Liveaboards Egypte Rode Zee MY Emperor Superior  Famous Five Afbeelding Liveaboards Egypte Rode Zee MY Emperor Superior Famous Five
Liveaboards Egypte Rode Zee MY Emperor Superior Famous Five
Bestemming: Liveaboards Egypte Rode Zee - Route Noord-Wrakken en Ras Mohammed

Liveaboards Egypte Rode Zee MY Emperor Superior Famous Five


MY Emperor Superior is een comfortabel verblijf in Hurghada. U komt met de MY Emperor Superior onder andere langs: Abu Nuhas, SS Thistlegorm, Ras Mohamed, Ulysses, Rosalie Moller en nog veel meer!

Hotel o.b.v. Volpension



Ontdek de Magische Noordelijke Riffen en Wrakken met MY Emperor Superior Famous Five Route

Stap aan boord van de MY Emperor Superior en laat je betoveren door de schatten van de Rode Zee tijdens onze beroemde Famous Five route. Verken legendarische wrakken zoals de Rosalie Moller, Thistlegorm en Salem Express, en duik op adembenemende riffen zoals Ras Mohamed en Brother Islands.

MY Emperor Superior - Luxe en Comfort

Met haar indrukwekkende lengte van 37 meter biedt de MY Emperor Superior een comfortabel verblijf voor maximaal 25 duikers. Elke hut is uitgerust met airconditioning en een eigen badkamer, zodat je na een dag vol avontuur kunt genieten van een welverdiende rust. De eetruimte en salon zijn voorzien van alle moderne gemakken, terwijl twee ruime zonneterrassen en een goed uitgeruste keuken je verblijf aan boord nog aangenamer maken. Met de Emperor Superior ben je verzekerd van een veilige en plezierige duikervaring, dankzij onze naleving van internationale veiligheidsnormen, NITROX-voorzieningen en de aanwezigheid van ervaren duikgidsen.

Duikfaciliteiten en Technische Details

Aan boord van de Emperor Superior vind je alles wat je nodig hebt voor een fantastische duikervaring. Met twee Coltri Sub-luchtcompressoren en de mogelijkheid tot Nitrox-duiken, bieden we duikers van alle niveaus de kans om de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee te verkennen. Onze ruime duikdekken zijn uitgerust met 12L aluminium tanks en beschikken over medische zuurstof en een eerste hulp-kit voor je veiligheid. Bovendien zijn er stopcontacten voor het opladen van apparatuur en een reinigingstank voor camera's, zodat je je onderwateravonturen kunt vastleggen.

Verken Famous Five Route

Tijdens onze Famous Five route ontdek je de hoogtepunten van de Rode Zee, van spectaculaire wrakken tot prachtige riffen. Vanuit de haven van Hurghada reis je naar Gubal Island en Abu Nuhas, waar je kunt genieten van duiken bij beroemde wrakken zoals Giannis D en Thistlegorm. Vervolgens brengt de route je naar Rosalie Moller, waar je het zusterschip van Thistlegorm kunt verkennen. Daarna duik je bij de beroemde Shark en Yolanda riffen van Ras Mohamed National Park, voordat je de adembenemende Brothers Islands bereikt. Hier kun je indrukwekkende duiken maken en haaien, sponzen en kleurrijk koraal ontdekken. Na een bezoek aan Safaga, waar je kunt duiken bij Panorama Reef en het wrak van de Salem Express, keer je terug naar Hurghada voor een onvergetelijke finale van je duikreis.

Vluchtinformatie en Beschikbaarheid

Vlieg naar de luchthaven van Hurghada en laat je ophalen voor je transfer naar de liveaboard. We bieden vluchten vanuit verschillende luchthavens en informeren je graag over de beschikbaarheid en tarieven. Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van onze reizen onder voorbehoud is en dat we ons best doen om je de best mogelijke ervaring te bieden.

Boek Nu je Duikreis met MY Emperor Superior en Verken de Wonderen van de Rode Zee!

 
 
 
 


MY Emperor Superior - Noord-route Riffen en Wrakken

Deze noordelijke vaarroute biedt u het beste van twee werelden: u bezoekt verschillende beroemde wrakken in het noorden van de Rode Zee, waaronder de Rosalie Moller - Thistlegorm - Salem Express, en u gaat duiken op een aantal schitterende riffen, waaronder Ras Mohamed - Brother Islands

M/Y Emperor Superior

Met een lengte van 37m biedt de Emperor Superior een comfortabel verblijf voor maximaal 25 personen. Alle hutten zijn voorzien van airco en een en-suite badkamer. Naast de eetruimte en salon zijn er twee zonneterrassen en een goed uitgeruste keuken, waarin lekkere maaltijden worden bereid. Zoals alle boten binnen de Emperor-vloot, beschikt ook de Emperor Superior over de benodigde veiligheidsvoorzieningen (volgens de internationale veiligheidsnormen) en is uitgerust met NITROX, biedt mogelijkheden voor technisch duiken en heeft minimaal 2 duikgidsen aan boord. Opererend vanuit Hurghada, biedt de MY Emperor Superior echt waar voor uw geld voor duikers op zoek naar een aantal van de beste sites die de Rode Zee te bieden heeft. Vanuit de luchthaven wordt u opgehaald voor uw transfer naar de haven. Vanuit hier vertrekt de liveaboard. Na check-in overnacht u op de boot. De volgende ochtend gaat de liveaboard van start.

De ruime eet- en salon gebieden bieden airco , mediaspeler en tv en stereo. Ze heeft een beperkt aantal gratis WiFi (voor surfen op het internet en te verbinden met communicatietoepassingen alleen wanneer in het signaal ) . Outstanding menus worden aangeboden aan boord. Er zijn twee zonneterrassen en een duik dek met platform.

Aan boord

De ruime eetkamer en salon beschikken over airconditioning, mediaspeler en tv en stereo. Er is gratis WiFi aanwezig (beperkt en afhankelijk van signaal). Er zijn twee zonnedekken, compleet met jacuzzi / hot tub, waar u tussen de duiken door of na het duiken heerlijk ontspannen van het zonnetje kunt genieten. Daarnaast is er een duikdek met platform.

Technische details

  • Motoren: 2 x turbo 764 HP + Generatoren: 2 x 80kw
  • Navigatie & communicatiesystemen: GPS/Plotter VHF/DSC/ Radar/Satellite Phone
  • Watercapaciteit: 2 x Aquaset desalination system met een capaciteit van 11.000 liter per dag

Duikfaciliteiten

  • Luchtcompressoren: 2 x Coltri Sub
  • Nitrox duiken mogelijk: Nitrox Compressor
  • Mogelijkheden technisch duiken: op aanvraag
  • Duikdek: ruim en uitgerust met 12L aluminium tanks (standaard) en 15L aluminium tanks (op aanvraag/tegen toeslag). Afmetingen platform: 7.25m x 8m platform.
  • Duikuitrusting te huren (liefst vooraf reserveren)
  • Medische zuurstof en eerste hulp-kit aanwezig
  • Fotografie/materiaal: stopcontacten voor het opladen van apparatuur aanwezig. Reinigingstank voor cameras aanwezig.

Hutten

De Emperor Elite beschikt over in totaal 13 cabines voor in totaal maximaal 25 duikers: 9 cabines met 2 aparte bedden (waarvan 1 op het bovendek), 2 cabines in stapelbedden-stijl, 1 cabine met een 2-persoonsbed en nog een compacte cabine met een 1-persoonsbed. Alle hutten hebben airco en een eigen ensuite badkamer met toilet/douche en twee handdoeken per gast.

Deze 8-daagse reis is inclusief

  • Retourvlucht Dusseldorf - Hurghada en v.v.
  • Transfers van de luchthaven naar de liveaboard en v.v.
  • 7 nachten aan boord van de MY Emperor Superior (laatste overnachting aan boord of in een hotel), in een gedeelde hut o.b.v. volpension incl. water/koffie/thee/lokale frisdranken
  • 6 dagen duiken, 3-4 duiken per dag (incl. 12L tank/lucht/lood/gids)
  • Gratis Nitrox (voor gecertificeerde duikers)
  • Toegang Marine Parks en havengelden

Bijkomende kosten

  • Calamiteitenfonds
  • Reserveringskosten
  • Ruimbagage, afhankelijk van airline en gewicht.
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • De suitecabines of cabines voor 1-persoonsgebruik zijn enkel op aanvraag en tegen een toeslag te boeken

Bijkomende kosten ter plaatse

  • Visum (bij aankomst ter plaatse op de luchthaven aan te schaffen), ca. 28,-
  • Alcoholische dranken
  • Fooien voor de bemanning en de gids, ca. 30,- per week (naar tevredenheid)
  • Huur duikuitrusting of extra duikmateriaal (bv. 15L tanks)

Belangrijke informatie

  • Verplicht duiken met decoboei en per buddypaar 1 duiklamp
  • Voor dit programma dient u minimaal PADI Open Water gecertificeerd te zijn (met min. 30 gelogde duiken) en goed te kunnen duiken met een duikbuddy of de gids te kunnen volgen. Om optimaal duikplezier uit het programma te halen, wordt geadviseerd minimaal een PADI Advanved-brevet te hebben en te mogen duiken tot een diepte van min. 30 meter. Tegen een toeslag is het tevens mogelijk tijdens de liveaboard een PADI Advanced-cursus te volgen.
  • Check-in aan boord: Begint meestal na 18.00 uur op de dag van aankomst tot laat
  • Check-out: 10.00 uur op de laatste dag

Route Famous Five (vanuit Hurghada)

Rosalie Moller - Thistlegorm - Ras Mohamed - Brother Islands - Salem Express

Tijdens deze route brengt u een bezoek aan de hoogtepunten van de Rode Zee. Vanuit de haven van Hurghada vertrekt deze liveaboard in noordelijke richting naar Gubal Island en voert u naar Abu Nuhas. Hier vindt u 4 welbekende wrakken: Giannis D, Camatic, linzen wrak Kimin M en tegel wrak Chrisoula K. Hier vindt u een diversiteit aan vissoorten en kunt u spectaculaire duiken maken.

Vervolgens brengt de liveaboard u verder naar Rosalie Muller. Dit is het zusterschip van het ietwat beroemdere wrak Thistlegorm. Het wrak Rosalie Muller ligt op 30-50 meter diep en is in uitstekende staat. Het zicht is niet altijd even goed, maar het wrak is van de boeg tot het achtersteven bedekt met glasvisjes, waarop massas koraalduivels jagen. Rondom het wrak zijn ook de gebruikelijke vissoorten van de Rode Zee te vinden.

Na een korte trip door de Straat van Gubal brengt u een bezoek aan het meest bekende wrak van de Rode Zee, de Thistlegorm! Een ontzagwekkend Brits schip uit de Tweede Wereldoorlog met een lading vol met wapens, Bedford trucks en BSA motoren, die allemaal waren bestemd voor de Britse troepen in Noord-Afrika. Ze werd tot zinken gebracht door de Duitse Luftwaffe en ligt nu op een diepte van 30 meter. Afhankelijk van uw duikervaring en de omstandigheden van het weer en de stroming, wordt geprobeerd hier een nachtduik te bieden. Niet veel verder weg ligt het Ras Mohamed National Park, hier kunt u een ochtendduik maken bij de gerenommeerde Shark en Yolanda riffen. Ras Mohamed National Park is de meest verre Sinai-bestemming die u bezoekt, voordat u in zuidelijke richting verder vaart naar een van de hoogtepunten van deze route: de Brothers eilanden.

De Brothers eilanden zijn een van de beste duiklocaties in de wereld. De eilanden - de Big Brother en de Little Brother - zijn twee onderzee gelegen bergen, die net uit het water komen in het midden van de zee op ongeveer 60 mijl van de kust ter hoogte van El Quseir. U kunt hier indrukwekkende duiken maken. Het onderwaterleven van de Little Brother is geconcentreerd in een zeer beperkt gebied. De muren zijn bedekt met sponzen, anemonen en allerlei zacht koraal in een verbazingwekkende verscheidenheid van kleuren en vormen. Natuurlijk vindt u hier veel vis. Het is niet ongebruikelijk om haaien te zien: hamerhaaien, grijze haaien, zilvertip en witpuntrifhaaien.

Ongeveer 1 km ten noorden van de Little Brother ligt de Big Brother. Hier ligt aan de noordelijke kant het wrak vrachtschip Numidia. Aan de noord-westkant van het eiland ligt het wrak van de AIDA II. Beide wrakken zijn bedekt met kleurrijke harde en zachte koralen en zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanwege de sterke stroming en mogelijk hoge golven is het niet gemakkelijk om te duiken rondom de Brothers.

De boot zal na uw bezoek aan de Brother eilanden terug varen naar Hurghada via Safaga, waar u kunt duiken in het Panorama Reef of het bekende wrak van de Salem Express voor een onvergetelijke finale!

Vluchtinformatie

U vliegt aan op de luchthaven van Hurghada. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf (afhankelijk van de beschikbaarheid). Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per airline. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt. Wenst u vanaf een specifieke luchthaven te vertrekken (bijv. Brussel, Eindhoven of Dusseldorf), dan informeren wij u graag over de mogelijkheden. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse. Als dit tarief niet meer beschikbaar is, kan er een vluchttoeslag gelden. Mocht dit het geval zijn, dan informeren wij u hier uiteraard eerst over, voordat wij uw boeking definitief maken.

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid gecontroleerd hebben. Boekingen blijven tot telefonische en schriftelijke bevestiging onder voorbehoud. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Liveaboards Egypte Rode Zee MY Emperor Superior  Famous Five 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail