Pestana Equador Afbeelding Pestana Equador
Pestana Equador ****
Bestemming: Sao Tome - Ilheu das Rolas

Pestana Equador

****

Het Pestana Equador hotel is gelegen op het kleine eiland Ilheu das Rolas, iets ten zuiden van Sao Tome. Het ligt direct aan het strand en biedt kamers met tuin-, zwembad- of zeezicht. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en beschikken over een eigen balkon.Het hotel beschikt over een zwembad en prive strand en biedt tal van activiteiten aan.

Hotel o.b.v. Logies ontbijt



Pestana Equador

Het Pestana Equador hotel is gelegen op het kleine eiland Ilheu das Rolas, iets ten zuiden van Sao Tome. Het ligt direct aan het strand en biedt kamers met tuin-, zwembad- of zeezicht. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en beschikken over een eigen balkon.Het hotel beschikt over een zwembad en prive strand en biedt tal van activiteiten aan.

Ligging

Ilheu das Rolas ligt ten zuiden van het hoofdeiland Sao Tome op ca. 1.15 uur rijden en varen van de luchthaven

Kamers

Alle kamers beschikken over een balkon en zijn voorzien van airconditioning. De kamers beschikken over een badkamer, een zitgedeelte, TV en een kluisje.All

Faciliteiten

  • Restaurant
  • Bar
  • Prive strand
  • Zwembad
  • Terras
  • Biljart
  • Tafeltennis
  • Kanoen
  • Fietsverhuur
  • Duikcentrum
  • Watersport activiteiten
  • Spa en Wellness
  • Massage

Verzorging

Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. Half- of volpension is mogelijk tegen een toeslag.

Inclusief

• Vluchten Amsterdam - Sao Tome v.v. incl. 23 kgs ruimbagage • 7 overnachtingen in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt • transfers luchthaven - hotel v.v.

Exclusief

• Verzekeringen • Persoonlijke uitgaven en tips

Duiken

De zee rond Sao Tome is kalm en de diepte varieert van 5 - 30 m, wat het geschikt maakt voor zowel beginners als ervaren duikers. De beste tijd van het jaar om te duiken rond Ilheu das Rolas is van februari tot juni. Tijdens Gravana, van juli tot september, wordt de zee heel schokkerig, waardoor het moeilijk is om uit te gaan met de boot. Weliswaar is het in deze periode van het jaar meestal droog, maar de zichtbaarheid is aanzienlijk minder.

Er zijn grote vissen, waarvan de meeste endemisch. Vanwege de verschillende maritieme stromingen rond het Ilheu de Rolas is de fauna en flora zeer rijk. Er zijn grotten, bogen en kliffen. Helder water met goede zichtbaarheid en weinig stroming en beschutte zones die diepe en veilige duik mogelijk maken.

Duiklocaties

Sete Pedras

Min Diepte: 10m
Max diepte :30m Gemiddelde diepte: 18m
Bodemtijd: 50 min

De Sete Pedras is een rotsachtige cluster op ongeveer 25min per boot Rolas. Dit cluster is op volle zee en vol leven en grote scholen grote vis. Op deze plek is de passage van walvisachtigen, zoals dolfijnen, walvissen en er zijn altijd schildpadden te vinden.

Pedro do Barga

Min. diepte: 18m
Max diepte : 30m
Gemiddelde diepte: 24m
Bodemtijd: 35 min

Dit is een plek waar de diversiteit zich toont en voor een aantal ontmoetingen met grote dieren als de enfermeiro haaien (Ginglymostoma Cirratume) en roggen (grabata Taeniura) en de robuuste Morea (Muraena robusta). Dit is een diepe duik en om die reden zijn alleen duikers met minimale certificering Advance Open Water of gelijkwaardig toegestaan op deze plek.

Ponta da Garca

Min Diepte: 7m
Max diepte : 15m
Gemiddelde diepte: 13m
Bodemtijd: 45 min

De Crane tip is het verste punt ten oosten van de Ilheu. De rotsformaties zijn ongelooflijk en lijken gemaakt als een soort soorten huizen onder water met brede galerijen, licht doorlatende gaten in het dak en er is geen stroom. Met de zichtbaarheid en de temperatuur van dit tropische land i s Ponta da Garca een droom duik.

Furnas

Min Diepte: 10m
Max diepte : 25m
Gemiddelde diepte: 15m
Bodemtijd: 50 min

Deze duikstek is gelegen ten zuidwesten van de Rolas eiland en het is een spectaculaire duik. De geografie is prachtig met lange grotten vol van licht als gevolg van de openingen die het plafond zijn en vol leven. Hier is er vis in overvloed van kleine tot middelgrote en vol kleuren, kenmerkend voor tropische locaties. Het is toegestaan om een multilevel duik te maken. Pargos en Barracudas buiten de grotten. De Mullets maken een mooi contrast met op de zandbanken.

Ponta Baleia

Min Diepte: 5m
Max diepte : 27m
Gemiddelde diepte: 15m
Bodemtijd: 60 min

Ongeveer drie mijl ten oosten van Rolas Island voor de kust van Sao Tome Island. De boottocht duurt ongeveer 15 minuten om deze rustige, afgelegen baai te bereiken. Er wordt gedoken op een op een muur die niet diep maar vertikaal en diagonaal valt. Deze muur is vol koraal kleurrijke vissen. Groupers (Cephalopholis taeniops en Epinephelus adscensionis). In deze plek zijn altijd staan verschillende soorten murenen, waaronder de grote Morea robuuste (robuust Muraena) en de prachtig geschilderde Morea (malanotis Muraena). De topografie van de site met de schuin vallende muur van 5m tot 27 m maakt deze plek ideaal voor zowel de meest ervaren duikers als de beginnende duiker. Beiden zullen worden geconfronteerd met dezelfde hoeveelheid en verscheidenheid aan leven .

Pedro Sa Pinto

Min Diepte: 10m
Max diepte : 25m
Gemiddelde diepte: 15m
Bodemtijd: 60 min

Bij de zuidwestelijke punt van Rolas Island is de Pedro Sa Pinto. Deze rotsformatie is vergelijkbaar met andere duikplekken zoals Pedro Braga en Furnas . Dit punt is het verst van het grootste eiland met de mogelijkheid om grote soorten te zien. Koralen en zijn kenmerken vissoorten, verschillende murenen, octopus en grote vis.

Nanook

Min Diepte: 10m Max diepte : 18m
Gemiddelde diepte: 13m
Bodemtijd: 60 min

Ten zuiden van Rolas ligt Nanook met een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het is een perfecte duik voor beginners en evolueert naar de wereld van het sportduiken. Het is een duik naar een maximale diepte van 18m. U zwemt door kleine canyons. Let vooral op het immense leven op de muren, terwijl op hetzelfde moment de vis in het zand in de diepste delen. Hier zijn ook bogen om onder passeren en enkele gaten waar je altijd een verrassing kan verwachten. Op deze plek ziin verschillende soorten engelvis (Holacanthus africanus; Holacanthus ciliaris, Pomacanthus paru), vlinder vis (Chaetodon sanctaehelenae, Chaetodon robustus) en kleine koraal Groupers (Cephalopholis taeniops) onder een eindeloze lijst van andere soorten.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten op TAP Air Portugal met vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben op de vertrekdatum ex Sao Tome en Principe, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket.

  • Visum is verplicht. Voor verdere informatie verwijzen wij u graag naar onderstaande adressen.
  • Ambassade Sao Tome and Principe, 175, Av. de Tervuren, B-1150 Brussels -(0032) 7348966
  • Honorary Consulate of Sao Tome and Principe, Minervalaan 90 - 3, 1077 PL Amsterdam - 020 639 1756

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met DuikReizen.nl



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Pestana Equador 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail