Liveaboard Bahamas Bahamas Aggressor Afbeelding Liveaboard Bahamas Bahamas Aggressor
Liveaboard Bahamas Bahamas Aggressor
Bestemming: Duikvakantie Bahamas - Liveaboard Bahamas

Liveaboard Bahamas Bahamas Aggressor


Gedurende een volle week kunt u aan boord van de Carib Dancer genieten van de dramatische muren, weelderige koraalriffen en de dieren van het Exuma Cays Land en Sea Park. Dit beschermde gebied is een van s werelds succesvolste maritieme parken met een oppervlakte van 176 vierkante mijl en bestaande uit een reeks van meer dan 350 kleine eilanden en eilandjes. De kristalheldere tropische Atlantische Oceaan stroomt...

Hotel o.b.v. Volgens programmaBahamas Aggressor (voorheen Carib Dancer) Liveaboard - 9 dagen / 8 nachten

Gedurende een volle week kunt u aan boord van de Carib Dancer genieten van de schitterende muren, weelderige koraalriffen en de dieren van het Exuma Cays Land en Sea Park. Dit beschermde gebied is een van s werelds succesvolste maritieme parken met een oppervlakte van 176 vierkante mijl en bestaande uit een reeks van meer dan 350 kleine eilanden en eilandjes. De kristalheldere tropische Atlantische Oceaan stroomt over de diepe kloven tussen de riffen en de voortdurend verschuivende zandbanken. De wateren zijn bezaaid met koraalriffen met al het denkbare zeeleven zoals de maanvis, vlindervis, grouper en barracuda tot de kleinste levende ongewervelde dieren. Tijdens de nachtduik ziet u zeeleven wat overdag niet te zien is.

Aankomst

De Liveaboard vertrekt op zaterdag vanaf Nassau en keert op vrijdag terug. Er kan op zaterdag vanaf 16:00u worden ingecheckt. Rond 18:00u zal de liveaboard uitvaren naar de eerste plaats voor overnachting, waar op zondagochtend kan worden gestart met de eerste duiken. De liveaboard keert op vrijdagmiddag na de lunch weer terug in Elizabeth on Bay. Op vrijdag wordt er 1 duik gemaakt. De tocht wordt op vrijdagavond afgesloten door de bemanning georganiseerde 'sunset cocktail party' met aansluitend een diner aan wal. Check-out is op zaterdagochtend rond 08:00u. De bemanning zal u helpen met het regelen van uw transfer terug naar de luchthaven van Nassau of naar uw accommodatie, mocht u uw reis verlengd hebben met een verblijf in een hotel.

Bahamas Aggressor (voorheen Carib Dancer)

Het schip meet ca. 30 meter en heeft drie dekken. Het bovendek heeft een zonneterras, een 'hot tub' en een bar. Op het midden dek bevindt zich de lounge waar o.a. de kluisjes zijn. Op het beneden dek zijn de 6 hutten, 5 Deluxe Staterooms en 1 Quad Stateroom. De Deluxe Staterooms zijn uitgerust met stapelbedden, 2-persoonsbed beneden en een 1-persoonsbed boven. De Quad Stateroom beschikt over 4 1-persoonsbedden, 2 beneden en 2 boven. Alle hutten hebben een badkamer en airconditioning. De maximale capaciteit bedraagt 16 personen.

Bemanning

De bemanning bestaat uit 5 professionele bemanningsleden met een professioneel licentie zoals vereist door de wetten van het land waarin de jacht opereert en zij voldoen aan de relevante internationale SOLAS (Internationaal Verdrag voor de beveiliging van mensenlevens op zee) normen. Zij zijn verplicht te voldoen aan de norm Operations Procedures (SOP). Duikinstructeurs en divemasters zijn opgeleid en gecertificeerd door de nationale certificatie-instellingen.

Technische gegevens/uitrusting

 • Twin dieselmotoren
 • 2 of meer generatoren, 110-208 wisselspanning
 • 2 SCUBA luchtcompressoren met cascade opslag
 • Nitrox membraan systeem met cascade opslag
 • Watermaker met veel opslag
 • Rubberboten met buitenboordmotor voor excursies aan wal en duiken

Overige voorzieningen

 • Gedeeltelijk overdekt zonneterras met ligstoelen, bar, CD stereo-speler, en een hot tub
 • BBQ grill gebied
 • Full-service kombuis, vriezer en koelkast bewaren
 • Zwemplatform met (2) warm zoetwater douches, fin opslag en (2) water afslag ladders
 • Duikdek met persoonlijke spullen kluisjes voor in-place lucht / nitrox stations, spoelbakken en camera tafel
 • Huur duikuitrusting en gratis leners als uw apparatuur storingen heeft
 • Gewichten, gewicht gordels, 80 cu. ft. aluminium tanks met standaard juk kleppen
 • DIN-adapters

Veiligheid

 • Hang bar
 • Compleet First Aid Kit en medische benodigdheden
 • D.A.N. Zuurstof systeem met 100% de vraag regulator
 • Automatische Externe Defibrillator (AED)
 • Vuur- en rook detectie systeem
 • Brandblussers en brandbestrijdingsmiddelen
 • 406 EPIRB - Emergency standindicatiesystemen Radio Beacon
 • Reddingsvlotten en reddingsboten
 • Zwemvesten met lichten en bellen voor alle passagiers en bemanningsleden
 • Volledige aanvulling van Veiligheid en Rescue Equipment
 • Fakkels voor noodgevallen

Faciliteiten

 • Excursies naar de eilandjes en stranden (waar beschikbaar)
 • Snorkelen en duiken
 • Digitale onderwater fotografie
 • Entertainment center met een tv, dvd, cd-speler en een assortiment van films en boeken

Verzorging

Het verblijf aan boord is op basis van volpension en aan boord zijn alle dranken incl. lokaal bier en wijn gratis. De overnachting in Nassau bij aankomst is op basis van logies en ontbijt.

Deze 10-daagse reis is inclusief

 • Retourvlucht van Amsterdam naar Nassau
 • Luchthavenbelasting
 • 1 hotelovernachting in Nassau o.b.v. logies/ontbijt
 • 7 overnachtingen aan boord van de Bahamas Aggressor in een gedeelde hut o.b.v. volpension

Exclusief

 • Transfers ter plaatse
 • Huuruitrusting
 • Havengelden $ 100, Park kosten $ 10 (aan boord te voldoen)

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket. Het is de reizigers verantwoordelijkheid om te zorgen dat ze over de juiste visum te reizen naar elk land op zijn of haar route. Daar voorschriften verschillen per land adviseren wij contact te nemen met een consulaat of de ambassade van het land.

Aankomst / Boarding / Vertrek

Na aankomst in Nassau en na de paspoort- en douanecontrole kunt u naar de taxistandplaats waar u een taxi krijgt toegewezen. Voor de transfer naar het hotel geldt een vast tarief. Gasten kunnen aan boord na 16.00 uur op zaterdag. Om 18.00 uur vertrekt de boot naar de ankerplek om het duiken voor te bereiden op zondagochtend. Na een volle week duiken, keert de Carib Dancer vrijdagmiddag na de lunch terug naar het Elizabeth Bay dok in Nassau. Vertrek is zaterdagochtend om 08.00 uur. De bemanning zal helpen bij het organiseren van transfer terug naar Nassau International Airport of een plaatselijk hotel als u uw verblijf heeft verlengd.

Transfers zijn niet inbegrepen in charter prijs.

Duiken

Het Exuma Cays Land en Sea Park bestaat uit een reeks van meer dan 350 kleine eilanden. Het begint op slechts 35 mijl ten zuiden van New Providence en is een 120-mijl lange eilandenketen. De Cays zijn de meest exotische, een verzameling van kleine pareltjes in het aquamarijn en saffier van het mooiste water met een intrigerende combinatie van muren en rijke ondiepe riffen.

Nassau

Lost Blue Hole

De rand van deze grote blauwe kloof wordt omringd door koraal met roggen en vele scholen vis. In het zand rond het gat, zullen duikers veel kleine vissen vinden. Er zijn meestal 1 of 2 verpleegster haaien hier en in het voorjaar leeft een grote school van zwartneus haaien op de bodem van deze kloof.

Periwinkle Reef

Dit is een ondiep rif vol vis. De lokale vissers voeden de vis hier, dus o.a. de maanvissen zullen de duikers benaderen.

Exumas

Amberjack Reef

Een rif met rifhaaien en grote grouper. Deze duik heeft ook vele interessante kleine beestjes zoals piraat slijmvissen.

Austin Smith Wreck

Een schip, dat zonk in 1995, terwijl het gesleept werd naar San Salvador. Barracuda Shoals - Dit rif heeft enorme scholen vis en vele kleine beestjes op het rif en de omliggende zand.

Blacktip Wall

Hamerhaaien zijn vaak waargenomen op deze muur. Dit rif is ook de plaats waar Ned Deloach (Reef boeken co-auteur) de zeer zeldzame Citroen grondel aantrof.

Kathedraal

Deze site maakt deel uit van de Dog Rocks Reef. Dit rif begint bij 35 m en helt af naar 50 m recht naar beneden in de Exuma Sound. U zwemt door de kathedraal waar het licht wordt gefilterd en weerkaatst op de duizenden kornaarvissen. In de Kathedraal treft u vele grouper en jacks die zichkomen voeden met de kornaarvissen. De muur heeft zwart koraal en oranje olifant oor en buis sponzen. Pelagics, adelaarsroggen en haaien worden vaak gezien.

Cracked Coral Head

Deze massieve koraal hoofd stijgt 40 m uit de bodem.

Jeep Reef

Deze site met de naam van een koraal ingelegde jeep die ligt in het midden van het Exumas Land & Sea Park en biedt onderdak aan een gezonde populatie van vis. Het is ook een van de mooiste riffen die je ooit zult zien. De stroom houdt het koraal heel gezond .

Pilar Wall

Een van de vele uitstekende muur duiken. Het begint bij 30 m en helt naar 50 m diepte. Er zijn vele grotten en spleten.

Eleuthera

Cave Rock

Een grote koraalhoop omringd door een aantal kleinere koralen. Er zijn verschillende grotten waar u kunt zwemmen van de ene kant naar de andere. De grote verscheidenheid aan koralen en vissen zullen u verbazen. Hamerhaaien zijn vaak te zien.

Monolith

Grote terpen van koraal rijzen op uit het zand aan de rand van de muur. Er is een kolonie Garden Eels in het zand naast de terpen.

Empress Pinnacles

Deze muur duik beschikt over hoge pinakels die uit het zand omhoog komenaan de rand van de muur. Peligics worden vaak gezien in het heldere water van de muur. Er zijn grote stands van zwart koraal aan de zijkanten.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Op deze reis zijn afwijkende aanbetalings- en annuleringskosten van toepassing.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met DuikReizen.nlVluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Liveaboard Bahamas Bahamas Aggressor 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail