Duikvakantie Bunaken Bangka en Lembeh Passport to Paradise Afbeelding Duikvakantie Bunaken Bangka en Lembeh Passport to Paradise
Passport to Paradise
Bestemming: Sulawesi - Combinatiereizen

Passport to Paradise


Passport to Paradise geeft u de gelegenheid om drie unieke duikbestemmingen te combineren (Bunaken, Bangka & Lembeh) in een vakantie. Geen tijdverlies, daar u per boot van eiland naar eiland vaart. Geen lange autoritten, geen gemiste duik- of snorkelkansen. U vaart en kunt onderweg ontspannen, duiken, of snorkelen en de fantastische onderwaterwereld van Noord-Sulawesi ontdekken.

Hotel o.b.v. Volpension



Passport to Paradise

Deze reis geeft u de gelegenheid om drie unieke duikbestemmingen te combineren (Bunaken, Bangka & Lembeh) in een duikvakantie. Geen onnodig verlies aan tijd doordat u per boot van eiland naar eiland vaart. Er is geen verkeer op zee, geen lange autoritten, geen gemiste duik- of snorkelkansen. U vaart op ruime, speciaal gemaakte duikschepen.

Lekker onderweg ontspannen, duiken, of snorkelen. Op deze reis kunt u de fantastische onderwaterwereld diversiteit van Noord-Sulawesi ontdekken; van ongerepte muren in Bunaken National Park en het bekijken van een caleidoscoop van rif kleuren in Bangka tot s werelds hoogste concentratie aan bio-diversiteit en het ongebruikelijke mariene leven in de Lembeh Straat.

Manado/Bunaken National Park

Het Bunaken National Marine Park is formeel opgericht in 1991. Het park beslaat een totale oppervlakte van ruim 89 ha, waarvan 97% sprankelend helder, warm tropische water. De resterende 3% van het park is land met inbegrip van de vijf eilanden van Bunaken, Manado Tua, Mantehage, Nain en Siladen. Elk van deze eilanden heeft een speciaal karakter.

De wateren van Bunaken National Marine Park zijn zeer diep (1566 m in Manado Bay), helder (tot 35-40 m zichtbaarheid), verfrissend in temperatuur (27-29 C) en bieden een van de hoogste niveaus aan biodiversiteit in de wereld. Koralen, vissen, stekelhuidigen, sponzen en de grote verscheidenheid aan vissoorten is verbazingwekkend hoog. Bijvoorbeeld, 7 van de 8 soorten reuzenmosselen die zich in de wereld voorkomen vindt u in Bunaken en heeft het park ongeveer 70 soorten aan koralen en hoewel het exacte aantal vissoorten onbekend is, zal het ca. 70% van alle vissoorten betreffen in de Indo-westelijke Stille Oceaan.

Murex Dive Resort - Manado

Het Murex Manado Resort ligt aan een zwart zandstrand, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht en spectaculaire zonsondergangen. Het resort is een schaduwrijke retraite met bomen, flora en fauna. U treft op het terrein een verscheidenheid van palmen, mango, avocado, Nam Nam en guave bomen, om een paar te noemen. Daarnaast zijn er wilde orchideeen, hibiscus en paradijsvogels. Omring jezelf in de geluiden van de natuur bij Murex Manado.

Ligging

Het resort ligt op ca. 30 km en 1 uur rijden ten westen van de internationale luchthaven van Manado

Bungalows

Het resort heeft vijftien bungalows zijn omringd met wilde bloemen en orchideeen. Drie rivieren lopen over het terrein, omgeleid naar de Koi vijvers en kabbelende beekjes, welke zorgen voor een ontspannen, rustige sfeer. Twaalf hebben uitzicht op de tuin en drie uitzicht op de oceaan. Alle kamers zijn voorzien van 24-uur per dag elektriciteit, en-suite badkamer met warm water, airconditioning, een kingsize bed of twee aparte bedden, veranda, kast, tafel en stoel, hervulbare flessen water en gratis thee en koffie. De oceaan bungalows hebben open air douches.

Faciliteiten

Het Murex Sunset Dine heeft een terras naast het water met uitzicht op de nabijgelegen slapende vulkaan Manado Tua. Het diner kan worden geserveerd in het restaurant naast een van de Koi vijvers. Het resort heeft een zwembad.

Bangka

Pulau Bangka is een klein eiland gelegen ten noordoosten van Sulawesi. Het is voornamelijk bekend om het duiken en de ongerepte witte zandstranden. Het eiland heeft een grote biodiversiteit, zowel op het land als onderwater. Bangka is een prachtig, weelderig eiland en een van de beroemdste duik gebieden van Indonesie. The House Reef recht tegenover het resort is geweldig en snorkelen en duiken is een must. Het afgelegen strand is de perfecte plek om achterover te leunen, te luieren in de hangmatten, ontspannen en kijken naar het komen en gaan van het tij.

Murex Dive Resort Bangka Island

Murex Bangka is een paradijs voor duikers. Als u het witte zandstrand betreedt, voelt het alsof u in het verhaal van Robinson Crusoe bent gestapt. Het resort is genesteld in de schaduw van bomen op een steenworp afstand van het strand en de prive kristalheldere turquoise lagune.

Ligging

Het vliegveld op ca. 1 uur van Pantai Surabaya, waarvan u per boot in ca. 20 minuten naar Bangka Island vaart.

Cottages & Bungalows

Ocean Cottages

Murex Bangka heeft zes Oceaan cottages, gebouwd in Minahasan stijl. Deze huisjes zijn het perfecte toevluchtsoord voor twee personen. Daarnaast bieden ook drie Oceaan kamers dichtbij het duikcentrum.

Oceanfront Bungalows

De Oceanfront Bungalows zijn de perfecte combinatie van privacy en gemak. Met aangrenzende kamers kunt u met meerdere personen in deze accommodatie verblijven. Sit back and relax op uw ruime veranda en geniet van een prachtig uitzicht op het witte zandstrand en de oceaan. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning (tussen 17.00-07.00), bureau, stoel, douches met warm water, kast, kingsize of twin bed.

Faciliteiten

Het restaurant biedt buiten- en binnen mogelijkheden. Hier ontspannen de meeste van de gasten zich. De Beach BBQ wordt gehouden recht tegenover het restaurant, zodat u niet ver te lopen voor de all-you-can-eat smorgasbord of vis en vlees. Sinds kort biedt Murex Bangka ook de mogelijkheid om Stand Up Paddleboards te huren, perfect om de kust van het eiland te verkennen of om tijdens je oppervlakte pauze ontspannen rond te peddelen.

Bangka Conservation Fund

Onlangs hebben alle resorts op Bangka het Bangka Conservation Fund opgericht. Dit fonds is opgezet om samen te werken voor de gemeenschap en de ecosystemen van Bangka.

Twee van de belangrijkste projecten zijn:

i Het beschermen van Banka tegen de dreiging van de mijnbouw.

i Samenwerken om de ecosystemen en duiklocaties rond Bangka te behouden.

Elke gast, die op Bangka verblijft, wordt gevraagd om IDR 100.000 (ca. Euro 6-7) te doneren tijdens hun verblijf. Het fonds is een transparant van opzet met een maandelijkse rapportage.

Verzorging

Het verblijf is op basis van volpension, inclusief buffet ontbijt, lunch, diner, onberperkt water, koffie en thee, fruit.

Lembeh

Lembeh Dive Resort& Spa

Geprepareerde wandelpaden doorkruisen het terrein van de weelderige tropische tuinen met veel lokale flora en fauna, die alleen in de tropen te zien zijn.Het resort biedt een keuze aan accommodaties, de Deluxe Cottage stijl en de Traditioneel Minahasan of Modern Cliff Side.

Deze huisjes zijn volledig vrijstaand en worden omgeven door de tuinen. Het resort ligt direct aan de waterlijn met prachtig uitzicht op de oceaan. De cottages zijn met hedendaagse bouwtechnieken gebouwd in een traditionele stijl en hebben een semi open Balinese badkamers. Deze moderne Cliff kant Cottages zijn gelegen op een groene heuvel boven de baai, met vrij uitzicht op de oceaan.

Kamers

Alle kamers hebben 24 uur per dag elektriciteit, een en-suite badkamer met warm water, haardroger, Lembeh Resorts huisgemaakte zeep en shampoo, airconditioning, een kingsize bed of twee aparte bedden, kledingkast, tafel en stoel, dispenser voor koude en warm drinkwater, gratis thee en koffie, een gevulde mini-bar, gratis WiFi en een elektronische kluis.

Duiken

Murex Diving op in Manado en op Bangka wordt door een Nederlandse manager geleid en was het eerste duikcentrum in de regio met Nitrox. Het duikcentrum op Lembeh is Critters.

Inclusief

i Vluchten Amsterdam - Manado v.v. incl. 30 kgs ruimbagage

i Transfer luchthaven - Manado en Lembeh - luchthaven

i 4 overnachtingen in een Deluxe kamer in Murex Manado

i 4 overnachtingen in een Deluxe Ocean View kamer in Murex Bangka

i 4 overnachtingen in een Deluxe Garden View kamer op Lembeh Resort

i 24 bootduiken incl. fles/lucht/lood

i Boot Transfers tussen Resorts (2 duiken tijdens de boottransfer)

i Alle maaltijden en snacks; free-flow drinkwater, koffie en thee

i Belastingen

i Gratis WiFi

Exclusief

i Verzekeringen

i Persoonlijke uitgaven en tips

i Marine Park Fees - lokaal te voldoen

Duiken

Murex Diving is de pioneer van Bunaken, Bangka en live aboard duiken in Noord Sulawesi. Sinds 1987 open en Padi gecertificeerd. De gemiddelde boottrip vanaf het resort naar Bunaken Island duurt zo'n 30 minuten. De lunch gebruikt u op de boot, op Bunaken eiland of op een van de strandjes in de buurt. Water en frisdrankjes zijn inbegrepen. Er zijn ontzettend veel duikplekken (meer dan 100), met steile wanden en verticaal koraal tot dieptes van wel 50 meter. Er worden vaak grote vissen gezien, als walvissen, dolfijnen, haaien en schildpadden. Verder vind je er hengelaarsvisjes, bladvisjes, zeepaardjes, ontzettend veel naaktslakken in prachtige kleurencombinaties. Er is teveel om op te noemen. Het feit dat vele duikers hier steeds weer terugkomen zegt waarschijnlijk genoeg. Er worden 3 duiken per dag gemaakt, nachtduiken is ook mogelijk. Alle benodigde uitrusting is beschikbaar. De bootduiken worden onder leiding van een ervaren divemaster gedaan. Er zijn gecertificeerde instructeurs aanwezig voor lessen. Het eerste duikcentrum in Noord Sulawesi met nitrox. Er is een decompressiekamer in Manado. Het kleine, kunstmatige huisrif is ideaal voor snorkelen en nachtduiken. Het mooist zijn echter de bootduiken.

Duikplekken Manado

Lekuan 1

Green Sea Turtle op Lekuan Lekuan 1 is de meest bekende duik van het nationale park. De enorme muur is bedekt met enorme sponzen, zachte en harde koralen biedt zowel macro en groothoek mogelijkheden. De wand gaat tot ongeveer 40 meter diep. Pyramid Butterfly vis net buiten de muur treffen en af ??en toe een haai en adelaarsrog passeert in het blauw. Pygmy zeepaardjes, Orang-Utang krabben, naaktslakken en nog veel meer. Belangrijkste attractie is Rambo, de huis schildpad, die gewoonlijk rust op een van de richels.

Sachikos

Sachikos Point is een mooie muur duik aan de noordkant van het eiland Bunaken. Het is bedekt met Gorgonian zeevarens. Barracudas, zwartpunthaaien en Napoleon Lipvissen worden vaak gespot in het blauwe water. De rif ondieptes zijn perfect om te snorkelen.

Bunaken Timur

Timur betekent Oosten in het Indonesische en deze duik ligt aan de oostkant van het eiland Bunaken. Het is een 40 meter diepe muur, bedekt met harde en zachte koralen. Het ondiepe rif is het ongerepste rif rond het eiland Bunaken en biedt het beste snorkelen rond het eiland. Pygmee zeepaardjes, schildpadden, adelaarsroggen.

Pangulingan of Tanjung Kopi

Gelegen aan de noordelijke kant van Manado Tua. Dit is een geavanceerde duik vanwege de sterke stroming. Het rif plateau begint bij 5 meter diep en daalt langzaam tot 30 m. Op 30m gaat de muur naar grotere diepten. Vaak kan men hier de grotere vissen zien. Batfish, Jackfish en vaak Napoleons

Rons Point

Gelegen op het meest zuidelijke puntje van het eiland Bunaken is Rons Point. Deze duik is een geavanceerde duik vanwege twee stromen die hier samen komen. Duik tot 35 m. Zwartpunthaaien patrouilleren in de bodem, tonijn, Pontohi zeepaardjes en vele andere macro onderwerpen.

Murex Manado House Reef

Het Murex House Reef is gemakkelijk bereikbaar vanaf het strand. Tot 12 meter diep is een koraal helling met mooie tafel koralen en veel macro onderwerpen. Op 12 m diepte veranderd dit in een zanderige helling met patches van koralen en diverse rif ballen die mooi zijn begroeid met koralen en sponzen. Verschillende onderwater paden maken het perfect plek om om te verkennen. Vooral s nachts duiken is zeer interessant op het huis rif. Spaanse Dansers, Starry Night Octopus en andere wezens van de nacht.

City Extra

Pure muck duik. Het ondiepe water is vol met zeegras met zeepaardjes, Ghostpipe, vliegende poon en andere beestjes. Iets dieper op de zanderige helling Frog Fish, inktvissen en zelfs de ongrijpbare Mimic Octopus spotten kunnen zien geven.

Tanjung Papaya

Vernoemd naar de vroegere papaya plantage. De belangrijkste attractie is het kunstmatig rif gemaakt van motorfietsen. Steeds meer koraal groei op de motorfietsen en een goede plek om Nudibranches, Razor vis en alle verschillende soorten zeenaalden te spotten. Naast de motorfietsen is een puin rif met mantis garnalen, Ghostpipe en Stone fish.

Tanjung Bulo

Net ten zuiden van Murex Resort is een hellend rif genaamd Tanjung Bulo. Deze site is beroemd om de hoeveelheid Nudibranches. Deze kleine en kleurrijke beestjes zijn overal en het is niet ongebruikelijk om meer dan 15 verschillende soorten te spotten in een duik. Daarnaast inktvissen, zee slangen met wat geluk de fantastische Harlequin garnalen.

Molas wrak

Net ten noorden van Manado is het Molas wrak. Dit is een oud Nederlands vrachtschip gezonken net na de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal gaat dat het schip gestrand is op het rif en daarna snel zonk. Vanwege de diepte (24 - 40 m) is dit een geavanceerde duik. Het wrak is bedekt met zachte koralen en sponzen.

Poopoh (Bethelem & Tanjung Kelapa)

Gelegen in het zuidelijke deel van het nationaal park is Poopoh, een klein vissersdorpje. Aan de voorzijde van dit dorp is er grote muck duik op zwarte zand hellingen bedekt met zeegras. Frogfish, Mimic octopus en Ghostpipe vis. Zeekoeien worden hier regelmatig gespot. Aan het einde van het zanderige gedeelte begint een mini wand volledig bedekt met zachte koralen en een grote concentratie van vissoorten. Deze duikstek is de 3e rijkste vis duikplek in de wereld. Dr. Gerry Allen en Dr. Mark Erdmann deden tellingen in 2012 en telde 310 verschillende vissoorten in een duik. Slechts twee andere duikplaatsen hebben een hogere dichtheid van vissoorten.

Duikplekken Bangka

Batu Goso

Batu Goso bestaat uit een reeks van steile pinakels omhoog komend ??uit de oceaan. Er zijn twee drift duiken in dit gebied, te beginnen bij de tegengestelde uiteinden van pinakels, rond en door koraal pinakels. Als u de site benadert, kunt u de golven zien crashen tegen de pinakels. De duik varieert van 5-35m en er kan een sterke stroming zijn. White Tip & Black Tip Haaien, Turtles & Groupers, gele, groene en rode zachte koralen.

Sahaung

Sahaung bestaat uit een reeks van onderwater rotsblokken en pinakels tot aan de oppervlakte van de oceaan. Er zijn twee duiken in dit gebied op aparte pinakels. Deze pinakels bestaan uit een continu aflopende bodem met een aantal vlakken als je afdaalt. De duiken varieren 5-35 m. Er kan een sterke stromingen staan. Groot tafel koraal, vaak met witpuntrifhaaien rusten, een overvloed aan groen en paars zacht koraal en grote hoeveelheid aan vis waaronder Jack, Dog Tooth Tonijn, Barracuda, rood tand trekkervis en enorme school van Blue Striped Snappers.

Batu Mandi

Deze duikplek ligt net het tegenover Bangka aan de noordpunt van Sulawesi aan de kust van Pulisan. Deze duik is een serie van onderwater pinakels die oprijzen uit de zandbodem. Dit is een ondiepere duik varieerendt van 5 tot 25 m. Naast de overvloed aan harde en zachte koralen en rifvissen.

Batu pendeta

Ten oosten van Batu Mandi en met soortgelijke vegetatie als Sahaung. Dit is een geavanceerde duik vanwege de sterke stroming. Er is een drop-off met canyons. Sweetlips, Dogtooth tonijn, jacks en haaien.

Sabora

Deze koraal helling biedt een grote verscheidenheid aan vis en beestjes en ligt om de hoek van het resort. Tussen de koralen leven een hele reeks aan Nudibranches en de duik gids zal u verschillende soorten Pygmy zeepaardjes tonen. Tijdens de veiligheids stop kunt u kijken naar enorme zee fans verspreid over de rif helling. Nacht duiken zijn zeer goed hier.

Paradise Pier

Dit is een van de beroemdste duikplekken in dit gebied. De zuivere, zwarte zand muck duik gelegen rond de steiger van het verlaten Paradise hotel. Muck beestjes zoals frogfish, zeepaardjes en verschillende soorten octopus. De pilaren van de steiger zijn begroeid met zeevarens en een school van batfish heeft zijn thuis tussen de pijlers. Net onder de trappen van de steiger is een onderwater hot spring.

Critters@Lembeh

Critters @ duikcentrum Lembeh Resort biedt een verscheidenheid aan duikmogelijkheden

i Begeleide huisrif duiken elk moment s ochtends vroeg tot s avonds laat

i Begeleide bootduiken om 08:00 / 10:45 / 14: 30 *

i Begeleide Mandarin Vissen boot duiken op 16:45

i Begeleide nachtduik om 18:30

i Begeleide late night duik (na 20:00 uur) en ...

i Onbegeleide huisrif duiken zijn beschikbaar elk moment.

  • Ochtend opties: duiken en terug op 08:00 en 10:45 of dubbele duik vertrekken om 08:00 en terugkeer om 12:15

We volgen een beleid van Dive As You Like. VGewoon vragen, we zijn flexibel!

Het duikcentrum heeft een optimale locatie in het midden van de Lembeh Strait. Ongeveer 35 locaties zijn bereikbaar met de boot in 15 minuten of minder. Dit stelt ons in staat om gemakkelijk terug te komen op het resort tussen de eerste en de tweede duik. Dit geeft u de mogelijkheid om batterijen of lichten op te laden, genieten van een kopje koffie bij onze barista Genus Bar.

Duikstekken Lembeh

Critters @ Lembeh duikstekken zijn onderverdeeld in drie categorieen:

i Dichtbij het duikcentrum, op minder dan 5 minuten (15 plaatsen) i Medium bereik van het duikcentrum, 5-15 minuten afstand (20 plaatsen) i verder weg plaatsen, 15 minuten of meer (15 plaatsen)

Muck Duiken in Lembeh

Lembeh is beroemd om s werelds beste macro duiken en critter duiken, ook wel bekend als muck duiken. De opwinding ligt in het vinden van zeldzame, bizarre, gecamoufleerd en adembenemend mooie wezens, of beestjes. We duiken in een ontspannen tempo om de vaak kleine beestjes te vinden.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten met Singapore Airlines met vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben op de vertrekdatum ex Indonesie, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket. Visum upon Arrival op Manado Airport voor Nederlandse en Belgische paspoorthouders.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met Duikreizen.nl!

Of stuur een e-mail naar info@duikreizen.nl



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Passport to Paradise 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail