VLIEGREIS


Hieronder treft u de voorwaarden die van toepassing zijn op uw vliegreis:
• Lijndienst en Low-cost Vliegticket(s): ANVR Boekingsvoorwaarden, Algemene Voorwaarden van Duikreizen.nl en de vervoersvoorwaarden en de ticketvoorwaarden van de door u geboekte luchtvaartmaatschappij. De vervoersvoorwaarden van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij zijn te raadplegen via de volgende link op de ANVR website: http://www.anvr.nl/nieuws/vervoersvoorwaarden-15448/ • Chartervlucht Vliegticket(s) : Algemene Voorwaarden van Duikreizen.nl, ANVR Boekingsvoorwaarden, tenzij de Chartermaatschappij de ANVR Reisvoorwaarden van toepassing heeft verklaard. Daarnaast zijn de vervoersvoorwaarden en de ticketvoorwaarden van de door u geboekte Chartermaatschappij van toepassing. Voor chartervluchten is tevens de garantieregeling van Stichting Garantiefonds Reisgelden van toepassing indien dit in de boekingsbevestiging staat aangegeven.

Hoeveel bagage mag ik meenemen?
In de regel is het zo dat iedere reiziger vanaf 2 jaar 20 kg gratis bagage meenemen. Voor overbagage wordt een toeslag berekend of in sommige gevallen kan deze ook worden geweigerd. Voor de handbagage is de regel vaak dat u deze dient te beperken tot 1 stuk per persoon van max. 5 en soms 8kg en radio's, elektrische en elektronische apparatuur dient u te vervoeren in uw koffer. Hiernaast is het zo dat er ook maximum afmetingen zijn aan de handbagage. Bij een aantal airlines is het toegestaan om kosteloos een golf- of duikuitrusting mee te nemen tot 10 kg p.p. Verdere informatie is in de meeste gevallen beschikbaar op de internetsite van de luchtvaartmaatschappij of u kunt hierover bij Duikreizen informeren.


Vliegen met Transavia

Vliegt u met Transavia dan mag u tot en met 31 maart 2014 20 kg ruimbagage meenemen en 5 kg handbagage.
Transavia heeft zijn bagageregels vanaf 1 april aangepast. Vanaf 1 april 2014 mag elke passagier 10 kg hand bagage meenemen. Uw hand bagage mag maximaal 55x35x25 cm (LxBxH) groot zijn.

Ruim bagage (vanaf 1 april 2014):
15 kg: 05 EUR per persoon per enkele reis
20 kg: 08 EUR per persoon per enkele reis
25 kg: 15 EUR per persoon per enkele reis
30 kg: 20 EUR per persoon per enkele reis
40 kg: 30 EUR per persoon per enkele reis
50 kg: 65 EUR per persoon per enkele reis
Maximaal 5 stuks bagage per passagier

Overbagage tarief op de luchthaven: 10 EUR per kilo per enkele reis

Indien uw handbagage niet voldoet aan de hierboven genoemde richtlijn, wordt deze tegen 50 EUR per stuk als ruimbagage vervoerd.

Wat zijn belangrijke zaken als ik met een baby reis?
Baby's hebben geen eigen stoel in het vliegtuig, voor baby's hoeft u dan ook geen luchthavenbelasting te betalen. Wilt u toch een eigen stoel hebben voor de baby dan dient u hiervoor ook een eigen stoel te betalen.

Kan ik een rolstoel meenemen in het vliegtuig?
Op de meeste vluchten mogen rolstoelen gratis mee. Voor een aanvraag dient u dan wel contact op te nemen met Duikreizen die u hierbij verder kan helpen.

Mag ik huisdieren meenemen op reis?
Er is een mogelijkheid dat de honden en katten in het cabine of vrachtruim worden vervoerd. Dit moet wel altijd worden aangevraagd bij de luchtvaartmaatschappij daar er een beperkt aantal plaatsen zijn. Het reisbureau kan u hierover verder informeren en zal u ook helpen.

Wat zijn de vertrektijden?
De definitieve vertrektijden kunt u vinden in uw reisdocumenten. Kijk voordat u vertrekt wel altijd op Teletekst of Internet, www.schiphol.nl om u zelf op de hoogte te stellen of er wijzigingen zijn opgetreden.

Hoe laat moet ik inchecken?
Wij adviseren u om ruimschoots op tijd te zijn op Schiphol en om 3 uur van te voren in te checken bij de balie. Dit om er zeker van te zijn dat u de vlucht niet mist want u krijgt hiervoor geen restitutie.

Zijn maaltijden en drankjes inbegrepen?
Een aantal maatschappijen werkt met het a-la-Carte concept zoals Transavia op alle vluchten en ArkeFly op de short-haul vluchten. Hier kunt u dan tegen betaling aan boord een keuze maken uit een selectie aan drankjes en hapjes. Bij Martinair daarentegen zijn de maaltijden en drankjes wel vaak weer inbegrepen bij de reis.

Kan ik in het vliegtuig vegetarische maaltijden of iets speciaals krijgen?
Dit is mogelijk, echter dit moet wel altijd worden aangevraagd bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Deze wens kunt u in de regelvaak tot uiterlijk 3 werkdagen voor vertrek aangeven bij Duikreizen.nl.

Is het mogelijk om extra beenruimte te reserveren?
Bent u langer dan 2 meter dan heeft u voor veel luchtvaartmaatschappij een medische noodzaak en dan zal de luchtvaartmaatschappij, indien zij nog plaatsen beschikbaar heeft, een plaats met extra beenruimte voor u reserveren.

Hoe lang is het vliegen?
Voor elke reis is de vliegtijd weer anders, Duikreizen kan u hierover uitgebreid informeren.

Hoe lang duurt de transfer?
De lengte van de transfer is afhankelijk van de luchthaven en het hotel wat u heeft uitgekozen. Vaak neemt een transfer een uur in beslag.