Duikreis Azoren Pico incl 10 duiken Afbeelding Duikreis Azoren Pico incl 10 duiken
Duikreis Azoren Pico incl 10 duiken
Bestemming: Azoren - Pico

Duikreis Azoren Pico incl 10 duiken


Ontdek de wateren rond de eilanden Pico en Faial en maak mooie muur- en rifduiken. Dit pakket kunt u ook uitbreiden met bijvoorbeeld een dagtrip naar Princess Alice Seamount of een Shark Diving Expeditie.

Hotel o.b.v. Volgens programma



Duiken op Pico en Faial

8 dagen / 7 nachten - inclusief vlucht, transfers, accommodatie en 10 duiken

Deze pakketreis is geschikt voor duikers van alle niveaus. U maakt kennis met de lokale duikstekken rond de eilanden Pico en Faial. U maakt zowel muur- als rifduiken en komt zowel zeer kleine, bijzondere dieren als pelagische vissoorten tegen. Naast het duiken kunt u dit pakket eventueel uitbreiden met bijvoorbeeld een dagtrip naar Princess Alice Seamount of een Shark Diving Expeditie.

Deze duikreis naar Pico kan geheel naar uw wens op maat aangepast of uitgebreid worden. Zo kunt u ook op andere dagen in de week vertrekken, van andere luchthavens reizen (bijv. Brussel, Dusseldorf) of uw reisduur verlengen. Tevens kunt u excursies, zoals een duiktrip naar Princess Alice Seamount, Shark Diving expedities, walvissen en dolfijnen kijken en snorkelen met dolfijnen toevoegen aan de reis.

Duiken op de Azoren

De hellingen van de Mid-Atlantische Rug rijzen ??uit een diepte van meer dan 3000 meter. De pieken vormen de Azoren archipel. Diepzee stromingen botsen met deze enorme onderwaterberg. Het opwellende water vervoert voedsel naar het zeeoppervlak. Samen met het zonlicht vormt het de basis voor rijke voeding.

Rondom de Azoren wemelt het hierdoor van het zeeleven. De duiklocaties kunnen een van de meest interessante en gevarieerde in de wereld genoemd worden. De lava tunnels en hellingen dienen als leefgebied voor typische rif soorten zoals schaaldieren, baarzen, murenen, roggen en ongewervelde dieren. Elke kleine grot vormt een leefomgeving voor allerlei verschillende mariene soorten. Daar u op de Azoren duikt in de diepe oceaan, vindt u hier regelmatig scholen makrelen en barracudas, evenals Mobulas en verschillende soorten haaien.

8-daagse pakketreis inclusief

  • Retourvluchten Amsterdam - Horta/Pico (andere vertrekhavens mogelijk)
  • Luchthavenbelasting en toeslagen
  • Luchthaventransfers
  • 7 overnachtingen op Pico Island in een tweepersoonskamer
  • 5 dagen duiken incl. 10 lokale (boot)duiken rond de eilanden Pico en Faial inclusief transport, fles, lucht en lood

Optionele extra duikmogelijkheden op Pico:

Princess Alice Seamount

De Princess Alice Bank is een verzonken onderzeese berg in de Atlantische Oceaan die oprijst uit een diepte van ongeveer 2500 meter. Het werd ontdekt tijdens een expeditie van Prins Albert van Monaco op 9 juli in 1896 en vernoemd naar zijn dochter. Diepzee stromingen botsen hier en veroorzaken een enorme opwelling naar het zeeoppervlak, die op zijn beurt zorgt voor een voedselrijke omgeving voor zeezoogdieren en grote vissen.

Mobulas kunnen hier waargenomen worden in groepen van twee tot wel vijftig dieren en komen vaak erg nieuwsgierig naar de duikers toe. Pelagische vis zoals barracudas, Wahoos, bonitos, trekkervis en zwaardvis, roggen en zeeduivels komen ook veel voor in dit gebied.

Princess Princess

Een gedetailleerde briefing met uw gids is gepland op de dag voor het vertrek om vertrouwd te raken met de veiligheidsprocedures. Vertrek vanaf de jachthaven zal rond 07:00 zijn en uw terugkeer zal naar verwachting omstreeks 18:00 zijn. Aan boord worden warme drankjes en een klein ontbijt worden geserveerd. De vroege start zorgt ervoor dat de groep als een van de eerste op de duikplek arriveert, teneinde zonder haast te kunnen duiken. Afhankelijk van de getijden kan de stroming hier heel sterk zijn en is vakkundigheid vereist. U duikt met behulp van touwen. Dit zal echter de waarneming niet beperken omdat u op de eerste rij zit en de dieren vaak uit nieuwsgierigheid direct naar de duikers toekomen. Twee duiken zijn gepland bij Princess Alice. Van tijd tot tijd komen ze zelfs tot het wateroppervlak waardoor het snorkelen met Mobulas soms nog betere ervaring is, als u ervoor kiest niet te duiken. De tijd tussen de duiken zal worden besteed aan boord voor lunch en ontspanning.

Princess Princess

Seizoen

Het zicht gedurende de periode van juli tot en met september is geweldig, varierend van 30 tot 50 meter. De overige maanden worden niet aanbevolen omdat het water dan teveel plankton bevat, wat resulteert in troebel water. (Dit is wel weer de ideale periode van het jaar voor het spotten van de grote giganten van de oceaan, zoals de blauwe vinvis en andere grote walvisachtigen die de voedingsrijke wateren rond Pico en Faial in deze tijd van het jaar dankbaar passeren, gedurende hun migratie. Vanwege de geografische ligging is duiken bij Princess Alice sterk weersafhankelijk en de toestand van de zee speelt daarbij een belangrijke rol. De boottocht kan heel uitdagend zijn en duurt ongeveer twee en een half tot drie uur per enkele reis. Maar, zodra u aankomt bij de bank wordt u dan ook eerlijk beloond. Deze duikstek wordt slechts door enkele anderen in de hele onderwaterwereld geevenaard, zo prachtig!

Prijs Princess Alice Bank 225.- euro p.p.

(inclusief 2 duiken, fles, lucht lood, boottransport, ontbijt/lunch/drankjes en gids)

Duiken met haaien

Het observeren van haaien onder water in hun natuurlijke omgeving is een droom voor bijna iedere duiker.

Pas onlangs zijn de Azoren zijn ontdekt als een van de beste plaatsen in de wereld om te duiken met blauwe haaien (Prionace glauca) en mako haaien (Isurus oxyrinchus) bij waarneming een afstand van 50 meter in warm water, zonder kooi. Om dit te nauw contact mogelijk te maken, volgen we de richtlijnen van veilige haaiduiken die zijn ontwikkeld door de SharkSchool van Dr. Erich Ritter en het team van Pico Sport / Scuba Azoren. Om veilig te kunnen duiken met haaien een specifieke kennis en vaardigheden, evenals discipline vereist.

Sharks Sharks

Duurzaam duiken met haaien, de juiste methode vinden om de dieren aan te trekken en de veiligheid tijdens het duiken staan bij Pico Sport bovenaan. Om unieke situaties in de natuur te ervaren is veel tijd en geduld vereist. Gedurende deze sharks diving expeditie zullen de gidsen proberen u de mogelijkheid te bieden om haaien te observeren in hun natuurlijke habitat. Dit betekent dat zij het contact met de dieren niet kunnen garanderen, omdat we hen zoeken in de op een na grootste oceaan ter wereld en niet in een aquarium.

Om de haaien aan te trekken gebruiken de gidsen een methode waarbij de haaien niet gevoerd worden. Dit verstoord immers de natuurlijke habitat. Onze briefings bevatten veel informatie over de bescherming, de biologie en het gedrag van de verschillende soorten haaien. Als u geinteresseerd bent, bieden zij ook lezingen met meer informatie over haaien en andere dieren rond de Azoren aan. Het begrijpen van de natuur is onderworpen aan een voortdurend leerproces en daarbij ook het gedrag van de haaien. Pico Sport zal altijd blijven werken om haar werkwijze te verbeteren en nieuwe haai-duikstekken te vinden, zodat ook het ook in onze volgende generatie mogelijk blijft om de unieke ervaring van het duiken met haaien te waarborgen.

Sharks Sharks

Prijs Sharks Diving 160.- euro p.p.

(inclusief 1 duik, fles, lucht lood, boottransport en gids)

Hotel Caravelas

Hotel Caravelas is zeer centraal gelegen, vlak tegenover de jachthaven van Madalena. Het hotel beschikt over een fijne bar en buitenzwembad, de ideale plaats om tot rust te komen.
Het ontbijt wordt in het hotel geserveerd en op enkele minuten lopen van het hotel vindt u verschillende lokale restaurants. Hotel Hotel Hotel

Guesthouse B&B Daniel in Madalena

Dit gezellige pension is centraal gelegen, op loopafstand van de haven, de duikbasis en het centrum van Madalena. Dit pension in Madalena biedt vier mooi ingerichte kamers. Het huis heeft een gemeenschappelijke woonkamer en een gedeelde keuken die volledig is uitgerust. De koelkast, vriezer en de wasmachine kan gratis worden gebruikt. Er is ook een studio met twee slaapkamers met eigen badkamer en een studio met drie slaapkamers met eigen badkamer. Dagelijkse schoonmaak en het ontbijt is inbegrepen.

Guesthouse Guesthouse Guesthouse

Guesthouse Golphino (Casa Manuel Machado Rodrigues Luis)

Dit pension is centraal gelegen in Madalena, op loopafstand van de haven, de duikbasis en het centrum van Madalena. Het complex bestaat uit twee appartementen. Het ene appartement biedt een gezamelijke woonkamer en keuken en een toilet voor gezamelijk gebruik. Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers en een badkamer met toilet. Op de tweede verdieping bevindt zich een studio met een eigen badkamer en zitgedeelte. Het andere appartement bestaat uit 4 tweepersoonskamers, 1 gedeelde badkamer, keuken en woonkamer.
Optioneel is het mogelijk om ontbijtvouchers bij te boeken, tegen een toeslag van 5.- euro per persoon per dag. Guesthouse Guesthouse Guesthouse

Overige informatie

Overige informatie

Offerte op maat

Bovenstaande programmas en prijzen in de prijslijst zijn voorbeeldreizen die we geheel kunnen aanpassen aan de hand van uw wensen. Langere of kortere reisduren, combinatiereizen, stopovers en andere speciale verzoeken kunnen hier in verwerkt worden. We werken dan ook graag een reisvoorstel op maat voor u uit met een compleet overzicht van reisschemas, tarieven en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een email sturen.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Tap Air Portugal en SATA of chartervluchten per Tuifly. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum.

Reisleiding en transfers

Bij aankomst op de luchthaven staat onze agent u op te wachten voor de transfer naar uw accommodatie.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Duikreis Azoren Pico incl 10 duiken 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail