Liveaboards Egypte Rode Zee MY Okeanos Xplorer Van Elphinstone tot Fury Shoals Afbeelding Liveaboards Egypte Rode Zee MY Okeanos Xplorer Van Elphinstone tot Fury Shoals
Liveaboards Egypte Rode Zee MY Okeanos Xplorer Van Elphinstone tot Fury Shoals
Bestemming: Liveaboards Egypte Rode Zee - Route Zuid

Liveaboards Egypte Rode Zee MY Okeanos Xplorer Van Elphinstone tot Fury Shoals


plane hotel dive transfer

Het rif van Fury Shoal ligt ongeveer 180 km ten zuiden van Marsa Alam direct voor de kust van Hamata (10- 15 km) en is het mooiste en meest gevarieerde duikgebied van de Rode Zee in het zuiden van Egypte. Een mix van koraaltuinen, steile wanden en grotten, met overwegend weinig stroming, biedt voor elke duiker en ongeacht de ervaring wat wils. Een speciale traktatie tijdens deze liveaboard is Elphinstone, 9 km ten...



Ontdek de betoverende wateren van de Rode Zee tijdens een onvergetelijke duiksafari met de MY Okeanos Xplorer! Stap aan boord van dit klassieke houten jacht en laat je meenemen op een reis van Elphinstone tot Fury Shoals, waar de onderwaterwereld tot leven komt met een overvloed aan kleurrijk koraal en fascinerende zeebewoners.

MY Okeanos Xplorer: De Perfecte Basis voor Avontuur

De Okeanos Xplorer biedt plaats aan maximaal 20 duikers en wordt bemand door een gastvrije crew die ervoor zorgt dat je verblijf aan boord zo comfortabel mogelijk is. Met een lengte van 32 meter en een breedte van 7 meter is dit schip speciaal ontworpen met duikers in gedachten. Ontspan op het ruime zonnedek tussen duiken door en geniet van de warme Egyptische zon, of breng wat tijd door in de gezellige lounges met airconditioning, waar je kunt ontspannen en verhalen kunt delen met je mededuikers.

Op het duikdek vind je alle benodigde voorzieningen om je duikuitrusting klaar te maken voor avontuur, inclusief douches, spoeltanks en Nitrox voor gecertificeerde duikers. Met comfortabele hutten, van 2-persoonscabines tot suite-cabines met kingsize bedden, is er een accommodatie die past bij elke duiker.

Duik in het Avontuur: Van Elphinstone tot Fury Shoals

De reisroute van Elphinstone tot Fury Shoals neemt je mee naar enkele van de meest spectaculaire duiklocaties in de Rode Zee. Verken de prachtige koraaltuinen, steile wanden en adembenemende grotten terwijl je ondergedompeld wordt in de schoonheid van deze onderwaterwereld.

Enkele hoogtepunten van de reis zijn onder andere:

  • Abu Galawa Soraya: Een ideale plek voor een check duik, met indrukwekkende koraalformaties en een klein wrak om te verkennen.

  • Shaab Claudio: Verken een grottensysteem met adembenemende spel van licht en tegenlicht, en ontmoet grote scholen vis en mogelijk zelfs kleine witpuntrifhaaien.

  • Sataya: Ook bekend als Dolphin Reef, waar je met wat geluk een grote school spinner-dolfijnen kunt tegenkomen tijdens je duik.

  • Elphinstone: Een klein maar spectaculair rif met bijna verticale zijwanden, waar je vaak haaien kunt tegenkomen, waaronder de nieuwsgierige Oceanic White Tip Shark.

Inclusief en Exclusief

Je 8-daagse reis is inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam naar Marsa Alam, transfers, verblijf aan boord van de MY Okeanos Xplorer, 6 dagen duiken met minimaal 16 duiken, volpension inclusief soft drankjes, Marine Park fees en havenvertrektaxen. Exclusief zijn onder andere visum, duikuitrusting, fooien, duikverzekering en alcoholische drankjes aan boord.

Plan je Avontuur

Of je nu een ervaren duiker bent of net je PADI Advanced/level 2 hebt behaald, de reis van Elphinstone tot Fury Shoals biedt voor elk wat wils. Boek vandaag nog je duiksafari en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in de betoverende wateren van de Rode Zee met de MY Okeanos Xplorer!

 

Liveaboard MY Okeanos Xplorer - Van Elphinstone tot Fury Shoals

De Okeanos Xplorer is een houten jacht met een klassieke uitstraling, biedt plaats aan 20 duikers (max. 22 duikers, met 2 duikers in een courtesy cabine) en ligt voornamelijk gestationeerd in de haven van Hamata, de meest zuidelijk gelegen haven van Egypte, om zo de meest zuidelijk gelegen vaarroutes en duikspots (bijv. St. Johns, Fury Shoals, Abu Fendera of Zabargad) optimaal te kunnen bereiken zonder onnodig tijd te verliezen aan lange vaartochten. Maar vertrek vanuit de haven van Port Ghalib of vaartochten naar de noordelijk gelegen duikspots zijn zeker niet uitgesloten.

Faciliteiten

Het schip is volledig aangepast en uitgerust op duikers en de gastvrije bemanning heet u van harte welkom aan boord van de Okeanos Xplorer, een liveaboard met een lengte van 32 meter en een breedte van 7 meter. Op het ruime zonnedek kunt u na een enerverende duikdag heerlijk ontspannen in de schaduw of juist even genieten van de zon. Op het loungedek vindt u een ruime eetruimte, waar de maaltijden genuttigd worden en daarnaast tevens een grote loungeruimte met airconditioning, bar en een tv/video/dvd/stereo-installatie, waar u heerlijk kunt relaxen en een drankje kunt drinken. Op het hoofddek is er tevens een aparte ruimte om elektronische apparatuur op te kunnen laden.

Het duikdek en duikplatvorm bieden u alle ruimte om u goed voor te kunnen bereiden op de duiken. Op het duikdek zijn 2 (hand)douches aanwezig en een spoeltank om uw uitrusting te kunnen reinigen. Ook zijn er 12L tanks aanwezig (15L tanks tegen een toeslag) en is er Nitrox (29-32%) aanwezig voor gecertificeerde duikers. Nitrox is inbegrepen en de bemanning streeft er naar iedereen van Nitrox te voorzien, afhankelijk van de vraag.

Hutten

De Okeanos beschikt over 8 x 2-persoonscabines met 2 aparte bedden en 2 x suite-cabines met kingsize bed. Alle hutten beschikken daarnaast over airconditioning en een en-suite badkamer met douche, toilet en wastafel. Daarnaast is er eventueel een extra cabine (courtesy cabine) voor nog 2 extra duikers. Deze cabine bevindt zich op het zonnedek, beschikt over twee 1-persoonsbedden en heeft geen ensuite badkamer en geen airco. Deze courtesy cabine beschikt wel over een deur naar het zonnedek. Voor douche en toilet kan er gebruik worden gemaakt van de op het hoofddek gedeelde douche/toilet-cabines (2 stuks).

Veiligheid

Ook veiligheid is erg belangrijk aan boord van de Okeanos. Er zijn 2 reddingsboten (voor 2x 20 personen) aanwezig en daarnaast zijn er ook reddingsvesten, een brandalarm, brandblussers, zuurstof en eerste hulpsets aanwezig aan boord.

Wat is inclusief?

U verblijft 7 nachten aan boord in een gedeelde hut (de laatste nacht kan in een hotel zijn). In totaal duikt u 6 dagen en maakt u minimaal 16 duiken (2-3 duiken per dag). Het volgende is inclusief in uw reis: transfers, gids, 12L fles, lucht, lood, verblijf op basis van volpension inclusief soft drankjes, taxen, de Marine Park fees en de haven vertrektax.

Exclusief visum, duikuitrusting, fooien, duikverzekering (hyperbaric insurance) en alcoholische drankjes aan boord.

Om optimaal te kunnen genieten van de duiken tijdens deze liveaboard safari, dient u minimaal PADI Advanced/level 2 (of equivalent) gecertificeerd te zijn.

8-daagse reis inclusief

  • Retourvluchten vanuit Amsterdam naar Marsa Alam en v.v.
  • Luchthavenbelasting en toeslagen
  • Transfers luchthaven Marsa Alam - Liveaboard
  • 7 nachten verblijf op de MY Okeanos Xplorer in een gedeelde hut (laatste nacht kan in een hotel zijn)
  • 6 dagen duiken, 2-3 duiken per dag (incl. 12L fles, lucht, lood)
  • Verzorging op basis van volpension, inclusief soft drinks, koffie, thee, water
  • Marine Park fees en havenvertrektaxen

Er zijn minimaal 8-10 duikers nodig voor een gegarandeerd vertrek van de liveaboard.

Bijkomende kosten

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50 per 9 deelnemers
  • Reserveringskosten
  • Visum te betalen ter plaatse, per persoon, ca. 27,-
  • Ruimbagage, afhankelijk van luchtvaartmaatschappij en gewicht
  • Reis- en/of annuleringsverzekeringen en eventuele extras/upgrades

Aan boord (ter plaatse te voldoen):

  • Huur Duikuitrusting & 15L tanks (vooraf reserveren)
  • Fooien voor de bemanning (naar eigen inzicht, gemiddeld ca. 30-40,- voor de gehele week)
  • Duikverzekering/Hyperbaric insurance: ca. 7,- per persoon per week
  • Alcoholische drankjes

 

De route Van Elphinstone tot Fury Shoals

Het rif van Fury Shoal ligt ongeveer 180 km ten zuiden van Marsa Alam direct voor de kust van Hamata (10- 15 km) en is het mooiste en meest gevarieerde duikgebied van de Rode Zee in het zuiden van Egypte. Een mix van koraaltuinen, steile wanden en grotten, met overwegend weinig stroming, biedt voor elke duiker en ongeacht de ervaring wat wils. Een speciale traktatie tijdens deze liveaboard is Elphinstone, 9 km ten oosten van Marsa Alam.

Afhankelijk van de beschikbaarheid begint de liveaboard vanaf Hamata/retour Marsa Alam, of vertrekt vanaf Marsa Alam/retour Marsa Alam op zaterdagmiddag (incheck in de cabine, het diner en de eerste nacht in de haven). Check in laat op de zaterdagavond is ook mogelijk.

Abu Galawa Soraya

Abu Galawa Soraya, een eenvoudige, maar interessante duikplek, bijzonder geschikt voor een check duik. Indrukwekkende formaties van koraalblokken en canyons op een diepte tussen de 4 - 17m. Het hoogtepunt van deze duik is een klein wrak, een Amerikaans schip dat zonk 1980. Het wrak ligt op ca. 17m diepte, is bedekt met zachte koralen en biedt onderdak aan talloze glasvissen en enkele baarzen.

Abu Galawa Kebir

Abu Galawa Kebir kan in twee richtingen worden gedoken. Richting het noorden om de lagunes te bezoeken en koraalblok Fuchur (diepte 2 - 35m) of richting het zuiden naar TIEN HSING, een Chinese sleepboot (op 17m diepte). Het wrak zonk in oktober 1943 en is alom bedekt met koralen, waardoor het einde van het wrak en het begin van het rif moeilijk is aan te duiden. Door de ligging is het een paradijs voor fotografen, daarnaast is het ideaal voor nachtduiken, omdat het afgeschermd van de stroming ligt.

Shaab Claudio

Shaab Claudio ligt ten noorden van de Fury Shoal keten. Een gemakkelijk toegankelijk grottensysteem met vele takken en openingen aan de oppervlakte. De perfecte plek voor een adembenemend spel van licht en tegenlicht. Duiken tot 20 meter diepte is mogelijk. Naast Napoleons, en grote scholen met vis kunnen van tijd tot tijd ook kleine witpuntrifhaaien worden waargenomen.

Sataya

Sataya, ook bekend als Dolphin Reef, is een hoefijzervormig rif met een breedte van ongeveer 2 km. De vegetatie is niet zo weelderig als de andere duikplaatsen in deze regio, maar een stop op deze plek levert vaak veel op, want met een beetje geluk kan je een grote school spinner-dolfijnen tegenkomen.

Malahi

Malahi, betekent speeltuin en dit is een letterlijke betekenis voor elke duiker. De navigatie voert kriskras door een doolhof van tunnels, grotten en canyons bedekt met zachte en harde koralen, en is een paradijs voor fotografen. Diepte 1-25m

De Gotta zelf is het meest noordelijke blok van Malahi. Hier zijn veel kleine dingen te zien en vindt je de slaapkamer van een witpuntrifhaai.

Maksur

Maksur (2 duiken) is qua uiterlijk en ligging (noord-zuid-as) vergelijkbaar met Elphinstone en Abu Kafan, maar dan veel groter. Het plateau in het noorden begint op 22m gevolgd op 40m door de drop-off. Hier heb je een zeer goede kans om grote vissen (zoals hamerhaaien) te bewonderen. Echter, het noordplateau wordt alleen gedoken in omstandigheden met kalm water of als een stromingsduik met de zodiac. Vanuit het plateau in het zuiden (18- 23m) kan je, afhankelijk van de stroming, langs de oost- of westkant duiken. Direct onder de boten bevinden zich twee koraalblokken die tot onder het oppervlak reiken, ideaal voor de veiligheidsstop.

Wadi Gimal

Wadi Gimal is een duikplek met meer dan een dozijn duikplaatsen. De keuze voor de duikstek is afhankelijk van de omstandigheden (wind, stroming en zichtbaarheid). Alle duikstekken zijn gemakkelijk om te duiken met een overweldigende flora en fauna.

Shaab Sharm

Shaab Sharm is een groot niervormig rif, met aan de oostzijde een diep gelegen plateau (23-30m) en aan de westzijde, een kleiner en ondieper gelegen plateau (20-25m). De zuidkant loopt steil af. De vegetatie bestaat uit een combinatie van zachte en harde koralen. Grote zwarte koralen zijn hier ook te vinden. Tijdens de duik kan je scholen met barracudas, snappers en baarzen tegenkomen. En napoleons in alle formaten, dwz van jong tot oud.

Elphinstone

Elphinstone (2 duiken), is een relatief klein rif met een lengte van 300 meter. Spectaculair zijn de zijwanden, die bijna verticaal afdalen tot een diepte van 100 m. De noordelijke en zuidelijke punt zijn elk een duik waard. Het hele rif is prachtig bedekt met harde, zachte, en zwarte koralen. Door de open gelegen positie en de hiermee samenhangende sterke stroming kan je vaak op haaien stuiten. Met een beetje geluk ontmoet je op het zuidelijke plateau de zeer nieuwsgierige Oceanic White Tip Shark - Carcharhinus longimanus.

Als de liveaboard vanuit Hamata vertrekt, zal het programma zoals bovengenoemde volgorde zijn. Als de liveaboard vanuit Marsa Alam vertrekt, vindt het programma (zoals hierboven beschreven) in omgekeerde volgorde plaats en zal de eerste duik plaatsvinden op Shaab Shouna voordat de reis verder gaat naar Elphinstone.

Er is geen definitieve vaarroute vastgelegd om zoveel mogelijk rekening te kunnen houden met de weersomstandigheden, het niveau van de duikers en hun wensen. De bemanning en duikgidsen weten u feilloos de mooiste plekjes te wijzen en delen met veel enthousiasme hun passie en kennis met u.

Vluchtinformatie

U vliegt aan op de luchthaven van Marsa Alam. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf Amsterdam/Schiphol. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt. Wenst u vanaf een andere luchthaven te vertrekken (bijv. Brussel of Dusseldorf), dan informeren wij u graag over de mogelijkheden. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse. Als dit tarief niet meer beschikbaar is, kan er een vluchttoeslag gelden. Mocht dit het geval zijn, dan informeren wij u hier uiteraard eerst over, voordat wij uw boeking definitief maken.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid gecontroleerd hebben. Boekingen blijven tot telefonische en schriftelijke bevestiging onder voorbehoud. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Liveaboards Egypte Rode Zee MY Okeanos Xplorer Van Elphinstone tot Fury Shoals 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail