Duik en wildsafari Afbeelding Duik en wildsafari
Duik en wildsafari
Bestemming: Duikvakantie Mozambique - Duiksafari en Kruger National Park

Duik en wildsafari


Deze duikreis naar Mozambique combineert de mooiste duikplekken met een safari naar het Kruger National Park. Relax op prachtige witte stranden omringd door palmbomen en ver weg van het massatoerisme, ervaar de unieke mix van Portugese en Afrikaanse invloeden en geniet van de Mozambikaanse gastvrijheid en kleurrijke Afrikaanse dorpjes op deze vakantie. Zeil naar verlaten tropische eilanden met een traditionele...

Hotel o.b.v. Volgens programma



Mozambique, Kruger National Park en Pretoria

16 - daagse duik- wildsafari

groepsgrootte: min. 4 - max. 18 personen

Deze duikreis naar Mozambique combineert de mooiste duikplekken met een safari naar het Kruger National Park. Relax op prachtige witte stranden omringd door palmbomen en ver weg van het massatoerisme, ervaar de unieke mix van Portugese en Afrikaanse invloeden en geniet van de Mozambikaanse gastvrijheid en kleurrijke Afrikaanse dorpjes op deze vakantie.

Dag 1 Amsterdam - Maputo

Vertrek uit Amsterdam voor uw vlucht naar Maputo. Na aankomst op het vliegveld in Maputo wordt u welkom geheten door onze reisbegeleider. Wij laten de drukte van de stad achter ons en rijden naar Casa Lisa wat het vertrekpunt zal zijn van de tour. Casa Lisa is gelegen in een rustige omgeving, waar u lekker kunt ontspannen na de lange vlucht en een verfrissende duik kunt nemen in het zwembad of een lekker koud biertje drinken. Na het avondeten zal een uitgebreide briefing van de tour volgen. U slaapt vanavond in gedeelde tweepersoons huisjes.

Dag 2 Casa Lisa - Praia de Zavora

Na een uitgebreid ontbijt gaat u op weg naar onze eerste duik bestemming: Praia de Zavora. Reizend door palmboomplantages en kleine dorpjes langs de kust ziet u mooie vergezichten over de oceaan. Wij zullen nu en dan stoppen bij een kraampje om wat lokale lekkernijen te kopen, of bij een mooi vergezicht om foto's te maken. Zavora is gelegen op een van de mooiste stukken van de kust in de provincie Inhambane, ver van alle toeristen en op een rustige en afgelegen locatie. De lodge ligt op de top van een zandduin en het terras van het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de enorme baai, waar u van een lekker drankje kunt genieten. Vaak kan je in de baai ook spelende dolfijnen en bultrugwalvissen zien. Er zit een fantastische duikschool; wat natuurlijk de rede is dat we hier komen!

Dag 3 en 4 Praia de Zavora

De komende twee volle dagen verblijven we op de stranden van Praia de Zavora. De lodge ligt op de top van een zandduin en het terras van het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de enorme baai, waar u van een lekker drankje kunt genieten. Vaak kan je in de baai ook spelende dolfijnen en bultrugwalvissen zien. Er zit een fantastische duikschool; wat natuurlijk de rede is dat we hier komen! De duiken of duik cursussen vinden plaats in de ochtend en s middags ben je vrij om te relaxen op het strand of om activiteiten te ondernemen.

Duiken in Praia da Zavora

Praia da Zavora is vooral bekend vanwege de overvloed aan bultrugwalvissen, die tussen juli en oktober langs de kust zwemmen. Ze wentelen zich in het water, spuiten lucht, en af en toe springen ze in de lucht wat een heel indrukwekkend gezicht is. Tijdens de duik zult u ze ook vaak horen zingen op de achtergrond wat natuurlijk een prachtig geluid is. Ontmoetingen tijdens het duiken zijn zeldzaam, maar mogelijk, dus misschien hebt u wel zoveel geluk dat een bultrugwalvis vlak langs je zwemt! Ook heb je kans om reuze manta's, gigantische walvishaaien, schildpadden, dolfijnen, en verschillende soorten haaien waaronder de Bull, Tiger, Dusky en Blacktip op de duiken tegen te komen. Ongeveer 6 kilometer uit de kust, ligt het wrak van de Klipfontein, een 160m lang Nederlandse passagiersschip gebouwd in 1939. Ze is in 1953 gezonken na op de koraalriffen te zijn geslagen. Er heeft zich een prachtig kunstmatig rif gevormd op het wrak. De watertemperatuur ligt tussen de 23 en 28 graden, en het zicht varieert tussen 5 en 30 meter, maar gemiddeld is het ongeveer 15 meter. Verminderd zicht wordt voornamelijk veroorzaakt door de opwelling van het koude, voedselrijke water uit het Kanaal van Mozambique, welke dus ook grote Pelagische vissoorten met zich meebrengt; in het bijzonder mantas en walvishaaien. Dit is wat Zavora zo'n fantastische plek maakt om te duiken!

Extra optionele activiteiten:

  • Huur een quadbike en verken de duinen en een aantal prachtige meren
  • Wandelen, paardrijden

Dag 5 Praia de Zavora - Vilanculos

Onze volgende bestemming is de kustplaats Vilanculos met kilometerlange witte zandstranden en helderblauw water, vanwaar we de idyllische Bazaruto eilanden kunnen verkennen, die voor het vasteland van Mozambique liggen. Her en der passeren we dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De lokale bevolking staat langs de weg met kraampjes om hun marktwaar te verkopen. Als de tijd het toelaat maken we hier natuurlijk enkele stops om in het juiste seizoen vers gebrande cashewnoten of een sappige ananas te kopen. De Bazaruto Archipel is een van de meest populaire reisbestemmingen in Mozambique en het is makkelijk te zien waarom. Als een beschermd natuurgebied, zijn de riffen nog ongerept en is het zeeleven hier spectaculair. Wij slapen drie nachten in kleine huisjes aan het strand te midden van palmbomen in een weelderige tuin. Ook is er een verkoelend zwembad, of neem een duik in de zee! Bij zonsopkomst is het prachtig om langs het strand te lopen en de vissers te zien terugkomen met hun vangst.

Dag 6 en 7 Vilanculos

De komende twee dagen besteden we op de stranden van Vilanculos met de Bazaruto eilanden aan de horizon. Deze vijf ongerepte tropische eilanden worden beschouwd als een van de mooiste plekken in Afrika en zijn het enige zeereservaat van Mozambique

Duiken in Vilanculos

Op weg naar een duikstek tussen de eilanden kom je vaak dolfijnen tegen en als je een beetje geluk heb de zeer zeldzame Dungong of Zeekoe. Als de divemaster ze spot kan je hiermee duiken. Het onderwaterleven hier is overvloedig: roggen, haaien, schildpadden, giant groupers, enorme murenen, grote scholen surgeon vis, fusiliers, naaktslakken en alle rifvissen die je kunt voorstellen. Klein of groot, kleurrijk en grappig gevormde, u zult ze hier vinden. De koralen zijn hier zeer gevarieerd en in gezonde staat, ook zijn ze de thuisbasis van de Devil Rays, sharpnose pijlstaartroggen en rifhaaien. Het komt ook vaak voor om 5 of 6 enorme schildpadden tijdens 1 duik tegen te komen.

Extra optionele activiteiten:

  • Vaar naar de Bazaruto eilanden met een traditionele Dhow en snorkel op het Two Mile Reef.

Dag 8 Vilanculos - Praia da Barra

Vandaag reizen we terug naar het zuiden richting Praia da Barra. Er wordt een tussenstop gemaakt in het stadje Inhambane en waar de lokale markt wordt bezocht om rond te kijken en eventueel souvenirs te kopen. Bij Barra lodge aangekomen kunnen we een verkoelende duik nemen in een super mooi zwembad omringt met palmbomen. Een echt tropisch paradijs! De casita's waarin we de komende 2 dagen verblijven hebben een spectaculair uitzicht over de parelwitte stranden en heldere azuurblauwe zee van de Indische Oceaan. De lodge heeft een eigen PADI Gold Palmstatus duikcentrum en een strandbar waar onder genot van een lekker koud biertje of een cocktail, duikverhalen kunnen delen. U kunt hier heerlijk relaxen, genieten van de zonsondergangen of eindeloze wandelingen maken langs de zo goed als verlaten stranden.

Extra optionele activiteiten:

  • Ontdek het leven op de zoutwater mangroven met een kajak tour onder leiding van een gids.
  • Quadrijden tussen de kokosnoot plantages en ervaar het hart van Mozambique terwijl je een weg te baant door de plaatselijke dorpjes.

Dag 9 en 10 Praia da Barra

De komende twee volle dagen verblijven we op de tropische witte stranden van Barra. De duiken of duik cursussen vinden plaats in de ochtend en s middags bent u vrij om te relaxen op het strand of om activiteiten te ondernemen. Duiken in Praia da Barra Het duiken in Barra is fantastisch. Er is een grote varieteit aan onderwaterleven op de bijna onbeschadigde koraalriffen. Het zicht varieert van 10 tot 30 meter met een watertemperatuur tussen 23 en 28 graden. De duiklocatie Manta Reef is geklasseerd als een van de top duikbestemmingen op onze planeet. Hier kan je duiken tussen tientallen reuzemanta's. De manta's zijn met een spanwijdte tot 7 meter gigantische dieren. Ze komen heel erg dichtbij en zweven prachtig door het water heen.

Extra optionele activiteiten:

  • Ocean Safari kan je met de plankton etende walvishaai snorkelen, de aanblik van een 10 meter lange donkere vlek vlak onder het wateroppervlak is al indrukwekkend, maar om in het water te springen en naast deze gigant the snorkelen is nog veel meer intimiderend, echt een fantastische ervaring! In het juiste seizoen kan je ook dolfijnen en zelfs bultrugwalvissen zien.

Dag 11 Praia da Barra - Bilene

Vandaag gaan we een lange reis tegemoet en komen we laat in de middag aan in Bilene, we overnachten in een sfeervolle chalet in een klein rustiek resort welke zich bevindt in een bos aan de rand van de Uembje Lagune. De omgeving is rustig en vanaf een groot houten terras kunnen we de zon zien zakken in de oceaan.

Dag 12 Bilene - Kruger National Park

Na een uitgebreid ontbijt vertrekken we vanuit Bilene en gaan op weg naar het wereldberoemde Kruger National Park. We steken de grens over naar Zuid-Afrika. Rond de middag zullen bij het park aankomen en kunnen we alvast wat wilde dieren spotten op weg naar onze lodge. We eten gezellig buiten met een koel drankje rondom het kampvuur. De komende 2 nachten slaapt u in een comfortabele tent, de beste en gezelligste manier om de bush te ervaren. U hoort 's nachts de geluiden van de bush, huilende hyena's, brullende leeuwen en tetterende olifanten. Dichterbij de natuur kan haast niet!

Dag 13 Kruger National Park

Vandaag rijden we de hele dag door het Krugerpark en met een beetje geluk kunt u vandaag de Big 5 spotten. De Big 5 verwijst naar de buffel, olifant, leeuw, luipaard en neushoorn - de term is afkomstig van de dieren die het meest gevaarlijk zijn om te jagen. De overland truck geeft u de mogelijkheid om ver over de bush te kijken vanwege de hoogte en de grote ramen, waardoor u beter dieren kunt spotten en mooiere foto's kunt maken. Houdt uw ogen gefixeerd op de bush, want de neushoorns en leeuwen duiken uit het niets op! Dit is het leukste van een safari, dat spannende gevoel van binnen om op ieder moment wilde dieren te kunnen zien.

Extra optionele activiteiten:

  • Maak een spectaculaire game-drive tijdens zonsondergang onder leiding van een game ranger. 's Avonds gaan de wilde dieren op jacht, grote kans om jagende leeuwen of hyenas te zien, een indrukwekkend schouwspel. De ervaren ranger weet perfect de plekjes te vinden waar de meeste dieren zijn en vertelt onderweg interessante verhalen over het leven in het park.

Dag 14 Kruger National Park - Pretoria

Na het ontbijt verlaten we al wildspottend het Krugerpark en rijden richting Pretoria. We reizen via een gedeelte van de Panorama route, welke zijn naam zeker eer aan doet met de spectaculaire vergezichten. We komen laat in de middag aan bij de Twana Lodge in Pretoria, het eindpunt van de tour. Hier kunt u lekker ontspannen na de lange rit en een verfrissende duik nemen in het zwembad. Vanavond sluiten we af met een afscheidsfeestje en eten we in een lokaal restaurant (dit is niet inbegrepen in de maaltijdenpot).

Extra optionele activiteiten:

  • Speel met leeuwenwelpjes en een voer een giraffe in het Lion Park, een unieke ervaring die u nooit zultvergeten. Daarnaast ga je op een mini-safari waar je veel Afrikaanse dieren van dichtbij kan zien.

  • Fietstour Soweto per fiets onder leiding van een local. U bezoekt o.a. het huis van Nelson Mandela en leert over het verleden en hedendaagse leven in een Township. Er wordt ook gestopt bij een shebeen (lokale kroeg) om een traditioneel gebrouwen umqomboti-bier te proeven.

Dag 15 Johannesburg - Amsterdam

Vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 16 Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

  • Vluchten Amsterdam - Maputo // Johannesburg - Amsterdam

  • Transfers van en naar de luchthaven in Maputo in Mozambique en Johannesburg in Zuid-Afrika

  • Verblijf in gedeelde 2-persoonskamer of tent volgens programma

  • Vervoer gedurende de reis met een 'Overland Truck'

  • De chef zal de volgende maaltijden klaarmaken: 14 x ontbijt, 13 x middageten en 13 x avondeten. Incl. koffie, thee en limonade. Dit wordt betaald van de Maaltijdenpot (200)

  • 200Mb gratis WiFi internet p.p. bij aanvang van de reis. Wanneer dit op is, kan je internet-vouchers kopen bij de reisbegeleiding.

  • Gebruik van kampeer- & kook uitrusting (behalve slaapzak, kussen en luchtbed, deze moet je zelf meenemen)

  • Ervaren Nederlands en/of Engels sprekende gids en chauffeur die veel over het land kan vertellen.

  • Entree alle natuur- en safariparken

Niet inbegrepen

  • Duiken en PADI cursussen. Dit bedrag betaal je lokaal contant bij aanvang van de reis aan de reisbegeleiding omdat we je dan direct kunnen terugbetalen bij annulering van een duik wegens weersomstandigheden of ziekte. Je kan op het vliegveld bij een pinautomaat het bedrag veilig pinnen.

  • Maaltijdenpot, apart ter plaatse te betalen aan de reisbegeleiding op de eerste dag van de reis (200). -Reis en/of annuleringsverzekering incl. bijzondere sportdekking (DAN, Aquamed, etc.

  • Alle items van persoonlijke aard, alcohol, snacks, souvenirs en fooien.

  • Eventuele extra optionele activiteiten

  • Vaccinaties - Voor deze reis is het verstandig (maar niet verplicht) om je te laten vaccineren zodat je zonder problemen van je vakantie kan genieten. Ook verblijven we soms in een gebied waar afhankelijk van het seizoen malaria voorkomt. In de regel wordt er ook geadviseerd je te beschermen tegen DTP en Hepatitis A. Maak een afspraak om je te laten vaccineren via Thuisvaccinatie.nl, je huisarts of de GGD. Indien je gaat duiken dient u dit te vermelden, omdat niet alle malaria medicatie hiervoor geschikt is.

Paspoort en visum

U heeft een paspoort nodig dat na vertrek uit Zuid Afrika nog 6 maanden geldig is en met ten minste 3 lege visumpagina's. Voor Zuid-Afrika mogen toeristen maximaal 90 dagen blijven zonder visum. Uhoeft hiervoor dus niets aan te vragen. Voor Mozambique moet u van tevoren wel in Nederland een touristenvisum aanvragen, omdat een aanvraag op het vliegveld in Maputo heel veel tijd in beslag kan nemen. Wij bevelen aan om minimaal 3 weken voor vertrek een visum aan te vragen voor Mozambique, deze kost 42. Dit kunt u doen bij de Mozambikaanse ambassade in Brussel (www.embassyofmozambique.be) . Voor de aanvraag heeft u de volgende dingen nodig:

  • Geldig paspoort

  • Ingevuld aanvraagformulier

  • 2 officiele pasfotos in kleur

  • Boekingsbevestiging van de reis

Duiken

PADI cursussen

  • PADI Open Water Referral (4 open water cursus duiken). Deze prijs is exclusief de kosten voor de theorie en zwembad training, deze kunt u in Nederland bij een duikschool doen, zodat je meer tijd heb om van je vakantie te genieten. Met je Ocean Legends PADI instructeur maak je vervolgens 4 les-duiken in de Indische oceaan, als die goed verlopen bent u geslaagd en in het bezit van het PADI Open Water duikbrevet. Kosten: 230,-

  • PADI Advanced (5 open water cursus duiken) - Met eigen uitrusting PADI Advanced (5 open water cursus duiken). Bij aankomst zult u in overleg met de PADI instructeur de adventure-duiken bespreken en kiezen. Hiervan zult u de theorie moeten leren tijdens de reis, waarna u de adventure-duiken maakt. Als die allemaal goed verlopen bent u geslaagd en in het bezit van je PADI Advanced Open Water duikbrevet. Kosten: eigen uitrusting 270,- / incl. huur uitrusting 300,-

  • PADI Specialty cursus - Bij aanvang van de reis kunt u met de PADI instructeur de beschikbare specialties bespreken. De prijs is op aanvraag en de cursus is beschikbaar onder voorbehoud. Een volledige duikuitrusting (excl. scuba-tank en gewichten) is vereist voor het gereduceerde tarief.

Duikpakketten

  • Duikpakket van 12 duiken - met eigen uitrusting - 405,-

  • Duikpakket van 12 duiken - inclusief huur uitrusting - 471,-

  • Enkele duik - met eigen uitrusting - 40,-

  • Enkele duik - inclusief huur uitrusting - 45,-

Vluchtinformatie

DDeze reis is samengesteld op basis van lijndienstvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Als u voor de rechtstreekse vlucht van KLM naar Johannesburg kiest, heeft u een overnachting in Johannesburg op de uitreis. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien de boekingsklasse niet meer beschikbaar is, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of een alternatieve route. Dit overleggen wij uiteraard eerst met u, voordat wij iets vastleggen.

Prijslijst - Optionele activiteiten

De genoemde prijzen zijn een indicatie, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. De lijst hieronder bevat de meest populaire activiteiten, er zijn nog veel meer beschikbaar op locatie. Informeer hiervoor bij de reisbegeleiding wat de mogelijkheden zijn.

Praia de Zavora

  • Quad Biking (per uur) 30,-

  • Paardrijden op het strand (1,5 uur) 10,-

Vilanculos

  • Dhow zeiltrip naar de Bazaruto eilanden, incl. snorkelen 70,-

Praia da Barra

  • Kajakken in de mangroves 30,-

  • Quad Biking (per uur) 25,-

  • Ocean Safari Sunset 45,-

Kruger National Park

  • Sunset Gamedrive 90,-

Pretoria / Johannesburg

  • Gamedrive Lion Park Soweto 50,-

  • Bicycle Tour (2 uur) 30,-



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Duik en wildsafari 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail