Ecolodge Marsa Shagra Egypte Afbeelding Ecolodge Marsa Shagra Egypte
Ecolodge Marsa Shagra Egypte
Bestemming: Duikvakantie Egypte Rode Zee - Duiken Ecolodges Red Sea Diving Safari Egypte

Ecolodge Marsa Shagra Egypte


Ecolodge Marsa Shagra is een bruisend tentenkamp aan zee en een van de bekendste van de Red Sea Diving Safari kampen. Het is de poort naar het zuiden voorzien van een van de mooiste huisriffen in de Rode Zee regio. Of je nu een duiker bent of gewoon gaat snorkelen, het huisrif heeft een overvloed aan zeeleven waaronder een verscheidenheid aan koraal en vissen, rifhaaien, schildpadden en soms zelfs dolfijnen!

Hotel o.b.v. Volpension



Ecolodge Marsa Shagra

Ecolodge Marsa Shagra is de meest bekende van de drie duikkampen van Red Sea Diving Safari aan de Rode Zee. Het gemoedelijke Marsa Shagra ligt in een mooie, rustige omgeving bij een van de meest schitterende huisriffen van de Rode Zee. Zowel de duiker als snorkelaar kunnen hier hun hart ophalen. Rondom het huisrif vindt je een overvloed aan zeeleven, waaronder prachtige koralen en bontgekleurde vissen, rifhaaien, schildpadden en soms zelfs dolfijnen! Je kunt hier verblijven in een tent, hut of chalet en genieten van de mooiste duiken op het huisrif en verder gelegen duikstekken. Verken oude ruines van lang vervlogen beschavingen en leer over de lange geschiedenis van deze regio en de Rode Zee. Maak een woestijntrekking om de indrukwekkende natuur te observeren en maak kennis met de bedoeienen van het zuiden. Mediteer onder prachtige kleuren van de ondergaande zon, of kijk naar de adembenemende sterrenhemel in een maanloze nacht. Blaas je lichaam nieuw leven in met een rustgevende massage of geniet van een therapeutische lichaamsbehandeling op het strand. Als je het zuiden van de Rode Zee nog nooit bezocht hebt, dan is Marsa Shagra absoluut de plek om te verblijven. Marsa Shagra is een mengeling van moderne luxe en natuurlijke eenvoud - het beste van beide werelden.

Marsa Shagra Ecolodge hecht veel waarde aan behoud van natuur en natuurvriendelijk ondernemen. Zij ontwikkelen op dit moment een eigen Solar Energy installatie. Met dit eigen terrein van zonnepanelen kan Marsa Shagra vanaf 01 januari 2017 zelf voorzien in een groot deel van de benodigde energie. Zij gaan maar liefst een derde van de benodigde energie via deze zonnepanelen opwekken. Aan alle gasten wordt hiervoor een kleine vergoeding per verblijf gevraagd.

Ligging

Ecolodge Marsa Shagra ligt op ca. 25 km ten noorden van Marsa Alam en ligt op ca. 253 km ten zuiden van Hurghada Airport. De transfer van de luchthaven van Marsa Alam naar Marsa Shagra duurt ongeveer 30 minuten. Marsa Shagra is de ideale uitvalsbasis voor de verkenning van het zuidelijke deel van de Rode Zeekust.

Faciliteiten

Marsa Shagra Ecolodge heeft een restaurant, cafetaria, bubble bar, Bawadi Bedouin Lounge, massagetent, Wifi, PADI duikschool, prive-strand met schitterend huisrif. Er worden diverse verschillende bootduik-excursies georganiseerd. Waardevolle spullen kunnen bij de receptie in bewaring worden gegeven. In de nabije omgeving vindt u een geldautomaat, Kahramana Aqua Park, een supermarkt en een apotheek. Red Sea Diving Safari in Marsa Shagra biedt een ruime keuze aan culinaire hoogstandjes om te voldoen aan ieders smaak. Het restaurant serveert een uitgebreid buffet voor ontbijt, lunch en diner, met speciale live cooking stations. Het restaurant biedt wisselende thema-avonden waar u elke avond kunt genieten van verschillende keukens. Het restaurant heeft een gezellige sfeer en beschikt over een terras, ingericht en aangekleed met natuurlijke materialen, zoals bamboe. Het terras heeft een prachtig panoramisch uitzicht over de tenten, de woestijn en de Rode Zee. Geniet van een prachtig uitzicht over het glinsterende water. Met een beetje geluk zie je de dolfijnen uit het water springen tijdens het ontbijten.

Accommodatie type

Tenten:

De tenten staan midden op het strand, direct aan zee. De inrichting is zeer eenvoudig, maar comfortabel en ruim. Elke Tent beschikt over handgemaakte meubels, verlichting, stopcontact en buiten een zithoek met uitzicht op zee. Tenten beschikken over twee 1-persoonsbedden. Er is een gemeenschappelijke sanitaire ruimte met douche en toiletfaciliteiten, waar u gebruijk van kunt maken (gelieve uw eigen handdoeken mee te nemen voor douche en strand).

Royal Tenten:

De Royal Tent is de meest populaire accommodatie in de ecolodges van Red Sea Diving Safari. De zeer ruime Royal Tenten zijn ingericht met een minibar, ventilator, bean bag stoelen, een tafel en een zithoek op slechts een paar meter van de kustlijn. Royal Tenten zijn beschikbaar met een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden. Er is een gemeenschappelijke sanitaire ruimte met douche en toiletfaciliteiten, waar u gebruijk van kunt maken (gelieve uw eigen handdoeken mee te nemen voor douche en strand).

Hutten:

De hutten zijn gebouwd in traditionele Arabische stijl. De ronde daken zorgen voor voldoende koelte, zelfs tijdens de heetste dagen in de zomermaanden. Ze zijn gelegen op de heuvel met uitzicht op de kustlijn en bieden een ononderbroken uitzicht op zee. De hutten beschikken over twee 1-persoonsbedden, nachtkastje met een lamp, een kledingkast en een ventilator. Er is een gemeenschappelijke sanitaire ruimte met douche en toiletfaciliteiten, waar u gebruijk van kunt maken (gelieve uw eigen handdoeken mee te nemen voor douche en strand).

Chalets:

U kunt in Marsa Shagra ook gebruik maken van de wat luxer ingerichte Chalets. De Chalets bieden uitzicht op de spectaculaire bergen aan de ene kant en de Rode Zee aan de andere. Er zijn terrassen aan weerszijden met een adembenemend uitzicht en in elke kamer geniet u van een prachtig uitzicht op zee. De Chalets zijn voorzien van twee 1-persoonsbedden (kunnen worden samengevoegd tot een 2-persoonsbed), een kledingkast, kant en kaptafel en een ventilator. De chalets beschikken over een eigen badkamer en handdoeken voor het douchen (gelieve uw eigen handdoeken mee te nemen voor op het strand).

Deluxe Chalets:

De Deluxe Chalet is de mooiste kamer van Marsa Shagra met uitzicht op de spectaculaire bergen aan de ene kant en de Rode Zee aan de andere. Er zijn terrassen aan weerszijden met een adembenemend uitzicht en vanuit elke kamer geniet u van een prachtig uitzicht op zee. De Deluxe Chalets beschikken over een 2-persoonsbed of 1-persoonsbedden en zijn voorzien van een kledingkast, side & kaptafel, Airconditioning, digitale kluis, mini-koelkast, waterkoker met koffie en thee. De Deluxe Chalets hebben een eigen badkamer en handdoeken voor het douchen (gelieve uw eigen handdoeken mee te nemen voor op het strand).

Verzorging

U verblijft hier op basis van volpension. De maaltijden zijn wat eenvoudig maar voedzaam. Water, frisdranken, koffie en thee zijn inbegrepen. Het restaurant biedt een uitgebreid buffet voor ontbijt, lunch en diner, met speciale live cooking stations. Het restaurant biedt wisselende thema-avonden waar u kunt genieten van verschillende keukens elke nacht. Als u gaat nachtduiken raden we u aan om de staf te informeren of u voor of na het duiken wilt eten. U kunt van tevoren aangeven als u speciale maaltijden wenst. Tegen betaling zijn light frisdranken, ijs, espresso, bier, vruchtensappen en souvernirs verkrijgbaar.

8-daagse reis Ecolodge Marsa Shagra inclusief

  • Retourvluchten naar Marsa Alam en v.v.
  • Luchthavenbelasting en toeslagen
  • Transfers van/naar Ecolodge Marsa Shagra
  • 7 overnachtingen o.b.v. volpension (incl. frisdranken, water, koffie & thee), in het gekozen verblijfstype

Bijkomende kosten:

  • Ruimbagage (afhankelijk van luchtvaartmaatschappij en gewicht)
  • Visumkosten (ter plaatse bij aankomst), ca. 28 euro
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekeringen en upgrades
  • Duikarrangement (zie beschrijving voor de mogelijkheden en tarieven)

Duiken met Red Sea Diving Safari

Het duikprogramma van de Red Sea Diving Safari is geschikt voor duikers van alle niveaus. Er worden cursussen aangeboden van beginner tot Assistent- Instructeur. Het standaard duikpakket bestaat uit onbeperkt duiken op het huisrif en 2 truck-duiken met gids per dag in Zone A.

Een van de meest unieke aspecten van de Red Sea Diving Safari is de vrijheid om in buddypaar op uw eigen tempo te duiken, op het tijdstip van uw keuze. Voor uw eerste duik krijgt u een gids mee voor een orientatieduik in de baai. Na deze orientatie duikt u zelf wanneer en hoe vaak u wilt: u haalt een cilinder op, schrijft u uit op het whiteboard en gaat duiken. Het huisrif is te bereiken vanaf de kant of per zodiac.

Maart t/m mei & september t/m november

5 dagen duiken standaard, incl. flessen lucht en lood 169,- per persoon

Dit duikpakket bestaat uit onbeperkt kantduiken op het huisrif (op de eerste dag 2 begeleide duiken op het huisrif).

5 dagen duiken met credits, incl. flessen lucht en lood 249,- per persoon

Dit pakket bestaat uit onbeperkt kantduiken op het huisrif (op de eerste dag 2 begeleide duiken op het huisrif) en 8 credits die gebruikt kunnen worden voor begeleide duiken

Juni t/m augustus en december t/m februari

5 dagen duiken standaard, incl. flessen lucht en lood 149,- per persoon

Dit duikpakket bestaat uit onbeperkt kantduiken op het huisrif (op de eerste dag 2 begeleide duiken op het huisrif).

5 dagen duiken met credits, incl. flessen lucht en lood 219,- per persoon

Dit pakket bestaat uit onbeperkt kantduiken op het huisrif (op de eerste dag 2 begeleide duiken op het huisrif) en 8 credits die gebruikt kunnen worden voor begeleide duiken

Zone A

Marsa Shagra, Marsa Abu Dabbab, Sharm Shuni, Marsa Shuni, Marsa Samadai, Ras Samadai, Marsa Nakari House Reef, Marsa Mourain, Long Canyon, Om Halhala

Zone B

Egla Top, Nemo City, Shaab Abu Dabab 1, Shaab el Nabaa (Nelson Reef), Sharm Abu Dabab, Shaab Abu Dabab 2 & 3

Zone C

Elphinstone Reef

Dagexcursie

Shaab Samdadai, Shaab Sharm, Abu Ghusoun, Shaab Marsa Alam

Bijkomende kosten duiken (per persoon), ter plaatse te voldoen

  • Lokale rifbelastingen per dag 3,-
  • Verzekering decompressiekamer per week 7,-
  • Nitrox 32% (voor gecertificeerde duikers) 2,- per tank
  • Privegids 22,- per duik
  • 15L tanks 3,- per tank
  • 1 duik in Zone A (minimaal 6 personen) 11,- per persoon of 1 credit
  • Speedboat duik in Zone B (minimaal 6 personen) 17,- per persoon of 2 credits
  • Speedboat duik in Zone C (minimaal 4 personen) 28,- per persoon of 3 credits
  • Dagexcursie grote boot (minimaal 12 personen) 50,- per persoon of 5 credits
  • Dolphin House (minimaal 12 personen) 55,- per persoon of 4 credits + 15,- Marine Park Fee
  • Huur duikuitrusting (excl. duikcomputer) 30,- per dag

Bijzonderheden:

  • Er staan altijd zodiacs klaar om u naar verschillende delen van het huisrif te brengen
  • Persoonlijke opbergplekken voor uw spullen
  • Hangertjes voor wetsuits en trimvesten
  • Zoetwaterbassins in de schaduw voor het spoelen van uw uitrusting
  • Voor individuelen een buddy-board; prikbord voor het vinden van een buddy.

Bijzonderheden:

  • De riffen aan de kust bereiken dieptes tot 55 meter
  • Vertrek voor de eerste duik is tussen 07.00 en 08.00 uur
  • Vertrek voor de tweede duik is tussen 13.00 en 14.00 uur

Overige duikinformatie

NB: Voor bovenstaande programmas dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Om op Elphinstone te kunnen duiken dient u minimaal een Advanced Open Water Diver/ CMAS 2* en 50 gelogde duiken te hebben.

NB: Het gebruik van een duikcomputer en decoboei is verplicht.

Leren Duiken?

De PADI Open Water Diver Cursus is de beginnerscursus van PADI waarbij u alle grondbeginselen van het duiken leert. De cursus bestaat uit een theoriedeel, 5 korte duiken in het zwembad en 4 duiken in de open zee. Meestal duurt de cursus 4 dagen en na afloop ontvangt u het Open Water Diver Brevet van PADI, waar u wereldwijd mee terecht kunt in de toekomst.

De cursus is inclusief gebruik van duikuitrusting. Ter plaatse betaalt u het brevet en het lesboek (ca. 77 euro).

Duikcursussen

  • PADI Open Water cursus (incl. gebruik duikuitrusting) 275,- per persoon excl. boek, tabel en certificaat (ter plaatse).
  • PADI Advanced cursus (excl. duikuitrusting) 190,- per persoon excl. lesboek en certificaat (ter plaatse).

Tijd besparen op vakantie tijdens uw cursus?

Begin uw cursus in Nederland en haal uw brevet in Egypte!

Het is mogelijk om een deel van de cursus in Nederland al af te ronden zodat u ter plaatse optimaal van uw vakantie kunt genieten. Vraag bij onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden.

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.

Reserveren en beschikbaarheid

Reserveringen voor de ecolodges van de Red Sea Diving Safari kunnen wij pas definitief bevestigen na beschikbaarheid gecontroleerd te hebben. De pakketprijzen zijn alleen van toepassing in combinatie met een van de duikpakketten. Reserveringen blijven tot telefonische en schriftelijke bevestiging onder voorbehoud. We proberen de beschikbaarheid zoveel als mogelijk up-to-date te houden, maar het kan wel eens voorkomen dat uw gewenste accommodatie niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Vluchtinformatie

Deze vakantie wordt uitgevoerd met charter- en lijndienstvluchten. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt of er een overstap is. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Ecolodge Marsa Shagra Egypte 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail