Logo
Best of Bali compleet Afbeelding Best of Bali compleet
Best of Bali compleet
Bestemming: Duikvakantie Bali - Duik Safari
Best of Bali compleet

Ontdek in 15 dagen de beste duikstekken van Bali tijdens deze complete rondreis! Een combinatie van muurduiken, wrakken, riffen en stromingsduiken, inclusief duiken op het beroemde wrak van de USAT Liberty.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaBest of Bali Duik Safari - Compleet

15-daagse duiksafari

Minimum deelname: 2 personen

Ontdek de beste duikstekken van de noordkust van Bali

Deze rondreis is met zorg samengesteld door lokale professionals en brengt u naar de beste duikstekken, die de noordkust van Bali te bieden heeft. Tijdens het programma maakt u zowel kant- als bootduiken. De diversiteit van de geplande duiken is groot: drop-offs, wrakken, rif- en stromingsduiken, en duiken op het beroemde wrak van de 120 meter lange USAT Liberty. Er zijn zeer goede mogelijkheden voor onderwaterfotografie. Tijdens deze safari zult u genieten van fantastische harde en zachte koralen, en zeer grote diversiteit aan marineleven; van grote pelagische soorten als Mantas en Mola Mola in seizoen, tot de kleinste zeepaardjes. De accommodaties zijn met zorg geselecteerd op sfeer, locatie, faciliteiten en prijs-/kwaliteitverhouding.

Niet-duikers

Deze reis is ook geschikt voor niet-duikers. Bij onze reservingsafdeling kunt u de tarieven opvragen.

Accommodaties

Alle accommodaties beschikken over airconditioning en eigen badkamer met warm water. Alle resorts beschikken tevens over een zwembad. Indien u alleen reist en geen eenpersoonskamer toeslag wilt betalen, kunnen we een kamer voor u aanvragen om te delen met een andere duiker van hetzelfde geslacht.

Reisschema

Dag 1

Vertrek uit Amsterdam voor uw vlucht naar Denpasar.

Dag 2

Bij aankomst op Bali kunt u kiezen voor een optionele persoonlijke Meet & Greet service voor assistentie bij de formaliteiten van de douane. Bij de aankomsthal staat een chauffeur u op te wachten met een bordje met uw naam. De rit naar het plaatsje Legian in zuiwest Bali duurt ongeveer 20 minuten. Het ligt vlakbij het bekende toeristische oord Kuta Beach en biedt verschillende diner-, winkel en uitgaansmogelijkheden. Denpasar ligt op ca. 8km afstand. U verblijft de komende twee nachten in een comfortabele en sfeervolle accommodatie met tropische tuinen, smaakvol interieur en twee buitenzwembaden in een sfeervolle, ruime kamer (38 m2) met badkamer en terras of balkon.

Dag 3

Dag ter vrije besteding. Eventueel kunt u besluiten een dagexcursie te doen. Dit kunt u zowel ter plaatse als van tevoren bij ons bespreken. Voor meer informatie over de mogelijkheden neemt u contact op met onze medewerkers. U overnacht in Legian, zuid west Bali.

Dag 4

De dag begint met een vroeg ontbijt. Om 7.00 uur checkt u uit en brengt een transfer u in ca. 3,5 uur rijden naar het plaatsje Labuan Lalang in noordwest Bali. Onderweg geniet u van het prachtige bergachtige landschap. U maakt vandaag twee spectaculaire muurduiken op Menjangan Island. Dit eilandje is onderdeel van het Bari Barat National Park en staat bekend om haar riffen, die beschouwd worden als de best geconserveerde koraalriffen van het gebied. U geniet aan boord een lunch en in de avond staat een traditionele Indonesische rijsttafel op het menu. De komende twee nachten verblijft u Menjangan. Dit resort is gebouwd rond een natuurlijke warmwaterbron en beschikt over een spa waar u kunt genieten van heerlijke behandelingen. U verblijft hier in een Patio Room met een terras, semi-openluchtbadkamer en uitzicht op de tuin.

Dag 5

Vandaag maakt u drie bootduiken rond Menjangan Island. U geniet weer van een lunch aan boord en overnacht in Menjangan.

Dag 6

Om 08.00 uur checkout voor de transfer naar Seririt (noord Bali, 1,5 uur rijden). U maakt drie duiken bij Puri Jati, wat met het zwarte vulkanische zand een bijzonder goede duikstek is voor het spotten van kleine, bijzondere onderwaterorganismen (muckdiving). Op de duikbasis van AMD-B Puri Jati ontvangt u een lunchbox. Na het duiken brengt een transfer u naar Tulamben (noordoost Bali, 2 uur rijden). U verblijft in een Patio Room in Tulamben, gebouwd vlak voor de beste duikstekken van Tulamben. Om heerlijk bij te komen ontvangt u een voucher voor een gratis voet- of nekmassage van 10 minuten.

Dag 7

Om 07.00 uur maakt u een vroege-ochtendduik op het 120m lange scheepswrak van de USAT Liberty. Vervolgens geniet u van het ontbijt en vanaf 10.00 uur maakt u twee duiken in Tulamben Bay (muur- en rifduiken). Na de duiken wordt een lunch geserveerd. Om 19.00 uur maakt u een nachtduik op het wrak van de USAT Liberty. U overnacht in Tulamben.

Dag 8

U maakt weer een vroege ochtendduik op de USAT Liberty en twee duiken in Tulamben Bay. Ontbijt en lunch inbegrepen. Om 19.00 uur maakt u een nachtduik in Tulamben Bay. U overnacht in Tulamben.

Dag 9

Na het ontbijt wordt u naar het plaatjes Amed in noordoost Bali (ca. 30 minuten rijden) gebracht. U maakt in Amed twee duiken op het 20 meter lange Japanse wrak. Vervolgens is er een lunch en maakt u nog een duik op het rif van Amed. Na het duiken brengt een transfer u naar Candidasa in het oosten van Bali, op ongeveer een uur rijden. U verblijft hier de komende drie nachten in Candidasa, in een heerlijk resort direct aan het strand.

Dag 10

Na het ontbijt vertrekt u richting Padangbai (15 minuten rijden) voor drie duiken bij Nusa Penida, waar u in het seizoen van half april tot half augustus kans heeft om de Mola Mola (maanvis) te zien. U duikt onder andere op het Manta Point en geniet een lunch aan boord. Overnachting in Candidasa.

Dag 11

Na het ontbijt brengt een transfer u naar Padangbai. U maakt 2 dagduiken bij Biaha en Mimpang/Tepekong. Dit zijn prachtige rifduiken. Na de twee eerste duiken staat er een strandbarbecue op het programma. 1 dagduik bij Blue Lagoon. Overnachting wederom in Candidasa.

Dag 12

Na het ontbijt checkt u uit het hotel om nog twee duiken te maken bij Padangbai. Vandaag duikt u op Gili Selang (rifduiken) en geniet een lunch aan boord. Na het duiken wordt u naar het plaatsje Ubud gebracht (1 uur en 45 min.). Onderweg bezoekt u de Goa Lawah Tempel, bekend om de duizenden vleermuizen die in de bij de tempel horende grot leven. Overnachting in Ubud.

Dag 13

De laatste dag heeft u tijd om te relaxen in Ubud. U kunt er voor kiezen om nog een excursie te doen. Laatste nacht wederom in Ubud.

Dag 14

Vandaag checkt u uiterlijk om 12.00 uur uit het hotel. Een transfer brengt u naar de luchthaven (ca. 1 uur en 15 min) vanwaar uw vlucht terug naar Europa vertrekt.

Dag 15

Aankomst in Amsterdam.

Inclusief:

• Vluchten Amsterdam - Denpasar v.v.

• 12 nachten verblijf in 4 sfeervolle resorts op basis van logies en ontbijt

• 27 duiken op 7 prachtige locaties

• Alle transfers over land en per boot

• Gebruik van fles, lood, masker, snorkel en vinnen tijdens duiken

• Op duikdagen: lunch en onbeperkt drinkwater

• Traditionele Indonesische rijsttafel op dag 4

• Gratis nek- en schoudermassage van 10 minuten in Tulamben

• 1 Engelstalige duikgids per 4 duikers max.

• Gratis gebruik van strandhanddoeken

• Alle locale taxen en toeslagen

• MSIG Diver Medical Insurance

Exclusief

• Eventuele huur van trimvest, pak, automaat en computer (5 USD/stuk/dag, van tevoren te reserveren)

• 15 liter cilinders (5 USD/cilinder, van tevoren te reserveren)

• Nitrox (5 USD/cilinder, slechts beschikbaar op dag 7, 8, 11 en 12, ter plaatse te voldoen)

• Visum bij aankomst

• Drankjes, persoonlijke uitgaven en diners (m.u.v. traditionele rijsttafel op dag 4)

• Lunch op dagen dat niet gedoken wordt

AquaMarine Diving

Aqua Marine Diving is een PADI 5* Duikcentrum en is in 1999 opgericht en legt de nadruk op zowel de kwaliteit van de dienstverlening als de best mogelijke duiken voor de gasten aan te bieden gebaseerd op ervaring en voorkeuren. Aandacht voor detail is een kenmerk.

AquaMarine richt zich volledig op het duiken - Dive Safaris (duiken en accommodatie pakketten), dagtrips en PADI cursussen. Het is een van de weinige duikcentra in Bali, die volledig is gewijd aan het duiken. AquaMarine kan andere activiteiten organiseren voor de gasten, van raften tot kookcursussen en nog veel meer.

Duiklocaties

Menjangan Island

Als onderdeel van West Bali National Park is Menjangan Island beroemd om zijn koraal muren met gemakkelijke omstandigheden, warm water en een grote zichtbaarheid, die 50m + kan bereiken. Door het witte zand en goed zicht is er meestal een veel zonlicht om de heldere kleuren van de school vissen te zien. De wanden zijn bedekt met een veelheid van gorgonian fans, zachte koralen en sponzen.

Puri Jati

Puri Jati is Balis huidige muck-diving hotspot. Zichtbaarheid is 5-25m. Een brede, zachte bruine zand helling met patches van zeegras en bosjes van lavendel zachte koralen verbergen vele jeugdige batfishes en koraalduivels, zeldzame vissen, schaaldieren, koppotigen (inclusief Wonderpus, Blue-ring en Mimic octopus) en fascinerende zandbewoners.

Tulamben Bay

Wereldberoemd om de 120m USAT Liberty wrak (een van s werelds gemakkelijkste wrak duiken). De Drop-off, een oude lavastroom van Mount Agung en de Coral Garden, een ondiep rif langs de middelste gedeelte van Tulamben strand , liggen aan de andere kant van de baai op ongeveer 10 minuten. Tulamben Bay biedt ongelooflijke wal duiken met een zeer gemakkelijke voorwaarden - perfect voor duikers van alle niveaus.

Amed

De locaties rond Amed met inbegrip van de 20m Japanse wrak, bieden veel verschillende soorten sponzen en gorgonen en marien leven, dat alles omvat van White-tip rifhaaien, Napoleon lipvissen, af en toe grote trevallys, butterflyfishes, bannerfishes, snappers, fusiliers en trekkervissen, garnalen en anemonen met bijbehorende clownfishes, scholen barracudas en Blue-spotted rays. Veel verschillende soorten papegaaivissen, Angelfishes, Surgeonfishes en murenen.

Nusa Penida inc Manta Point

Nusa Penida is de grootste van de drie eilanden aan de oostkust en biedt grote drift-duiken. Vanwege zeestromingen is het water hier vrij koud, maar vaak verrassend helder met een aantal indrukwekkende koraalformaties en vissen, af en toe schildpadden, haaien en van midden juli tot november van elk jaar, Mola-Mola (Ocean sunfish). Manta Point heeft manta rays het hele jaar door.

Mimpang / Tepekong

Amuk Bay heeft een aantal van de beste duiken Bali. Mimpang pinakels en in het zuidelijke, diepere gebied een spectaculair muur met overvloedig koralen, veel vissen en soms pelagics. De adembenemende duik bij Tepekong, een 300m lang rots, heeft steile wanden, koud water en stromingen. In de beroemde Canyon met zijn kolkende water en dramatische, steile wanden, kunt u scholen vissen, eventueel Mola-Mola zien (in seizoen), Wit-tip reef haaien en schildpadden.

Blue Lagoon

Een kleine baai met een steile wit zandstrand, gelegen net buiten Padangbai. De witte zandbodem, die geleidelijk afloopt naar 22m, heeft rotsen, zachte koralen en een enorme oppervlakte van Staghorn koraal verspreid. De kleinere vissoorten zijn hier geweldig. Er is ook een grote Napoleon lipvis, verschillende soorten haaien, stonefishes, naaktslakken, roggen, inktvis en octopus, blauw lint en murenen, sterrenkijkers, crocodilefishes en blad schorpioenvisachtigen van elke tint.

Gili Biaha

AquaMarine is één van de weinige bedrijven die duiktrips naar dit kleine halvemaanvormige eiland bieden. Enkele van de mooiste duiken Bali met grote aantallen en een grote diversiteit aan vissen, een overvloed aan haaien en frequente pelagische bezoekers. Mooie gebeitelde zwarte muren met mooie, gezonde koralen en vaak grote zichtbaarheid. Er is een mooi en gezond rif rond het eiland, een rotsachtige helling aan de noordkant en een ruige zwarte muur rond het zuidelijk deel.

Gili Selang

Dit kleine eiland op Balis oostelijke punt biedt zowel beschermd rif duiken als drift-duiken met een aantal grotere vissen. De interessante en rijke zandhelling naar het noorden van het eiland heeft een aantal harde koralen en verspreide bommies. De diepere delen van de helling zijn meer beschermd en dus de thuisbasis van zeevarens, zachtekoralen, sponzen en koraalstruiken.

Duikcursus

• 1 dag Intro Course (2 duiken) US$135,-

• Scuba Refresher US$ 140,-

• Scuba Diver US$ 325,-

• Open Water Diver US$ 475,-

• Advanced Open Water Diver US$ 395,-

• Emergency First Response (EFR) US$ 115,-

• Rescue Diver US$ 385,-

• EFR en Rescue Diver US$ 500,- - Bovenstaande prijzen gebaseerd op 2 deelnemers –

Inbegrepen:

• PADI Manual

• PADI certificering (alle behalve Divemaster)

• Uitrusting - Masker / snorkel, vinnen / booties, gewichten / tanks. BCD, reg, wetsuit

• Vervoer (land en, indien van toepassing, boot)

• Lunch en een fles water

• Alle lokale heffingen, belastingen en boodschappendienst

• Gratis gebruik van strandlakens

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket. Het is de reizigers verantwoordelijkheid om te zorgen dat ze over de juiste visum te reizen naar elk land op zijn of haar route. Daar voorschriften verschillen per land adviseren wij contact te nemen met een consulaat of de ambassade van het land.

Algemene informatie

Bij deze safari zijn alle PADI cursussen mogelijk, inclusief verschillende specialties en introductieduiken. Tijdens de safari bent u verzekerd middels een MSIG verzekering, desalniettemin wijzen we u op het belang van een goede reisverzekering.

Indien u uw eigen uitrusting meebrengt, is het gebruik van schoentjes verplicht, evenals een wetsuit van minimaal 3 mm en duikcomputer (te huur voor 5 USD per dag).Op de eerste dag dient u uw duikbrevet en logboek te laten zien. Er zijn geen minimum brevetvereisten voor deelname aan deze safari

Indien u geen gebruik maakt van een of meerdere gereserveerde activiteiten, is geen compensatie mogelijk.

Boten

De boten van AquaMarine Diving Bali zijn speciaal ontworpen voor uw veiligheid en comfort. Elke boot beschikt over vier-takt Suzuki motoren en een bemanning bestaande uit 3 personen, een toilet aan boord, comfortabele zitplaatsen, anti-slipvloer, bescherming tegen zon en wind/regen, zonnedek met matrassen, koffie/thee faciliteiten, marine radio, zwemvesten, reddingsboeien, brandblusser, zuurstofkit, eerste hulp kit, ladder en bergruimte.

Land transport

Het interieur van de zes Isuzu Elf minibussen beschikken over veel beenruimte en bieden plaats aan 6 passagiers plus chauffeur en gids.

Optionele excursies en activiteiten

Er zijn verschillende landexcursies en activiteiten te reserveren, meer informatie is beschikbaar bij onze reserveringsafdeling. Mogelijke activiteiten ter plaatse zijn golfsurfen, Balinese Kookcursusen Bali Safari Park.

Boten

De boten van AquaMarine Diving Bali zijn speciaal ontworpen voor uw veiligheid en comfort. Elke boot beschikt over vier-takt Suzuki motoren en een bemanning bestaande uit 3 personen, een toilet aan boord, comfortabele zitplaatsen, anti-slipvloer, bescherming tegen zon en wind/regen, zonnedek met matrassen, koffie/thee faciliteiten, marine radio, zwemvesten, reddingsboeien, brandblusser, zuurstofkit, eerste hulp kit, ladder en bergruimte.

Land transport

Het interieur van de zes Isuzu Elf minibussen beschikken over veel beenruimte en bieden plaats aan 6 passagiers plus chauffeur en gids.

Optionele excursies en activiteiten

Er zijn verschillende landexcursies en activiteiten te reserveren, meer informatie is beschikbaar bij onze reserveringsafdeling. Mogelijke activiteiten ter plaatse zijn golfsurfen, Balinese Kookcursusen Bali Safari Park.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet online? Heeft u vragen?

Neem contact op met Duikreizen.nlVluchten
Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.
De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd.
Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail