Liveaboard Belize Sun Dancer II Afbeelding Liveaboard Belize Sun Dancer II
Liveaboard Belize Sun Dancer II
Bestemming: Duikvakantie Belize - Liveaboard Belize

Liveaboard Belize Sun Dancer II


Belize is een paradijs voor de wandduiker. Steile wanden, zoals de Painted Wall, Half Moon Caye en Quebrada behangen met enorme karmozijnrode gorgonen en gigantische oranje olifantsoor sponzen. Morenen, langoesten en kleine pijl krabben verstoppen in elke barst, spleet, grot en tunnel van deze prachtige koraalformaties. Dit zijn slechts een paar dingen die bij het Lighthouse Reef, de Half Moon Cay en het Turneffe...

Hotel o.b.v. VolpensionSun Dancer II Liveaboard - 10 dagen / 8 nachten

 • Vluchten Amsterdam - Belize City v.v.
 • 1 overnachting Atlanta/Miami/Cancun/Belize City op basis van logies en ontbijt afhankelijk van gekozen luchtvaartmaatschappij
 • 8 dagen / 7 nachten Liveaboard op basis van volpension

Algemeen

Belize is een paradijs voor de wandduiker. Steile wanden, zoals de Painted Wall, Half Moon Caye en Quebrada behangen met enorme karmozijnrode gorgonen en gigantische oranje olifantsoor sponzen. Morenen, langoesten en kleine pijl krabben verstoppen in elke barst, spleet, grot en tunnel van deze prachtige koraalformaties. Dit zijn slechts een paar dingen die bij het Lighthouse Reef, de Half Moon Cay en het Turneffe Reef te zien zijn. Daarnaast is er de mystieke Blue Hole, een ingestorte zoetwater grot van ongeveer 1000 meter breed en meer dan 400 meter diep. De Blue Hole is beroemd geworden door de oceaan pionier Jacques-Yves Cousteau, die het uitgeroepen tot een van de top tien duiklocaties in de wereld. Elke zaterdag om 18.00 uur vertrekt de luxe Belize Aggressor III vanaf het Radisson Ft. George dok voor een week van zorgeloos duiken. Check-out is op zaterdagochtend.

Ligging

Belize is gelegen op het schiereiland Yucatan ongeveer 400 km ten zuiden van Cancun. Het grenst aan Mexico in het noorden, de Caribische Zee in het oosten en Guatemala in het westen en zuiden.

Sun Dancer II

Het schip meet ca. 41 meter en heeft vier dekken. Op het bovenste dek is zonneterras. Op het tussendek is de lounge. Op het hoofddek zijn de 7 Deluxe Staterooms en 2 Master Staterooms. Op het benedendek is nog een Deluxe Stateroom. De Deluxe Staterooms zijn uitgerust met een 2-persoonsbed of 2 1-persoonsbedden, de Master Stateroom heeft een 2-persoonsbed. Alle hutten hebben een badkamer en airconditioning. De maximale capaciteit bedraagt 18 personen.

Bemanning

De bemanning bestaat uit 7 professionele bemanningsleden met een professioneel licentie zoals vereist door de wetten van het land waarin de jacht opereert en zij voldoen aan de relevante internationale SOLAS (Internationaal Verdrag voor de beveiliging van mensenlevens op zee) normen. Zij zijn verplicht te voldoen aan de norm Operations Procedures (SOP). Duikinstructeurs en divemasters zijn opgeleid en gecertificeerd door de nationale certificatie-instellingen.

Technische gegevens/uitrusting

 1. Twin dieselmotoren
 2. 2 of meer generatoren, 110-208 wisselspanning
 3. 2 SCUBA luchtcompressoren met cascade opslag
 4. Nitrox membraan systeem met cascade opslag
 5. Watermaker met veel opslag
 6. Rubberboten met buitenboordmotor voor excursies aan wal en duiken

Navigatie

 1. radar
 2. magnetische kompas
 3. dieptemeters
 4. Global Positioning Systems (GPS)

Communicatie

 1. Meerdere marifoons
 2. Long Range Single Side Band Radio
 3. Satelliet Telefoon (waar nodig)
 4. Satelliet-mail (waar nodig)

Faciliteiten

 1. Excursies naar de eilandjes en stranden (waar beschikbaar)
 2. Snorkelen en duiken
 3. Digitale onderwater fotografie
 4. Entertainment center met een tv, dvd, cd-speler en een assortiment van films en boeken

Overige voorzieningen

 1. Gedeeltelijk overdekt zonneterras met ligstoelen, bar, CD stereo-speler, en een hot tub
 2. BBQ grill gebied
 3. Full-service kombuis, vriezer en koelkast bewaren
 4. Zwemplatform met (2) warm zoetwater douches, fin opslag en (2) water afslag ladders
 5. Duikdek met persoonlijke spullen kluisjes voor in-place lucht / nitrox stations, spoelbakken en camera tafel
 6. Huur duikuitrusting en gratis leners als uw apparatuur storingen heeft
 7. Gewichten, gewicht gordels, 80 cu. ft. aluminium tanks met standaard juk kleppen
 8. DIN-adapters *

Veiligheid

 1. Hang bar
 2. Compleet First Aid Kit en medische benodigdheden
 3. D.A.N. Zuurstof systeem met 100% de vraag regulator
 4. Automatische Externe Defibrillator (AED)
 5. Vuur- en rook detectie systeem
 6. Brandblussers en brandbestrijdingsmiddelen
 7. 406 EPIRB - Emergency standindicatiesystemen Radio Beacon
 8. Reddingsvlotten en reddingsboten
 9. Zwemvesten met lichten en bellen voor alle passagiers en bemanningsleden
 10. Volledige aanvulling van Veiligheid en Rescue Equipment
 11. Fakkels voor noodgevallen

Verzorging

Het verblijf aan boord is op basis van volpension en aan boord zijn alle dranken incl. lokaal bier en wijn gratis. De overnachting voor aanvang van de liveaboard is op basis van logies en ontbijt.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. De enige directe verbinding (2 stops) naar Belize City is via Londen en Miami met British Airways/American Airlines. Daarnaast zijn er mogelijkheden via Cancun of Miami met een overnachting op de uitreis. Als u via de Verenigde Staten reist dient u over een geldig visum te beschikken.De vluchtbeschikbaarheid vanuit Cancun is zeer beperkt. Vanuit Cancun kan Belize ook overland wordenberreikt (ca. 7 uur). Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket. Het is de reizigers verantwoordelijkheid om te zorgen, dat ze over het juiste visum beschikken om te reizen naar elk land op zijn of haar route. Daar voorschriften verschillen per land adviseren wij contact te nemen met een consulaat of de ambassade van het land.

Duiken

Angel Fish Muur

Veel vriendelijke grijze angel fish geven deze site zijn naam. De bovenkant van de muur wemelt van kleine vissen. Adelaarsroggen en af en toe een haai cruisen bij de muur.

Aquarium

Een steile drop-off begint rond 10 m met een overvloed aan vis. Op een diepte van 12-18 m diep langs de muur zijn grote baffel sponzen, reuze diep water zee-fans en de rijkste collectie van diep water gorgonen van de wereld. Reusachtige olifant oor sponzen, gele buis sponzen en azuurblauwe vaas sponzen maken dit een zeer kleurrijke omgeving. Grappige groepen van gevlekte truck fish worden vaak gezien op de top van de muur. De verre hoek van dit rif is een zeer goede plek om rifhaaien, grote zwarte zeebaarzen, wervelende scholen van jacks en karetschildpad of groene zeeschildpadden te zien.

Black Beauty

Bekend om waarnemingen van schildpadden en adelaarsroggen. Dit gebied heeft lange terpen van koraal met zandbodem kanalen. Wand begint ongeveer op 15 m.

Blue Hole s Werelds grootste blue hole werd beroemd gemaakt door Jacques Cousteau in de jaren 1970. De eerste laag van deze ingestort ondergrondse grot begint op een diepte van ca. 30 m. De stalactieten hangen aan het plafond. Een gezond rif ligt rond de rand van het blauwe gat en is de thuisbasis van een overvloed van jong zee leven, evenals scholen van papegaai vis, inktvis, vlammende coquilles en verschillende soorten maanvissen. Deze ondiepten zijn geweldig om te duiken of snorkelen.

Kathedraal

Kleurrijke formaties die lijken op kerktorens met zandig bezinksel. Deze site is de thuisbasis van vele zwarte tandbaarzen en jacks, evenals drie soorten angel fish, schorpioenvissen, verschillende soorten paling en zilver kanten. Spaanse dansers zijn soms waargenomen bij de nacht duiken.

Eagle Ray Muur

Meer pijl slijmvissen dan je waarschijnlijk ergens anders zult zien, plus een heleboel decorateur krabben.

Elbow

Deze geavanceerde duik heeft een van de beste mogelijkheden om grote pelagische vissen zoals adelaarsroggen en rif en hamerhaaien zien. Sterke stromingen zijn vaak aanwezig.

Elk Horn Forest

Gelegen aan de oostzijde van Long Caye. In het ondiepe water groeien grote grafheuvels van blaadjes slakoraal. In het ondiepe water zijn Elk Horn koralen bewoond door vele soorten jonge vis.

Half Moon Caye

Als het weer het toelaat ankert de Belize Aggressor III vlakbij de Caye. Gasten worden gependeld naar het eiland en om te genieten van een ontspannen wandeling langs het strand naar het vogelreservaat. Hier kunt u de vogels vanaf een observatiedek bekijken. Gelegen aan de oostkant van het eiland is een historische vuurtoren uit 1848 bezoeken. Er bestaat de mogelijkheid om te snorkelen met een aantal verpleegster haaien rond de dokken van dit tropische eiland.

Half Moon Caye Muur

Gekenmerkt door tunnels en groeven, welke aflopen in de richting van het open water. Verschillende soorten grouper en snapper. Net naast de muur kan men adelaarsroggen, haaien en schildpadden zien.

Long Caye Muur

Vernoemd naar een uitstekende nok van riffen en tal van swimthroughs. Interessante zachte koralen, sponzen en palingen zijn hier in overvloed te vinden.

Painted Wall

Er zijn vele clusters van kleine beschilderde manteldieren op een diepte tussen de 12 en 20 m. Deze muren hebben ondiepten bewoond door soorten papegaaivissen, zwart Durgeon, koningin trigger fish, en nog veel meer. De steile wanden beginnen rond de 8 m en worden bedekt met zwart koraal en touw sponzen bedekt met gloeilamp manteldieren.

Que Brada

Vernoemd naar een snede in het rif (de muur en ondiepten)is dit een zeer pure en actieve vlak op de muur. Een extra stroom van plankton rond dit punt ondersteunt een ongelooflijk rijke diversiteit van zeedieren. Groene murene, gevlekte trommel, kreeft, krab, en tarpon zijn tijdens de nacht duiken te zien.

Silver Caves

De swimthrough wordt vaak bevolkt door duizenden zilveren kanten, en de verticale wand begint op slechts 10 m diepte. Veel grote zwarte tandbaarzen verzamelen zich onder de boot, net als de alomtegenwoordige school van paard-eyed jacks, geelstaart snappers, en Creoolse lipvissen.

Tarpon Caves

Een lange rif steunbeer stijgt recht omhoog uit de witste poeder zand naar 10 m van het oppervlak. Deze verticale wand is bedekt met enorme gele buis sponzen, zwart koraal bomen en monster sponzen. De zandgebieden zijn rijk aan tuin paling, middernacht papegaaivissen, scheermes vis en in het zuiden van pijlstaartroggen. Tarpon patrouilleren langs de binnenrand van het rif. Deze duikplaats is voorzien van diverse tunnels en schoorstenen waarin tarpon en grouper zich verbergen.

Triple Anker

Drie ankers zijn zeer goed verborgen op een prachtig rif in de 45-meter van het water. Kijk voor grote sponzen, adelaarsroggen en een schoonmaak station.

West Point 1 & 2

Het zicht op deze sites is sterk afhankelijk van wind en getijden, maar het labyrint van rif steunberen maakt deze site geweldig zelfs wanneer het zicht beperkt is. De muren zijn erg steil en starten op slechts 6 m diepte. Tal van zwart koraal,diepwater gorgonen, gigantische sponzen en rode vinger sponzen in overvloed. Zeer waarschijnlijk mangrove zijn hier manteldieren te zien. Op de ondiepe zandige gebied leeft de garden eels, pauw bot en in het zuiden de pijlstaartroggen.

Wrak van de Sayonara

Resten van een wrak met een lengte van 15 m met koraal groei en vele sponzenspons varieteiten.

Aankomst / Boarding / Vertrek

De Belize Aggressor III en Sun Dancer II opereren vanuit Belize City. Gasten die op zaterdag aankomen worden op de luchthaven na de douane begroet door een vertegenwoordiger met een Belize Aggressor III en Sun Dancer II bord. Gasten zullen in een airconditioned bus naar het jacht worden vervoerd. Als u al in Belize bent, moet op eigen gelegenheid naar het jacht tussen 15.00 en 18.00 uur. Beide jachten liggeb in het Radisson Fort George Hotel Dock. In het geval dat u te laat aankomt, kunt u nog steeds aan boord door het huren van een watertaxi om u naar de Belize Aggressor III of Sun Dancer II te varen. De kosten van deze service varieert van USD $ 300 tot $ 600 en is de verantwoordelijkheid van de klant

Belastingen en toeslagen

Ter plaatse te betalen: Park kosten $ 95.

Op deze reis zijn afwijkende aanbetalings- en annuleringskosten van toepassing.

.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met DuikReizen.nl!

Tel: 0900-0977 of stuur een email naar info@duikreizen.nlVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Liveaboard Belize Sun Dancer II 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail