Eco Divers Manado Afbeelding Eco Divers Manado
Eco Divers Manado ***
Bestemming: Sulawesi - Manado

Eco Divers Manado

***

Het Minahasa Lagoon Resort is direct aan het strand gelegen en beschikt over prachtig onderhouden tuinen, luxe accommodatie en een uitgebreide nationale en internationale keuken. Maak prachtige duiken rondom Manado met Eco Divers, een PADI 5 star Gold Palm IDC Center. De duikgidsen behoren tot Manado's meest ervaren.

Hotel o.b.v. Volpension



Minahasa Lagoon Resort

Het Minahasa Lagoon Resort is direct aan het strand gelegen en beschikt over prachtig onderhouden tuinen, luxe accommodaties en een uitgebreide nationale en internationale keuken. Tot de faciliteiten behoren een infinity pool, twee traditionele spa's en een sfeervolle bar met uitzicht op zee. Bij aankomst krijgt u een welkomstdrankje aangeboden. De faciliteiten zijn voor een groot deel rolstoeltoegankelijk. Dit maakt Minahasa Lagoon de ideale keus voor zowel duikers als niet-duikers.

Ligging

Minahasa Lagoon ligt op een ongerepte locatie, ver weg van de mensenmassa. Omringd door een tropisch regenwoud met een ruim privestrand, op 30 km ten zuid-westen van Manado, gelegen in meer dan 13 hectare land, compleet met pittoreske bergrivier.

Faciliteiten

Het Miahasa Lagoon beschikt over twee restaurants. Het River restaurant serveert zowel heerlijke Italiaanse, Internationale en Aziatische gerechten, als een 4-gangen a la carte diner. Het Jungle restaurant bied een verscheidenheid aan lokale specialiteiten. De Sea Front bar is de ideale plek om te genieten van een drankje en te kunnen ontspannen met enkele smakelijke hapjes. Het resort beschikt over een privestrand en een infinity pool. Voor de kinderen is er een speelplaats.

Sea View Cottage

Sea View Cottages bieden een prachtig uitzicht op de zee. Alle kamers zijn ruim en voorzien van airconditioning. De vele faciliteiten die beschikbaar zijn geven een gevoel van ruimte en luxe. Aan het Cottage grenst een ruim terras, waar u kunt genieten van de buitenlucht na het duiken. Elke Sea View Cottage heeft een kleinere kamer met een stapelbed.

Garden View Room

Garden View kamers bieden een uitzicht op de prachtig onderhouden tuinen en landschap. De kamers zijn voorzien van airconditioning en hebben een ruime inrichting. Aan de kamers grenst een ruim terras.

Family Special

Als u met een grote groep of familie bent is er de mogelijkheid twee Sea View Cottages via een overdekt terras met elkaar aan te sluiten. Twee huisjes, zoals bijna alle faciliteiten van het resort, zijn rolstoel toegankelijk. Een ideaal gemeenschappelijk huisje voor groepsverblijven en gezinnen.

Alle kamers zijn ruim ingericht en geven een gevoel van luxe zodra u binnenkomt. Elke met een ruime slaapkamer, een open badkamer en een groot terras. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, plafondventilator, minibar, koffie- en theefaciliteiten, warm water, IDD telefoon, mogelijkheid voor een internetaansluiting, haardroger, kluis en toiletartikelen. Let op: Stopcontacten zijn op 220V en vereisen dubbele pennen.

Verzorging

Tijdens uw verblijf in het Minahasa Lagoon Resort verblijft u op een basis van volpension.

10-daagse vliegreis inclusief:

  • Retourvluchten Amsterdam - Manado
  • Luchthavenbelasting en toeslagen
  • 7 nachten verblijf in Eco Divers Manado in een 2-persoonskamer
  • Verblijf op basis van volpension
  • 6 dagen duiken met Eco Divers tot 2 begeleide bootduiken per dag
  • Transfers luchthaven - hotel retour

Vluchten

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Singapore Airlines. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Bagage

Bij Singapore Airlines mag u standaard 30kg bagage meenemen.

Duiken

Het vulkanische landschap creeert een unieke achtergrond voor u om noord Sulawesi te ontdekken, een van de beste, echter minst bekende duiklocaties. De mogelijkheid om het hele jaar door te duiken laat u alles over de verscheidenheid en de exotische omgeving zien. De diepen zeeen bieden een uitstekend zicht (gemiddeld 25m) en zijn een thuisbasis van vele bijzondere vissen, waaronder de prehistorische Coelacanten, rifhaaien, schildpadden, adelaarsrog, Napoleonvis, doejong en de orka. De grote hoeveelheid duiklocaties zijn binnen een uur per boot te bereiken.

Eco Divers Manado

Eco Divers Mando, een PADI 5 star Gold Palm IDC Center, biedt een persoonlijke, georganiseerde, ontpannen en veilige duikervaring. De duikgidsen behoren tot Manado's meest ervaren. Het aantal gasten word beperkt tot een maximum van slechts vier personen per gids, zodat u al het verbazingwekkende wat Manado te bieden heeft kunt zien en fotograferen. De klantenservice is gericht op veiligheid en organisatie, ontspanning en plezier, onderwijs en comfort. De doelgerichte duikersboten zijn uitgerust met vele veiligheidsvoorzieningen en een goed opgeleid team. Eco Divers Manado ligt bij het Manahasa Lagoon & Tours Club.

Enkele duikstekken

Mikes Point

Mike's Point is vernoemd naar een bekende onderwaterfotograaf Mike Severns. Grote maanvissen (mola mola), zachte koralen, grote hoornkoralen, bultkoppapegaaivissen en de napoleonvis zijn waarschijnlijk te zien. Afhankelijk van de getijden kan de stroming sterk zijn.

Paser Panjang

Een koraalmuur tussen de 5 en 25m, met een milde stroming en goed zicht. Deze locatie heeft een groot gebied met buisalen, verschillende soorten garnalen en de anthias. Ook schilpadden kunnen hier worden gespot, met de grote scholen fuseliers die rondzwemmen.

Sachiko Point

Vernoemd naar de Japanse touroperator die besloot dat dit haar favoriete plek was. U begrijpt waarom, als u heeft gedoken bij deze spectaculaire muur. De rifhaai, grote tonijnen, jacks, schilpadden en roggen zijn hier regelmatig te zien. Spannende ontmoetingen met de nieuwsgierige maar ongevaarlijke (echter zeer giftige) zeeslang zijn niet zeldzaam. Afhankelijk van het getij, is er een zichtbaarheid van 25 tot 35m.

Bunaken Timur

Betekent simpelweg 'oost Bunaken'. Deze locatie is het rif tussen 'Muka Kampung' en Sachiko Point'. Het rif is enorm lang en onmogelijk te zien in een duik. De stroming is over het algemeen wat sterk maar dit biedt door de grootte van het rif geen probleem. Haaien, barracuda (zeesnoek), tandbaarzen, adelaarsrog, rijke koralen en andere kleine dingen zijn hier allemaal te vinden. Wanneer de getijden veranderen kan de zichtbaarheid minder worden tussen de 15 - 20m.

Pangalisan

Deze eindeloze muur heeft dezelfde rifstructuur als 'Bunaken Timur'. De doejong (Indische zeekoe) word hier zo nu en dan gespot, in de ondiepe wateren, boven het rif. Er zijn onder andere blauwgespikkelde pijlstaartroggen, schorpioenvissen en de koraalduivel. Maar ook vele interessante kleurrijke ongewervelde als de zeenaaktslak, zeelelies, zee-egels, sponzen, manteldieren, en anemonen. Het zicht zit tussen de 14 en 25m. Zeeslangen en vele andere kleine dieren zijn er in de ondiepe riffen te vinden.

Tanjung Paser

Deze diepe muur valt vanaf de oppervlakte tot 30m diepte, waar het zicht rond de 20m is. Hier kunt u grote hoornkoralen, en groene koralen vinden omringd door scholen anthias. Vele tandbaarsen bevinden zich in dit gebied. Opvallend zijn de rode, die tussen het groene koraal leven, wat voor een kleurrijke foto zorgt. Adelaarsroggen en schildpadden zijn zo nu en dan te zien en de acroporidae komt hier bijna tot de oppervlakte.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Eco Divers Manado 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail