Ecolodge Wadi Lahami incl. 5 dagen duiken Egypte Afbeelding Ecolodge Wadi Lahami incl. 5 dagen duiken Egypte
Ecolodge Wadi Lahami incl. 5 dagen duiken Egypte
Bestemming: Duikvakantie Egypte Rode Zee - Duiken Ecolodges Red Sea Diving Safari Egypte

Ecolodge Wadi Lahami incl. 5 dagen duiken Egypte


Ecolodge Wadi Lahami is het meest zuidelijke Eco Diving Village van de Red Sea Diving Safari. De algehele leiding is in handen van de zeer ervaren Australier Ross McGrath, welke je regelmatig als duikgids in het water zult aantreffen.

Hotel o.b.v. Volpension



Ecolodge Wadi Lahami

Ecolodge Wadi Lahami is het meest zuidelijke Eco Diving Village van de Red Sea Diving Safari. Wadi Lahami is een afgelegen ecolodge in het ongerepte diepe zuiden van Egypte. Deze bestemming is zeer geschikt voor de ware ontdekker, met een bijna compleet lege kustlijn, met uitzondering van de mangroves en af en toe een kudde grazende kamelen.

Elke duiker zou Wadi Lahami een keer in zn leven moeten bezoeken om de wereldklasse van de Fury Shoals te verkennen: de meest ongerepte duikplaats van de Rode Zee. De harde koralen van dit enorme rif worden gezien als een van de mooiste wereldwijd. Een van de meest unieke aspecten van Lahami is het mangrove gebied ten noorden van het dorp. Vele steltlopers en kustvogels leven en nestelen zich hier en het is een prachtige plek om vogels te spotten.

Ligging

Wadi Lahami ligt zon 150 km onder Marsa Alam. De luchthaven van Marsa Alam ligt op ongeveer 2 uur rijden.

Faciliteiten

Het hoofdgebouw, met de keuken, het buitenrestaurant, de toilet en douche faciliteiten, en de duikshop ligt op zon 50 meter afstand van de, aan het water gelegen schaduw tent, waar alle duikmaterialen opgeslagen liggen. Waardevolle spullen kunnen bij de receptie in bewaring worden gegeven. Ook is er een Kite&Wind Surf Station en een wasservice aanwezig.

Het restaurant heeft een rustige en gezellige ambiance, volledig in de open lucht met een groot terras dat wordt gedeeld met de cafetaria. Ingericht met natuurlijke bamboe stoelen met uitzicht op de zee met natuurlijke drijfhout kunstwerken en inrichting. Het terras kijkt uit over een prachtig panoramisch uitzicht op de baai, woestijn en de zee. U kunt genieten van een prachtig uitzicht over het glinsterende water onder de zon gedurende de dag en een onvergetelijke witte maan tijdens het diner.

Accommodatie

Tent:

De Tenten staan tegenover de mangroven en dicht bij de zee. De inrichting is zeer eenvoudig, maar comfortabel en ruim. Elke Tent beschikt over hand gemaakte meubels, verlichting, stopcontact, een kleine kledingkast en een zithoek buiten. Tenten zijn verkrijgbaar met 2 eenpersoonsbedden en delen een gemeenschappelijke badkamer faciliteit (gelieve uw eigen handdoeken mee te nemen voor douche en gebruik van het strand). De grote tweepersoonstenten hebben een natuurlijke airco vanwege de koele bries die uit de richting van de Rode Zee komt.

Royal Tent:

De Royal Tent is de meest populaire accommodatie van Wadi Lahami. De zeer ruime Royal Tenten zijn ingericht met een minibar, ventilator, bean bag stoelen en een tafel en een zithoek op slechts een paar meter van de mangroven aan de voorkant van de zee. Royal Tenten zijn beschikbaar met een groot tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden en delen een gemeenschappelijke badkamer faciliteit (gelieve uw eigen handdoeken mee te nemen voor douche en gebruik van het strand).

Chalet:

U kunt in Wadi Lahami nu ook gebruik maken van de wat luxer ingerichte Chalets. De Chalets bieden uitzicht op de spectaculaire bergen aan de ene kant en de Rode Zee aan de andere. Er zijn terrassen aan weerszijden met een adembenemend uitzicht en in elke kamer geniet u van een prachtig uitzicht op zee. De Chalets zijn voorzien van twee eenpersoonsbedden (kunnen worden samengevoegd tot een tweepersoonsbed), een kledingkast, kant en kaptafel en een ventilator. De chalets beschikken over een eigen badkamer en handdoeken voor het douchen (gelieve uw eigen handdoeken mee te nemen voor gebruik van het strand).

Verzorging

U verblijft hier op basis van volpension inclusief thee, koffie, water en frisdrank.

In de centrale zitruimte worden eenvoudige, maar zeer smakelijke maaltijden geserveerd. Tijdens een duiktrip worden lunches of kleine snacks op de zodiac genuttigd. Thee, koffie, water en frisdrank is de hele dag door verkrijgbaar in de kleine bar, waar u s avonds ook voor een biertje terecht kunt (tegen betaling). Red Sea Diving Safari in Wadi Lahami biedt een ruime keuze aan culinaire hoogstandjes. Het restaurant serveert een uitgebreid ontbijtbuffet. Voor lunch en diner heeft u keuze uit de gerechten van de chef. Deze worden direct aan uw tafel geserveerd.

8-daagse reis Ecolodge Wadi Lahami inclusief

  • Retourvluchten Amsterdam - Marsa Alam en v.v.
  • Luchthavenbelasting en toeslagen
  • Transfers van/naar Ecolodge Wadi Lahami
  • 7 overnachtingen o.b.v. volpension (incl. frisdranken, water, koffie & thee), in het gekozen verblijfstype
  • 5-daags duikpakket

Bijkomende kosten:

  • Ruimbagage (afhankelijk van gewicht)
  • Visumkosten (ter plaatse bij aankomst), ca. 27 euro
  • Evt. verzekeringen en upgrades

Duiken met Red Sea Diving Safari

Vanuit Wadi Lahami kan worden gedoken op meer dan 30 verschillende duikstekken, waaronder Shaab Maksour (een drop off-rif zoals Elphinstone, maar verder naar het noorden met een boog van 38m en met de kans om haaien te zien), Satayah (Dolphin Reef, een grote lagune en tevens thuisbasis van spinner-dolfijnen), Abu Galawa (wrak en rif-duik), Shaab Claudia (grotduik) en nog veel meer interessante duikstekken. Dit gebied staat vooral bekend om de Fury Shoals, een enorm rifcomplex waar gevarieerde soorten duiken mogelijk zijn, zoals grotduiken en wrakduiken op 4 verschillende locaties. Daarnaast bieden de riffen van Fury Shoals een diversiteit aan koralen en zeeleven, wat duiken hier een waar genot maakt. U duikt in het diepe zuiden in combinatie van de vrijheid en flexibiliteit van een verblijf aan land. Deze plek is ideaal voor avontuurlijke duikers, die de ongerepte riffen van Fury Shoals willen ontdekken en dichtbij de natuur willen verblijven.

Duiken bij Wadi Lahami is, in tegenstelling tot de andere Red Sea Diving Safari Villages, Marsa Shagra en Marsa Nakari, meer geschikt voor duikers met wat meer ervaring. Dit vanwege het avontuurlijke duiken overdag op de spectaculaire riffen Fury Shoals. Al zijn duikers van ieder niveau er welkom. Wel dient u rekening te houden met het volgende advies van het professionele team van Wadi Lahami:

Duiken in Wadi Lahami is geschikt voor elk niveau duiker. Duikers met minder dan 20 gelogde duiken en die langer dan 6 maanden niet gedoken hebben, zullen een Scuba Review moeten doen om de duikervaring goed te kunnen beoordelen. Om te kunnen duiken in alle veiligheid en comfort dienen duikers met rug- of andere medische problemen (waar u wel mee mag duiken) zich goed voor te bereiden op en ervaring te hebben met duiken onder uiteenlopende zee-omstandigheden. Deze zee-omstandigheden kunnen de RIB-duiken in de wintermaanden lastiger maken. Breng in de wintermaanden tevens een windjack/jas en een pet/muts met u mee voor de oppervlakte-interval.

Duikprogramma

Het standaard duikpakket omvat 2 begeleide duiken op de Fury Shoals (zone 2) plus een onbegeleide middagduik op de verschillende riffen aan de kust (zone 1) en een nachtduik op het rif Torfa op het huisrif per dag (zone 1). Alle duiken worden uitgevoerd met high performance RIBs.

Duikstekken Zone 1

  • Torfa (huisrif)
  • Habili Daisy
  • Habili Gazelle
  • Ras Bonny
  • Shabrour South

Deze regio staat bekend als de Fury Shoals en is de thuisbasis van een enorm rif complex dat verschillende soorten duiken aanbiedt waaronder een grotduik en 4 verschillende wrak duikplekken. De harde koralen van de Fury Shoals die de topografie van het rif maken worden verondersteld als een van de beste voorbeelden ter wereld. Vanuit Wadi Lahami is een geweldige gelegenheid om het diepe zuiden te ontdekken, terwijl u de vrijheid en flexibiliteit heeft van verblijf op land. Deze plaats is uitermate geschikt voor avontuurlijke duikers die ongerepte riffen willen ontdekken in een no nonsense dicht bij de natuur milieu.

Duikstekken Zone 2

  • Lahami North
  • Lahami South
  • Bells
  • Abu Galawa Big
  • Abu Galawa Small
  • Dominique
  • Iny
  • Mini
  • Bloemen
  • Claudia
  • Iron Garden

Duikstekken Zone 3

  • Maksour
  • Satayah
  • Malahi

Trips naar zone 3 kunt u in verband met een minimaal aantal deelnemers alleen ter plaatse tegen een toeslag bijboeken.

Overige duikinformatie

NB: Voor bovenstaande programmas dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet en minimaal 20 gelogde duiken (bij voorkeur 30 gelogde duiken). Om op Elphinstone te kunnen duiken dient u minimaal een Advanced Open Water Diver/ CMAS 2* (of equivalent) en 50 gelogde duiken te hebben. Het gebruik van een duikcomputer en deco-boei is verplicht.

Leren Duiken?

De PADI Open Water Diver Cursus is de beginnerscursus van PADI waarbij u alle grondbeginselen van het duiken leert. De cursus bestaat uit een theoriedeel, 5 korte duiken in het zwembad en 4 duiken in de open zee. Meestal duurt de cursus 4 dagen en na afloop ontvangt u het Open Water Diver Brevet van PADI, waar u wereldwijd mee terecht kunt in de toekomst.

De cursus is inclusief gebruik van duikuitrusting. Ter plaatse betaalt u het brevet (ca. 35 euro). Het lesboek (ca. 45 euro) kunt u zowel ter plaatse als bij ons van tevoren aanschaffen.

Tijd besparen op vakantie tijdens uw cursus?

Begin uw cursus in Nederland en haal uw brevet in Egypte!

Het is mogelijk om een deel van de cursus in Nederland al af te ronden zodat u ter plaatse optimaal van uw vakantie kunt genieten. Vraag bij onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden.

Overige cursussen

  • PADI Advanced Open Water Diver Cursus

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met ja beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met nee beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.

Bijkomende kosten ter plaatse:

  • Lokale rifbelastingen ca. 3 euro per persoon per dag
  • Verzekering decompressiekamer ca. 7 euro per persoon per week
  • Toeslag voor Nitrox 32% ca. 2 euro per tank
  • Bootduiken en duikexcursies (Onder voorbehoud)

Reserveren en beschikbaarheid

Reserveringen voor de ecolodges van de Red Sea Diving Safari kunnen wij pas definitief bevestigen na beschikbaarheid gecontroleerd te hebben. Reserveringen blijven tot telefonische en schriftelijke bevestiging onder voorbehoud. We proberen de beschikbaarheid zoveel als mogelijk up-to-date te houden, maar het kan wel eens voorkomen dat uw gewenste accommodatie niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Vluchtinformatie

Prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven. Als dit tarief niet meer beschikbaar is, kan er een vluchttoeslag gelden. Helaas zijn wij genoodzaakt om deze meerprijs door te berekenen. Uiteraard wordt u hierover geinformeerd voordat wij uw boeking definitief maken.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Ecolodge Wadi Lahami incl. 5 dagen duiken Egypte 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail