Logo
Duik- en wildsafari Zuid Afrika en Swaziland Afbeelding Duik- en wildsafari Zuid Afrika en Swaziland
Duik- en wildsafari Zuid Afrika en Swaziland
Bestemming: Rondreizen Zuid Afrika - Rondreizen
Duik- en wildsafari Zuid Afrika en Swaziland

Ervaar de hoogtepunten van Zuid-Afrika tijdens deze route door het oosten van het land met een afwisselende rondreis vol adrenaline, cultuur en onvergetelijke ervaringen. De reis begint het bezoeken van de favoriete duikplekken van Jacques Cousteau, de beroemde Sodwana Bay en Aliwal Shoal, waar je zonder kooi kan duiken met zandtijgerhaaien en waar je, naast het 50 km grote rif met meer dan 1200 vissoorten, ook de...

Hotel o.b.v. Volgens programmaDuik- en wildsafari Zuid Afrika en Swaziland

15 - daagse rondreis

groepsgrootte: min 4 - max. 18 personen

Deze reis combineert het rijke wildleven van zuid Afrika en Swaziland met de onderwater wereld van de Indische Oceaan.

Dag 1 Amsterdam - Johannesburg - Durban

Vlucht van Amsterdam naar Durban Bij aankomst op het King Shaka vliegveld in Durban wordt u welkom geheten door de reisbegeleider en rijdt u naar het kleine strandresort van Umkomaas. Dit is het startpunt voor de beruchte Aliwal Shoal, het duikmekka voor haaienliefhebbers en beroemd vanwege de jaarlijkse Sardine Run. U verblijft in een comfortabele tweepersoonskamer. Op het terras heeft u een mooi uitzicht over de Indische Oceaan. Degene met wat meer energie kunnen de lokale omgeving verkennen of een van de extra activiteiten doen. Na het avondeten krijgt u een uitgebreide briefing van de tour krijgen.

Accomodatie: Aliwal Inn

Extra optionele activiteiten

- Verken de rivieren rond Umkomaas per kajak.

- Bezoek het Moses Mabhida Stadium en maak een Bungee Swing

- Ga paard te rijden op het strand en geniet van de prachtige kustlijn.

- Bezoek het Crocworld Conservation Centre

Dag 2 en 3 Umkomaas

De komende twee volle dagen verblijft u in Umkomaas. De duiken of duikcursussen vinden plaats in de ochtend en s middags bent u vrij om te relaxen op het strand of om activiteiten te ondernemen. #Duiken in Umkomaas De volgende 2 dagen zullen we de beroemde riffen tussen Aliwal Shoal en Protea Banks gaan verkennen. Deze riffen staan bekend als een van de beste plaatsen ter wereld waar je veilig zonder kooi kan duiken met verschillende soorten haaien, zoals Tijgerhaaien, Zambezihaaien (ook well Bull Sharks genoemd), Hamerhaaien, Zwarttip haaien en Zandtijgerhaaien (Raggies). Er zijn ook twee mooie wrakken, de Produce en de Nebo. Deze zitten vol met leven en als je goed oplet kan je hier en daar ook wat aardewerk op de zandbodem vinden.

Accomodatie: Aliwal Inn

Extra optionele activiteiten

- Een indrukwekkende ervaring is het duiken met tijgerhaaien. Door middel van een geurspoor uit te zetten wordt er geprobeerd haaien aan te trekken. De eerste keer dat je een haai ziet, voelt het alsof je hart letterlijk is gestopt met kloppen. Nadat de eerste schok is uitgewerkt, zal je merken hoe mooi ze bewegen in het water en dat ze in feite gewoon nieuwsgierig zijn. Op 1 enkele duik kan je omringd worden door zon 15 tot 20 haaien. De duik wordt begeleid door een fotograaf / videograaf, zodat je bewijs kan laten zien van jouw duik met deze fantastische roofdieren.

- Niet-duikers hebben de optie Shaka Marine world in Durban te verkennen, dit is een heel mooi aquarium dat je kan combineren met het Wet 'n Wild waterpark, of breng een bezoek aan de "Golden Mile", een boulevard vol met gezellige cafe's en winkeltjes.

- Beklim het Moses Mabhida Stadium: het stadion dat speciaal werd gebouwd voor het WK in 2010. Er is een geweldig uitzicht vanaf de top, en voor een echte adrenalinekick is het mogelijk om een Bungee Swing' te maken.

Dag 4 Umkomaas - Sodwana Bay

U verlaat Umkomaas na een stevig ontbijt en gaan naar onze volgende duikplek, de beroemde Sodwana Bay in het iSimangaliso Wetland Park, UNESCO Werelderfgoed lijst. U overnacht bij Coral Divers Lodge, gelegen vlakbij het strand in de beboste duinen, waar de apen, bushbuck, en grappige mangoesten vrij spel hebben. Duik in het zwembad of drink een koud drankje in de bar.

Accomodatie: Sodwana Bay National Park Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Dag 5 en 6 Sodwana Bay

De komende twee volle dagen verblijft u in het duik mekka Sodwana Bay. De duiken of duikcursussen vinden plaats in de ochtend en s middags bent u vrij om te relaxen op het strand of om activiteiten te ondernemen. Het park waarin we verblijven heeft een kleine markt en een leuke lokale bar waar men pool kan spelen.

Accomodatie: Sodwana Bay National Park Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Duiken

Sodwana Bay is een van de top 10 duiklocaties in de wereld en was een favoriet van Jacques Cousteau. De zichtbaarheid is zelden minder dan 15 meter en de watertemperatuur ligt tussen de 19 en 24 C. Het 50 km grote rif complex beschikt over ongeveer 95 soorten hard en zacht koraal. De prachtige overhangende rotsen en steile wanden maken het een waar onderwater paradijs. Daarnaast zijn er meer dan 1200 soorten vis, vele haaiensoorten zoals Bull, Tijger, Hamerhaai, Voshaai, Koper, Raggies en Zwarttip haaien, maar ook dolfijnen, walvishaaien en schildpadden. Ook kun je er de 360 miljoen jaar oude levende fossiel treffen op 100m diepte: de Coelacanth. Men dacht dat deze vis uitgestorven was, maar in 2000 is er een hele kolonie aangetroffen. U heeft hiervoor wel een TEC-certificaat nodig.

Extra optionele activiteiten

- Zie hoe schildpadden hun nest graven, of eieren leggen en zelfs hoe de kleintjes hun weg banen naar de Indische Oceaan tijdens een Turtle Tour.

- Ontdek het iSimangaliso Wetland Park in een kajak onder leiding van een gids. Kom dichtbij nijlpaarden en krokodillen en zie veel verschillende vogelsoorten.

- Bekijk de oceaan vanuit een ander perspectief met een microlight vlucht, zie de zeebodem en koraalriffen, walvissen, dolfijnen, schildpadden en mantas.

Dag 7 Sodwana Bay - Hlane National Park

Vandaag verlaat u de kust en trekt u landinwaarts. U steekt de grens over naar het bergachtige Swaziland, een van de kleinste koninkrijken ter wereld. De Swazis staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Het landschap bestaat uit groene heuvels, golvende valleien en kleine gehuchten. Aangekomen in het Hlane Royal National Park, zetten we onze tenten vlakbij de waterplaats op. Er is een terras waar u kunt genieten van de nijlpaarden, olifanten en witte neushoorns die op het water afkomen en is de perfecte plek om te relaxen bij de ondergaande zon. s Avonds na het eten kunt u, geeten rond het kampvuur, genieten van een traditionele Swazi dans op het ritme van Afrikaanse trommels.

Accomodatie: Hlane Kamperen (ruime 2 - persoonstent)

Dag 8 Hlane National Park - Mlilwane National Park

U staat vandaag heel vroeg op voor een hele spannende safari, namelijk een Rhino walk' en het park te voet verkennen onder leiding van een Swazi park ranger. U sluipt door het dikke struikgewas en houdt de ogen gericht op de ranger, Zwijgend signaleert hij naar een groep witte neushoorns die ons in een oogwenk zullen aanvallen als ze zich bedreigd voelen. Voel een golf van adrenaline wanneer je oog-in-oog staat met deze grote beesten! Het is mogelijk de witte neushoorn van heel dichtbij te benaderen, omdat ze eigenlijk heel slecht kunnen zien. Zo lang u naar de gids luistert kan er niks gebeuren en bent u compleet veilig. Ook kunt u onderweg olifanten, giraffes en antilopes tegenkomen. Echt een niet te missen ervaring. Als u wilt kunt u gaan raften en abseilen.

Hierna vertrek je naar het Mlilwane Nature park, waar u de komende dagen in een traditionele Swazi-hut overnacht. De entree is bewust klein gemaakt, zodat je moet kruipen om binnen te komen. De logica hierachter is, dat vroeger een indringer dan gemakkelijk overmeesterd kon worden. Vanuit de hut wandel t u zo het park in, waar u de benen kunt strekken op een van de wandelroutes waar u onder andere zebra's, antilopen, wrattenzwijnen en veel vogels tegen kan komen. Ook is er een groot zwembad.

Accomodatie: Mlilwane 2 persoons traditionele 'Beehive' en-suite hut

Extra optionele activiteiten

- Nog niet genoeg gehad van de adrenaline-rush? Dan kunt u gaan raften op de Great Usutu River. Daarna kan je als je durft gaan abseilen vlakbij de Holomi waterval, onderweg loop je langs een enorm mooi landschap van granieten rotsen, uitgehouwen door het stromende water in talrijke kuilen. Het lijkt echt alsof je op een andere planeet bent beland.

Dag 9 Mlilwane National Park

Vandaag bent u vrij om deel te nemen aan de verschillende extra activiteiten, zoals quadrijden, paardrijden of mountainbiken. U kunt natuurlijk ook lekker relaxen naast het zwembad waar u gezelschap wordt gehouden door de grappige wrattenzwijnen die vrij ronddwalen op de lodge.

Accomodatie: Mlilwane 2 persoons traditionele 'Beehive' en-suite hut

Extra optionele activiteiten

- s Avonds kunt u mee gaan op een Adventure Caving' tour naar de Gobholo Caves, zeker niet voor mensen met claustrofobie. Uitgerust met een overall en hoofdlamp zal je jezelf door allerlei spelonken wurmen, kruipen en glijden. Na afloop neem je een ontspannende duik in een warmwaterbron onder het genot van pizza en een drankje.

- Huur een mountainbike en verken zo het Mlilwane Wildlife park op uw eigen houtje zonder gids.

- Bezoek een klein naburige dorpje en leer over de gebruiken en tradities van de Swazi cultuur. Verken het park te paard onder leiding van een Swazi-gids. Doordat je op een paard zit ruiken de dieren je niet zo snel en kunt u veel dichterbij bij de dieren komen dan wanneer je te voet of per mountainbike gaat.

- Ga op een uitdagende quad biking tour door de Ezulwini vallei. Het parcours is 1 van de beste in heel zuidelijk Afrika en loopt door een overgroeid mijngebied vol met hoge heuvels, diepe dalen en omgevallen bomen.

Dag 10 Mlilwane National Park - Kruger National Park

Na een uitgebreid ontbijt vertrekt u vanuit Mlilwane de grens over naar Zuid-Afrika op weg naar het wereldberoemde Kruger National Park. Rond de middag zult u bij het park aankomen en kunt u alvast wat wilde dieren spotten op weg naar de kampeerplek. Bij aankomst zetten we het kamp voor de nacht op. He t diner is gezellig buiten met een koel biertje of drankje rondom het knisperende kampvuur. De komende 2 nachten slaapt u in een comfortabele tent, dit is de beste en gezelligste manier om de bush te ervaren. 's Nachts kunt u de geluiden van de bush goed horen, huilende hyena's, brullende leeuwen en tetterende olifanten. Dichterbij de natuur kan haast niet.

Accomodatie: Skukuza Rest Camp (ruime 2 - persoonstent)

Dag 11 Kruger National Park

Vandaag rijden we de hele dag door het Krugerpark en met een beetje geluk kunt u vandaag de Big 5 spotten. De Big 5 verwijst naar de buffel, olifant, leeuw, luipaard en neushoorn - de term is afkomstig van de dieren die het meest gevaarlijk zijn om te jagen. De overland truck geeft u de mogelijkheid om ver over de bush te kijken vanwege de hoogte en de grote ramen, wat betekent dat u beter dieren kunt spotten en mooiere foto's kunt maken. Houd de ogen gefixeerd op de bush, want de neushoorns en leeuwen duiken uit het niets op. Dit is het leukste van een safari, dat spannende gevoel van binnen om op ieder moment wilde dieren te kunnen zien.

Accomodatie: Skukuza Rest Camp (ruime 2 - persoonstent)

Extra optionele activiteiten

- Maak een spectaculaire game-drive tijdens zonsondergang onder leiding van een game ranger. 's Avonds gaan de wilde dieren op jacht, grote kans om jagende leeuwen of hyenas te zien, wat een indrukwekkend schouwspel is. De ervaren ranger weet perfect de plekjes te vinden waar de meeste dieren zijn en vertelt onderweg interessante verhalen over het leven in het park.

Dag 12 Kruger National Park - Pretoria

Na het ontbijt verlaat u al wildspottend het Krugerpark richting Pretoria. U reist via een gedeelte van de Panorama route, welke zijn naam zeker eer aan doet met de spectaculaire vergezichten. Aangekomen bij Twana Lodge kunt u ontspannen en een verfrissende duik nemen in het zwembad. U slaapt in tweepersoons huisjes. Vanavond sluiten we af met een afscheidsfeestje en eten we in een lokaal restaurant (dit is niet inbegrepen in de maaltijdenpot).

Accomodatie: Twana Lodge 2-persoons en-suite kamer

Dag 13 Johannesburg - Amsterdam

De reisbegeleider brengt u naar Johannesburg International Airport brengen voor de terugvlucht naar Amsterdam. Mocht de vlucht pas laat in de middag of avond vertrekken dan heeft u de mogelijkheid om de omgeving nog verder te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Lion park of een fietstour maken door Soweto.

Extra optionele activiteiten

- Speel met leeuwenwelpjes en een voer een giraffe in het Lion Park, een unieke ervaring die je nooit zal vergeten! Daarnaast ga je op een minisafari waar je veel Afrikaanse dieren van dichtbij kan zien. - Verken het Township Soweto per fiets onder leiding van een local, bezoek het huis van Nelson Mandela, en leer over het verleden en hedendaagse leven in een Township. Er wordt ook gestopt bij een shebeen (lokale kroeg) om een traditioneel gebrouwen umqomboti-bier te proeven.

Inclusief

- Vlucht Amsterdam - Durban // Johannesburg - Amsterdam

- Transfers van en naar de luchthaven in Durban en Johannesburg

- Verblijf in gedeelde 2-persoonskamer of tent volgens programma

- Al het vervoer gedurende de reis met 'Overland Truck'

- De chef zal de volgende maaltijden klaarmaken: 12 x ontbijt, 11 x middageten en 11 x avondeten. Incl. koffie, thee en limonade. Dit wordt betaald van de Maaltijdenpot (€185)

- 200Mb gratis WiFi internet p.p. bij aanvang van de reis. Wanneer dit op is, kan je internet-vouchers kopen bij de reisbegeleiding.

- Gebruik van kampeer- & kook uitrusting (behalve slaapzak, kussen en luchtbed, deze moet je zelf meenemen)

- Ervaren Nederlands en/of Engels sprekende gids en chauffeur die veel over het land kan vertellen

- Entree alle natuur- en safariparken

Exclusief

- Duiken en PADI cursussen. Dit bedrag betaal je lokaal contant bij aanvang van de reis aan de reisbegeleiding omdat we je dan direct kunnen terugbetalen bij annulering van een duik wegens weersomstandigheden of ziekte. Je kan op het vliegveld bij een pinautomaat het bedrag veilig pinnen

- Maaltijdenpot, apart ter plaatse te betalen aan de reisbegeleiding op de eerste dag van de reis (€185).

- Reis en/of annuleringsverzekering incl. bijzondere sportdekking (DAN, Aquamed, etc.).

- Alle items van persoonlijke aard, zoals snacks, souvenirs en fooien.

- Eventuele extra optionele activiteiten.

- Vaccinaties.

Paspoort & visum

U heeft een paspoort nodig dat na vertrek vanuit Zuid Afrika nog 6 maanden geldig is met ten minste 3 lege visumpagina's. Voor zowel Zuid-Afrika als Swaziland mogen toeristen voor maximaal 90 dagen blijven zonder visum. Uhoeft hiervoor dus niets aan te vragen.

Vaccinaties

Voor deze reis is het verstandig (maar niet verplicht) om je te laten vaccineren zodat je zonder problemen van je vakantie kan genieten. Ook verblijven we soms in een gebied waar afhankelijk van het seizoen malaria voorkomt. In de regel wordt er ook geadviseerd je te beschermen tegen DTP en Hepatitis A. Indien je gaat duiken dien je dit te vermelden omdat niet alle malaria medicatie hiervoor geschikt is.

Maaltijdenpot - €185

Dit bedrag moet u nog bovenop de reissom betalen, dit betaalt u apart ter plaatse aan de reisbegeleiding op de eerste dag van de reis zodat er elke dag verse producten op de markt gekocht kunnen worden voor de bereiding van de maaltijden.

PADI cursussen

- € 230 PADI Open Water Referral (4 open water cursus duiken) Deze prijs is exclusief de kosten voor de theorie en zwembad training, deze zult u apart in Nederland bij een duikschool kunnen doen, zodat u meer tijd heeft om van de vakantie te genieten. Met je Ocean Legends PADI instructeur maak je vervolgens 4 lesduiken in de Indische oceaan, als die goed verlopen ben je geslaagd en in het bezit van je PADI Open Water duikbrevet.

- € 210 PADI Advanced (5 open water cursus duiken) - Met eigen uitrusting / € 300 PADI Advanced (5 open water cursus duiken) - Inclusief huur uitrusting. Bij aankomst zal je samen met de je Ocean Legends PADI instructeur de adventure-duiken bespreken en kiezen, hiervan zal je de theorie moeten leren tijdens de reis waarna je de adventure-duiken maakt. Als die allemaal goed verlopen ben je geslaagd en in het bezit van je PADI Advanced Open Water duikbrevet.

- PADI Specialty cursus Bij aanvang van de reis kan je met je Ocean Legends PADI instructeur de beschikbare specialties bespreken. De prijs is op aanvraag en de cursus is beschikbaar onder voorbehoud.

Duik pakketten

- Een volledige duikuitrusting (excl. scuba-tank en gewichten) is vereist voor het gereduceerde tarief

- € 160 Duikpakket van 8 duiken - met eigen uitrusting

- € 300 Duikpakket van 8 duiken - inclusief huur uitrusting

- € 25 Enkele duik - met eigen uitrusting

- € 40 Enkele duik - inclusief huur uitrusting

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijndienstvluchten met vertrek vanaf Amsterdam.KLM biedt een non stop vlucht aan naar Johannesburg, waarna u na een overnachting de volgende ochtend doorvliegt. Kiest u voor een andere luchtvaartmaatschappij dan kunt u zonder overnachting naar Durban vliegen (2 stops).Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien de boekingsklasse niet meer beschikbaar is, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of een alternatieve route. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijslijst - Optionele activiteiten

De genoemde prijzen zijn een indicatie, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. De lijst hieronder bevat de meest populaire activiteiten, er zijn nog veel meer beschikbaar op locatie. Informeer hiervoor bij jouw reisbegeleiding wat de mogelijkheden zijn.

Durban / Umkomaas

- € 30 Kajakken in Umkomaas

- € 5 Entree Crocworld Conservation Centre

- € 80 Duiken met tijgerhaaien € 15 Entree uShaka Marine World & Wet 'n Wild waterpark

- € 50 Moses Mabhida Stadium Bungee Swing

Sodwana Bay

- € 10 Kajakken in het iSimangaliso park

- € 40 Microlight vlucht (30 minuten)

- € 27 Quadbike trail (3 uur)

Swaziland

- € 70 Raften en Abseilen

- € 60 Adventure Caving + Pizza

- € 10 Mountainbike Safari (per uur)

- €8 Swazi Village Tour

- € 13 Horse Trail Safari (per uur)

Kruger National Park

- € 90 Sunset Gamedrive

Pretoria / Johannesburg

- € 50 Lion Park

- € 30 Soweto Bicycle Tour (2 uur)Vluchten
Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.
De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd.
Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50 euro
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28 euro


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail