Duikvakantie Azoren duiken met haaien Afbeelding Duikvakantie Azoren duiken met haaien
Duikvakantie Azoren duiken met haaien
Bestemming: Azoren - Pico

Duikvakantie Azoren duiken met haaien


Is duiken met haaien altijd al een droom geweestDit 11-daagse pakket inclusief lokale duiken, haaienexpedities, Princess Alice Bank en nog veel meer is dan wellicht wat u zoekt.

Hotel o.b.v. Volgens programma



11-daagse duikreis Azoren duiken met haaien

Duik met de mako en blauwe haai in de Azoren

Deze pakketreis is geschikt voor duikers van met minimaal een Advanced Open Water brevet en 50 gelogde duiken. U maakt kennis met de lokale duikstekken rond de eilanden Pico en Faial waar u een geweldige kans heeft top het zien van haaien. De blauwe- en mako haaien benaderen u tot armlengte afstand! Het programma is gecombineerd met duiken op een van de beste duikspots rond de Mid-Atlantische Rug: Princess Alice Bank. Hier duikt u met scholen mobulas en pelagische vissoorten. Verder zult u de walvissen van de Mid-Atlantic observeren. Een onvergetelijke ervaring!

Pico Sport

Pico Sport is een duikcentrum met een team van ervaren en professionele medewerkers, die weten waar ze over praten als het gaat over duiken, haaien, walvissen en dolfijnen.

Het duikcentrum ligt midden in de toeristische jachthaven van Madalena op het eiland Pico. Ze beschikken over een Catamaran voor de duiktours. De boot heeft een lengte van 12 meter. De tweede duikboot is 11,2 meter en biedt ruimte aan 8 tot 12 duikers. Beide schepen zijn uitgerust met de laatste technologie voor langere trips. Verder beschikken ze over 8 rubberboten met plek voor 8 gasten.

Inbegrepen

3 duiken met blauwe- en mako haaien

Bij de reissom zijn 3 duiken met haaien inbegrepen. In 2011 is Pico Sport gaan samenwerken met Professor Dr. Erich Ritter en zijn SharkSchool.

Ondertussen zijn de technieken voor het vinden van de haaien geoptimaliseerd en in de periode juli tot half oktober 2011 waren de slagingspercentages 100% (Blauwe Haai) en 65% (Mako). Ook zijn de benodigde maatregelen getroffen om de ervaring voor zowel mensen als haaien veilig te maken.

Voor de duik worden alle duikers uitvoerig gebriefd over hoe ze zich onder water moeten gedragen en hoe ze potentieel gevaarlijk gedrag van de haaien kunnen herkennen. Het aanraken en voeren van de haaien is strikt verboden.

De expedities duren 5 tot 6 uur, afhankelijk van de tijd die nodig is om de haaien aan te trekken en het gedrag van de haaien rond de boot. U maakt een duik met een 12 of 15 liter tank, en de maximale duiktijd is 75 minuten. Om deel te kunnen nemen aan een Shark Diving expeditie, dient u minimaal over een Advanced Open Water Diver brevet en 50 gelogde duiken te beschikken. Elke expeditie is beperkt tot een maximum van 8 duikers, en duikers zijn verplicht een een volledige wetsuit en handschoenen te dragen (handschoenen worden gratis verstrekt).

Helaas worden er jaarlijks ongeveer 1 miljoen haaien gevangen rond de Azoren. Het is het doel van Sharkschool en Pico Sport om deze mensen op andere gedachten te brengen, haaien brengen als duikdoel veel meer op dan als haaienvinnensoep of als fish en chips. Meerdere initiatieven met betrekking tot het behoudt van haaien zijn hierbij betrokken. Sharks Shark

Princess Alice

Verbeeldt u een afgrond onder water die reikt van een diepte van 30 meter tot meer dan 1000 meter onder de zeespiegel, met mantas en duivelsroggen die met wijde cirkels om u heen zwemmen en spelen met de luchtbellen van uw mededuikers. Ze worden vergezeld door gigantische tonijnen, jacks en af en toe haaien. Dit is Princess Alice, op 45 nautische mijlen (ca. 85 km) van de duikbasis van Pico Sport.

Princess

U vertrekt tussen 7 en 8 uur in de ochtend en de duikstek wordt in ca. 2,5 uur varen bereikt. Vanwege vaak voorkomende sterke stromingen daalt u af langs de ankerlijn en aangekomen op een diepte van 30 meter wacht u tot de vriendelijke reuzen u tegemoet komen zwemmen. Het verlaten van de afdalingslijn is alleen mogelijk met toestemming van de duikgids.

Vanwege de afgelegen ligging van het vasteland, is de duikstek Princess Alice erg weesafhankelijk. U kunt deze excursie is alleen mogelijk tussen half juli en begin oktober. Ondanks dat deze periode de meest gunstige weersomstandigheden van het jaar kunt, kan het voorkomen dat het niet mogelijk is om uit te varen. U zult in dat geval gecompenseerd worden met alternatieve duikstekken. Indien u deze vanwege tijdsgebrek niet kunt maken, ontvangt u uw geld terug.

Per excursie maakt u twee duiken op Princess Alice. Om deel te kunnen nemen dient u minimaal over een Advanced Open Water brevet (of gelijkwaardig) en 50 gelogde duiken te beschikken.

Whale Watching-excursie

De wateren rond Pico zijn een van de beste in de wereld om walvissen en dolfijnen in het wild te observeren. We zijn trots te kunnen aankondigen dat het slagingspercentage van waarnemingen op de excursies rond 99 procent is. Er zijn twee redenen voor dit succes: We maken gebruik van een oude techniek, die al vanaf de voorlaatste eeuw werkte; Vanuit een uitkijktoren vanaf het land worden de walvissen gespot. De informatie in welke specifieke regio de dieren zich op dat moment bevinden wordt verspreid naar de boten via radio of mobiele telefoon. Echter, de meest belangrijke reden dat wij deze excursies met veel succes kunnen uitvoeren komt van de natuur zelf. De voedingsrijke, zeer diepe wateren rond Pico zorgen ervoor dat deze giganten van de oceaan hier zo talrijk voorkomen.

Op de Azoren zijn er meer dan 25 verschillende soorten walvissen en dolfijnen gespot.

Snorkelen met Dolfijnen

Tijdens deze excursie van 3 - 4 uur zwemt u met dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving die niet met voedsel gelokt of beloond worden. Net als de Whale Watching excursies zijn 97% van de excursies succesvol. U wordt gebriefd over dolfijnen en hun gedrag, evenals over de veiligheid aan boord en in het water.

Gebaseerd op waarnemingen vanaf het land, wordt gevaren naar de plaats waar de dolfijnen gespot zijn. Na het bereiken van de dolfijnen, evalueert de staf of de betreffende groep dolfijnen geschikt is om mee te zwemmen. Indien de groep signalen afgeeft dat dit niet het geval is, zoals het ontwijken van de boot, wordt gezocht naar een andere groep. Zodra door de medewerkers het OK-teken wordt gegeven, wordt met niet meer 2 mensen tegelijk gezwommen met de dolfijnen.

In de Azoren is het toegestaan om met 5 verschillende dolfijnensoorten te zwemmen; de Tuimelaar (Tursiops truncatus), de Langsnuitdolfijn (Stenella frontalis), de Gewone Dolfijn (Delphinus delphis), de Grijze Dolfijn (Grampus griseus) en de Gestreepte Dolfijn (Stenella coeruleoalba).

Hoe groot is de kans dat u ziet wat we beloven?

Groot. Tussen juli en half oktober is de kans op het zien van haaien bijna 100%. Garanties kunnen echter niet gegeven worden.

Voorwaarden voor deelname

  • Minimaal Advanced Open Water brevet of gelijkwaardig
  • Duikers moeten hun certificaat kunnen overhandigen bij aankomst
  • Minimaal 50 gelogde duiken
  • U bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige duikverzekering

Guesthouse Golphino

Dit pension is centraal gelegen in Madalena, op loopafstand van de haven, de duikbasis en het centrum van Madalena. Het complex bestaat uit twee appartementen. Het ene appartement biedt een gezamenlijke woonkamer en keuken en een toilet voor gezamenlijk gebruik. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een badkamer met toilet. Op de tweede verdieping bevindt zich een studio met een eigen badkamer en zitgedeelte. Het andere appartement bestaat uit 4 tweepersoonskamers, 1 gedeelde badkamer, keuken en woonkamer. Er is gratis Wifi in de accommodatie beschikbaar. Guesthouse Guesthouse

11-daagse duikreis inclusief

  • Retourvluchten Amsterdam - Lissabon - Pico/Horta
  • Luchthavenbelasting en toeslagen
  • Ruimbagage 23kg.
  • Luchthaventransfers
  • Ferry Horta - Pico (wanneer u van of naar Horta vliegt)
  • 10 nachten verblijf in een tweepersoonskamer in Guesthouse Golphino (andere accommodatie op aanvraag)
  • Verzorging op basis van logies
  • 2 duiken bij Princess Alice Bank
  • 3 duiken met blauwe- en mako haaien
  • 2 dagen duiken rond de kust van Pico
  • 1 excursie Whale Watching
  • 1 excursie snorkelen met dolfijnen
  • Begeleiding door een gecertificeerde haaien-duikgids

Overige informatie

Reisleiding en transfers

Bij aankomst op de luchthaven Horta staat iemand van Pico Sport u op te wachten om naar het hotel te brengen. Tijdens uw verblijf is deze persoon uw aanspreekpunt in het geval er iets niet helemaal naar wens mocht zijn.

Offerte op maat

Bovenstaande programmas en prijzen in de prijslijst zijn voorbeeldreizen die we geheel kunnen aanpassen aan de hand van uw wensen. Langere of kortere reisduren, combinatiereizen, stopovers en andere speciale verzoeken kunnen hier in verwerkt worden. We werken dan ook graag een reisvoorstel op maat voor u uit met een compleet overzicht van reisschemas, tarieven en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een email sturen.

Beschikbaarheid

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden. Reserveringen zijn echter altijd op aanvraag tot schriftelijk of telefonisch bevestigd door onze reserveringsafdeling. Indien er op de door u gewenste reisdatum een van de accommodaties niet beschikbaar blijkt, bieden we u een alternatief.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Tap Air Portugal, vertrek vanaf Amsterdam, met overstap op Lissabon. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Duikvakantie Azoren duiken met haaien 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail