Adventure Package Afbeelding Adventure Package
Adventure Package
Bestemming: Azoren - Pico

Adventure Package


Het Adventure Package is een spannende 8-daagse duikreis rond het eiland Pico. Dit pakket is speciaal voor de ervaren duiker die het beste wat de Azoren te bieden heeft, wilt meemaken. Duiken met haaien en mantas en optioneel kunt u een excursie whale watching of zwemmen met dolfijnen bijboeken. De reis is eventueel ook uit te breiden met een langere reisduur.

Hotel o.b.v. Logies



De ultieme duikreis naar de Azoren!

Ook in 2014 staan er 9 Shark Diving Special-reizen op ons programma. Er is een beperkt aantal plaatsen per vertrekdatum beschikbaar dus wees er snel bij!

Deze pakketreis is speciaal samengesteld voor de ervaren duiker die op zoek is naar een avontuurlijk programma. U duikt met haaien en mantas, zwemt met dolfijnen en bewondert verschillende soorten walvissen tijdens dit fantastische programma op een van de mooiste eilanden van Europa.

Vanwege de weersomstandigheden en aanwezigheid van de diersoorten tijdens bepaalde perioden van het jaar staan er jaarlijks slechts 8 vertrekdata gepland voor deze bijzondere reis. Wees er dus zo vroeg mogelijk bij!

Duikschool CW Azores:

Het duikcentrum beschikt over een team van ervaren en professionele medewerkers, die weten waar ze over praten als het gaat over duiken, haaien, walvissen en dolfijnen.

Het duikcentrum ligt midden in de toeristische jachthaven van Madalena op het eiland Pico en op nog geen 20 meter afstand van de boten. CW Azores beschikt over een kleedkamer, genoeg bergruimte en plaats voor lezingen en cursussen. Op de ruime veranda vindt u een douche en spoelruimte. Indien u geen eigen duikuitrusting mee heeft, beschikt het centrum over nieuwe, topkwaliteit huuruitrusting.

Er wordt gebruik gemaakt van 7,5 meter lange semi-rigid opblaasbare boten om u op het juiste moment naar de juiste plaats te vervoeren, met een minimale impact op het milieu. Uitgerust volgens de hoogste veiligheidsstandaarden, zorgen ze ervoor dat u uw bestemming op een zeer snelle en toch comfortabele manier bereikt.

De vriendelijke en behulpzame medewerkers staan tijdens uw verblijf altijd voor u klaar en vertellen u graag alles over de walvisachtigen, waar zij overigens met veel respect mee omgaan.

Shark Diving Expedities

Bij de reissom zijn maar liefst drie Shark Diving expedities inbegrepen. In de afgelopen jaren heeft CW Azores in samenwerking met professioneel onderwaterfotograaf Jan Reyniers gezocht naar manieren om de imposante Grote Blauwe Haai (Prionace glauca) en de Kortvinmakreelhaai of Mako (Isurus oxyrinchus) te fotograferen.

Ondertussen zijn de technieken voor het vinden van de haaien geoptimaliseerd en in de periode half juli tot eind oktober 2011 waren de slagingspercentages 100% (Blauwe Haai) en 65% (Mako). Ook zijn de benodigde maatregelen getroffen om de ervaring voor zowel mensen als haaien veilig te maken.

Voor de duik worden alle duikers uitvoerig gebriefd over hoe ze zich onder water moeten gedragen en hoe ze potentieel gevaarlijk gedrag van de haaien kunnen herkennen. Het aanraken en voeren van de haaien is strikt verboden.

De expedities duren 5 tot 6 uur, afhankelijk van de tijd die nodig is om de haaien aan te trekken en het gedrag van de haaien rond de boot. U maakt een duik met een 12 of 15 liter tank, en de maximale duiktijd is 75 minuten. Om deel te kunnen nemen aan een Shark Diving expeditie, dient u minimaal over een Advanced Open Water Diver brevet en 50 gelogde duiken te beschikken. Elke expeditie is beperkt tot een maximum van 8 duikers, en duikers zijn verplicht een een volledige wetsuit en handschoenen te dragen (handschoenen worden gratis verstrekt).

CW Azores besteedt veel aandacht aan de conservering van het milieu en gebruikt technieken die de hoeveelheid olie en voedsel in het water tot een minimum beperken. Ook met de haaien wordt met respect omgegaan. Bovendien doneert CW Azores 2% van de opbrengst van elke haaienexpeditie aan het Project Aware Foundation om de bescherming van de haai te stimuleren.

Shark

Princess Alice Seamount

Verbeeldt u een afgrond onder water die reikt van een diepte van 30 meter tot meer dan 1000 meter onder de zeespiegel, met mantas en duivelsroggen die met wijde cirkels om u heen zwemmen en spelen met de luchtbellen van uw mededuikers. Ze worden vergezeld door gigantische tonijnen, jacks en af en toe haaien. Dit is Princess Alice, op 45 nautische mijlen (ca. 85 km) van de duikbasis van CW Azores.

Bij de reissom is een dagexcursie naar deze magische plek inbegrepen. U vertrekt tussen 7 en 8 uur in de ochtend en de duikstek wordt in ca. 2,5 uur varen bereikt. Vanwege vaak voorkomende sterke stromingen daalt u af langs de ankerlijn en aangekomen op een diepte van 30 meter wacht u tot de vriendelijke reuzen u tegemoet komen zwemmen. Het verlaten van de afdalingslijn is alleen mogelijk met toestemming van de duikgids.

Vanwege de afgelegen ligging van het vasteland, is de duikstek Princess Alice erg weersafhankelijk. Alhoewel de vertrekdata gepland zijn in de meest gunstige perioden van het jaar, kan het voorkomen dat tijdens uw verblijf uitvaren naar de duikstek niet mogelijk is. U zult in dat geval gecompenseerd worden met alternatieve duikstekken.

briefing/

Whale Watching excursies

Meer dan 20 soorten walvisachtigen leven in of passeren jaarlijks het gebied van de Azoren. Terwijl het vroeger een van de belangrijste gebieden was voor de jacht op de potvis, is het sinds midden jaren tachtig een voorbeeld van hoe de aanwezigheid van walvissen kan leiden tot een ecologische, duurzame bron van inkomsten voor de lokale bevolking met een grote educatieve waarde.

97 Procent van de Whale Watching excursies van CW Azores zijn succesvol, en dat willen ze graag zo houden. Excursies worden dan ook uitgevoerd volgens de strenge regels die op de Azoren gelden.

Elke excursie wordt voorafgegaan door een briefing waarin u meer leert over het gedrag van deze giganten en duurt 3 tot 4 uur.

walvis/

Zwemmen met Dolfijnen

Tijdens deze excursie van 3 - 4 uur zwemt u met dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving die niet met voedsel gelokt of beloond worden. Net als de Whale Watching excursies zijn 97% van de excursies succesvol. U wordt gebriefd over dolfijnen en hun gedrag, evenals over de veiligheid aan boord en in het water.

Gebaseerd op waarnemingen vanaf het land, wordt gevaren naar de plaats waar de dolfijnen gespot zijn. Na het bereiken van de dolfijnen, evalueert de staf of de betreffende groep dolfijnen geschikt is om mee te zwemmen. Indien de groep signalen afgeeft dat dit niet het geval is, zoals het ontwijken van de boot, wordt gezocht naar een andere groep. Zodra door de medewerkers het OK-teken wordt gegeven, wordt met niet meer 2 mensen tegelijk gezwommen met de dolfijnen.

In de Azoren is het toegestaan om met 5 verschillende dolfijnensoorten te zwemmen; de Tuimelaar (Tursiops truncatus), de Langsnuitdolfijn (Stenella frontalis), de Gewone Dolfijn (Delphinus delphis), de Grijze Dolfijn (Grampus griseus) en de Gestreepte Dolfijn (Stenella coeruleoalba).

zwemmen

11-daagse pakketreis inclusief

  • retourvluchten Amsterdam - Lissabon - Horta
  • luchthavenbelasting en toeslagen
  • luchthaventransfers
  • 10 nachten verblijf in tweepersoonskamer met eigen badkamer
  • 3 Shark Diving expedities (1 duik per dag)
  • 1 dagexcursie Princess Alice Seamount (2 duiken)
  • 4 lokale duiken rond de eilanden Pico en Faial
  • 1 Whale Watching- excursie
  • 1 Zwemmen met Dolfijnen- excursie

Accommodatie

Afhankelijk van uw wensen en budget kan deze pakketreis gereserveerd worden met de keuze uit drie verschillende accommodaties. U heeft de keuze uit de volgende mogelijkheden.

Residencia Mini Bela

Het Residencia Mini Bela is een eenvoudige budgetaccommodatie op 5 minuten loopafstand van het centrum van Madalena en de basis van CW Azores. De accommodatie biedt plaats aan maximaal 30 gasten in eenpersoons-, tweepersoons- en familiekamers. De kamers zijn eenvoudig ingericht, maar schoon en goed onderhouden. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer en handdoeken en linnengoed zijn bij uw verblijf inbegrepen.

U verblijft hier op basis van Logies. In de nabije omgeving van Residencia Mini Bela heeft u een ruime keuze aan cafes en restaurants.

Mini

Rainbow Guesthouse

Deze gloednieuwe accommodatie ligt op 10 minuten lopen van het centrum en de duikbasis. Gelegen in een rustige omgeving in Madalena, heeft het een prachtig uitzicht op de vulkaan Pico en een fraai balkon met uitzicht op zee en het eiland Faial. Het huis beschikt over 2 grote kamers met tweepersoons bed en 1 driepersoonskamer. In totaal biedt de accommodatie plaats voor 10 personen.

Alle kamers beschikken over een eigen badkamer en het ontbijt is inclusief bij uw verblijf. De accommodatie beschikt verder over een gedeelde keuken en woonkamer met TV en een wasmachine die u tijdens het verblijf kunt gebruiken.

Het Rainbow Guesthouse is een prima budgetaccommodatie en tevens erg geschikt voor groepen tot 10 personen.

Rainbow

Hotel Caravelas

Hotel Caravelas is zeer centraal gelegen, vlak tegenover de jachthaven van Madalena en de duikbasis van CW Azores. Het hotel beschikt over een fijne bar en buitenzwembad, de ideale plaats om tot rust te komen. Het ontbijt wordt in het hotel geserveerd en op enkele minuten lopen van het hotel vindt u verschillende lokale restaurants.

NB: Vanwege de kleinschaligheid van de accommodaties kunnen wij beschikbaarheid niet garanderen tot het moment dat uw reservering bevestigd is. Indien uw gewenste kamer onverhoopt niet meer beschikbaar is, zullen wij een passend alternatief aandragen.

Caravelas/

Overige informatie

Offerte op maat

Bovenstaande programmas en prijzen in de prijslijst zijn voorbeeldreizen die we geheel kunnen aanpassen aan de hand van uw wensen. Langere of kortere reisduren, combinatiereizen, stopovers en andere speciale verzoeken kunnen hier in verwerkt worden. We werken dan ook graag een reisvoorstel op maat voor u uit met een compleet overzicht van reisschemas, tarieven en beschikbaarheid. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of een email sturen.

Beschikbaarheid

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden. Reserveringen zijn echter altijd op aanvraag tot schriftelijk of telefonisch bevestigd door onze reserveringsafdeling. Indien er op de door u gewenste reisdatum een van de accommodaties niet beschikbaar blijkt, bieden we u een alternatief.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld met lijnvluchten van Tap Air Portugal, vertrek vanaf Amsterdam, met overstap op Lissabon. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen we u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum.

Reisleiding en transfers

Bij aankomst op de luchthaven Horta staat iemand van CW Azors u op te wachten om naar het hotel te brengen. Tijdens uw verblijf is deze persoon uw aanspreekpunt in het geval er iets niet helemaal naar wens mocht zijn.

Hoe groot is de kans dat u ziet wat we beloven?

Groot. Zo groot zelfs dat CW Azores de volgende garanties durft te geven:

  • Dolfijnen en Walvissen: ziet u tijdens een excursie geen dolfijnen of walvissenDan wordt u kosteloos een tweede excursie aangeboden. Indien u deze niet kunt maken door bijvoorbeeld tijdsgebrek, krijgt u uw geld voor de excursie terug.

  • Shark Diving: bij pakketten met meerdere Shark Diving expedities, garandeert CW Azores dat u zult duiken met haaien. Echter kan niet het succes of plaatsvinden van iedere expeditie gegarandeerd worden.

  • Princess Alice: voor pakketten inclusief duiken bij Princess Alice, garandeert CW Azores dat u zult duiken met mantas of mobulas. Echter, indien vanwege aanhoudende ernstige weers- of zeecondities de excursie niet kan plaatsvinden, zal de trip gecompenseerd worden met duiken op lokale stekken. Indien u deze duiken niet kunt maken, krijgt u uw geld voor de Princess Alice trip terug.

Overige voorwaarden

  • minimaal Advanced Open Water brevet of gelijkwaardig
  • duikers moeten hun certificaat kunnen overhandigen bij aankomst
  • minimaal 50 gelogde duiken
  • u bent verplicht in het bezit te zijn van een geldige duikverzekering
  • bovenstaande garanties zijn niet van toepassing bij annulering van de activiteiten door de duiker zelf, ongeacht de reden.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Adventure Package 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail