Migratie van de Blauwe Vinvis Afbeelding Migratie van de Blauwe Vinvis
Migratie van de Blauwe Vinvis ***
Bestemming: Azoren - Pico

Migratie van de Blauwe Vinvis

***

Onze 11-daagse Migratie van de Blauwe Vinvis reis is een mooie reis naar Pico. Het grootste dier op aarde is de eerste walvissoort die jaarlijks de Azoren passeert naar noordelijke wateren. Vanuit Pico gaat u alles leren over dit dier en deze natuurlijk proberen te spotten. Een leuke en leerzame vakantie!

Hotel o.b.v. Logies ontbijt



Steun onderzoek naar de Blauwe Vinvis

Voor deze reis hoeft u niet in het bezit te zijn van een duikbrevet.

De Blauwe Vinvis is, voor zover nu bekend, het grootste dier dat ooit op aarde leefde. Met een lengte van maximaal 33 meter is het eigenlijk onvoorstelbaar hoe groot ze in werkelijkheid zijn. Elke lente trekken zij van subtropische wateren waar ze de winter doorgebracht hebben richting de rand van het pakijs voor de zomer. In de voedselrijke wateren rond de Azoren worden zij jaarlijks als eerste van alle walvisachtigen gezien. De eerste verschijningen zijn in februari en in de maand maart is de aanwezigheid van deze giganten op het toppunt.

CW Azores

CW Azores is een bedrijf dat al jarenlang duiktrips en walvissen-excursies organiseert in de wateren rond het eiland Pico. Zich sterk bewust van het belang van de conservatie van deze bijzondere dieren, besteden zij veel aandacht aan wetenschappelijk onderzoek. Om in de maand maart, voor het toeristische seizoen begint, toch veel op zee te kunnen zijn voor onderzoek en de kosten voor brandstof en bootonderhoud enigszins te kunnen dekken, is dit speciale programma samengesteld: een combinatie van educatie en excursies tegen een zeer bijzondere prijs.

Programma

Tijdens uw verblijf op Pico staat er een educatief programma gepland, bestaande uit 5 sessies. De onderwerpen van deze sessies zijn:

  • Sessie 1: How the ocean works
  • Sessie 2: Understanding whales and dolphins: biology and evolution
  • Sessie 3: Understanding whales and dolphins: identification and behaviour
  • Sessie 4: Whale and dolphin conservation
  • Sessie 5: Research programs at CW Azores: theory and training

Naast bovenstaande sessies zullen er 2 documentaires vertoond worden, waarna een discussie onder leiding van een wetenschapper zal volgen.

Bij de reissom zijn 5 excursies inbegrepen die vooral gericht zijn op de Blauwe Vinvis. Meer dan 20 soorten walvisachtigen leven in of passeren jaarlijks het gebied van de Azoren. Terwijl het vroeger een van de belangrijste gebieden was voor de jacht op de potvis, is het sinds midden jaren tachtig een voorbeeld van hoe de aanwezigheid van walvissen kan leiden tot een ecologische, duurzame bron van inkomsten voor de lokale bevolking met een grote educatieve waarde.

97 Procent van de Whale Watching excursies van CW Azores zijn succesvol, en dat willen ze graag zo houden. Excursies worden dan ook uitgevoerd volgens de strenge regels die op de Azoren gelden. Elke excursie wordt voorafgegaan door een briefing waarin u meer leert over het gedrag van deze giganten en duurt 3 tot 4 uur.

Tijdens de Whale Watching excursies zal het team van CW Azores zich bezighouden met het verzamelen van data voor wetenschappelijk onderzoek, zoals het verzamelen van plankton-monsters, identificatie d.m.v. fotografie en het verzamelen van gegevens over het gedrag.

Andere activiteiten tijdens deze reis zijn het bezoeken van het museum voor walvisachtigen en de uitkijkpost voor walvissen en dolfijnen, beide onder leiding van een gids.

11-daagse pakketreis inclusief:

  • retourvluchten met Tap Air Portugal
  • luchthaventransfers
  • 10 nachten accommodatie met eigen badkamer
  • educatief programma bestaande uit 5 sessies
  • 5 Whale Watching excursies
  • 1 bezoek met gids aan de Vigia (observatiepunt)
  • bezichtiging van 2 documentaires met afsluitende discussie
  • 1 bezoek met gids aan het walvisachtigen-museum

Accommodatie

Afhankelijk van uw wensen en budget kan deze pakketreis gereserveerd worden met de keuze uit drie verschillende accommodaties. U heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden.

Rainbow Guesthouse

Deze gloednieuwe accommodatie ligt op 10 minuten lopen van het centrum en de duikbasis. Gelegen in een rustige omgeving in Madalena, heeft het een prachtig uitzicht op de vulkaan Pico en een fraai balkon met uitzicht op zee en het eiland Faial. Het huis beschikt over 2 grote kamers met tweepersoons bed en 1 driepersoonskamer. In totaal biedt de accommodatie plaats voor 10 personen.

Alle kamers beschikken over een eigen badkamer en het ontbijt is inclusief bij uw verblijf. De accommodatie beschikt verder over een gedeelde keuken en woonkamer met TV en een wasmachine die u tijdens het verblijf kunt gebruiken.

Het Rainbow Guesthouse is een prima budgetaccommodatie en tevens erg geschikt voor groepen tot 10 personen.

Hotel Caravelas

Hotel Caravelas is zeer centraal gelegen, vlak tegenover de jachthaven van Madalena en de duikbasis van CW Azores. Het hotel beschikt over een fijne bar en buitenzwembad, de ideale plaats om tot rust te komen. Het ontbijt wordt in het hotel geserveerd en op enkele minuten lopen van het hotel vindt u verschillende lokale restaurants.

NB: Vanwege de kleinschaligheid van de accommodaties kunnen wij beschikbaarheid niet garanderen tot het moment dat uw reservering bevestigd is. Indien uw gewenste kamer onverhoopt niet meer beschikbaar is, zullen wij een passend alternatief aandragen.

Overige informatie

Belangrijk: weersomstandigheden en garanties

De beste tijd om de Blauwe Vinvis te zien valt samen met weersomstandigheden op het eiland Pico die best uitdagend kunnen zijn. Houdt u er rekening mee dat de excursies op zee weersafhankelijk zijn. CW Azores garandeert bij een 11-daags verblijf dat drie van de vijf excursies door zullen gaan. Indien dit niet het geval is, krijgt u uw geld voor de gemiste excursies terug. Verder zullen de excursies die onverhoopt geen doorgang kunnen vinden, vervangen worden door andere excursies zoals wandeltochten door de natuur en eilandexcursies.

offerte op maat

Bovenstaande programmas en prijzen in de prijslijst zijn voorbeeldreizen die we geheel kunnen aanpassen aan de hand van uw wensen. Langere of kortere reisduren, combinatiereizen, stopovers en andere speciale verzoeken kunnen hier in verwerkt worden. We werken dan ook graag een reisvoorstel op maat voor u uit met een compleet overzicht van reisschemas, tarieven en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een email sturen.

beschikbaarheid

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden. Reserveringen zijn echter altijd op aanvraag tot schriftelijk of telefonisch bevestigd door onze reserveringsafdeling. Indien er op de door u gewenste reisdatum een van de accommodaties niet beschikbaar blijkt, bieden we u een alternatief.

vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Tap Air Portugal, vertrek vanaf Amsterdam, met overstap op Lissabon. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum.

reisleiding en transfers

Bij aankomst op de luchthaven Horta of Pico staat iemand van CW Azors u op te wachten om naar het hotel te brengen. Tijdens uw verblijf is deze persoon uw aanspreekpunt in het geval er iets niet helemaal naar wens mocht zijn.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Migratie van de Blauwe Vinvis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail