Logo
Centara Koh Chang Tropicana Resort en Spa Afbeelding Centara Koh Chang Tropicana Resort en Spa
Centara Koh Chang Tropicana Resort en Spa ****
Bestemming: Duikvakantie Thailand - Duiken Koh Chang Thailland
Centara Koh Chang Tropicana Resort en Spa ****

Met zijn mooie ligging aan het strand van Klong Phrao is Tropicana zeker een van de meest populaire resorts van Koh Chang. Een goede service in een zeer prettige ambiance. Wilt u naar een drukker gedeelte? Neem dan een taxi of huur een brommer. Twee km verderop vindt u veel restaurantjes en winkeltjes. Prima resort en zeker een aanrader!

Hotel o.b.v. Logies ontbijtAlgemeen

Gelegen langs de stranden van Klong Praow Beach vindt u het Koh Chang Tropicana Beach Resort en Spa.

Ligging

In de omgeving van het hotel vindt u onder andere het vissersdorp Bang Bao, het eiland Koh Kood en een olifantenkamp. Daarnaast kunt u verschillende watervallen bezoeken zoals de Mayom waterval en de Klong Piu waterval.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over twee zwembaden met een poolbar en jacuzzi. Ook kan het hotel excursies voor u boeken om bijvoorbeeld te kanoen. In het hotel vindt u mogelijkheden om te tafeltennissen en darten, ook is er een kinderspeelplaats en live muziek. Daarnaast is het mogelijk om the snorkelen en duiken in het National Park van Koh Chang. U kunt ook een toer over het eiland of een boottocht maken om de omgeving te ontdekken.

Kamers

De luxe superieur kamers zijn ingedeeld om van al uw gemakken te voorzien.

Verzorging

U verblijft hier op basis van logies ontbijt.

Vluchtinformatie

Luchtvaartmaatschappijen stellen een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar. Hierdoor kan het incidenteel voor komen, dat bij boeking de klasse waarop de reis gecalculeerd is, niet meer beschikbaar is. Met uw toestemming zal naar alternatieve boekingklassen en/of maatschappijen gekeken worden, waarbij de additionele kosten zullen worden doorberekend.

Duiken

Op Kho Chang werken wij samen met BB Divers.

BB Divers, een vijfsterren PADI IDC duikcenter, is een Belgische duikschool, die werkt met een internationaal duikteam. De duikschool is gevestigd op Koh Chang sinds 2003, en is daarmee het langst gevestigde duikcenter op het eiland. BB Divers werd opgericht door Kristel, die op doorreis tijdens een van haar trips op Koh Chang is blijven hangen. Ze maakte er twee van haar grootste hobbys, duiken en reizen, tot een leuke levenswijze en een succesvolle zaak en maakte zo haar droom waar. Kristel maakte van bbdivers een professionele duikschool met een heel ontspannen sfeer, die gekend is als een van de betere en meest betrouwbare duikscholen op Koh Chang . De reden waarom alle klanten graag bij BBdivers terug komen is omdat ze er als een vriend ontvangen worden, niet als student nummer zoveel... en omdat onze studenten tegelijkertijd ook heel professioneel behandeld worden en de duikers en snorkelaars goed worden verzorgd tijdens de dagtrip.

Leren duiken op Koh Chang:

PADI Open Water Diver EUR 390

Gedurende deze 3 daagse cursus bestaande uit: - Een halve dag theorie - Een halve dag zwembadlessen - 4 open water duiken - Eindexamen behaalt u het certificaat en kunt u als Padi Open Water Diver wereldwijd samen met een buddy gaan duiken.

PADI Advanced Open Water Diver EUR 336

Theorie en 5 trainingsduiken in de oceaan. Gedurende deze 2-daagse cursus gaat u uw duikkennis en ervaring uitbreiden. Je maakt een navigatieduiken en een diepe duik en samen met de instructeur bepaalt u welke 3 overige duiken u zal maken.

Voor eenieder die zijn brevet reeds behaald heeft:

1 dag duiken, 2 lokale duiken

Prijs : EUR 78

3 dagen duiken, 6 lokale duiken

Prijs : EUR 175

5 dagen duiken, 10 lokale duiken

Prijs: EUR 269

Opmerking : Alle prijzen zijn inclusief, volledige uitrusting, begeleiding en/of onderwijs door instructeur of divemaster, eten en drinken op de boot, hotel transfer, verzekeringen, handleidingen en certificering kosten.

Exclusief: Koh Rang National Park fee, 200bht (ter plaatse te voldoen, ca EUR 5,50)

Duikstekken rond Ko Chang:

HTMS Chang

Op 22 november 2012 werd de HTMS Chang navy boot gezonken, het wrak is 100 meter lang, het diepste punt ligt op 30 meter, het bovendek rond de 21 meter. De boot ligt dicht bij Hin Luk Bath, dus maar enkele km buiten Koh Chang, ideaal om te combineren met andere duiksites. De Chang is het grootste wrak in Thailand! Slechts enkele weken na het zinken zien we er al baracuda, baarsen, octopus en inktvis, ... een grote varieteit in vis en onder water leven.

Hin Luk Bath

Locatie: ongeveer 3 km ten zuidwesten van Koh Chang

Diepte: gemiddeld 11m / max. 25m

Zicht: varieert van 3 tot 20m, ook geschikt om te snorkelen

Dit is een van de mooiste duiksites in de nabije omgeving van Koh Chang. Hin Luk Bath is een rotsformatie die een ideaal schuiloord biedt aan scholen vis, zoals barracuda, snappers, vleermuisvis,... er is ook een grote varieteit koraalvis, murenen, roggen, papegaaivis, baars,... Op weg naar de duiksite zien we soms dolfijnen, en dit is ook een plek waar walvishaaien soms rondhangen. De rots is omringd door gigantische rotsblokken vol koraal, die voor heel mooie swimtroughs zorgen. Het diepste punt is 25 meter, het mooiste duiken is echter tussen 5 tot 16 meter. De duiksite is heel kleurrijk door de kerstboomwormen die overvloedig aanwezig zijn. Ook een heel mooie site voor een nachtduik.

Hin Raab South (Hin Laab voor de plaatselijke bevolking)

Locatie: 5 km ten zuiden van Koh Chang

Diepte: gemiddeld11 / max. 16

Zicht: varieert van 3 tot 20m, vaak helder water en goed voor snorkelaars

Dit is ook een onderwater rots. Er zijn eigenlijk twee duiksites op deze plek. De eerste leidt je rond de rots, waar je schildpadden, kogelvis, bot, trekkersvis, steenvis, murenen, roggen, barracuda.... kan spotten. We hebben er ook een paar keer walvishaai gezien. Er is een overvloed aan zachte koralen. De tweede site ligt noordelijker en is een beetje dieper en rijk aan koralen. Er is ook een kleine maar prachtige canyon te zien. Het diepste punt is 16m. De zichtbaarheid varieert tussen 3 en 20 m, meestal in zeer helder water, en ideaal om te snorkelen.

T11 Scheepswrak

Dit kleine wrak is voor duikdoeleinden gezonken in 2013 en bevindt zich vlakbij Hin Raab. Dit gunship is ongeveer 30m lang en de maximum diepte ligt op 16 meter. Het is in een verticale positie gezonken, maar is op zijn zij gedraaid door het voorbij varen van vissersboten. Deze duikplek doen we vaak in combinatie met Hin Raab.

Hin Tai Nam (Blueberry Hill)

Locatie: 5 km ten zuiden van Koh Chang

Diepte: max. 16m

Zicht: 3 tot 20m

Vlakbij Hin Raab, een kale rots met een zee aan vissen. Alleen de zuidkant is bedekt met koraal. Een fantastische plek om baracuda, trekkersvis, scholen snappers, ....en veel meer te spotten. De zichtbaarheid varieert tussen 3 en 20 m, de maximum diepte is 16m.

Hin Rua Tek (Banana Rock)

Locatie: 3 km ten zuiden van Koh Chang

Diepte: gemiddeld 10m, max. 16m

Zicht: van 2 tot 15m, ok om te snorkelen

Een rotsachtige duiksite, met mooie holtes waar een grote varieteit aan vis leeft. Er is geen overvloed aan koraal, maar zeer geliefd omwille van de prachtige omgeving. Maximum diepte 20m. Zichtbaarheid van 2 tot 15m. Ok om te snorkelen.

Hin Saam Sao

Diepte: gemiddeld 11m / max. 16m

Zicht: van 2 tot 10m.

Ligt ten noordwesten van Koh Chang. Deze site heeft een paar heel mooie koralen, met veel vissoorten, maar heeft vaak een beperkte zichtbaarheid omdat het te dicht bij land ligt. De ene kant van het rif werd vernietigd door dynamiet, maar het is zich mooi aan het herstellen. Maximum diepte 16m, zichtbaarheid van 2 tot 10m.

Hin Raab North

Locatie: 5 km ten zuiden van Koh Chang

Diepte: max. 18m

Zicht: van 2 tot 10m

Ligt vlakbij Hin saam sao, en is een vergelijkbare duiksite. Op Hin RaabMaximum diepte 18m, zichtbaarheid van 2 tot 10m

Koh Khlum

Locatie: 5 km ten zuiden van Koh Chang

Diepte: 5 - 10m

Daar liggen een paar sites, op 5 tot 10 m diepte. Ideaal voor beginnende duikers.

Koh Rang National Park sites

Hin Gue Daeng (Koh Rang Pinnacle)

Locatie: 1 km noordwesten van Koh Rang

Diepte: gemiddeld 15m / max. 30m

Zicht: 5 tot 30m

Deze spectaculaire klif is de diepste site in de buurt van Koh Rang, met vele niveauverschillen. De rots zelf heeft een heel bijzondere structuur, het lijkt op een onderwater kathedraal. Er zijn veel vissoorten, er is minder koraal. Sommige vissen die je er kan zien: keizersvis, vleermuisvis, kogelvis, barracuda, diklipvis, baars, ... De stroming kan hier redelijk sterk en onvoorspelbaar zijn, maar het is zeker de moeite waard! En ideale plek voor fotos, zichtbaarheid 5 tot 30m.

Koh Tien West

Locatie: net ten noordwesten van Koh Rang

Diepte: gemiddeld 10m, max. 16

Jammer genoeg zijn de koralen aan de noordkant vernietigd door vroeger dynamietvissen, maar de rest van de duiksite biedt een mooie duik, erg verschillend van de typische Koh Rang duiksites, eerder rotsachtig met hard koraal.

Hin Kuak Ma (of Three Finger Rock)

Locatie: ongeveer 1 km noordoosten van Koh Rang

Diepte: gemiddeld 10m, max. 16m

Dit is een van de mooiste duikplekken van Koh Rang, een onderwater rots met een grote varieteit aan koraal en vis, de zuidkant eindigt op een mooi muur, waar je geregeld murenen, naaktslakken, egelvis ... ziet.

Koh Yak en Koh Laun

Locatie: ongeveer 1 km noordoosten van Koh Rang, in het zuiden

Diepte: gemiddeld 8 m, max. 12m

Zicht: 5 tot 20m

Deze kleine eilandjes zijn omringd met prachtige koralen en je vindt er een overvloed aan diverse koraalvissen, bijzonder kleurrijke en ontspannende duik. Aangezien beide eilandjes relatief klein zijn, kan je er omheen duiken. Omdat het er ook niet diep is, heb je lange duiktijden. De favoriete plek van menig duiker: Max diepte 12m, zichtbaarheid 5 tot 20m.

Koh Tong Lang en Koh Kra

Locatie: ongeveer 1.5 km noordoosten van Koh Rang, noorden

Diepte: gemiddeld 7m, max. 12

Zicht: 5 tot 30m

Hoewel deze site de grootste trekpleister is voor snorkelactiviteiten hebben deze eilanden mooie duiken te bieden! De gekleurde rotsen hebben mooie ruimtes welke zeer rijk aan vis zijn. Het koraal is erg gezond en gevarieerd. Je vindt er bijvoorbeeld table corals, stag horn, anemones in allerlei groottes en kleuren.

Sinds juli 2014 is er een National Park fee voor Koh Rang area, die is niet in de prijs inbegrepen, prijs voor toeristen is 200 bht (ca. 5,50 EUR)Locatie


Vluchten
Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.
De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd.
Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50 euro
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28 euro


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail