Eilandhop Filipijnen Afbeelding Eilandhop Filipijnen
Eilandhop Filipijnen
Bestemming: Eilandhoppen - Duiken Filipijnen Eilandhoppen

Eilandhop Filipijnen


plane hotel dive


14 Dagen

De eilanden Cebu, Malapascua en Bohol zijn fantastische plekken om te gaan duiken. Tijdens deze eilandhop combineert u deze eilanden en maakt u indrukwekkende duiken. Zwem met mantas, stingrays, haaien en ontdek prachtige begroeide scheepswrakken tijdens het duiken. Comfortabele accommodaties en de beste service gegarandeerd. Deze eilandhop is een ware aanrader!

Rondreis o.b.v. Volgens programma



Eilandhoppen in de Filippijnen

Tijdens deze rondreis bezoekt u drie prachtige locaties in de Visayas, de middelste van de drie eilandgroepen van de Filippijnen. We hebben voor u een pakket van 20 duiken gereserveerd, welke u naar wens kunt gebruiken op alle drie de locaties.

Moalboal

Na aankomst op de luchthaven van Cebu wordt u door een auto of busje naar Moalboal gebracht. Aan het Panagsama Beach liggen de hoofdvestiging van duikcentrum SeaQuest en de kleinschalige Sumisid Lodge, waar u de komende vier nachten verblijft op basis van logies en ontbijt. U verblijft in een standaard kamer met airconditioning.

Vanwege de comfortable ligging van de duikschool vlak naast uw accommodatie, loopt u na het ontbijt simpelweg het duikcentrum binnen voor uw ochtendduik. Na de lunch staat er dagelijks een middagduik gepland. Indien u s avonds nog een nachtduik wilt maken, kan dit tegen een toeslag van 6 euro per persoon.

In Moalboal beschikt SeaQuest over een comfortabele speedboat aangedreven door een 75pk buitenboordmotor. Hiermee worden binnen korte tijd tot 12 duikers naar de duikstekken van de omgeving gebracht. Verder beschikt het duikcentrum over goed onderhouden Cressi huuruitrusting (van tevoren reserveren is mogelijk tegen interessante tarieven). Men maakt gebruik van 10, 12 en 15 liter aluminium cilinders met International aansluiting. Indien u DIN gebruikt raden we u aan een adapter mee te nemen. Duiken met Nitrox is mogelijk tegen een toeslag van 4 euro per tank.

Vanzelfsprekend is het duikcentrum uitgerust met zuurstof, eerste hulp koffer, reserveruitrusting en de nodige communicatiemiddelen voor direct contact met de hulpdiensten in geval van nood. De dichtstbijzijnde decokamer bevindt zich in Cebu City.

Het personeel van SeaQuest is lokaal en zeer ervaren. Met trots laten ze u de meest bijzondere dingen van hun onderwaterwereld zien. Na de duik praten ze graag nog even met u na over wat u gezien heeft aan onderwaterleven. Bovendien helpen ze u graag met het dragen van de tanks, u bent tenslotte op vakantie!

Het huisrif met drop-off ligt direct voor het duikcentrum. Behalve om te duiken, is het ideaal voor zwemmen en snorkelen. Deze reis is dan ook zeer geschikt voor niet-duikende familie en vrienden die met u meereizen.

De duikstekken in de buurt zijn erg divers. Zo vindt u er stijle wanden, ondiepe koraaltuinen, een vliegtuigwrak, grotten en een gezonken eiland. Blijft u the blue in de gaten houden, want er worden in Moalboal regelmatig walvishaaien gezien.

Het prachtige Pescador Island dat midden in de Tanon Straat tussen Cebu en Negros ligt, is een klassieker. U vindt hier twee bodemloze drop-offs, dramatisch overhangende rotsen en grotten. Moalboal biedt prachtige duikmogelijkheden voor duikers van elk niveau.

Malapascua

Op de zesde dag van de reis brengt een transfer u naar de pier van Cebu, waar u de overtocht naar Malapascua Island maakt. U verblijft de komende vier nachten in het comfortabele Hippocampus Resort. 

Malapascua is een eiland vlakbij de noordpunt van Cebu en wordt beschouwd als een van de mooisten van de Filippijnen. De witte stranden met palmbomen zijn nog niet ontdekt door de massa. U geniet hier van prachtige zonsondergangen in een van de cocktailbars aan het strand. U beleeft het ware eilandgevoel aangezien er geen autos rijden. Kortom, een exotisch eiland met een vriendelijke bevolking en natuurlijk prachtige duiken.

Begin de duikdag vroeg om de voshaaien te zien. Duik s middags met mantas. Bezoek het nieuw ontdekte Hammerhead Point en geniet van bijzonder macro-leven. Bijzondere ontmoetingen kunnen hier bijna gegarandeerd worden..

Het duikcentrum van SeaQuest ligt direct naast de accommodatie, op het hoofdstrand van Malapascua, Bounty Beach. Net als in Moalboal en Bohol is het goed uitgerust met Cressi huuruitrusting. Het duikcentrum beschikt over een speedboat met 75pk motor en een traditionele banka. Bovendien is het vriendelijke team van Devocean op Malapascua is zeer ervaren in het gebied.

Bohol

De laatste vier nachten verblijft u op het gezellige Alona Beach, Bohol. Na de overtocht per ferry en een transfer wordt u verwelkomd in het Oasis Resort. U verblijft in een Airco Deluxe Room o.b.v. logies en ontbijt.

In Bohol beschikt SeaQuest over 2 lokale bancas en twee speedboats. Normaal gesproken worden hier twee duiken per dag gepland. Indien u er meer wilt maken is dat geen probleem, evenals een nachtduik (toeslag 6 euro p.p.).

De beste duikstek van Bohol is ongetwijfeld Balicasag Island, een muurduik met grote scholen vis zoals barracudas en Jacks. De duikstekken hier staan bekend om de grote hoeveelheid vis. Andere populaire duikstekken zijn Pamilacan en Cabilao.

Eilandhop Filippijnen inclusief:

  • retourvluchten Amsterdam - Cebu veelal per Cathay Pacific of Singapore Airlines
  • 4 nachten verblijf in Sumisid Lodge, Moalboal o.b.v. Logies en ontbijt
  • 4 nachten verblijf in Hippocampus Resort, Malapascua o.b.v. Logies en ontbijt
  • 4 nachten verblijf in Oasis Resort, Bohol o.b.v. Logies en ontbijt
  • totaal 20 duiken rond Moalboal, Malapascua en Bohol
  • transfers en ferries gedurende het programma

Belangrijke informatie

Samenstelling rondreis

Het aantal nachten verblijf in Moalboal, Malapascua en Bohol is flexibel. Indien u op een van de locaties langer wenst te verblijven kunnen we dit voor u aanpassen. Het kan zijn dat dit noodzakelijk is in verband met beschikbaarheid van de vluchten. Het exacte programma van de rondreis is altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Beschikbaarheid

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden. Reserveringen zijn echter altijd op aanvraag tot schriftelijk of telefonisch bevestigd door onze reserveringsafdeling. Indien er op de door u gewenste reisdatum een van de accommodaties niet beschikbaar blijkt, bieden we u een alternatief.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Cathay Pacific of Singapore Airlines, vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum.

Bagage

Bij beide luchtvaartmaatschappijen Cathay Pacific en Singapore Airlines kunt u gratis 10 kg extra duikbagage meenemen, in totaal 30 kg. Op de veerboot van Bohol naar Cebu kunt u echter maximaal 15 kg bagage gratis meenemen, en u betaalt voor de extra kilos ter plaatse een klein bedrag (ca. 5 euro voor 15 kg).

Niet-duikers

Deze reis is ook geschikt voor niet-duikers. Uiteraard geldt hiervoor een korting op de reissom. Informeer bij onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden.

Marine sanctuary fee

Elke duiker dient ter plaatse een bedrag van ca. 100 PHP (2 euro) per dag te voldoen voor de bescherming van het onderwaterleven. Indien u gebruik maakt van een camera zal dit bedrag iets hoger zijn.



Vluchten
U vliegt naar Lahug Airport (CEB)
U vliegt terug vanuit Lahug Airport (CEB)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Eilandhop Filipijnen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail