Bunaken en Lembeh - Froggies Afbeelding Bunaken en Lembeh - Froggies
Bunaken en Lembeh Froggies
Bestemming: Sulawesi - Combinatiereizen

Bunaken en Lembeh Froggies


Bunaken is beroemd om zijn grote diversiteit aan prachtig zeeleven, waarbij Lembeh een wereldberoemde muck duikbestemming is. Gedurende deze combinatiereis zorgt Froggies Divers ervoor dat u gedurende 16 inbegrepen duiken volop kunt genieten van alle rijkdom die er hier te vinden is.

Bungalow o.b.v. Volpension



Bunaken en Lembeh - het beste van Sulawesi

13 dagen / 10 nachten

Tijdens deze reis zult u ogen tekort komen: een combinatie van duiken in Bunaken National Park, met haar steile wanden vol koraal, en de Straat van Lembeh, een van de beste plaatsen op aarde voor muck diving.

15- daagse vliegreis inclusief:

  • retourvluchten Amsterdam - Manado
  • 5 nachten verblijf in een budget bungalow van Froggies Divers op Bunaken o.b.v. volpension
  • 8 duiken in Bunaken inclusief gids, fles, lucht en lood
  • 5 nachten verblijf in een standaard bungalow van Froggies Divers op Lembeh o.b.v. volpension
  • 8 duiken in Lembeh inclusief gids, fles, lucht en lood
  • transfers bij aankomst en vertrek
  • transfer van Bunaken naar Lembeh of v.v.

Bunaken National Park

Het marinepark Bunaken is beschermd als Nationaal Park sinds 1991 en ligt niet ver van het centrum van de Coral Triangle. Dit gebied beslaat de tropische wateren van o.a. Indonesie, Maleisie, Papua New Guinea en de Filippijnen. Het staat bekend om de grote diversteit; met 76% van alle soorten koraal heeft dit gebied de grootste diversiteit aan koralen ter wereld. In Bunaken National Park komen al 390 soorten koralen voor. Verder leven er vele soorten vissen, weekdieren, reptielen en waterzoogdieren.

Omdat de wateren rond Bunaken Island steil aflopen tot dieptes van wel 200 meter, zijn er prachtige duikstekken te vinden met dramatische muren, begroeid met koraal en krioelend van het leven. U maakt tijdens deze combinatiereis 8 duiken in dit Nationaal Park.

Froggies Divers Bunaken

Froggies Divers is een kleinschalig duikresort en milieuvriendelijke PADI-onderneming op Bunaken Island. Het resort bestaat uit 13 houten bungalows met 14 kamers en staan in een prachtige bosrijke omgeving. De bungalows hebben een of twee slaapkamers, een gezellig woongedeelte en zijn uitgerust met grote ventilatoren. Elke bungalow heeft een grote veranda met een adembenemend uitzicht over Bunaken Bay.

Kamers

De grootste bungalow is de Clownfish, voorzien van twee slaapkamers, een woonkamer, badkamer en een grote veranda met uitzicht op zee. Deze bungalow is perfect voor families of een groep vrienden die hun ervaring graag samen met elkaar willen delen.

De Baracuda en Eagle ray zijn twee kleinere gezellige bungalows en zijn voorzien van een slaapkamer, een woongedeelte, een badkamer en een mooie veranda met uitzicht op zee. Deze bungalows zijn perfect voor een stel of twee vrienden.

De Harlequin, Ghostpipe, Seahorse en Mandarin zijn vier prachtige bungalows voorzien van een gezellige zithoek, Bali-style badkamer en veranda met een schitterend uitzicht op het strand en de zee. Al deze bungalows liggen heel dicht bij het strand!

De Pygmy en Nudibranch zijn kleiner, maar ook hele mooie bungalows voorzien van een Bali-style badkamer en een veranda met uitzicht op zee.

Hoewel de avondbries zalig is en precies goed voor een perfecte nachtrust, zijn de bungalows uitgerust met een ventilator voor het geval dat de gasten extra verkoeling willen.

Prijscategorieen bungalows:

Budget - Pygmy en Nudibranch Standaard - Harlequin, Ghostpipe, Seahorse en Mandarin Superior - Frogfish, Leaffish en Morish Idol. Family - Voor de Clownfish geldt een toeslag van 40 per persoon per nacht bij een bezetting van 2 personen.

Op dag 7 zult u per bustranfer van Bunaken naar Lembeh gebracht worden of v.v.

Straat van Lembeh

De straat van Lembeh staat bekend om de zeldzame en bijzondere (kleine) dieren die er te vinden zijn, zoals dwergzeepaardjes en hengelaarsvissen. De vlaktes van zwart koraalzand worden gezien als een van de bestse plekken voor critter spotting en muck diving ter wereld.

Froggies Divers Lembeh

Froggies Lembeh is een kleinschalig duikresort gelegen langs de Lembeh Strait, een smalle zeestraat bij het eiland Lembeh. Op het milieuvriendelijke PADI duikresort staat 10 bungalows, 5 op de heuvel en 5 aan het strand. Alle bungalows hebben een veranda en een weids uitzicht over de prachtige omgeving en zee. Er is Wi-Fi aanwezig op het resort.

Bungalows

De grootste bungalows staan op de heuvel. Ze hebben een grote veranda met uitzicht op zee en de Bitung omgeving. De ruime badkamer is in Balinese style gebouwd.

Vanuit de bungalows aan de waterkant loopt u zo het strand op. Vanaf de veranda heeft u uitzicht op de haven van Bitung. De badkamer is in Balinese style gebouwd.

Beide type bungalows zijn uitgerust met airconditioning, een plafond ventilator en een mini bar.

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.

Belangrijke informatie

samenstelling rondreis

Het aantal nachten verblijf in Bunaken en Lembeh is flexibel. Indien u op een van de twee locaties langer wenst te verblijven kunnen we dit voor u aanpassen. Het kan zijn dat dit noodzakelijk is in verband met beschikbaarheid van de vluchten.

beschikbaarheid

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden. Reserveringen zijn echter altijd op aanvraag tot schriftelijk of telefonisch bevestigd door onze reserveringsafdeling. Indien er op de door u gewenste reisdatum een van de accommodaties niet beschikbaar blijkt, bieden we u een alternatief.

vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Cathay Pacific of Singapore Airlines, vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum.

niet-duikers

Deze reis is ook geschikt voor niet-duikers. Uiteraard geldt hiervoor een korting op de reissom. Informeer bij onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden.

Marine Sanctuary Fee

Elke duiker dient ter plaatse een bedrag van ca. 11 euro (per jaar) te voldoen voor de bescherming van het onderwaterleven in het Bunaken National Park en ca. 5 euro voor Lembeh

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met Duikreizen!

Tel: 020-5733230

Of stuur een email naar info@duikreizen.nl



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Bunaken en Lembeh  Froggies 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail