd naar de donkerblauwe kleur die de zee er heeft. Je ziet een groot terras dat is bedekt met verschillende soorten koraal. Tussen de keien verschuilen zich onder meer grootoog- en tijgertandbaarzen, barracuda's en schorpioenvissen.

Salt City

Een duikstek die goed te bereiken is vanaf de kant, maar ook vanaf de boot. Op 21 meter diepte loopt een brede zandstrook parallel aan de kust. Het begin van een dubbelrif met 'koraaleilandjes' van soms 9 meter hoog. Rijkelijk met koraal en sponzen begroeid en dus zijn de vissen talrijk.





Hotels
Ligging

Dit appartement in Kralendijk ligt aan het strand en bevindt zich binnen 15 km afstand van Ezelreservaat van Bonaire, Lac Bay Beach en Pink Beach. Ook Flamingoreservaat van Bonaire en Bezoekerscentrum Washington Slagbaai Nationaal Park liggen binnen 20 km afstand.

Accommodatievoorzieningen

Ontspan bij Buddy Dive Resort op het plaatselijke strand, ga snorkelen en dineer in een van de 2 restaurants van dit appartement.

Kamervoorzieningen

De 78 appartementen beschikken naast gemakken als een zitruimte en een koelkast over gratis WiFi en een televisie met kabelzenders. Een magnetron, een kookplaat en een koffiezetapparaat/waterkoker zijn enkele van de overige voorzieningen.

Hotelvoorzieningen
Poolbar Swim-up bar 24-uurs receptie Babysitting of kinderopvang (toeslag) Kidsclub (toeslag) Kinderopvang/activiteiten met toezicht (toeslag) Ontbijt (toeslag) Bar / lounge Meertalig personeel Aantal kamers - 78 Cadeauwinkels of kiosk Shopping ter plaatse
Gezinsvriendelijke voorzieningen

Familiehotel Buitenzwembaden Gratis WiFi Wasfaciliteiten Babysitting of kinderopvang (toeslag) Kinderopvang op de kamer (toeslag) Speeltuin op locatie Koelkast Magnetron
Internet

Beschikbaar in alle kamers: Gratis WiFi Beschikbaar in een aantal gemeenschappelijke ruimtes: Gratis WiFi , Gratis kabelinternet

Parkeren

Gratis parkeerplaatsen

Kamervoorzieningen

Aparte zitruimte Airconditioning Toegang via buitengalerij Telefoon Koelkast Koffiezetapparaat / waterkoker Magnetron Dagelijkse schoonmaak Privebadkamer Gratis toiletartikelen Massage op de kamer mogelijk Alleen douche

Eetgelegenheden

Geniet dagelijks tussen 06.30 uur en 10.00 uur tegen betaling van een ontbijtbuffet.

Vluchten
U vliegt naar Flamingo Airport (BON)
U vliegt terug vanuit Flamingo Airport (BON)

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf o.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij veel luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief
9-daagse duikreis inclusief:
  • Retourvluchten Amsterdam - Bonaire per KLM 
  • 7 nachten accommodatie in een studio of appartement in het Buddy Dive Resort
  • 6 dagen onbegeleid duiken inclusief unlimited air package
  • 7 dagen autohuur (van check-in tot check-out)
  • Luchthaventransfers


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Huurauto
De kosten voor de classic-verzekering betaalt u ter plaatse. De kosten zijn USD 10.50 per dag, voor de full-verzekering betaalt u ca. USD 18.90 per dag.

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Drive and Dive Buddy Dive Resort 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail