Gangga Island en Raja Ampat (West Papua) Afbeelding Gangga Island en Raja Ampat (West Papua)
Gangga Island en Raja Ampat West Papua
Bestemming: Sulawesi - Combinatiereizen

Gangga Island en Raja Ampat West Papua


Combineer twee unieke duiklocaties in Indonesie met Gangga Island (Sulawesi) en Raja Ampat (West Papua). U verblijft in het Gangga Island Resort en het Papua Paradise Eco Resort op basis van volpension, zeven bootduiken op elke locatie en drie massages en een excursie naar een lokaal dorp in het Gangga Island Resort.

Hotel o.b.v. Volpension



Gangga Island en Papua Paradise Eco Resort combinatie reis

Combineer twee unieke duiklocaties in Indonesie met Gangga Island (Sulawesi) en Raja Ampat (West Papua). U verblijft in het Gangga Island Resort en het Papua Paradise Eco Resort op basis van volpension, zeven bootduiken op elke locatie en drie massages en een excursie naar een lokaal dorp in het Gangga Island Resort.

Gangga Island Resort

Het resort ligt op een wit zandstrand, omringd door een tuin met tropische bomen en planten aan de voet van een met jungle bedekte heuvel. Het resort bestaat uit dertig houten bungalows met hoge plafonds en een ruime veranda met uitzicht op het strand. Uw elegant ingerichte kamer is voorzien van airconditioning, een ventilator aan het plafond, een satelliet-tv met internationale kanalen, een badkamer met warm water, koffie en thee faciliteiten en een mini-bar.

Ligging

Het Gangga Island resort ligt op Gangga eiland. Gangga eiland ligt nabij Manado, Noord-Sulawesi. U wordt opgehaald met een auto met airconditioning van de internationale luchthaven van Manado en u rijdt door het prachtige platteland van Noord-Sulawesi. Na een uur rijden komt u bij een pier, waar een van onze ruime boten wacht voor de tocht naar Gangga Island.

Faciliteiten

Er is een zoutwaterzwembad en een spa aanwezig. Er zijn 2 restaurants met een Mediterraanse en een Indonesische keuken. Ook is er een cafe/bar en een kinderoppas service. Verder beschikt het resort nog over een boutique met sieraden, kleding en souvenirs. In het resort zit de duikschool Gangga Divers.

Kamers

Gangga Island Resort beschikt over mooie bungalows met airconditioning, een plafondventilator, een satelliettelevisie met internationale kanalen, kluisje, WiFi en een badkamers met heet water en een fohn. Er is een koffiezetapparaat, een waterkoker en een minibar aanwezig.

Op het strand staat een ligbed speciaal voor u klaar, zodat u niet bang hoeft te zijn om mis te grijpen. Er zijn ook strandhanddoeken voor u beschikbaar.

Verzorging

U verblijft hier op basis van volpension en daarbij krijgt u ook in de middag een kopje koffie of thee met een plakje cake.

Duiken

Gangga Divers is gevestigd in het resort en biedt een breed aanbod aan duikpakketten en cursussen.

Meer informatie over de duikmogelijkheden vindt u onder het tabblad Extra Info

Papua Paradise Eco Resort

Het resort beschikt over 26 waterbungalows. De bungalows zijn gebouwd op palen in een traditionele stijl met gebruikmaking van lokaal geproduceerde materialen.In het ondiepe water langs het strand zwemmen de zwartpunt rifhaaitjes en kleine roggen. Onder de pier zitten jonge vleermuisvissen en nog veel meer klein spul. Naast duiken en snorkelen kun je hier ook vogelspotten, een bezoek brengen aan de waterval en een canopy junglewandeling maken.

Ligging

Papua Paradise Eco Resort is gelegen op het eilandje Birie, vlak voor de kust van het grotere eiland Batanta. Vanuit Sorong is het ongeveer 2 uur varen naar Birie eiland, een klein hartvormig eilandje. Voor het resort ligt een prachtig rif. Met slechts 16 waterbungalows voel je je hier echt bevoorrecht om te verblijven. De bungalows zijn samen met de lokale bewoners gebouwd in traditionele stijl.

Faciliteiten

Het restaurant serveert een selectie van Indonesische- en Internationale gerechten in buffetvorm. Alles wordt dagelijks vers bereid met vooral lokale groenten, vis en fruit. Zelfs de meest kritische eters zullen hier smullen. Ook vanuit het restaurant een heerlijk zeezicht. Er is een gratis wasservice en een uitgebreide boekenkast met vooral veel duikboeken.Wifi kost ca Euro 1,- per 10 minuten en is erg traag. Op Birie heb je vrijwel geen bereik met je mobiele telefoon.

Accommodatie

Het resort heeft totaal van 26 waterbungalows (10 Deluxe kamers en 16 superior kamers) met een ruime veranda met uitzicht op het turquoise huisrif en de Stille Oceaan. Alle kamers uitgerust met: * Kluis

  • Ventilator

  • Klamboe

  • Deckchairs op de veranda

  • Koffie / thee faciliteiten

  • Gebotteld drinkwater

  • Noodverlichting

  • Mosquito afweermiddelen

Superior

  • 75 m2 bungalow met uitzicht op zee / zonsondergang

  • Massief houten meubelen

  • Prive ensuite badkamer met warm / koud water douche

  • Sunset veranda met ligbedden en hangmat

  • Queen size bed met een voetstuk

  • Ventilator

Duiken

Meer informatie over de duikmogelijkheden en tarieven, vindt u onder het tabblad Extra Info

Inclusief:

i Vluchten Amsterdam - Manado - Sorong v.v.

i 10 overnachtingen op basis van volpension en 2 x 7 bootduiken

i transfers luchthaven - hotel v.v.

Exclusief

i Visa on Arrival

i Persoonlijke uitgaven en tips

i Verzekeringen

  • Marine Park Entrance Fee - IDR 1.000.000 (lokaal te voldoen)

Gangga Divers - Gangga Island

Het 5* PADI Dive Centrum wordt gerunt door een internationaal team van duikinstructeurs. Gekwalificeerde gidsen en duikmasters zorgen voor een professionele en persoonlijke begeleiding voor duikers van elk niveau. Ze zorgen er voor dat uw duikwensen uitkomen! Gangga Divers heeft 5 houten boten die speciaal voor het duiken zijn, drie met toiletten aan boord. Ze zijn allemaal makkerlijk bereikbaar. Elke boot is volledig uitgerust met handdoeken, watertanks voor cameras, drinkwater, hete dranken en snacks.

Duiken Noord-Sulawesi

Het onderwaterleven van Noord- Sulawesi wordt als een van de rijkste en meest veelzijdige ter wereld beschouwd. Door het voedselrijke water en het onderwaterlandschap zijn in dit gebied meer dan 2000 soorten vis en 50 soorten koraal te vinden. De wateren van Noord- Sulawesi kunnen we ruwweg in 4 verschillende duikgebieden onderverdelen: Bunaken National Park Noordzijde (Bunaken, Siladen, Manado Tua, Mantehague, Nain, Nain Kecil en 12 km kustgebied), Bunaken National Park Zuidzijde (Popooh), de Bangka Archipel en de Lembeh Straat. In totaal zijn er in dit gebied meer dan 150 verschillende divesites voor elk duikniveau.

Duiken rond Gangga eiland

Met meer dan 30 prachtige duikstekken, biedt het eiland een prachtige diversiteit aan marineleven met zeldzame soorten vissen. Verblijven in Gangga is ideaal als u wilt gaan duiken in Archipel Bangka, het Nationale Mariene Park Bunaken (dichtbij Manado) en de Straat Lembeh. Tijdens uw verblijf, zullen de duikgidsen u helpen met het ontdekken van de prachtige onderwaterwereld en de verbazingwekkend rijke verscheidenheid van flora en fauna.

In totaal leven er in dit gebied ca. 300 soorten koraal en 3000 soorten vissen. U vindt er dus ook de traditionelere duikstekken met zachte koraaltuinen omzwermd met scholen tropische vis, zeeslangen, schildpadden en de grotere vissen als barracudas en makrelen. In het juiste seizoen vind u er ook mantas en walvissen. Er zijn muren, hellingen, zandvlaktes, pinnacles en zelfs 5 wrakken waarvan 2 uit WOll.

watertemperatuur

De watertemperatuur ligt tussen de 26-29 graden. Een beetje koeler als Bunaken dus we raden een 5mm pak aan. Het zicht varieert sterk van 5-30 m, lager op de muck stekken dan op de meer open noordelijke stekken, maar meestal blijft het zicht tussen 12-15m op de meeste populaire stekken.

Gangga Divers Raja Ampat

Gangga Divers in Papua Paradise is een van de weinige PADI duik resorts in Raja Ampat. Het duikcentrum werkt volgens de beste veiligheidsnormen met de nadruk op klantenservice en professionele normen. Wij handhaven een 4 gasten/1 gids norm om de hoogste kwaliteit voor duikers te garanderen.

Onze duik schepen zijn speciaal gebouwd om te duiken en zijn elk voorzien van zuurstof, EHBO-kits, schone handdoeken, warme dranken, snacks en fruit, evenals VHF-radio en de standaard veiligheid uitrusting van zeeschepen. De bemanning staat ??klaar om de gast te helpen in alle aspecten van de duik.

De riffen van Raja Ampat zijn gevierd en geprezen. De regio staat bekend als een van de meest biodiverse in de wereld met ten minste 75 procent van alle koraalsoorten die er bestaan ??kunnen worden gevonden in Raja Ampat. Het zeeleven is even spectaculair. Mantas, onlangs ontdekte zeenaalden en zeepaardjes soorten, scholen vissen van in de duizenden kronkelen over koraalrif hellingen, schildpadden, paling, inktvis en haaien, waaronder de beroemde wobbygongs.

Gezondheid

voor een van bovenstaande duikpakketten dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen en route zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Overige informatie

Bezoekers moeten een tenminste 6 maanden geldig paspoort hebben, voldoende middelen om zichzelf te onderhouden en een retour vliegticket. Het is de reizigers verantwoordelijkheid om te zorgen dat ze over de juiste visum te reizen naar elk land op zijn of haar route. Daar voorschriften verschillen per land adviseren wij contact te nemen met een consulaat of de ambassade van het land.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Gangga Island en Raja Ampat West Papua 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail