REISDOCUMENTEN


Voordat u uw reis boekt of op reis gaat, is het erg belangrijk goed te controleren of uw paspoort of identiteitskaart nog (lang genoeg) geldig is en welke reisdocumenten verplicht zijn voor bepaalde bestemmingen. Daarnaast kan er voor bepaalde bestemmingen een aanvullend visum nodig zijn. Op sommige bestemmingen kunt u deze bij aankomst op de luchthaven ter plaatse aanschaffen, terwijl er ook bestemmingen zijn waarbij u vooraf een visum dient aan te vragen bij het consulaat/de ambassade van de betreffende bestemming.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de benodigde reisbescheiden en reisdocumenten voor uw reis. Op de meest gestelde vragen wordt een antwoord gegeven. Heeft u daarnaast nog andere vragen? Dan kunt u hiervoor telefonisch contact met ons opnemen via 020-5733230. Wij zijn u graag van dienst.

Wanneer en hoe ontvang ik de reisbescheiden van mijn reis?
Afhankelijk van wat voor reis u geboekt heeft, ontvangt u voor uw reis vliegtickets en vouchers voor uw transfers, verblijf en (duik)arrangementen. Deze reisdocumenten worden ongeveer een week voor uw vertrekdatum per e-mail toegestuurd. Controleert u de gegevens op uw reisdocumenten nogmaals goed op eventuele tijdswijzigingen in het vluchtschema en of alles correct op uw reisbescheiden vermeld staat. Deze reisbescheiden dient u zelf uit te printen (enkelzijdig/hoeft niet in kleur) en met u mee op reis te nemen, zodat u deze indien nodig bij het inchecken kunt tonen/overhandigen.

Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden bij een last minute boeking?
Tegenwoordig worden vrijwel alle reisbescheiden digitaal ontvangen en verstuurd, waardoor wij ook bij last minute boekingen uw reisbescheiden spoedig kunnen toesturen. Zodra wij alle reisbescheiden voor uw lastminute hebben ontvangen/voorbereid, zullen wij deze tevens per e-mail toesturen. Ligt de vertrekdatum van uw last minute reis buiten een week voor vertrek, dan kunt u de reisbescheiden ongeveer 5-7 dagen voor vertrek verwachten. Ligt de vertrekdatum van uw last minute binnen een week voor vertrek, dan zullen wij er alles aan doen om uw reisbescheiden binnen 1-2 dagen na boeking toe te sturen.

Heb ik voor mijn reis een paspoort of identiteitskaart nodig en hoe lang moet mijn reisdocument geldig zijn?
Het is erg belangrijk om goed te controleren welke reisdocumenten verplicht zijn om naar een bepaalde bestemming te mogen reizen. Let op: u bent zelf verantwoordelijk voor het bij u dragen van de benodigde, geldige reisdocumenten. Per bestemmingen gelden hier andere voorwaarden voor. Voor sommige landen mag u met een identiteitsbewijs reizen (bv. de meeste Europese bestemmingen), maar voor veel bestemmingen is een paspoort verplicht. Meer informatie over de benodigde reisdocumenten kunt u terugvinden op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.rijksoverheid.nl). Hier kunt u tevens de contactgegevens terugvinden van de verschillende ambassades/consulaten. Bij boeking van uw reis wordt er algemene informatie verstrekt aangaande de benodigde reisdocumenten. Let wel op dat u zelf verantwoordelijk bent voor het bezitten van de juiste reisdocumenten/visa. Ook is het uw eigen verantwoordelijkheid om na te gaan of deze informatie bij vertrek van de reis nog actueel is. Vergeet u dit niet, want er komen nog wel eens wijzigingen voor. Wij zijn hiervoor niet aansprakelijk.

Heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse of reist u met een ander soort reisdocument (bijv. buitenlands paspoort, diplomatiek paspoort, militair paspoort, etc), dan dient u contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat van de bestemming van uw reis om te informeren naar de benodigde reisdocumenten/visa.

Waar heb ik een visum nodig?
Voor verschillende bestemmingen is een visum verplcht, zoals bijvoorbeeld voor reizen naar Egypte, Turkije, Kaapverdie, etc. Wij zullen u bij uw boeking van algemene informatie voorzien. U bent echter zelf verantwoordelijk voor het regelen en bij u dragenvan het vereiste visum. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u terugvinden op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.rijksoverheid.nl) en via de betreffende ambassade van uw reisbestemmingen. Hieronder vindt u een overzicht van de contactgegevens van de ambassades van verschillende bestemmingen.

Ambassade Egypte
Adres: Badhuisweg 92, 2587 CL, Den Haag
Telefoonnummer:070-3542000 en 070-3544535
E-mail: info@ambeg.nl

Ambassade Filipijnen
Adres: Laan Copes van Cattenburch 125, 2585 EZ, Den Haag
Telefoonnummer:070-3604820
Hotline: 06-52611079 (buiten openingstijden)

Ambassade Indonesie
Adres: Tobias Asserlaan 8, 2517 KC, Den Haag
Telefoonnummer:070-3108100
E-mail: unitkom@indonesia.nl

Consulaat Kaapverdie
Adres: Baan 6, 3011 CB Rotterdam
Telefoonnummer:010-4778977/010-4778760
E-mail: cons.cverde-nl@wxs.nl

Ambassade/consulaat Malediven
Adres: Clos Des Genets 17, 1325, Brussel
Telefoonnummer:(+32)10689212
E-mail: federic.drion@euronet.be

Ambassade Micronesie
Micronesie heeft geen ambassade in Nederland of in Europa. De ambassade van Micronesie is gevestigd in Washington. De Ambassade van de Filipijnen in Nederland behartigd tevens de belangen van de Ambassade van Micronesie.
Adres: 1725 N Street, N.W., Washington, D.C. 20036, Verenigde Staten
Telefoonnummer: +1 202 223-4383
E-mail: firstsecretary@fsmembassydc.org

Ambassade Mozambique
Adres: Bd Saint-Michel 97, 1040 Brussel
Telefoonnummer: (+32)27360096 of (+32)27362564
E-mail: info@embassyofmozambique.be

Consulaat Republiek der Seychellen
Adres: Paleisstraat 1-5, 1012RB, Amsterdam
Telefoonnummer: 020-3209792
E-mail: seychellen@maussen.com

Consulaat Thailand
Adres: Herengracht 444 (BG), 1017BZ, Amsterdam
Telefoonnummer: 020-4651532
E-mail: info@thaiconsulate-amsterdam.org

Ambassade Zuid-Afrika
Adres: Wassenaarseweg 40, 2596 CJ, Den Haag
Telefoonnummer: 070-3924501
E-mail: info@zuidafrika.nl of dha.thehague@dirco.gov.za (consulair)


Heb ik voor mijn reis vaccinaties nodig?
Voor de meeste bestemmingen worden bepaalde vaccinaties of medicijnen wel ten zeerste aangeraden (zoals bijv. hepatitis A en B, DTP, malariatabletten, etc), maar zijn deze niet altijd verplicht. Voor sommige bestemmingen bent u verplicht bepaalde inentingen te hebben gehad en dient u hier een medisch paspoort/bewijs van te kunnen tonen. Per bestemming is dit verschillend. U kunt voor een goed advies (aangepast op uw eigen gezondheid) hiervoor het beste contact opnemen met de betreffende gezondheidsinstanties, zoals bijvoorbeeld uw plaatselijke GGD, de TravelClinic van het Havenziekenhuis.