Pontao Hotel Afbeelding Pontao Hotel
Pontao Hotel ***
Bestemming: Ilha Do Sal - Santa Maria

Pontao Hotel

***

Dit leuke en kleinschalige hotel vindt u aan de rand van de stad Santa Maria. U bent nog geen 250 meter verwijderd van het strand van Santa Maria.

Hotel o.b.v. Logies ontbijt



Hotel Pontao

Op het eiland Sal ligt het kleinschalige hotel Pontao. Met slechts 36 kamer kunt u in alle rust van dit mooie eiland genieten. Het strand vindt u op 250 meter van het hotel.

Ligging

Het hotel ligt tegen de stad Santa Maria aan op ongeveer 250 meter van het strand. De luchthaven ligt op 15 kilometer en het centrum van Santa Maria op anderhalve kilometer van het hotel.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, buiten zwembad, ontbijtzaal en een gezellige bar.

Standaard kamer:

De standaard kamers zijn comfortabele kamers voorzien van een tweepersoonsbed, airconditioning, telefoon, TV, mini-bar en een badkamer.

Verzorging

U verblijft in hotel Pontao op basis van logies en ontbijt

Duiken

Wanneer u gaat duiken rond Sal Island zult u verrast worden door de unieke mix van het tropische en mediterrane zeeleven. Door het ontbreken van een regenseizoen is het mogelijk om het hele jaar door rond Sal Island te duiken. Zwem lang prachtig gekleurd koraal en zie bontgekleurde scholen vissen voorbij zwemmen, zie de elegane manta voorbij glijden en ga op zoek naar een verscheidenheid aan haaien in grotten. Voor de duiker die graag wrakken ontdekt is er ook genoeg te zien rond het eiland. Hoe ervaren u ook bent en wat u ook wilt zien, de wateren rond Sal Island zal iedere duiker tevreden stellen.

Cabo Verde Diving

De Cabo Verde duikschool verzorgd al meer dan 10 jaar bijzondere duiken rond Sal Island. Met 3 vestigingen in Santa Maria is er altijd een duikschool dicht in de buurt van uw hotel. Er zijn 5 PADI instructeurs en 3 duikmeesters die u bij kunnen staan tijdens uw avontuur onder water.

Bij de basis zijn 3 boten beschikbaar zodat duikers naar expertise kunnen worden ingedeeld. U kunt uw eigen uitrusting meenemen, of deze huren bij Cabo Verde Diving. Ook zijn er verschillende zwembaden aanwezig om de beginselen van het duiken onder de knie te krijgen en ze bieden gratis transfers aan van uw hotel naar de duikschool. Duiken met Cabo Verde Diving is een ontdekkingstocht naar het tropische en mediterrane onderwaterleven.

Leren Duiken?

De PADI Open Water Diver cursus is de beginnerscursus van PADI waarbij u alle grondbeginselen van het duiken leert. De cursus bestaat uit een theoriedeel, korte duiken in het zwembad en 4 duiken in de open zee. Meestal duurt de cursus 4 dagen en na afloop ontvangt u het Open Water Diver Brevet van PADI, waar u wereldwijd mee terecht kunt in de toekomst.

Enkele duikstekken

-S. Antao Op ongeveer 15 minuten varen ligt het gezonken schip de S. Antao. Het schip is in 3 stukken gebroken en ligt nu verspreidt over de zeebodem. Rond het wrak zwemmen onder andere vele vissen, pijlstaartroggen en verpleegstershaaien.

-Buracona en Regona Deze twee vulkanische grotten liggen op ongeveer 40 minuten rijden van de duikbasis. Buracona is de bekendste duikstek en met zijn unieke spel van zonlicht in het water een bijzondere belevenis. Regona is een hoefijzervormig labyrint van grotten en ligt verbonden met de zee. Hier vindt u kleine en grote vissen en verschillende soorten schelpvissen.

-Ancora Een stijlwand vanaf 16 meter vol met leven. Zie hoe tropische vissen rond zwemmen, verpleegsterhaaien liggen te rusten in de beschutting van de muur en misschien komt u zelf mooie zeekatten tegen.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met Duikreizen!

Tel: 0900-0977

Of stuur een e-mail naar info@duikreizen.nl

Transfers

Deze reis is exclusief de transfers van de luchthaven naar uw accommodatie en vice versa. Deze kunt u tegen een toeslag optioneel bijboeken bij uw reis.

Visum & Paspoort

Voor een vakantie naar Kaapverdie is een visum voor iedere passagier verplicht (ook voor baby's). U kunt het visum bij aankomst op de luchthaven aanschaffen. De kosten hiervoor bedragen ca. 25 euro per persoon. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort (reizen op een identiteitskaart is niet toegestaan), wat na terugkomst van uw reis nog minimaal 3 maanden geldig dient te zijn. Heeft u een andere nationaliteit of een ander soort paspoort, dan dient u contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat voor meer informatie. U bent zelf verantwoordelijk voor het bij u dragen van de benodigde reis- en visumdocumenten. Bent u in de 30 dagen voor aanvang van uw reis naar Kaapverdie in een land geweest waar het Ebola-virus heerst, dan wordt u niet toegelaten in Kaapverdie. Mocht u toch besluiten af te reizen naar Kaapverdie dan is dit op eigen risico. Alle kosten gemaakt worden als u niet wordt toegelaten, zijn voor Eigen rekening.

Toeristenbelasting

De prijzen zijn exclusief toeristenbelasting van ca. 220 CVE of 2,- per persoon per nacht. Deze belasting is van toepassing op personen van 16 jaar en ouder. De toeristenbelasting dient u ter plaatse rechtstreeks aan de hotellier te voldoen. Wijzigingen onder voorbehoud.

Vluchten

Deze vakantie wordt uitgevoerd met lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Cabo Verde Diving

Cabo Verde Diving Center verzorgt al meer dan 10 jaar bijzondere duiken rond Sal Island. Met 2 vestigingen in Santa Maria is er altijd een duikschool dicht in de buurt van uw hotel. Het team van Cabo Verde Diving bestaat uit 13 professionele medewerkers en hun duikmascotte Snorky, een vriendelijke golden retriever die u kwispelend welkom heet. De PADI instructeurs en duikmeesters delen graag hun kennis met u, begeleiden u tijdens uw avontuur onder water en laten u met veel enthousiasme en plezier de mooiste plekjes zien.

Bij de basis zijn 2 boten beschikbaar, zodat duikers naar expertise kunnen worden ingedeeld. U kunt uw eigen uitrusting meenemen, of deze huren bij Cabo Verde Diving. Ook zijn er verschillende zwembaden aanwezig om de beginselen van het duiken onder de knie te krijgen en worden de transfers van uw hotel naar de duikschool gratis aangeboden. Kortom, duiken met Cabo Verde Diving is een ontdekkingstocht naar het tropische en mediterrane onderwaterleven.

Prijzen duikpakketten

U heeft de keuze uit de volgende duikpakketten, te reserveren via het opmerkingveld tijdens het boekingsproces of bij telefonische bevestiging van een van onze medewerkers:

  • 10 duiken incl. fles, lucht en lood 270.- p.p.
  • 12 duiken incl. fles, lucht en lood 311.- p.p.
  • 14 duiken incl. fles, lucht en lood 341.- p.p.
  • 16 duiken incl. fles, lucht en lood 381.- p.p.

Toeslag op de duikprijzen (ter plaatse te voldoen):

  • Nachtduik; 20.- euro
  • Speciale grotduiken aan de noord-zijde van het eiland 15.- euro per duik (Buracona, Regon, 2 Eyes, Green Lobster)

Leren Duiken?

De PADI Open Water Diver cursus is de beginnerscursus van PADI waarbij u alle grondbeginselen van het duiken leert. De cursus bestaat uit een theoriedeel, korte duiken in het zwembad en 4 duiken in de open zee. Meestal duurt de cursus 4 dagen en na afloop ontvangt u het Open Water Diver Brevet van PADI, waar u wereldwijd mee terecht kunt in de toekomst.

Prijzen cursussen

  • PADI Open Water Diver, inclusief duikuitrusting voor 299,- per persoon
  • Advanced Open Water cursus, exclusief duikuitrusting voor 265,- per persoon

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.

Enkele van de vele mooie duikstekken

Tres Grotes (3 grotten)

Met een maximumdiepte van 18m zijn drie gemakkelijk toegankelijke grotten te vinden. Iedere grot heeft zijn eigen mariene leven met een diversiteit van vele tropische vissen, kreeften, schildpadden, trompetvissen en nog veel meer. Hierdoor is Tres Grotes een van populairste duikenplekken. Reistijd naar de duikplek is ca. 15 min per boot.

S. Antao

Op de zandbodem bevinden de resten zich van een commercieel schip, het wrak is in 3 delen gebroken en wordt tegenwoordig bewoond door vele vissoorten, pijlstaartroggen en kleine verpleegstershaaien die zich regelmatig laten zien. De maximumdiepte is 12m en de reistijd naar deze duikplek is ca. 15 min per boot.

Cavala

Een fantastische muurduik, enkel geschikt voor ervaren duikers, beginnend bij een diepte van 28m dalend naar 65m. Hier komt een ongelooflijke diversiteit pelagische vissoorten en haaiensoorten bijeen (inclusief Hammerhead), wat een prachtig schouwspel onderwater oplevert. Reistijd naar de duikplek is 15 min per boot.

Choclassa profonda

Deze adembenemend mooie duikplek ligt ongeveer 4km van het plaatsje St. Maria. De duik begint op een diepte van 14 meter en daalt of naar een diepte van 300m! Hier kunnen fantastische duiken worden gemaakt, afhankelijk van je duikervaring en certificatie. Een bonte verzameling van maritiem leven komt hier voorbij: Moray, tonijnen, marlijnen, schildpadden, kreeften, pijlstaartroggen, mantas, haaien en met wat geluk ook walvishaaien. Reistijd naar deze duikplek 25 min per boot

Pontinha e Pontinha profonda

Pontinha is een muur die begint op een diepte van 14 meter en afdaalt naar een maximum diepte van 30 meter. De duik kan worden opgesplitst in twee delen, een diepe op ongeveer 30 meter en een ondiepere op ongeveer 20 m diepte. De muur zit vol met scheuren en gaten wat een ideale leefomgeving verschaft voor kreeften en murenen. Ook kunt u hier pijlstaartroggen of hamerhaaien zien opdoemen uit de blauwe dieptes van de zee. Reistijd naar deze duikplek is 20 min per boot



Locatie


Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Pontao Hotel 0

Kies uw vertrekdatum:


Mar 2024
Zo Ma Di Wo Do Vr Za


Vakantiedetails

Accommodatie Hotel Lopesan Costa Meloneras Resort, Spa & Casino
Reisgezelschap 3 personen
Verzorging Logies
Kamertype 1 x Tweepersoonskamer

Heenvlucht

Vluchtnummer: TY9999
Amsterdam Airport (AMS)
26 augustus 2018 15:15 - 18:55

Accommodatie

Hotel Hotel Lopesan Costa Meloneras Resort, Spa & Casino
Inchecken: 26 augustus 2018 - Uitchecken: 2 september 2018

Terugvlucht

Vluchtnummer: KL5555
Gran Canaria Airport (LPA)
2 september 2018 10:30 - 16:00


Prijsoverzicht

Calamiteitenfonds 2,50
   
Totaal 1544,50
E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail