Abu Dabbab Diving Lodge incl. ongelimiteerd huisrifduiken Marsa Alam Egypte Afbeelding Abu Dabbab Diving Lodge incl. ongelimiteerd huisrifduiken Marsa Alam Egypte
Abu Dabbab Diving Lodge incl ongelimiteerd huisrifduiken ***
Bestemming: Duikvakantie Egypte Rode Zee - Duiken Marsa Alam Egypte

Abu Dabbab Diving Lodge incl ongelimiteerd huisrifduiken

***

plane hotel dive transfer

Deze diving lodge heeft een unieke ligging, direct aan het maar liefst 1 kilometer lange zandstrand van de prachtige Abu Dabbab-baai. Vanaf het complex heeft u een schitterend uitzicht over de baai en de Rode Zee. Abu Dabbab Diving Lodge is een sfeervolle accommodatie, bestaande uit 31 2-onder-1-kapbungalows met modern ingerichte kamers. Er heerst een ongedwongen en ontspannen sfeer, waardoor u zich hier meteen welkom voelt. Abu Dabbab is een ideale locatie voor duikliefhebbers. Naast de schitterende duikspots in de omgeving, zoals Elphinstone Reef en Abu Dabbab Garden kunt u hier ongelimiteerd kantduiken. Een ontmoeting met een schildpad of Dugong (zeekoe) is niet uitgesloten, aangezien Abu Dabbab voor velen van hen een thuisbasis is!

Hotel o.b.v. Volpension



Abu Dabbab Diving Lodge

Deze diving lodge heeft een unieke ligging, direct aan het maar liefst 1 kilometer lange zandstrand van de prachtige Abu Dabbab-baai. Vanaf het complex heeft u een schitterend uitzicht over de baai en de Rode Zee. Abu Dabbab Diving Lodge is een sfeervolle accommodatie, bestaande uit 31 2-onder-1-kapbungalows met modern ingerichte kamers. Er heerst een ongedwongen en ontspannen sfeer, waardoor u zich hier meteen welkom voelt. Abu Dabbab is een ideale locatie voor duikliefhebbers. Naast de schitterende duikspots in de omgeving, zoals Elphinstone Reef en Abu Dabbab Garden kunt u hier ongelimiteerd kantduiken. Een ontmoeting met een schildpad of Dugong (zeekoe) is niet uitgesloten, aangezien Abu Dabbab voor velen van hen een thuisbasis is!

Ligging

Abu Dabbab Diving Lodge ligt aan een van de meest populaire baaien van Marsa Alam, direct aan een kilometer lang zandstrand. De Abu Dabbab-baai staat ook bekend als Turtles Bay door de zeeschildpadden die zich hier voeden en hun eieren leggen. Ook voor de Dugongs is deze baai een vaste thuisbasis. Deze Diving Lodge ligt zon 30 km ten noorden van Marsa Alam en ca. 35 km ten zuiden van de luchthaven van Marsa Alam.

Faciliteiten

Receptie (met huurkluisjes) en kleine lobby, buffetrestaurant, gezellige strandbar met loungehoek, beachrestaurant, buitenzwembad met zonneterras en ligbedden, technical pool (voor duikcursussen) en een duik- en aquacenter met diverse mogelijkheden voor mooie duik-, boot- en snorkeltrips. Daarnaast zijn er ook nog programmas voor kitesurfen en zeevissen.

Kamers

Er zijn 62 kamers in 31 houten 2-onder-1-kapbungalows, die verspreid over het hotelcomplex in de (palmen)tuin liggen. De kamers zijn modern ingericht en zijn voorzien van airconditioning, televisie, minibar, waterkoker (met koffie/thee), telefoon en een badkamer met douche en toilet. De kamers zijn geschikt voor 1-3 personen.

Verzorging

Het verblijf in Abu Dabbab Diving Lodge is op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner).

8-daagse reis inclusief

  • Retourvlucht Amsterdam - Marsa Alam en v.v.
  • Transfers van de luchthaven naar Abu Dabbab Diving Lodge
  • 7 overnachtingen o.b.v. volpension
  • 5 dagen ongelimiteerd huisrifduiken (incl. f/l/l en vervoer per zodiac naar verdere delen van het huisrif). Huisrif is geopend dagelijks van 08:00-17:00u.

Let op: duikcomputer en octopus is verplicht voor duikers die duiken zonder gids/met eigen buddy. Duikers zonder buddy kunnen tegen een toeslag van 5,- per duik duiken met gids (in kleine groepjes van max. 6 duikers). Wanneer u geen buddy heeft of minder dan 30 gelogde duiken heeft, bent u verplicht om met gids te duiken.

Bijkomende kosten

  • Ruimbagage (verschillend per gewicht en per luchtvaartmaatschappij)
  • Duikuitrusting
  • Evt. verzekeringen en upgrades
  • Visumkosten (ter plaatse bij aankomst), ca. 28,- per persoon

Duiken met Blue Ocean

Het duikcenter van Blue Ocean is gevestigd bij een van de meest populaire baaien van Marsa Alam. Veel duikers zoeken deze prachtige locatie op vanwege de mooie gekleurde koralen, de schildpadden en de zeekoeien. Blue Ocean is erg trots hier haar vestiging te hebben en het professionele team laat u met veel enthousiasme de mooiste duikspots zien. Blue Ocean beschikt over een team van getrainde, professionele instructeurs en biedt verschillende duikcursussen (van beginner tot specialisaties), snorkeltrips en duikarrangementen. Kantduiken, bootduiken, nachtduiken... het is hier allemaal mogelijk!

Bijkomende kosten duiken (ter plaatse te voldoen), per persoon:

  • Duiken met gids 5,- per duik
  • Duiken met prive-gids 30,- per duik
  • Toeslag 15L tank 2,- per duik
  • Nitrox 2,50 per tank
  • Nachtduik/vroege ochtendduik 5,- per duik
  • Verplicht decokamer verzekering 7,- (geldig voor 2 weken)
  • Red Sea Environmental Tax 3,- per duikdag
  • Huur volledige duikuitrusting (zonder computer) 25,- per dag
  • Huur volledige duikuitrusting (incl. computer) 28,- per dag

Huisrifduiken zijn ter plaatse verder uit te breiden (in te wisselen) met o.a.:

  • Toeslag duiken per auto/truck 7,50 (halve dag/1 duik uit het pakket)
  • Toeslag duiken per truck/auto 15,- (hele dag/2 duiken uit het pakket)
  • Toeslag Zodiac one way 5,- per duik
  • Toeslag Zodiac retour 10,- per duik
  • Toeslag speedboat trip Elphinstone 45,- (plus 1 duik uit het pakket)
  • Toeslag speedboat trip Shaab Abu Dabbab 20,- (plus 1 duik uit het pakket)
  • Toeslag boottrip Dolphin House 50,-(plus 2 duiken uit het pakket)

Vluchtinformatie

U vliegt aan op de luchthaven van Marsa Alam. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en meestal met vertrek vanaf Amsterdam/Schiphol. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt. Wenst u vanaf een andere luchthaven te vertrekken (bijv. Brussel of Dusseldorf), dan zoeken wij graag de mogelijkheden voor u uit. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse. Als dit tarief niet meer beschikbaar is, kan er een vluchttoeslag gelden. Mocht dit het geval zijn, dan informeren wij u hier uiteraard eerst over, voordat wij uw boeking definitief maken.

Beschikbaarheid

Reserveringen voor Abu Dabbab Diving Lodge kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid gecontroleerd hebben. Reserveringen blijven tot telefonische en schriftelijke bevestiging onder voorbehoud. We proberen de beschikbaarheid zoveel als mogelijk up-to-date te houden, maar het kan wel eens voorkomen dat de gewenste verblijfsperiode niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Reisdocumenten

Om af te reizen naar Egypte dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort, dat na terugkomst van de reis nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of met een ander soort reisdocument (bv. diplomatiek of militair paspoort), dienen contact op te nemen met de Egyptische ambassade voor meer informatie over de benodigde reisdocumenten en visa. Het is ten alle tijden uw eigen verantwoordelijkheid om te zorgen voor de juiste reisdocumenten en benodigde visa.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Abu Dabbab Diving Lodge incl ongelimiteerd huisrifduiken 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail