Logo
MY Vita Xplorer Ras Mohammed en Brothers Afbeelding MY Vita Xplorer Ras Mohammed en Brothers
MY Vita Xplorer Ras Mohammed en Brothers
Bestemming: Liveaboards Egypte Rode Zee - Route Noord-Wrakken en Ras Mohammed
MY Vita Xplorer Ras Mohammed en Brothers

Tijdens deze safari ontdekt u de mooiste wrakken van de noordroute, schitterende drop offs van Sinai tot Ras Mohamed, alvorens af te dalen naar de Brothers, een van de hoogtepunten op het gebied van duiken in Egypte. Met de meest gerenommeerde riffen zoals: Siyul Kebira, Gubal of Bluff Point, Rosalie Moller, Thistlegorm, Ras Mohammed, Big en Small Brothers. Deze prachtige liveaboard combineert wrakduiken,...

Hotel o.b.v. VolpensionM/Y Vita Xplorer Liveaboard - Route Ras Mohammed & Brothers Islands

Deze liveaboard-route is toegankelijk voor alle niveaus met een zeer gevarieerde omgeving bestaande uit wrakken, drop offs, stromingsduiken en koraaltuinen.

Vita Xplorer

Xplorer Liveaboards beschikt over 2 comfortabele, recent gerenoveerde liveaboards en worden beheerd door een team van 2 Belgisch/Franse eigenaren. Het professionele en enthousiaste team verwelkomt u graag aan boord en laat u met veel plezier de mooiste en meest bijzonder duikplekken van de Rode Zee zien! De Vita Xplorer is in april 2015 volledig gerenoveerd en heeft de ruimte om 24 duikers te verwelkomen en te vervoeren in het noordelijke gebied (Ras Mohamed, Tiran, Brothers, maar ook Brothers, Deadalus en Elphinstone) van de Rode Zee. De Vita Xplorer vertrekt meestal vanuit de haven van Marriott Hurghada Hotel (15 minuten van de luchthaven van Hurghada) en soms ook vanuit de haven van Port Galib, Marsa Alam of Hamata (afhankelijk van de volgende vaarroutes).

Aan boord

De gastvrije bemanning heet u van harte welkom aan boord van de Vita Xplorer, een liveaboard met een lengte van ruim 38 meter en een breedte van ruim 8 meter. Op het ruime zonnedek kunt u na een enerverende duikdag heerlijk ontspannen in de schaduw of juist even genieten van de zon. Op het loungedek vindt u een ruime eetruimte, waar de maaltijden genuttigd worden en daarnaast tevens een grote loungeruimte met airconditioning, bar en een tv/video/dvd/audio-installatie, waar u heerlijk kunt relaxen en een drankje kunt drinken.

Het duikdek en duikplatform bevinden zich op het hoofddek en bieden u alle ruimte om u goed voor te kunnen bereiden op de duiken. Op het duikdek zijn 2 (hand)douches aanwezig en een spoeltank om uw uitrusting te kunnen reinigen. Ook zijn er 12L tanks aanwezig (15L tanks tegen een toeslag) en is er Nitrox (29-32%) aanwezig voor gecertificeerde duikers. Nitrox is inbegrepen en de bemanning streeft er naar iedereen van Nitrox te voorzien, afhankelijk van de vraag. Daarnaast zijn er 2 zodiacs en 2 duikladders, zodat u vanaf de boot gemakkelijk te water kunt gaan.

De hutten (gedeeld)

De Vita beschikt over 8x 2-persoonscabines met 2 aparte bedden (op het onderdek) en 3x suite-cabines met kingsize bed (op het hoofddek). Alle hutten beschikken daarnaast over airconditioning, een klein koelkastje en een ensuite badkamer met douche, toilet en wastafel. Ook uw veiligheid is erg belangrijk aan boord van de Vita Xplorer. Er zijn 2 reddingsboten aanwezig en daarnaast zijn er ook reddingsvesten, zuurstof en eerste hulp-sets aanwezig aan boord.

vita xplorer

Deze 8-daagse duikreis naar Egypte is inclusief:

 • Retourvluchten naar Hurghada en v.v.
 • Luchthavenbelasting en toeslagen
 • Transfers luchthaven Hurghada - Liveaboard en v.v.
 • 7 nachten verblijf op de MY VITA Xplorer in een gedeelde hut (de laatste overnachting kan in een hotel o.b.v. logies/ontbijt zijn)
 • 6 dagen duiken, 2-3 duiken per dag (incl. 12L fles, lucht, lood)
 • Verzorging op basis van volpension, inclusief soft drinks, koffie, thee, water

Bijkomende kosten:

 • Ruimbagage, afhankelijk van gewicht en luchtvaartmaatschappij.
 • Evt. Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten
 • Visumkosten (ter plaatse bij aankomst op de luchthaven), ca € 28,- p.p.

Bijkomende kosten aan boord:

 • Fooien voor de bemanning (naar eigen inzicht, gemiddeld ca. € 30-40,- voor de gehele week)
 • Duikverzekering/Hyperbaric insurance: ca. € 7,- per persoon per week
 • Alcoholische drankjes
 • Huur Duikuitrusting & 15L tanks (vooraf reserveren)
 • Toeslag 1-persoonscabine (op aanvraag) of suitecabines (2-persoonsbed).

De route Bothers & Ras Mohammed

Met deze liveaboard ontdekt u de mooiste wrakken van de noordroute, schitterende drop offs van Sinai tot Ras Mohamed, alvorens af te dalen naar de Brothers, een van de hoogtepunten op het gebied van duiken in Egypte. Met de meest gerenommeerde riffen zoals: Siyul Kebira, Gubal of Bluff Point, Rosalie Moller, Thistlegorm, Ras Mohammed, Big en Small Brothers. Deze prachtige liveaboard combineert wrakduiken, rifduiken en duiken boordevol pelagische vissoorten ...

De aankomstdag

Aankomst op de luchthaven van Hurghada - transfer rechtstreeks naar de boot gelegen in de haven van het Marriott Resort 5* (centrum Hurghada).

De Safari

Vertrek van de boot zo vroeg mogelijk voor een reis van meer dan 6 uur. Het programma bestaat uit zon 15 duiken voor duikers die zelfstandig kunnen duiken (2 tot 3 duiken per dag, met uitzondering van de eerste en de laatste dag van de liveaboard waarop 1 tot 2 duiken kunnen worden gemaakt. Door minder ervaren duikers die begeleiding nodig hebben zullen zon 12 duiken tijdens het programma kunnen worden gemaakt.. De duiken vinden plaats in overeenstemming met de veiligheidsnormen.

Hieronder volgen de verschillende duikstekken die gedurende de liveaboard kunnen worden aangedaan:

 • Shaab El Erg, een prachtig rif dat bewoond wordt door een groep dolfijnen
 • Siyul Kebira
 • Abu Nuhas het scheepskerkhof Het rif gelegen richting het westen/oosten bevindt zich in de zeeroute die de Middellandse Zee verbindt met de Indische Oceaan. Sommige schepen die na het passeren van het Suezkanaal de Straat van Gubal verlieten, zijn op het oppervlak van het rif gebotst.

Aan de noordkant bevinden zich vier wrakken die goed bewaard zijn gebleven:

Carnatic

een prachtig zeil- en stoomschip met een lengte van 90 m. dat in 1869 in de nacht schipbreuk liep. Het achtersteven ligt op een diepte van 24 meter. Een klein verhaal van na het zinken ... Een expeditie werd opgezet om de lading van 40.000 aan goud terug te krijgen! Er werd slechts 32.000 teruggevonden, en tot op heden zijn dieven nog steeds op zoek naar het restant van de lading ... Voor duikers is het een schitterend wrak met een delicate charme. Het schip staat bekend om de prachtige harde en zachte koralen, en sponzen die de romp bedekken na 140 jaar op de zeebodem.

Ghiannis D

Een vrachtschip met een lengte van 100 meter dat in 1983 zonk naar een diepte van 28 meter. Het schip was onderweg van Kroatie naar Jemen en vervoerde hout.

Chrisoula K

Grieks schip van 3700 ton met een lengte van 100 meter dat op 30 oktober 1981 is gezonken naar een diepte van 26 meter.

Kimon M

Een vrachtschip, dat bekendstaat als het wrak van de linzen, gezonken in december 1978. Het vervoerde een lading van 4500 ton linzen toen het zonk. De boeg is zichtbaar op het rif en vormt een waarschuwing voor andere passerende schepen.

Rosalie Moller

Een vrachtschip met een lengte van 108 meter dat in 1941 zonk in dezelfde week als de Thistlegorm. Een prachtig schip dat rust op een diepte van 50 meter. De mast van het schip is al op 17 meter diepte zichtbaar. Het is alleen mogelijk op kalme dagen een duik te maken naar dit wrak. Shag Rock

De SS Thistlegorm

Een Brits koopvaardijschip gebouwd in 1940 door Joseph Thompson & Son in Sunderland. Het was gewapend met een luchtafweergeschut van 120 mm en een machinegeweer. Tijdens zijn vierde reis naar Alexandrie in Egypte, werd het schip op 6 oktober 1941 in de buurt van Ras Mohammed door twee Duitse Heinkel He 111 bommenwerpers gebombardeerd. Het schip vervoerde Bedford trucks, locomotieven, treinstellen, diverse apparatuur, BSA- en Norton-motorfietsen, machinegeweren en munitie. Gelegen op een diepte van 30 meter vormt een duik naar het wrak geen probleem. In 1950 werd het wrak ontdekt door Jacques Cousteau. Sindsdien is het een van de beroemdste duikplekken in de Rode Zee geworden.

Ras Mohammed

Ras Mohammed in 1983 uitgeroepen tot marinepark om de schitterende flora en fauna te beschermen. Het is een juweel van de Rode Zee.

Small & Big Brother

De Brothers Eilanden ( Al Ikhwan of El Akhawein) zijn gelegen temidden van de Rode Zee op 36 nautische mijlen (70 km) ten oosten van El Quseir. Het wordt gevormd door twee eilanden die zich oprichten vanuit een diepte van meer dan 500 m en waarvan de toppen nog net boven het water uitsteken. De locatie van de eilanden zijn blootgesteld aan stromingen, en als enige twee riffen in deze regio oefenen ze een grote aantrekkingskracht uit op diverse soorten haaien die vanuit de diepte opstijgen. Samen met de miljoenen kleurrijke vissen die er rondzwemmen is dit rif een van de 10 beste duikplekken van Egypte en de Rode Zee. Duiken werd hier vanaf 1996 tot 1998 drie jaar lang door de Egyptische regering verboden omdat er te veel boten waren die er zichtbare problemen veroorzaakten. De Brothers zijn tegenwoordig een nationaal park dat een vergunning van de kustwacht en de betaling van een vergoeding vereist om er te mogen duiken (€ 50). De twee eilanden zijn minder dan 1 km lang. Het grootste eiland in het noorden wordt Big Brother genoemd en het kleinere, zuidelijk gelegen ... Little Brother.

Laatste dag - vertrekdag

Ontbijt op de boot. Duikers verlaten de boot rond 8.30 a.m. Transfer naar de luchthaven.

De reisroute is niet volledig gedefinieerd en zal op basis van de wensen van gasten en de geldende weersomstandigheden worden vastgesteld waarbij de nadruk wordt gelegd op veiligheid. De volgende riffen zullen met een grote waarschijnlijkheid kunnen worden bezocht: El Fanous, Turtle Bay, Shaab el Erg, Siyul Kebira Island, Shaab Mahmoud, Rash Mohamed, Small Gubal Island, Big Gubal Island, Shaab Umm Usk / Siyul Saghira Island, Umm Gamar, Shaabruhr Umm Gamar, Careless Reef, Small Giftun.

Vluchtinformatie

U vliegt aan op de luchthaven van Hurghada. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf Amsterdam/Schiphol. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt. Wenst u vanaf een andere luchthaven te vertrekken (bijv. Brussel, Eindhoven of Dusseldorf), dan informeren wij u graag over de mogelijkheden. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse. Als dit tarief niet meer beschikbaar is, kan er een vluchttoeslag gelden. Mocht dit het geval zijn, dan informeren wij u hier uiteraard eerst over, voordat wij uw boeking definitief maken.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid gecontroleerd hebben. Boekingen blijven tot telefonische en schriftelijke bevestiging onder voorbehoud. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Belangrijk

Voor de liveaboards is er een minimum aantal deelnemers (8-10 personen) nodig om het vertrek te kunnen garanderen. Vertrek in de maanden september en oktober zijn gegarandeerd.Vluchten
Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.
De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd.
Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50 euro
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28 euro


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail